nova_centurion Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, RTW4ever είπε Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια λέμε! Αυτό βλέπω το παρέκαμψες στην απάντησή σου. Για πες μας και ποιο άρθρο του Αστικού Κώδικα προβλέπει αυτά που λες. Εξακολουθεί να έχει πλάκα. Κανονικά δεν θα απαντούσα αλλά επειδή το θέμα είναι σοβαρό για να προσπαθέις να το απαξιώσεις μ' ένα τσιτάτο επιτρέψτε μου να αναφέρω την νομολογία που ζήτησες και στην οποία βασίζεται ότι γράφω: Η προστασία από καταχρηστικούς όρους συμβάσεων ορίζεται με μια σειρά από νόμους με τελευταίο τον ν.4512/2018 όπου ορίζεται στενά ο όρος καταναλωτής καθώς στο παρελθόν περιλάμβανε μεγαλύτερο εύρος νομικών προσώπων. Με την υπ. αριθμ. 5338 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 40) έγινε η κωδικοποίηση του βασικού νόμου ν.2251/1994 για την προστασία των καταλωτών. Ετσι καταναλωτής άρα και προστατευόμενος από Γενικούς Ορους Συμβάσεων όπως είναι ΟΛΕΣ οι συμβάσεις του σκρουτζ καθώς οι όροι τους δεν αποτελούν αντικείμενο εξατομικευμένης διαπραγμάτευσης είναι ΚΑΙ η επιχείρηση για τον οποία σωρρευτικά συντρέχουν οι κάτωθι προϋποθέσεις: α) Η σύμβαση περιλαμβάνει όρους οι οποίοι δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο ατομικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των μερών, β) ο αντισυμβαλλόμενος του προμηθευτή πληροί τα κριτήρια της πολύ μικρής επιχείρησης σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4308/2014 (Α΄ 251), και γ) ο αντισυμβαλλόμενος του προμηθευτή συμβάλλεται ως τελικός αποδέκτης των παρεχόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών…». Προς διευκρίνιση του (β) παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του νόμου ν.4308/2014 για το μέγεθος της μικρής επιχείρησης: " 2. Πολύ μικρές οντότητες. Πολύ μικρές οντότητες είναι οι οντότητες οι οποίες κατά την ημερομηνία του ισολογισμού τους δεν υπερβαίνουν τα όρια δύο τουλάχιστον από τα ακόλουθα τρία κριτήρια: α) Σύνολο ενεργητικού (περιουσιακών στοιχείων): 350.000 ευρώ. β) Καθαρό ύψος κύκλου εργασιών: 700.000 ευρώ. γ) Μέσος όρος απασχολουμένων κατά τη διάρκεια της περιόδου: 10 άτομα. " Διαβάζοντας τα παραπάνω μπορεί κάποιος να μου πει πόσες πιστεύει είναι οι πολύ μικρές οντότητες (μαγαζιά) που μπορούν να προστατευθούν από τον νόμο για τους καταχρηστικούς όρους μια σύμβασης; Είναι περί τα 12800 μαγαζιά από ότι είδα σήμερα. Πιστεύει κανείς ότι μεγάλο ποσοστό των μαγαζιών δεν υπάγονται στην κατηγορία των πολύ μικρών οντοτήτων; Εγώ χωρίς να έχω στοιχεία πιστεύω χιλιάδες μαγαζιά του σκρουτζ πληρούν τα κριτήρια για προστασία. Ζητώ συγνώμη για τις λεπτομέρειες από τους λοιπούς σχολιαστές αλλά αφού ζητήθηκαν λεπτομέρειες πρέπει να μπορείτε να κρίνετε όλοι ποιός γράφει εμπεριστατωμένα και ποιός όχι. 27 λεπτά πριν, dtk-386 είπε πωωω ρε ζόρι με το σκρουτζ...... Αν επιστρέψει σε ορθές πρακτικές ή αν - όταν χάσει πάνω από 40% από το market share που έχει θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε. Μέχρι τότε ως καταναλωτές έχουμε φυσιολογικό ενδιαφέρον για την πολιτική ενός παίκτη που ρυθμίζει την αγορά Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από nova_centurion 7 2 1
fragma Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Κανονικά δεν θα απαντούσα αλλά επειδή το θέμα είναι σοβαρό για να προσπαθέις να το απαξιώσεις μ' ένα τσιτάτο επιτρέψτε μου να αναφέρω την νομολογία που ζήτησες και στην οποία βασίζεται ότι γράφω: Η προστασία από καταχρηστικούς όρους συμβάσεων ορίζεται με μια σειρά από νόμους με τελευταίο τον ν.4512/2018 όπου ορίζεται στενά ο όρος καταναλωτής καθώς στο παρελθόν περιλάμβανε μεγαλύτερο εύρος νομικών προσώπων. Με την υπ. αριθμ. 5338 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 40) έγινε η κωδικοποίηση του βασικού νόμου ν.2251/1994 για την προστασία των καταλωτών. Ετσι καταναλωτής άρα και προστατευόμενος από Γενικούς Ορους Συμβάσεων όπως είναι ΟΛΕΣ οι συμβάσεις του σκρουτζ καθώς οι όροι τους δεν αποτελούν αντικείμενο εξατομικευμένης διαπραγμάτευσης είναι ΚΑΙ η επιχείρηση για τον οποία σωρρευτικά συντρέχουν οι κάτωθι προϋποθέσεις: α) Η σύμβαση περιλαμβάνει όρους οι οποίοι δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο ατομικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των μερών, β) ο αντισυμβαλλόμενος του προμηθευτή πληροί τα κριτήρια της πολύ μικρής επιχείρησης σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4308/2014 (Α΄ 251), και γ) ο αντισυμβαλλόμενος του προμηθευτή συμβάλλεται ως τελικός αποδέκτης των παρεχόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών…». Προς διευκρίνιση του (β) παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του νόμου ν.4308/2014 για το μέγεθος της μικρής επιχείρησης: " 2. Πολύ μικρές οντότητες. Πολύ μικρές οντότητες είναι οι οντότητες οι οποίες κατά την ημερομηνία του ισολογισμού τους δεν υπερβαίνουν τα όρια δύο τουλάχιστον από τα ακόλουθα τρία κριτήρια: α) Σύνολο ενεργητικού (περιουσιακών στοιχείων): 350.000 ευρώ. β) Καθαρό ύψος κύκλου εργασιών: 700.000 ευρώ. γ) Μέσος όρος απασχολουμένων κατά τη διάρκεια της περιόδου: 10 άτομα. " Διαβάζοντας τα παραπάνω μπορεί κάποιος να μου πει πόσες πιστεύει είναι οι πολύ μικρές οντότητες που μπορούν να προστατευθούν από τον νόμο για τους καταχρηστικούς όρους μια σύμβασης; Είναι περί τα 12800 μαγαζιά από ότι είδα σήμερα. Πιστεύει κανείς ότι μεγάλο ποσοστό των μαγαζιών δεν υπάγονται στην κατηγορία των πολύ μικρών οντοτήτων; Εγώ χωρίς να έχω στοιχεία πιστεύω χιλιάδες. Ζητώ συγνώμη για τις λεπτομέρειες από τους λοιπούς σχολιαστές αλλά αφού ζητήθηκαν λεπτομέρειες πρέπει να μπορείτε να κρίνετε όλοι ποιός γράφει εμπεριστατωμένα και ποιός όχι. Στο λέω φιλικά, ειναι μεγάλο ελάττωμα να παριστάνεις οτι ξέρεις κάτι που προφανώς δεν κατέχεις καθόλου. Το σκρούτζ δεν αθετεί καμία σύμβαση, ούτε τροποποιει όρους σε τρέχουσα σύμβαση, ούτε υιοθετεί αθέμιτες πρακτικές, οπότε είναι εντελώς ασχετος ο νόμος στον οποίο αναφέρεσαι. Σοβαρά τώρα πιστεύεις οτι μια εταιρία που τζιράρει εκατομμύρια δεν εχει νομικό τμήμα που επιβλέπει, και εσύ ο άσχετος που παριστάνεις τον δικηγόρο ξέρεις καλύτερα; Σοβαρέψου Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από fragma 1
nova_centurion Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, fragma είπε Στο λέω φιλικά, ειναι μεγάλο ελάττωμα να παριστάνεις οτι ξέρεις κάτι που προφανώς δεν κατέχεις καθόλου. Το σκρούτζ δεν αθετεί καμία σύμβαση, ούτε τροποποιει όρους σε τρέχουσα σύμβαση, ούτε υιοθετεί αθέμιτες πρακτικές, οπότε είναι εντελώς ασχετος ο νόμος στον οποίο αναφέρεσαι. Σοβαρά τώρα πιστεύεις οτι μια εταιρία που τζιράρει εκατομμύρια δεν εχει νομικό τμήμα που επιβλέπει, και εσύ ο άσχετος που παριστάνεις τον δικηγόρο ξέρεις καλύτερα; Σοβαρέψου Επί της ουσίας της δήλωσης σου το επιχείρημα ότι αφού είναι μεγάλη εταιρεία και έχει δικηγόρους είναι αστήρικτο. Οι τράπεζες είναι μεγαλύτερες εταιρείες και έχουν περισσότερους δικηγόρους. Αλλά στο θέμα αυτό έχουν πολλάκις καταδικαστεί στα δικαστήρια. Βρες κάτι άλλο να πεις. Μιλάω με στοιχεία, απαντάτε με αφορισμούς και γενικολογίες. 5 1
dtk-386 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, nova_centurion είπε Μιλάω με στοιχεία, απαντάτε με αφορισμούς και γενικολογίες. Μιλάς με στοιχεία που δεν στέκουν. 1
Titos301 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, fragma είπε Στο λέω φιλικά, ειναι μεγάλο ελάττωμα να παριστάνεις οτι ξέρεις κάτι που προφανώς δεν κατέχεις καθόλου. Το σκρούτζ δεν αθετεί καμία σύμβαση, ούτε τροποποιει όρους σε τρέχουσα σύμβαση, ούτε υιοθετεί αθέμιτες πρακτικές, οπότε είναι εντελώς ασχετος ο νόμος στον οποίο αναφέρεσαι. Σοβαρά τώρα πιστεύεις οτι μια εταιρία που τζιράρει εκατομμύρια δεν εχει νομικό τμήμα που επιβλέπει, και εσύ ο άσχετος που παριστάνεις τον δικηγόρο ξέρεις καλύτερα; Σοβαρέψου πνευμα αντιλογιας 2-3 ατομα εδω, ε πες του ντε τι δεν στεκει, μονο του απαντας δεν ξερεις και κατι εξυπνακιστικα αλλα επι της ουσιας τιποτα, μαντεψε ποιος εκτιθεται
fragma Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 37 minutes ago, Titos301 said: πνευμα αντιλογιας 2-3 ατομα εδω, ε πες του ντε τι δεν στεκει, μονο του απαντας δεν ξερεις και κατι εξυπνακιστικα αλλα επι της ουσιας τιποτα, μαντεψε ποιος εκτιθεται Απάντησα με ακρίβεια γιατί δεν στέκουν αυτά που λέει.
imr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 35 minutes ago, fragma said: Απάντησα με ακρίβεια γιατί δεν στέκουν αυτά που λέει. Συγγνώμη αν σας χαλάμε την κομμουνιστική ονείρωξη. Που ειναι η απαντηση σου? γιατι εγω δεν βλεπω καποια σοβαρη απαντηση καπου. 1
james01gr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε πωωω ρε ζόρι με το σκρουτζ...... Να σου κάνω μια ερώτηση; στο δικό μου κατάστημα μπορείς να μου κάνεις κριτική, εγώ δεν μπορώ στο σκρουτζ; Δες παρακάτω πόσο χρόνο κάνουν για το ανέβασμα προϊόντων. Και ναι, τραβάω ζόρι μαζί του για πολλούς λόγους που έχω αναφέρει παραπάνω. 4 ώρες πριν, WebDevGr είπε Ναι γιατί έτσι λειτουργούν όλοι οι affiliates σε όλο τον κόσμο εδώ και +20 χρόνια. Το γνωρίζει εξαρχής όποιος μπαίνει σε αυτό το παιχνίδι. Αν κάποιος όταν ξεκίνησε μια τέτοια συνεργασία δεν κατάλαβε κάτι τόσο απλό, τότε τρέμω στην ίδεα αν καταλαβαίνει γενικά τι υπογράφει στις καθημερινές του συναλλαγές, Και για να στο γυρίσω και αντίστροφα υπάρχουν περιπτώσεις που τρίτοι (πχ blogs) στέλνουν επισκέπτες σε brokers (πχ booking) και παίρνουν προμήθεια (απο την προμήθεια του booking). Αν λοιπόν περάσεις από ένα τέτοιο link για τις επόμενες μέρες ακόμη κι αν μπεις κατευθείαν στο booking θα πάρει προμήθεια και αυτός που σε έστειλε (blog). Δίκαιο; Προφανώς και είναι, γιατί πρόκειται για συμφωνία που έχουν κάνει όλα τα μέρη μεταξύ τους και εσένα δεν σε αφορά. Είναι ή δεν είναι καταχρηστικος ο όρος σε μια σύμβαση πως η μία πλευρά μπορεί να αλλάξει μονομερως οποιονδήποτε όρο αυτής αρκεί να ενημερώσει 15 ημέρες νωρίτερα ναι ή όχι; πιστεύεις πως εάν κάνει κάποιος προσφυγή ενάντια σε αυτόν τον όρο ως κατά χρηστικό θα δικαιωθεί ή όχι; 3
allure_boy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 4/2/2023 στις 9:20 ΜΜ, leonidas_fs είπε Προσωπικά θα πάω Δευτέρα γραφείο να δω πόσες πωλήσεις έχω από Σκρουτζ να δω αν με συμφέρει κτλ. Ουσιαστικα δεν είναι κάτι τρομερό, 33€ τον μήνα βγαίνει που για μια εταιρεία δεν είναι τρομερά χρήματα. Απλά είναι το γαμωτο και ότι μάλλον πάει σε τακτικές «έχω το μαχαίρι, έχω και καρπούζι». Μόλις τώρα, allure_boy είπε Στις 4/2/2023 στις 9:20 ΜΜ, leonidas_fs είπε Προσωπικά θα πάω Δευτέρα γραφείο να δω πόσες πωλήσεις έχω από Σκρουτζ να δω αν με συμφέρει κτλ. Ουσιαστικα δεν είναι κάτι τρομερό, 33€ τον μήνα βγαίνει που για μια εταιρεία δεν είναι τρομερά χρήματα. Απλά είναι το γαμωτο και ότι μάλλον πάει σε τακτικές «έχω το μαχαίρι, έχω και καρπούζι». υπαρχει ηδη καλυτερο site απο το σκρουτζ και ποιο φθηνοτερα μεταφορικα για εμας
gmc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) https://prnt.sc/qTcwM_ueLvEH καπως σαν αυτο μηνες τωρα τιποτα Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από gmc 1
allure_boy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 υπαρχει πολυ καλυτερο site απο το σκρουτζ ηδη ... και οχι μονο ενα αλλα 2 site
leonidas_fs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, allure_boy είπε υπαρχει ηδη καλυτερο site απο το σκρουτζ και ποιο φθηνοτερα μεταφορικα για εμας Σε πιο αναφέρεσε; Εγώ παιδιά προσωπικά το 2022 είχα συνολικά 85 παραγγελίες από Σκρουτζ με μέσο όρο κέρδους 70€ την παραγγελία. Δηλαδή το Σκρουτζ πέρυσι μου εφερε κέρδος 6,000€. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τι πουλάς και με τι ποσοστό κέρδους! Ε όπως καταλαβαίνετε θα ήταν μεγαλη πατάτα να μην πληρώσω τα 400€ του Σκρουτζ… Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από leonidas_fs 1 1
kidom Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα υπάρχει μια νέα ομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου παρακάτω www.facebook.com/groups/676121607528297 Η ομάδα μας απευθύνετε στους εμπόρους - ελεύθερους επαγγελματίες που συνεργάζονται με πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών. Στόχος μας είναι οι συζητήσεις και ενημερώσεις κυρίως για θέματα κοινά που μας απασχολούν με σκοπό το κοινό συμφέρον μας έναντι των προβλημάτων που βιώνουμε. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις έναντι κερδοσκόπων που νομίζουν ότι είμαστε έρμαια και ανήμποροι να αντιδράσουμε. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί! 1
fragma Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Σε πιο αναφέρεσε; Εγώ παιδιά προσωπικά το 2022 είχα συνολικά 85 παραγγελίες από Σκρουτζ με μέσο όρο κέρδους 70€ την παραγγελία. Δηλαδή το Σκρουτζ πέρυσι μου εφερε κέρδος 6,000€. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τι πουλάς και με τι ποσοστό κέρδους! Ε όπως καταλαβαίνετε θα ήταν μεγαλη πατάτα να μην πληρώσω τα 400€ του Σκρουτζ… Τόσα περίπου καθαρό κέρδος βγάζει συγγενής μου σε ένα μήνα (γνωστό κινητομάγαζο στα νότια προάστια) με το 95% των πωλήσεων του από Σκρουτζ. Θα του πω να μπει Insomnia να γελάσει με τα απίθανα που γράφονται. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από fragma
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα