WebDevGr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, imr είπε Εσύ ανέφερες ότι οι επιτροπές ανταγωνισμου ασχολουντε μονο με όσους μπαίνουν σε μια αγορά και σου έδωσα λινκ για πρόστιμο στην Google (που υπάρχει κάποια χρόνια). Δεν ανέφερα πουθενά για ποιον ήταν το όφελος. Σου έδωσα ένα λινκ για παράδειγμα τι κάνουν οι επιτροπές ανταγωνισμού σε ένα καπιυαλιστικο σύστημα. Εσύ σχετικά με το λινκ που έστειλα προς ποιου το όφελος θεωρείς οτι είναι? Το γράφει ξεκάθαρα το άρθρο "ώστε είχε αθέμιτο πλεονέκτημα ως προς μικρότερους Ευρωπαίους ανταγωνιστές". Στην προκειμένη περίπτωση του Σκρουτζ η επιτροπή ανταγωνισμού θα κινηθεί αν διαμαρτυρηθεί το Bestprice ή το Shopflix κι όχι αν κλαφτεί ο Μπάμπης που πουλάει κιλότες στο Σκρουτζ
spectaculator Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, imr είπε Εσύ ανέφερες ότι οι επιτροπές ανταγωνισμου ασχολουντε μονο με όσους μπαίνουν σε μια αγορά και σου έδωσα λινκ για πρόστιμο στην Google (που υπάρχει κάποια χρόνια). Δεν ανέφερα πουθενά για ποιον ήταν το όφελος. Σου έδωσα ένα λινκ για παράδειγμα τι κάνουν οι επιτροπές ανταγωνισμού σε ένα καπιυαλιστικο σύστημα. Εσύ σχετικά με το λινκ που έστειλα προς ποιου το όφελος θεωρείς οτι είναι? Εσύ νομίζεις πως το Skroutz και οι πωλητές "παίζουν" στο ίδιο πεδίο; Ο ένας πωλεί διαδικτυακές υπηρεσίες κι ο άλλος προϊόντα. Τι θα έκανε εδώ μια επιτροπή ανταγωνισμού; Μιας και μιλάς για καπιταλιστικά συστήματα, περάσαμε από τον ελεγχόμενο καπιταλισμό στην ελεύθερη αγορά. Το πρόβλημα στην ελεύθερη αγορά είναι πως η περιορισμένη κι ανεπαρκής λειτουργία/δράση των ρυθμιστικών αρχών δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά, ανισότητες και δίνει την ευκαιρία στους δυνατούς να εκμεταλλευτούν την θέση τους στην αγορά εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές. Στην περίπτωση όμως του skroutz ανταγωνιστής θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το Bestprice, Amazon, κλπ. Όχι τα καταστήματα που συνεργάζονται με αυτό. Μια επιτροπή ανταγωνισμού δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από spectaculator
imr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Το γράφει ξεκάθαρα το άρθρο "ώστε είχε αθέμιτο πλεονέκτημα ως προς μικρότερους Ευρωπαίους ανταγωνιστές". Στην προκειμένη περίπτωση του Σκρουτζ η επιτροπή ανταγωνισμού θα κινηθεί αν διαμαρτυρηθεί το Bestprice ή το Shopflix κι όχι αν κλαφτεί ο Μπάμπης που πουλάει κιλότες στο Σκρουτζ Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις η δεν θέλεις να καταλάβεις. Το λέω για τελευταία φορά γιατί έχω κουραστεί να μιλάω σε τοίχο. Όπως η Google είναι σχεδόν μονωπολιο είναι και το skroutz. Όταν κάποιος έχει δεσπόζουσα θέση πρέπει να ελέγχεται για να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορα 1
Ducatista Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 6/2/2023 στις 3:39 ΜΜ, alka είπε Έχω εδώ και 3 χρόνια eshop (κλάδος ένδυσης) με 1600+ είδη διαθέσιμα στην αποθήκη μου. Από την αρχή είχα αποφασίσει ότι δεν θα "μπω" στο skroutz για διάφορους λόγους. Επίσης οι προβλέψεις μου για το skroutz έπεσαν 100% μέσα. Τα προιόντα που πουλάω τα εισάγω μόνος μου από το εξωτερικό, συνήθως με χαμηλότερο κόστος από αυτό που αγοράζουν οι ανταγωνιστές μου που πουλάνε μέσω skroutz. Μπαίνω στο skroutz για έρευνα αγοράς (για τη δουλειά μου) πολύ συχνά. Ακολουθούν κάποιες από τις παρατηρήσεις μου: α)Σχετικά με τους εμπόρους: Υπάρχουν "κάφτες"! "Επιχειρήσεις" οι οποίες πουλάνε χωρίς καθόλου μικτό κέρδος, πολύ συχνά κάτω από το κόστος. Ούτε λόγος να γίνεται για καθαρό κέρδος... Οι "επιχειρηματίες" αυτοί νομίζουν ότι έτσι θα δημιουργήσουν πελατολόγιο. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοί είναι πελάτες του skroutz και την επόμενη φορά θα αγοράσουν από τον επόμενο "κάφτη". Μιλώντας στην αγορά με εμπόρους που πουλάνε στο skroutz όλοι πλέον εκφράζουν αμφιβολία για το αν αξίζει να είσαι εκεί. Γιατί δεν έχουν βγει ακόμα; Διότι έχουν κάποιες παραγγελίες που φοβούνται να χάσουν. Στο "εμπρηστικό" μου σχόλιο ότι κάνουν κοινωνική πολιτική όλοι (μα όλοι) κουνάνε το κεφάλι... β) Σχετικά με τους καταναλωτές: Στα είδη μου όντως (υπό προυποθέσεις διαθεσιμότητας) θα βρεις πολύ φθηνά κάποια προιόντα. Όχι πολλά όμως. Συμφέρει; Τη στιγμή της αγοράς ίσως ναι. Μακροπρόθεσμα όμως αυτό θα πληρωθεί πολύ ακριβά. Ήδη στα είδη μου οι τιμές στο skroutz ανεβαίνουν και η διαφορά από τη "κανονική αγορά" μειώνεται. Επίσης οι έμποροι του skroutz έχουν όλο και λιγότερη διαθεσιμότητα... Γενικά μιλώντας, καταναλωτής ο οποίος δεν έχει καταλάβει ότι ποτέ δε σε συμφέρει ένας παίχτης να ελέγχει όλη την αγορά, θα το καταλάβει the hard way. Δεν βλέπω πως προιόν που πουλιέται με ζημιά θα συνεχίσει να πουλιέται και στο μέλλον. γ) Σχετικά με το skroutz: (βλ. και efood, booking κλπ.) Όσο δυναμώνει θα αγριεύει και θα ζητά παραπάνω. Φυσικά όσο ζητά παραπάνω τόσο το κόστος των προιόντων θα ανεβαίνει κοκ. Επίσης αργά ή γρήγορα θα "επιτεθεί" και στον τελικό καταναλωτή. Εγώ από άποψη δεν αγοράζω ποτέ από αυτές τις πλατφόρμες. Και όχι δεν αγοράζω ακριβότερα! μαλλον ουτε και εσυ ξερεις απο εμποριο οπως εχει γραφτει απο τους υποστηρικτες του σκρουτζ.... μαλλον κανεις μας δεν ξερει.... αλλα ετσι ειναι οταν πληρωνεις μια περισουσια για να στοκαρεις μονο τοτε καταλαβαινεις τι σημαινει κερδος.... ολοι στα λογια καλοι ειμαστε....
imr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Εσύ νομίζεις πως το Skroutz και οι πωλητές "παίζουν" στο ίδιο πεδίο; Ο ένας πωλεί διαδικτυακές υπηρεσίες κι ο άλλος προϊόντα. Τι θα έκανε εδώ μια επιτροπή ανταγωνισμού; Μιας και μιλάς για καπιταλιστικά συστήματα, περάσαμε από τον ελεγχόμενο καπιταλισμό στην ελεύθερη αγορά. Το πρόβλημα στην ελεύθερη αγορά είναι πως η περιορισμένη κι ανεπαρκής λειτουργία/δράση των ρυθμιστικών αρχών δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά, ανισότητες και δίνει την ευκαιρία στους δυνατούς να εκμεταλλευτούν την θέση τους στην αγορά εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές. Στην περίπτωση όμως του skroutz ανταγωνιστής θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το Bestprice, Amazon, κλπ. Όχι τα καταστήματα που συνεργάζονται με αυτό. Μια επιτροπή ανταγωνισμού δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα. Δηλαδή για παράδειγμα η υποχρέωση χρήσης του tracker τους είναι σωστη τακτική υπέρ της αγοράς και του ανταγωνισμού? 1
WebDevGr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, imr είπε Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις η δεν θέλεις να καταλάβεις. Το λέω για τελευταία φορά γιατί έχω κουραστεί να μιλάω σε τοίχο. Όπως η Google είναι σχεδόν μονωπολιο είναι και το skroutz. Όταν κάποιος έχει δεσπόζουσα θέση πρέπει να ελέγχεται για να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορα Δεν το έχεις με την κατανόηση κειμένου τι να κάνουμε. Οι πελάτες του Σκρουτζ δεν είναι ανταγνωιστές του και δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα. Ούτε εσύ μπορείς να του κάνεις τίποτα γιατί αν ποτέ ασχοληθεί η επιτροπή ανταγωνισμού και του βάλει πρόστιμο θα είναι γιατί δεν συμφέρει η δράση του τους άμεσους ανταγωνιστές πχ Shopflix Εσύ δεν θα δεις καμιά απολύτως αλλαγή και καλό θα ήταν να μάθεις την θέση σου στην τροφική αλυσίδα. 4 λεπτά πριν, imr είπε Δηλαδή για παράδειγμα η υποχρέωση χρήσης του tracker τους είναι σωστη τακτική υπέρ της αγοράς και του ανταγωνισμού? Στην δική μου πλατφόρμα για να προχωρήσουν οι χρήστες πρέπει να αποδεχθούν τα βασικά cookies γιατί χωρίς αυτά δεν είναι λειτουργική σελίδα. Αντίστοιχα και οι έμποροι για να μπορέσουν να κάνουν χρήση του Σκρουτζ και σύμφωνα τους όρους που έχουν υπογράψει πρέπει να κάνουν χρήση του κώδικα καταγραφής. Υπάρχει κάτι τόσο πολύπλοκο σε όλα αυτά που δεν μπορείτε να καταλάβετε και τόσες μέρες λέτε τα ίδια και τα ίδια;
spectaculator Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, imr είπε Δηλαδή για παράδειγμα η υποχρέωση χρήσης του tracker τους είναι σωστη τακτική υπέρ της αγοράς και του ανταγωνισμού? Ποιος σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις το σκρουτζ; Ο tracker δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά τον υπολογισμό τω χρεώσεων του σκρουτζ. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το skroutz βάζεις και το tracking του. Έτσι δουλεύουν οι χρεώσεις του. Υπόψη πως αν θέλεις να έχεις επιλογές σε μια αγορά, θα πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να υποστηρίξεις και τους μικρότερους του ανταγωνισμού. Διαφορετικά μην παραπονιέσαι πως σε γδέρνουν. Αν όλοι θέλουν μαγαζί στο Κολωνάκι είναι επόμενο τα νοίκια εκεί να είναι τσουχτερά. Αν κανένας δεν άνοιγε μαγαζί εκεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν νομίζεις; Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από spectaculator
balt123 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Το shopflix ειναι καλύτερο από πλευράς χρεώσεων. (Κάπου τα μισά) αλλά 1. Είναι ακομα νέα πλατφόρμα δεν ξέρω αν θα έχουμε την ίδια επισκεψιμότητα,2) ο Σκρουτζ πλέον υποστηρίζει και τριγωνική πώληση ενώ το shopflix όχι. (μπορείς να έχεις προϊόντα που δεν έχεις στοκ στο xml που θα τους δώσεις αλλά θα πρέπει να κανονίσεις να το έχεις εκεί όταν έρθει να παραλάβει η κούριερ. Δεν θα στείλουν κούριερ σε άλλη τοποθεσία
filip123go Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Ducatista είπε οσο για τα προτεινομενα καταστηματα ειναι αυτα που θα πληρωσουν το σκρουτζ παραπανω για να βγαλουν ψιχουλα.. Για κάνε μας ρε φίλε μια ανάλυση, πόσο αγοράζουν και πόσο πουλάνε αυτα τα καταστήματα. Να ξέρουμε πότε θα βαρέσουν κανόνι, να μην περιμένουμε τις παραγγελίες τζαμπα.. Εντάξει όλοι ξέρουν πόσο αγοράζει και πουλάει ο καθένας, όλοι ξέρουν τι κέρδη έχει το σκρουτζ και όλοι θέλουν να φύγουν, αλλά κανένας δεν φεύγει. Βέβαια τα εκατοντάδες μαγαζάκια που μέσα σε μια νύχτα μπορούσαν να πουλήσουν online μέσω σκρουτζ στη καραντίνα, χωρίς να πληρώσουν 2-3-5-10 χιλιάρικα για eshop και στην κυριολεξία γλίτωσαν από σίγουρο κλείσιμο δεν είδα να τα αναφέρουν οι επαναστάτες του thread. 1 ώρα πριν, imr είπε Οι επιτροπές ανταγωνισμού που υπάρχουν σε όλες τις χώρες να φανταστώ είναι κομουνιστές ε? Έχεις μπερδέψει λίγο την βούρτα... Αρχικά , ο σκρουτζ δεν είναι μονοπώλιο. 2ον δεν ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμο (σαν αυτό που πήγε να κάνει το shopflix και στην κυριολεξία έσκασε στα μουτρα του) και 3ον, η αύξηση της τιμής, ισα ισα, θα ωθήσει κάποιους που "δεν βγαίνουν" να στραφούν σε φθηνότερες λύσεις, οπότε θα μοιραστεί καλύτερα η πίτα.
imr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Δεν το έχεις με την κατανόηση κειμένου τι να κάνουμε. Οι πελάτες του Σκρουτζ δεν είναι ανταγνωιστές του και δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα. Ούτε εσύ μπορείς να του κάνεις τίποτα γιατί αν ποτέ ασχοληθεί η επιτροπή ανταγωνισμού και του βάλει πρόστιμο θα είναι γιατί δεν συμφέρει η δράση του τους άμεσους ανταγωνιστές πχ Shopflix Εσύ δεν θα δεις καμιά απολύτως αλλαγή και καλό θα ήταν να μάθεις την θέση σου στην τροφική αλυσίδα. Στην δική μου πλατφόρμα για να προχωρήσουν οι χρήστες πρέπει να αποδεχθούν τα βασικά cookies γιατί χωρίς αυτά δεν είναι λειτουργική σελίδα. Αντίστοιχα και οι έμποροι για να μπορέσουν να κάνουν χρήση του Σκρουτζ και σύμφωνα τους όρους που έχουν υπογράψει πρέπει να κάνουν χρήση του κώδικα καταγραφής. Υπάρχει κάτι τόσο πολύπλοκο σε όλα αυτά που δεν μπορείτε να καταλάβετε και τόσες μέρες λέτε τα ίδια και τα ίδια; Τα έχουμε πάρα πολλές φορές εδώ μέσα σταματάω μα απαντάω γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνετε. Οι χρεώσεις του σκτρουτζ θα περάσουν στον καταναλωτη. Βλέπω ένα προϊόν στο σκρουτζ και στο bestprice ταυτόχρονα και τελικά μετά από μια εβδομάδα ξαναπάω απο shopflix αυτήν την φορά και κάνω την αγορά σε κατάστημα που είχα δει και την πρώτη μέρα Το σκρουτζ θα πάρει προμήθεια για αυτήν την αγορά. Το θεωρείς σωστό αυτό? Σου φέρνω την ίδια ερώτηση, υπάρχει κάτι τόσο περίπλοκο σε αυτά που λέμε περί καταχρησης δεσπόζουσα θέσης που δεν καταλαβαίνεις? Είναι εντελώς βασικά οικονομικά πρώτου έτους. 1
Ducatista Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, filip123go είπε Για κάνε μας ρε φίλε μια ανάλυση, πόσο αγοράζουν και πόσο πουλάνε αυτα τα καταστήματα. Να ξέρουμε πότε θα βαρέσουν κανόνι, να μην περιμένουμε τις παραγγελίες τζαμπα.. Εντάξει όλοι ξέρουν πόσο αγοράζει και πουλάει ο καθένας, όλοι ξέρουν τι κέρδη έχει το σκρουτζ και όλοι θέλουν να φύγουν, αλλά κανένας δεν φεύγει. Βέβαια τα εκατοντάδες μαγαζάκια που μέσα σε μια νύχτα μπορούσαν να πουλήσουν online μέσω σκρουτζ στη καραντίνα, χωρίς να πληρώσουν 2-3-5-10 χιλιάρικα για eshop και στην κυριολεξία γλίτωσαν από σίγουρο κλείσιμο δεν είδα να τα αναφέρουν οι επαναστάτες του thread. Έχεις μπερδέψει λίγο την βούρτα... Αρχικά , ο σκρουτζ δεν είναι μονοπώλιο. 2ον δεν ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμο (σαν αυτό που πήγε να κάνει το shopflix και στην κυριολεξία έσκασε στα μουτρα του) και 3ον, η αύξηση της τιμής, ισα ισα, θα ωθήσει κάποιους που "δεν βγαίνουν" να στραφούν σε φθηνότερες λύσεις, οπότε θα μοιραστεί καλύτερα η πίτα. εγω δεν ειπα οτι θα κλεισουν ολα και σιγουρα αν κλεισουν καποια η φυγουν απο την πλατφορμα δεν θα γινει τωρα αλλα θα το δειξει ο χρονος.. αναλυση δεν μπορω να κανω για κανενα εγω με τα δεδομενα που εχω σε προηγουμενο ποστ εχω αναφερει ενα παραδειγμα δεν μπορεις να πουλας με 10% κερδος για να πεις οτι πουλας μεσα απο την πλατφορμα και να νομιζεις οτι θα βγαλεις πραγματικο κερδος.. εγω το μονο που θα πω ειναι οτι οποιος θελει να δουλευει με τοσο ποσοστο λογικα θα ειναι σε κανενα βουνο και σχεδον καθολου αγορα οποτε αυτους μπορει να τους συμφερει.. ενας που εχει πελατες και ειναι σε μια καλη αγορα το σκρουτζ του ειναι αδιαφορο ετσι οπως εχει γινει επισης αλλο να εμπορευεσαι no name με διαφορετικο κερδος και αλλο να δουλευεις με σοβαρα brands με συγκεκριμενες απαιτησεις γιατι εκει το μονο που μπορει να παιξεις ειναι με το δικο σου ελαχιστο κερδος.... απλα για την ιστορια δεν εχω δει κανενα μαγαζι στο σκρουτζ τα τελευταια 5-8 χρονια να εχει την εξελιξη του σκρουτζ αντε να εχουν ανεβασει το τζιρο τους σε καποιο ποσοστο... τα κερδη του σκρουτζ ειναι πολλαπλασια με βαση την εικονα του οποτε δεν ξερω αν αυτο λεει κατι για αυτους που λενε οτι ανεβαζει το εκαστοτε καταστημα.. εγω επιμενω οτι στο τελος τελος το σκρουτζ εχει το μεγαλυτερο κερδος και γινεται συνεταιρος σε καθε πωληση...... σαν καταναλωτης απο την αλλη το σκρουτζ εχει πολυ καλες υπηρεσιες... 2 λεπτά πριν, Ducatista είπε εγω δεν ειπα οτι θα κλεισουν ολα και σιγουρα αν κλεισουν καποια η φυγουν απο την πλατφορμα δεν θα γινει τωρα αλλα θα το δειξει ο χρονος.. αναλυση δεν μπορω να κανω για κανενα εγω με τα δεδομενα που εχω σε προηγουμενο ποστ εχω αναφερει ενα παραδειγμα δεν μπορεις να πουλας με 10% κερδος για να πεις οτι πουλας μεσα απο την πλατφορμα και να νομιζεις οτι θα βγαλεις πραγματικο κερδος.. εγω το μονο που θα πω ειναι οτι οποιος θελει να δουλευει με τοσο ποσοστο λογικα θα ειναι σε κανενα βουνο και σχεδον καθολου αγορα οποτε αυτους μπορει να τους συμφερει.. ενας που εχει πελατες και ειναι σε μια καλη αγορα το σκρουτζ του ειναι αδιαφορο ετσι οπως εχει γινει επισης αλλο να εμπορευεσαι no name με διαφορετικο κερδος και αλλο να δουλευεις με σοβαρα brands με συγκεκριμενες απαιτησεις γιατι εκει το μονο που μπορει να παιξεις ειναι με το δικο σου ελαχιστο κερδος.... απλα για την ιστορια δεν εχω δει κανενα μαγαζι στο σκρουτζ τα τελευταια 5-8 χρονια να εχει την εξελιξη του σκρουτζ αντε να εχουν ανεβασει το τζιρο τους σε καποιο ποσοστο... τα κερδη του σκρουτζ ειναι πολλαπλασια με βαση την εικονα του οποτε δεν ξερω αν αυτο λεει κατι για αυτους που λενε οτι ανεβαζει το εκαστοτε καταστημα.. εγω επιμενω οτι στο τελος τελος το σκρουτζ εχει το μεγαλυτερο κερδος και γινεται συνεταιρος σε καθε πωληση...... σαν καταναλωτης απο την αλλη το σκρουτζ εχει πολυ καλες υπηρεσιες... α και προτεινω αν θελετε συζητηση να αποφυγετε τους χαρακτηρισμους...
filip123go Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, imr είπε Οι χρεώσεις του σκτρουτζ θα περάσουν στον καταναλωτη. Αρα ο καταναλωτής θα αποφασίσει. Αρα όποιος δεν γουστάρει, τηλεφωνάκι στο μαγαζί και του δινουν το προιόν σε πιο χαμάλη τιμή. Οχι;;;
WebDevGr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, imr είπε Τα έχουμε πάρα πολλές φορές εδώ μέσα σταματάω μα απαντάω γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνετε. Οι χρεώσεις του σκτρουτζ θα περάσουν στον καταναλωτη. Βλέπω ένα προϊόν στο σκρουτζ και στο bestprice ταυτόχρονα και τελικά μετά από μια εβδομάδα ξαναπάω απο shopflix αυτήν την φορά και κάνω την αγορά σε κατάστημα που είχα δει και την πρώτη μέρα Το σκρουτζ θα πάρει προμήθεια για αυτήν την αγορά. Το θεωρείς σωστό αυτό? Σου φέρνω την ίδια ερώτηση, υπάρχει κάτι τόσο περίπλοκο σε αυτά που λέμε περί καταχρησης δεσπόζουσα θέσης που δεν καταλαβαίνεις? Είναι εντελώς βασικά οικονομικά πρώτου έτους. Όλες οι χρεώσεις περνάνε στον καταναλωτή. Ακόμη και το κωλόχαρτο που καναναλώνουν οι υπάλληλοι μιας εταιρείας. Που θέλεις να καταλήξεις; Το ποιος θα πάρει την προμήθεια πώλησης εσένα τι σε νοιάζει; Αλλάζει κάτι σε εσένα αν την πάρει το Σκρουτζ ή το Bestprice; Το κατάστημα επέλεξε να χρηιμοποιήσει ένα ή και περισσότερα κανάλια πώλησης για να αυξήσει τις πωλήσεις του. Αν το συμφέρει ή όχι δεν σε αφορά. Αν είσαι έμπορος και σε ενοχλούν οι χρεώσεις τους, γύρνα στα φυλλάδια που έγραψε κι ένας παραπάνω. 3
cricket Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 12/2/2023 στις 10:15 ΠΜ, Titos301 είπε Πολυ σωστά, γι αυτο και ο ΟΤΕ (COSMOTE) δεν κανει οτι θελει με τις τιμες και ελεγχεται απο την ΕΕΤΤ Νασαι καλα με εκανες και γελασα.Η ΕΕΤΤ ειναι ο ΟΤΕ ξερεις αλλη ευρωπαικη χωρα να σου μπαινει φραγη στο κινητο καθε 4 μηνες για να πληρωνεις τους μισθους τους?Μην το ψαξεις δεν υπαρχει.Μην πω για το ιντερνετ στα νησια που ειναι ακομα ΣΑΡ το 2023
imr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Όλες οι χρεώσεις περνάνε στον καταναλωτή. Ακόμη και το κωλόχαρτο που καναναλώνουν οι υπάλληλοι μιας εταιρείας. Που θέλεις να καταλήξεις; Το ποιος θα πάρει την προμήθεια πώλησης εσένα τι σε νοιάζει; Αλλάζει κάτι σε εσένα αν την πάρει το Σκρουτζ ή το Bestprice; Το κατάστημα επέλεξε να χρηιμοποιήσει ένα ή και περισσότερα κανάλια πώλησης για να αυξήσει τις πωλήσεις του. Αν το συμφέρει ή όχι δεν σε αφορά. Αν είσαι έμπορος και σε ενοχλούν οι χρεώσεις τους, γύρνα στα φυλλάδια που έγραψε κι ένας παραπάνω. Δεν μου απάντησες όμως. Θεωρείς θεμιτή και σωστή τακτική την χρέωση από το σκρουτζ στο συγκεκριμένο παράδειγμα? Ένα ναι ή όχι αρκεί νομίζω είναι αρκετά απλή ερώτηση. Περιμένω την απάντηση σου και σταματάω να σχολιάζω ( που δεν το βλέπω, πάλι με γενικολογανκαι άσχετα πραγματα θα απαντήσεις)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα