WebDevGr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, james01gr είπε Και είμαι σίγουρος πως ένα από τα επόμενα βήματα θα είναι πληρωμές σε περιβάλλον σκρουτζ στο οποίο θα βάλουν έξτρα προμήθεια στα καταστηματα. Όταν λέμε ότι μιλάτε για πράγματα που δεν γνωρίζετε κι ότι ανακαλύψατε τις online αγορές και πωλήσεις λόγω covid είμαστε κακοί. Οι πληρωμές γίνονται εντός Skroutz με το API της everypay που ποσοστό της ανήκει στο Skroutz 1
polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, james01gr είπε Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά εκτός Αθήνας το σκρουτζ δουλεύει με μια κουριερ που εσύ σνομπάρεις. Η διαφορα είναι πως δινει προτεραιοτητα στο σκρουτζ και τα μαγαζιά να πάνε να πνιγουν. Πληρώνεις ΠΟΛΛΆ λεφτά για την παράδοση του σκρουτζ, η τακτική σου να έχεις την κάρτα σου αποθηκευμένη στο σκρουτζ είναι λάθος. Στα καταστήματα μπορείς να ολοκληρώσεις την αγορά σου χωρίς να κάνεις λογαριασμό, δεν αποθηκεύουν την κάρτα σου, η πληρωμή σου γίνεται στο περιβάλλον της τράπεζας.άσε που μπορείς να επιλέξεις αντικαταβολή εάν δεν θέλεις να δίνεις την κάρτα σου. Προτιμάς το καλάθι του σκρουτζ και όταν έχεις πρόβλημα να σε στέλνουν να μιλάς με το κατάστημα ενώ πληρώνεις αυτούς να κάνουν την δουλειά αυτή. Το 400αρι ως πόσο δεν ειβαι σοβαρό ποσο, απλά ειναι η αρχή. Θα το αυξάνουν μέχρι να βρουν το σημείο που θα τα βροντηξουν όλοι. Δεν έχετε καταλάβει πως το σκρουτζ αυτήν την στιγμη δεν θέλει ανεξάρτητα καταστήματα αλλά καταστήματα τα οποία πλέον να ελέγχονται από αυτό πλήρως το τι κάνουν. Εδώ για να βάλει ο επαγγελματίας την δυνατότητα δοσεων, σου ζητάνε έξτρα προμήθεια 6%. Δεν έχεις καταλάβει πως φτάνει για ένα προϊόν 40 ευρώ, να πληρώνεις ΕΣΎ (γιατί το κατάστημα σου μετακυλα το κόστος) 10€ στο σκρουτζ με τα μεταφορικα. Και είμαι σίγουρος πως ένα από τα επόμενα βήματα θα είναι πληρωμές σε περιβάλλον σκρουτζ στο οποίο θα βάλουν έξτρα προμήθεια στα καταστηματα. ΥΓ το καλύτερο που έχετε να κάνετε ειναι να αγοράζετε από μαγαζιά της γειτονιάς σας εάν σας καλύπτουν τα προϊόντα που έχουν. Γιατί πρώτα από όλα μπορείς να διαπραγμευτεις την τιμή ενώ εάν κάτι συμβεί στο προϊόν που πήρες, το πιθανότερο είναι να σε βοηθήσουν. Και σου μιλάω εγώ που έχω eshop. Friend, να μιλήσω λίγο (και να σταματήσω επιτέλους γιατί κουράστηκα σοβαρά) ως ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ και όχι ως άνθρωπος του digital χώρου? Η τελευταία φορά που ψώνισα από κατάστημα που λες, παίζει μα το θεό να ήταν προ-Covid. Οι υπόλοιπες μου αγορές έχουν γίνει αποκλειστικά και μόνο από: AboutYou (ΟΛΑ τα επώνυμα ρούχα, γιατί έχουν άψογη εξυπηρέτηση) Public eshop για τα 15-20 βιβλία (με παραλαβή απ΄το Public γιατί είναι δίπλα μου) Kotsovolos φυσικό κατάστημα γιατί ήταν ο μόνος που είχε το Macbook Air που ήθελα Skroutz για ΟΛΑ τα υπόλοιπα, και πάλι αποκλειστικά και μόνο μέσω του καλαθιού του. Φαντάσου ότι ακόμα και Prince Oliver που πήγα τις προάλλες να δοκιμάσω κάτι στις εκπτώσεις στη Γλυφάδα, επειδή ΒΑΡΙΟΜΟΥΝ να τα κουβαλάω επειδή θα πήγαινα για καφέ, τα αγόρασα τελικά μέσω του site, επειδη έχει BOXNOW delivery που είναι 300 μέτρα δίπλα μου. Ότι άλλο και να συζητάμε, είναι απλά για συζήτηση. Το μέλλον είναι στο digital, και εσύ που έχεις eshop πρέπει να επενδύσεις σε αυτό με όποιον τρόπο ΕΣΕΝΑ συμφέρει. Αν ΔΕΝ σε συμφέρει ο Skroutz, οκ βγες. Τέλος από μένα, καλή συνέχεια σε όλους. 1 1
SOCRATIS1000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 400 ευρω τον χρονο και να σε βλεπει ολοκληρη η ελλαδα?Και θεωρειται οτι ειναι πολλα?Μαλιστα,Για καντε καμια διαφημιση μεσω google με κλικ που δεν θα εχεις την ιδια βαση πωλησης ,η μεσω facebook..Καμιναδα να πατησω στο ιντερνετ πρωτο sto γκουκλ θα βγαλει τον μακ ντακ,ειναι λογικο να ζηταει χρημα,θεωρει με βαση τα αλλα ,ειδικα αν εχεις πολλα προιοντα που θες να πουλησεις ειναι απο τις φθηνοτερες λυσεις,και πλεον δεν το παει με το κλικ αλλα αν το πουλησεις Οποτε μπορει να εχεις 15000 προιοντα μεσα ,και αστον τον αλλον να κλικαρει[στο best price αν κλικαρεις χρεωνεσαι,φαντασου σε 15000 προιοντα μπορει να χρεωνεσαι 50αρικα καθε μερα και μην εχεις και πωληση],αν δεν το αγορασει δεν προκειται να σου παρει euro 2
fragma Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hln3 είπε Μα δεν είναι μόνο τα 400. Είναι και τα 400 πάνω στις άλλες προμήθειες που ήδη επιβαρύνουν. Και όλα αυτά μετακυλιόνται αργά ή γρήγορα στον καταναλωτή. Φίλε μου συγγνώμη αλλά προφανώς δεν έχεις σχέση με το εμπόριο. Εχεις πληρώσει ποτέ διαφήμιση να δεις για τί κόστη μιλάμε; Δεν υπάρχει ούτε κατα διάνοια φτηνότερος τρόπος προβολής που να δίνει την τεράστια απήχηση που έχει η μηχανή του skroutz. To τί ειναι δικαίο ή άδικο δεν εχει καμία σημασία γιατί τίποτα στην ζωή αυτή δεν είναι τζάμπα. Το skroutz λειτουργεί οπως όλες οι επιχειρήσεις και κεφαλαιοποιεί την επιτυχία του. Επιχείρηση είναι, οχι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από fragma 2
nova_centurion Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά τα πράγματα είναι απλά: α. Το σκρουτζ ιστορικά βασίστηκε σ' ένα μοντέλο που δημιούργησε χιλιάδες μικρά μαγαζιά με χαμηλά λειτουργικά και χαμηλό κόστος προώθησης. Αυτά τα μαγαζιά μαζί με το σκρουτζ έφτιαξαν ένα οικοσύστημα όπου τα μαγαζιά έφερναν τα προϊόντα και τις χαμηλές τιμές πώλησης και το σκρουτζ την επισκεψιμότητα. β. Μετά από χρόνια χάρη στα μαγαζάκια που έδιναν τιμή και προϊόντα σημαντικά χαμηλότερες από τις τιμές των αλυσίδων και των άλλων φυσικών μαγαζιών το σκρουτζ απέκτησε ένα brand name που οδηγεί πλέον την πλειοψηφία των αγοραστών μέσω Ιντερνετ να περάσει από το site του. γ. Κάποια στιγμή το σκρουτζ άρχισε να γίνεται άπληστο και να αυξάνει τις χρεώσεις του μέχρι το σημερινό 15+% επιβαρύνοντας έτσι σημαντικά τα προϊόντα. δ. Το 400 και οι άλλες 2000 ευρώ χρεώσεις που ανακοίνωσε προ μηνός είναι το κερασάκι σε μια διαδρομή συνεχών παράλογων αυξήσεων των χρεώσεων. Ποιός θα μίλαγε αν το 400αρι ήταν με φυσιολογικές χρεώσεις (συγκριτικά με το παρελθόν του ίδιου του σκρουτζ). Ερωτήσεις προς όλους. Ποιά επιχείρηση τα τελευταία 5 χρόνια έχει 4πλασίασει τις χρεώσεις της; Εγώ δεν ξέρω καμία άλλη. Εσείς; Οταν μια επιχείρηση έχει στηθεί χάρη σε χιλιάδες μικρομάγαζα έχει την ηθική υποχρεώση να τους σκεφτεί σαν συνεργάτες και να μην τους εξοντώσει; Βλέπει κανείς καμία διαφορά ανάμεσα στο σκρουτζ και στους μεσάζοντες του παρελθόντος; Οι μεσάζοντες παραδοσιακά έφερναν στην αγορά τα προϊόντα που είχαν άλλοι. Αν η προμήθεια τους ήταν χαμηλή έκαναν κοινωνικό έργο και κέρδιζαν και αυτοί. Αν η προμήθεια ήταν μεγάλη τότε ήταν βαρίδι για την κοινωνία. Βλέπετε κάτι διαφορετικό για το σκρουτζ; Εμείς ως καταναλωτές θέλουμε μια επιχείρηση στη μέση που θα αυξάνει τις τιμές των προϊόντων με την εμπορική της πολιτική κατά 10%-15% ή και περισσότερο στο μέλλον; Το σκρουτζ όπως είναι σήμερα μπορεί να ακούσει κανέναν άλλον εκτός από τους καταναλωτές ή την οργανωμένη πολιτεία; Μήπως έχει γίνει πολύ μεγάλο για να αφεθεί χωρίς κοινωνικό έλεγχο; Δείτε τα παραπάνω και δώστε τις απαντήσεις κυρίως στον εαυτό σας. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από nova_centurion 9 2
RTW4ever Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 13/2/2023 στις 6:43 ΜΜ, nova_centurion είπε Αγαπητέ συμφορουμίτη, επειδή όπως ίσως έχεις καταλάβει μ' αρέσουν τα νομικά επίτρεψε μου να αντιλέξω τα παρακάτω: α. Η σύμβαση με έναν οργανισμό τύπου σκρουτζ λέγεται στην νομική επιστήμη Σύμβαση Προσχώρησης. Ονομάζεται έτσι διότι ΔΕΝ είναι προϊόν ελεύθερης διαπραγματευσης αλλά στη λογική "take it or leave it". Τέτοιες πχ είναι και οι συμβάσεις δανειοδότησης των τραπεζών. β. Ακριβώς επειδή οι συμβάσεις αυτού του τύπου (δηλ. μεταξύ ενός ισχυρού μέρους και ενός μικρού προσχωρήσαντος μέρους) ΔΕΝ είναι προϊόν ελεύθερης διαπραγμάτευσης ελέγχονται στα Αστικά Δικαστήρια για ΑΚΥΡΟΥΣ-ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ όρους που έχουν συνομολογηθεί από το αντισυμβαλλόμενο ασθενέστερο μέρος. Για να το γράψω απλά: Το σκρουτζ κατά πάγια πρακτική επιβάλλει τους όρους του (χωρίς να αφήνει οποιαδήποτε επιλογή) με την λογική ή τους δέχεσαι ή σε πετάω εκτός πλατφόρμας. Πράγματι το tracking (να ένας καταχρηστικός όρος) επιβλήθηκε από το σκρουτζ στα μαγαζιά καθώς πριν 3 περίπου έτη έστειλε σ' όλους το τελεσίγραφο ή βάζετε στο site σας τον κώδικα tracking για να πάτε υποχρεωτικά από click σε προμήθειες πώλησης ή σας σταματάμε από την πλατφόρμα. Δηλ. μεταφορικά πράγματι έστειλε "μπράβους" οι οποίοι απείλησαν μαγαζιά που μπορεί να ήταν στην πλατφόρμα 10 ή και περισσότερα χρόνια με το καθεστώς του κλικ ότι ή θα υπακούσουν ή θα αποβληθούν. Επιπλέον όσοι παρακολουθούν την κατάσταση με το σκρουτζ θα αναφέρουν ότι παγίως το σκρουτζ τροποποιεί μονομερώς τους όρους της σύμβασης 3-4 φορές το χρόνο κυριολεκτικά κατά το δοκούν. Πάντα δε τους τροποποιεί με την λογική ή τους δέχεσαι ή φεύγεις από την πλατφόρμα. Για εμένα αυτό ΔΕΝ λέγεται σύμβαση συνεργασίας αλλά μάλλον σ' άλλες πρακτικές παραπέμπει. Σου αρέσουν τα νομικά αλλά νομικός δεν είσαι. Έχεις ακούσει ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια; Αυτά που έγραψες δεν ισχύουν μεταξύ επαγγελματιών, όπως σκρουτζ - κατάστημα, αλλά μόνο έναντι καταναλωτών. Κοινώς, μια τρύπα στο νερό, όπως πάντα βέβαια στο ινσομνια, αλλά έχει πλάκα, δε λέω. Στις 13/2/2023 στις 9:11 ΜΜ, nova_centurion είπε είναι προφανές ότι "η τάξη σου έχει καθορίσει την συνείδησή σου". Ώπα, να και ο ταξικός πόλεμος! Ζήτω η επανάσταση σύντροφε; Κάτω το κεφάλαιο; 1
Ducatista Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 10/2/2023 στις 1:01 ΜΜ, WebDevGr είπε Η επιχείρηση για κάποιο λόγο αποφάσισε να αυξήσει τα κόστη. Δεν είμαστε μέτοχοι της για να έχουμε λόγο στην τιμολογιακή της πολιτική. Το αν είναι λογικές η όχι η αυξήσεις θα το κρίνει ο καθένας με βάση το πορτοφόλι του και με βάση το κέρδος που έχει από αυτές τις υπηρεσίες. Επειδή όμως οι αφορισμοί δεν προσφέρουν κάτι, ούτε στον διάλογο, ούτε στην τσέπη κανενός, έχετε να προτείνετε μια σοβαρή εναλλακτική; Τι μπορεί να κάνει ο μικρός μαγαζάτορας; Να βγει και να πάει που; Να παλέψει μόνος του; Να περιοριστεί στην τοπική αγορά; Να γυρίσει στο 1990 και να τυπώνει φυλλάδια; Ποια είναι η εναλλακτική που προτείνετε, εφόσον θεωρείτε ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι παρασιτικές; Ωραια το δέχομαι αυτό.. θεωρείς λογικο όμως να φτάνει το σκρουτζ να γίνει συνεταιρος; γιατί εγω εχω κατάστημα με κοσμήματα αν θυμάμαι καλά όταν μιλησα μαζί τους πρακτικά ήθελαν ένα 20 22% επί της πώλησης συν το πάγιο που ζητάνε και φαντάζομαι και άλλες 2 3 χρεώσεις τύπου να σε βλέπουν πιο πολλοί κλπ.. δηλαδή ένα ας πούμε 23 24% επί της πώλησης όταν πρέπει ρεαλιστικά να δουλεύεις με τιμές στο πάτωμα για να γίνεις ανταγωνιστικος αλλιως θα σε φαει το μαυρο σκοταδι... απο εμενα είναι οχι φυσικά... να τραβάμε εμείς τα ζόρια για να γίνει ένας διαμεσολαβητης μάγκας! (Τυχαίο παράδειγμα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια Αρμάνι στα 100-120 ευρώ με τους υπολογισμούς μου μετά την προμήθεια του σκρουτζ και την ήδη πιο κάτω τιμη απο την αντιπροσωπεια για να φαίνεται στα πρώτα καταστήματα το μαγαζί αυτό είχε κέρδος 15 περίπου ευρω..!! γελάω..... ) με την λογική ότι θα κανω παραπάνω τζίρο και με το κέρδος να είναι όμως αρκετά παρακάτω (σύν οτι θα μπλέξω με πελάτες που δεν θα πάρουν το δέμα τους και ότι άλλο τους έρθει) με αποτέλεσμα να πληρώνω έξτρα φόρους ναι καλύτερα να τυπώσω φυλλάδια και να ασχοληθώ εδώ στην γειτονιά μου και οχι να βάζω τα λεφτά μου για να ξεφτυλιζω το κέρδος μου.... φυσικά να πω ότι εννοείται δεν προχώρησα στην συνεργασία και αν θυμάμαι καλά πρέπει να με έχουν πάρει 10 τηλέφωνα και να έχω αλλά 10 mail για να μην χάσω την τοσο καλή προσφορά τους... λυπάμαι τα καταστήματα που είναι της γειτονιάς και έχουν μπλέξει στην λογική έχω 10 πελάτες κατσε να μεγαλώσω την αγορά μου... στην αρχη το να είσαι στο σκρουτζ ήταν καλό πλέον δεν το βλέπω τόσο ιδανικό το σενάριο βεβαια ο καθένας έχει την δική του λογική στο πως δουλεύει εγω επέλεξα να είμαι σε ξενοδοχείο με πάρα πολύ κόσμο οπότε και κίνηση έχω και δουλεύω με αξιοπρέπεια και δεν σκέφτομαι αν αύριο ο κ σκρουτζ βάλει ενοίκιο με τον μηνα...! By the way επειδή πολλοί από εδώ κάνουν επάγγελμα παροχής και είδα ότι απάντησαν υπέρ του σκρουτζ φαντάζομαι ότι αν γίνουν εταιρίες που έχουν μέσα επαγγελματίες όπως εσάς θα δουλεύετε με το 1/5 από ότι δουλεύετε κανονικα και θα δίνατε αυτα που πρέπει στο κρατος γιατί έχουμε και αυτο εφοσον δεν είστε υπάλληλοι αλλά συνεργάτες και θα λέγατε και ευχαριστώ; φυσικά αν επέλεγαν εσάς γιατί η λογική είναι ότι θα συνεργαστώ με τον φθηνότερο οπότε δεν υπάρχει και κανένα άλλο κριτήριο Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από Ducatista 5
Ducatista Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, fragma είπε Φίλε μου συγγνώμη αλλά προφανώς δεν έχεις σχέση με το εμπόριο. Εχεις πληρώσει ποτέ διαφήμιση να δεις για τί κόστη μιλάμε; Δεν υπάρχει ούτε κατα διάνοια φτηνότερος τρόπος προβολής που να δίνει την τεράστια απήχηση που έχει η μηχανή του skroutz. To τί ειναι δικαίο ή άδικο δεν εχει καμία σημασία γιατί τίποτα στην ζωή αυτή δεν είναι τζάμπα. Το skroutz λειτουργεί οπως όλες οι επιχειρήσεις και κεφαλαιοποιεί την επιτυχία του. Επιχείρηση είναι, οχι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Μονο που το σκρουτζ δεν είναι διαφήμιση ή μόνη προβολή είναι της ίδιας της πλατφόρμας γιατί η πλειοψηφία αγοράζει μόνο με βάση την χαμηλότερη τιμή( αν και σε μερικά προϊόντα μπορεί να παίζει και η διαθεσιμότητα) οπότε όσες φορές και να σε δείξει εσενα η τιμή είναι το μόνο που μένει και ίσως και μερικές φορές να έχει και αρνητικό αντίκτυπο αυτό διότι αν δεν είσαι ο πιο φθηνός η εστω από τους πρώτους 5 6 θα μείνεις στο μυαλό ως ένα ακριβο καταστημα... κανενα δεν εχω ακουσει στην καθημερινότηταμου να λεει πηρα αυτο το προιον απο τον μπαμπη που ειναι στο σκρουτζ αλλα πήρα από το σκρουτζ οποτε μαντεψε αντι να μεγαλωσει η προβολη του καταστηματος μαλλον το σκρουτζ μεγαλωνει ... η απήχηση λοιπόν είναι η τιμή σου και όχι η προβολη στο σκρουτζ κανονικά θα έπρεπε να είναι win win εάν είχε άλλες προμήθειες αλλά εγώ δεν το βλέπω αυτό.... πραγματικά το μόνο που βλέπω να είναι οκ είναι ένα κατάστημα να φτιάχνει ένα δικό του προϊόν και να το πουλάει μέσο του σκρουτζ για να έχει κάποιο κέρδος αν μπλέξεις με brands που έχουν συγκεκριμένο κέρδος πρέπει να δουλεύεις πιο κάτω για να σε επιλεγουν οι πελάτες και να έχεις και αυτές τις χρεώσεις στο σκρουτζ αστο κλειστό να ησυχάσεις..... Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από Ducatista 4
nova_centurion Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, RTW4ever είπε Σου αρέσουν τα νομικά αλλά νομικός δεν είσαι. Έχεις ακούσει ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια; Αυτά που έγραψες δεν ισχύουν μεταξύ επαγγελματιών, όπως σκρουτζ - κατάστημα, αλλά μόνο έναντι καταναλωτών. O αστικός κώδικας δεν περιορίζει πουθενά το ότι άκυρους-καταχρηστικούς όρους περιέχουν μόνο οι συμβάσεις με καταναλωτές. ΙΣΑ-ΙΣΑ πολλές φορές έχουν κριθεί άκυροι και καταχρηστικοί πολλοί όροι συμβάσεων τραπεζών με επιχειρήσεις. Η μόνη διαφοροποίηση είναι στο δικαστήρια όπου ευκολότερα οι δικαστές δέχονται την καταχρηστικότητα για απλούς καταναλωτές θεωρώντας ότι a priori δεν διαθέτουν ούτε τις γνώσεις ούτε την δύναμη να διαπραγματευτούν τους όρους. Στη περίπτωση του σκρουτζ αν πάει μαγαζί(α) στα δικαστήρια και αναφέρει ότι: α. ουδέποτε το σκρουτζ δεν διαπραγματεύτηκε μαζί του τους όρους της αρχικής σύμβασης αλλά του είπε είτε προσχωρείς είτε μένεις απέξω. β. κάθε χρόνο χωρίς καμία συμμετοχή ή δυνατότητα αντίδρασης από το μαγαζί το σκρουτζ άλλαξε τουλάχιστον 3-4 φορές τους όρους και απλά τους ανακοίνωσε γ. Σημαντικό μέρος των πωλήσεων του ως τζίρος έρχονται από το σκρουτζ γεγονός που δείχνει της εξαρτώμενη σχέση του μαγαζιου. τότε αν κάποιος όρος είναι ουσιαστικά ανισοβαρής εύκολα θα θεωρηθεί καταχρηστικός στα δικαστήρια. Αυτός είναι ο λόγος μάλιστα που η ίδια η σύμβαση των μαγαζιών με το σκρουτζ (που θυμίζω έχει καταρτίσει αποκλειστικά το σκρουτζ) αναφέρει επι λέξει: "Στην περίπτωση που μία ή περισσότερες εκ των διατάξεων που προβλέπονται στο παρόν είναι ή καταστεί άκυρη ή ατελής εν όλω ή εν μέρει, συμφωνείται ρητά από τα Μέρη ότι αυτό δεν επηρεάζει την ισχύ και εγκυρότητα των υπόλοιπων διατάξεων. ". Πιστευεις ότι θα περιείχετέτοιον όρο η προτεινόμενη από το σκρουτζ συμβαση αν το ιδιο το σκρουτζ δεν ήξερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κριθεί η σύμβαση του ότι περιέχει όρους που μπορεί να κριθούν άκυροι και καταχρηστικοί. 6 ώρες πριν, RTW4ever είπε Ώπα, να και ο ταξικός πόλεμος! Ζήτω η επανάσταση σύντροφε; Κάτω το κεφάλαιο; Αν διάβαζες προηγούμενα σχόλια μου θα έβλεπες ότι είμαι υπερ της Ελεύθερης Αγοράς αλλά κατά της Ασύδοτης Αγοράς της οποίας φαίνεται ότι κάποιοι είστε θιασώτες. Σ' ότι δε αφορά την αναφορά μου στον Μαρξ αν και όχι οπαδός της συνολικής θεωρίας του ΔΕΝ παύει να τον θεωρώ ως έναν σοβαρό επιστήμονα της οικονομικής επιστήμης και για αυτό διδάσκεται ακόμη και στα πανεπιστήμια της κοιτίδας του σύγχρονου καπιταλισμού. Μερικοί επιλέγετε τις προσωπικές επιθέσεις αντί άλλου επιχειρήματος με σκοπό να ακυρώσετε τα επιχειρήματα κάποιου με πλάγιο τρόπο δηλ της απαξίωσης αυτού που τα λέει. Θα πρότεινα να το ξανασκεφτείτε καθώς αν μη τι άλλο δεν είναι ούτε ευγενικό ούτε αποτελεσματικό. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από nova_centurion 7
mcstefan7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Αν το eshop δεν μπορεί να καλύψει έξοδα διαφήμισης 400 ευρώ καλύτερα να το κλείσει! 1
mechpanos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Εμένα δεν με αφορά και πολύ όλο αυτό (άμεσα), καθώς δεν έχω ηλεκτρονικό κατάστημα. Ως ασχολούμενο όμως με τον κόσμο του επιχειρείν και ως καταναλωτή, δεν μπορώ να πω ότι με αφήνει αδιάφορο. Ως καταναλωτής για παράδειγμα, πριν ψωνίσω κάτι ΠΑΝΤΑ μπαίνω στο skroutz να δω πόσο έχει. Μπορεί να μην ψωνίσω από κατάστημα του skroutz, γιατί κάτι θα το επείγομαι πχ και να το χρησιμοποιήσω σαν ψαχτήρι για να βρω αυτό που θέλω. Όμως 7 στις 10 φορές θα ψωνίσω από το skroutz, από κατάστημα που θα έχει καλές αξιολογήσεις και θα έχει απόθεμα το προϊόν που θέλω. Οπότε αν κρίνω από εμένα, θεωρώ ότι μεγάλη μάζα του on line retail, διοχετεύεται μέσω του skroutz. Το υπόλοιπο φαντάζομαι θα είναι από κανάλια social media, adwords κλπ, που είναι άλλη φάση. Είναι λοιπόν σημείο προβληματισμού, η συγκέντρωση και διοχέτευση τόσο μεγάλου τζίρου, από ένα μόνο κανάλι, που κάνει ό,τι θέλει... 2
mankam Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Αν το eshop δεν μπορεί να καλύψει έξοδα διαφήμισης 400 ευρώ καλύτερα να το κλείσει! Δεν έχεις καταλάβει τίποτα, τα 400+ ΦΠΑ είναι το βασικό πακέτο όπου απλά είσαι μέσα στο skroutz αλλά στην αφάνεια, επιπλέον υπάρχουν και τα έξτρα πακέτα για να σε βγάλει πάνω στην λίστα εκτός απο την χαμηλή τιμή. sponsored πληρώνεις εξτρά διαφήμιση 5% επιπλέον της κατηγορίας χρέωσης data & insights στατιστικά καταστήματος 116,60 τον μήνα Brand booster προώθηση της σελίδας του καταστήματος 116,60 Smart finance Καθημερινή απόδοση χρημάτων 62 τον μήνα Στο τελευταίο συνέβη το εξής: οι πληρωμές των ολοκληρωμένων παραγγελιών στα καταστήματα γινόταν 2 φορές την εβδομάδα , ταυτόχρονα με το λανσάρισμα προς πώληση του Smart finance γίνονται πλέον μία φορά την εβδομάδα, τυχαίο? δεν νομίζω! Την ίδια στιγμή εξυπηρέτηση στα τίκετ έχει φθάσει με απάντηση στο 2μηνο, οι καταχωρήσεις νέων προϊόντων απο τα καταστήματα φτάνουν και τον ένα μήνα . Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από mankam 3
RTW4ever Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, nova_centurion είπε O αστικός κώδικας δεν περιορίζει πουθενά το ότι άκυρους-καταχρηστικούς όρους περιέχουν μόνο οι συμβάσεις με καταναλωτές. ΙΣΑ-ΙΣΑ πολλές φορές έχουν κριθεί άκυροι και καταχρηστικοί πολλοί όροι συμβάσεων τραπεζών με επιχειρήσεις. Η μόνη διαφοροποίηση είναι στο δικαστήρια όπου ευκολότερα οι δικαστές δέχονται την καταχρηστικότητα για απλούς καταναλωτές θεωρώντας ότι a priori δεν διαθέτουν ούτε τις γνώσεις ούτε την δύναμη να διαπραγματευτούν τους όρους. Στη περίπτωση του σκρουτζ αν πάει μαγαζί(α) στα δικαστήρια και αναφέρει ότι: α. ουδέποτε το σκρουτζ δεν διαπραγματεύτηκε μαζί του τους όρους της αρχικής σύμβασης αλλά του είπε είτε προσχωρείς είτε μένεις απέξω. β. κάθε χρόνο χωρίς καμία συμμετοχή ή δυνατότητα αντίδρασης από το μαγαζί το σκρουτζ άλλαξε τουλάχιστον 3-4 φορές τους όρους και απλά τους ανακοίνωσε γ. Σημαντικό μέρος των πωλήσεων του ως τζίρος έρχονται από το σκρουτζ γεγονός που δείχνει της εξαρτώμενη σχέση του μαγαζιου. τότε αν κάποιος όρος είναι ουσιαστικά ανισοβαρής εύκολα θα θεωρηθεί καταχρηστικός στα δικαστήρια. Αυτός είναι ο λόγος μάλιστα που η ίδια η σύμβαση των μαγαζιών με το σκρουτζ (που θυμίζω έχει καταρτίσει αποκλειστικά το σκρουτζ) αναφέρει επι λέξει: "Στην περίπτωση που μία ή περισσότερες εκ των διατάξεων που προβλέπονται στο παρόν είναι ή καταστεί άκυρη ή ατελής εν όλω ή εν μέρει, συμφωνείται ρητά από τα Μέρη ότι αυτό δεν επηρεάζει την ισχύ και εγκυρότητα των υπόλοιπων διατάξεων. ". Πιστευεις ότι θα περιείχετέτοιον όρο η προτεινόμενη από το σκρουτζ συμβαση αν το ιδιο το σκρουτζ δεν ήξερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κριθεί η σύμβαση του ότι περιέχει όρους που μπορεί να κριθούν άκυροι και καταχρηστικοί. Αν διάβαζες προηγούμενα σχόλια μου θα έβλεπες ότι είμαι υπερ της Ελεύθερης Αγοράς αλλά κατά της Ασύδοτης Αγοράς της οποίας φαίνεται ότι κάποιοι είστε θιασώτες. Σ' ότι δε αφορά την αναφορά μου στον Μαρξ αν και όχι οπαδός της συνολικής θεωρίας του ΔΕΝ παύει να τον θεωρώ ως έναν σοβαρό επιστήμονα της οικονομικής επιστήμης και για αυτό διδάσκεται ακόμη και στα πανεπιστήμια της κοιτίδας του σύγχρονου καπιταλισμού. Μερικοί επιλέγετε τις προσωπικές επιθέσεις αντί άλλου επιχειρήματος με σκοπό να ακυρώσετε τα επιχειρήματα κάποιου με πλάγιο τρόπο δηλ της απαξίωσης αυτού που τα λέει. Θα πρότεινα να το ξανασκεφτείτε καθώς αν μη τι άλλο δεν είναι ούτε ευγενικό ούτε αποτελεσματικό. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια λέμε! Αυτό βλέπω το παρέκαμψες στην απάντησή σου. Για πες μας και ποιο άρθρο του Αστικού Κώδικα προβλέπει αυτά που λες. Εξακολουθεί να έχει πλάκα.
hln3 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 17 ώρες πριν, fragma είπε Φίλε μου συγγνώμη αλλά προφανώς δεν έχεις σχέση με το εμπόριο. Εχεις πληρώσει ποτέ διαφήμιση να δεις για τί κόστη μιλάμε; Δεν υπάρχει ούτε κατα διάνοια φτηνότερος τρόπος προβολής που να δίνει την τεράστια απήχηση που έχει η μηχανή του skroutz. To τί ειναι δικαίο ή άδικο δεν εχει καμία σημασία γιατί τίποτα στην ζωή αυτή δεν είναι τζάμπα. Το skroutz λειτουργεί οπως όλες οι επιχειρήσεις και κεφαλαιοποιεί την επιτυχία του. Επιχείρηση είναι, οχι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εσύ έγραψες πως είναι 35 ευρώ τον μήνα μόνο και αυτό σχολίασα - πως δεν είναι 35 ευρώ τον μήνα.
WebDevGr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Ducatista είπε με την λογική ότι θα κανω παραπάνω τζίρο και με το κέρδος να είναι όμως αρκετά παρακάτω (σύν οτι θα μπλέξω με πελάτες που δεν θα πάρουν το δέμα τους και ότι άλλο τους έρθει) με αποτέλεσμα να πληρώνω έξτρα φόρους ναι καλύτερα να τυπώσω φυλλάδια και να ασχοληθώ εδώ στην γειτονιά μου Αν συγκρίνεις το online marketing με τα φυλλάδια, που μόνο σκούπιδια παράγουν πλέον, τότε ναι μείνε στα φυλλάδια δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με το internet 6 ώρες πριν, Ducatista είπε Μονο που το σκρουτζ δεν είναι διαφήμιση ή μόνη προβολή είναι της ίδιας της πλατφόρμας γιατί η πλειοψηφία αγοράζει μόνο με βάση την χαμηλότερη τιμή Οτιδήποτε φέρνει επισκέπτες στην σελίδα σου άμεσα ή έμεσα είναι διαφήμιση. Οπώς είναι η καταχώρηση σε έναν κατάλογο, ένα άρθρο σε ένα blog και ένα σωρό άλλοι τρόποι που ούτε καν φαντάζεσαι. Το Σκρουτζ είναι πρώτο σε όλες τις αναζητήσεις προιόντων και οι επισκέπτες που θα σου στείλει έχουν χαμηλό bounce rate και υψηλό conversion rate. Αν το blog του Μπάμπη ζητάει λεφτά γιατί πιθανόν είναι στη πρώτη σελίδα σε μια λέξη κλειδί τότε λογικό είναι και το Σκρουτζ να ζητάει όσα θεωρεί δίκαιο εφόσον είναι πρώτο (και όχι απλά στην πρώτη σελίδα) σε εκατομύρια λέξεις κλειδιά. Αν νομίζεις ότι οι επισκέπτες του Σκρουτζ επιλέγουν πάντα το φθηνότερο προϊόν για αγορά τότε έχεις μείνει μια δεκαετία πίσω. Οπώς έχουν μείνει πίσω και πάρα πολλά Σκρουτζομάγα που χτυπιούνται ρίχνοντας δεκαδικά της τιμής για να είναι πρώτοι στην λίστα. Οι αδαείς και πολλές φορές αλεξιπτωτιστές "συνάδελφοι" σας λοιπόν κάνουν κακό στον χώρο γιατί δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί το εργαλείο που έχουν στα χέρια τους και συμπεριφέρονται σαν να είναι στην λαική. Οι σοβαροί έμποροι θα έπρεπε να χαίρονται για την συνδρομή που μάλλον θα αφήσει εκτός Σκρουτζ όλους αυτούς τους προβληματικούς "ανταγωνιστές" Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από WebDevGr 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα