Titos301 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, polaki είπε Θεωρώ πως το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί σε εμάς τους καταναλωτές είναι το καλάθι του Skroutz, και είμαι πολύ ευχάριστα διατεθιμένος να πληρώνω premium για να έχω την υπηρεσία αυτή. αν αγοραζεις αποκλειστικα προιοντα απο 20€ εως 60-70€ ναι αξιζει
tzotzo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, polaki είπε Όχι δεν θέλω. Αυτό θα το κρίνει ο επιχειρηματίας που θα το ανοίξει, για να δει αν θα πετάξει τα λεφτά του στην επιχειρηματική του κίνηση ή όχι, δεν θα το κρίνω εγώ. Το ίδιο φυσικά και στο online. Κάπου πριν 3-4 σελίδες πριν έγραψα για τους Αγανακτισμένους του 2011. Το μόνο που καταφέρανε ήταν να κλείνουν την κίνηση στους δρόμους, και να σπάσουν 5-6 πεζοδρόμια. Το ίδιο θα καταφέρουν against Skroutz και οι δικοί μας εδώ. Έκατσες και έγραψες ένα σεντόνι για τα έξοδα που έχει ένα φυσικό κατάστημα αλλά διαλέγεις να μην μας πεις τους τζίρους ή τα κερδη. Αμερόληπτο σε βρισκω Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από tzotzo 1
polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, tzotzo είπε Έκατσες και έγραψες ένα σεντόνι για τα έξοδα που έχει ένα φυσικό κατάστημα αλλά διαλέγεις να μην μας πεις τους τζίρους ή τα κερδη. Αμερόληπτο σε βρισκω Μα δεν είναι δική μου δουλειά να κάτσω να μετράω πόσος κόσμος θα μπει μέσα αγορίνα. Ούτε με ενδιαφέρει να κοστολογίσω εγώ τα προϊόντα για να ξέρω πόσο θα πουληθούν και τί κόστος έχει απ'τον προμηθευτή. Τί δεν καταλαβαίνεις? Το σεντόνι που λες, αφορά τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κόστη που τα ξέρουν όλοι. Τα υπόλοιπα όλα είναι καθαρά υποκειμενικά, και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον έμπορο. Θες να προσφέρεις κάτι στη συζήτηση? Κάτσε γράψτο με κάποιο επιχείρημα να κάνουμε συζήτηση. Αλλιώς καλύτερα ας απέχεις για να μη μου έρχονται και άσκοπες ενημερώσεις για τα replies σου. 1
tzotzo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, polaki είπε Μα δεν είναι δική μου δουλειά να κάτσω να μετράω πόσος κόσμος θα μπει μέσα αγορίνα. Ούτε με ενδιαφέρει να κοστολογίσω εγώ τα προϊόντα για να ξέρω πόσο θα πουληθούν και τί κόστος έχει απ'τον προμηθευτή. Τί δεν καταλαβαίνεις? Το σεντόνι που λες, αφορά τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κόστη που τα ξέρουν όλοι. Τα υπόλοιπα όλα είναι καθαρά υποκειμενικά, και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον έμπορο. Θες να προσφέρεις κάτι στη συζήτηση? Κάτσε γράψτο με κάποιο επιχείρημα να κάνουμε συζήτηση. Αλλιώς καλύτερα ας απέχεις για να μη μου έρχονται και άσκοπες ενημερώσεις για τα replies σου. Ούτε δουλειά σου είναι να μετράς αντικειμενικά κόστη. Ένα μαγαζί όπως το περιέγραψες και στο μέρος που το περιέγραψες πάει για 500k τζίρο ετησίως τουλάχιστον. Βάλε ένα 60% μικτό κέρδος και κάνε τα νούμερα. Και δεν έχεις τον Σκρουτζ πάνω από το κεφάλι να σου βάζει χαράτσια, και έχεις και ένα μαγαζί λεζάντα που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις μια περαιτέρω επένδυση. Το τρυπομαγαζο στον Κορυδαλλό ή στο Αιγάλεω των 60 τετραγωνικών πως θα δανειοδοτήθει; Με τα ψίχουλα του Σκρουτζ; 2
filip123go Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, tzotzo είπε Ούτε δουλειά σου είναι να μετράς αντικειμενικά κόστη. Ένα μαγαζί όπως το περιέγραψες και στο μέρος που το περιέγραψες πάει για 500k τζίρο ετησίως τουλάχιστον. Βάλε ένα 60% μικτό κέρδος και κάνε τα νούμερα. Και δεν έχεις τον Σκρουτζ πάνω από το κεφάλι να σου βάζει χαράτσια, και έχεις και ένα μαγαζί λεζάντα που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις μια περαιτέρω επένδυση. Tοτε να μην μπει στο Σκρουτζ. Problem solved. Spoiler 19 λεπτά πριν, tzotzo είπε Το τρυπομαγαζο στον Κορυδαλλό ή στο Αιγάλεω των 60 τετραγωνικών πως θα δανειοδοτήθει; Με τα ψίχουλα του Σκρουτζ; Αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Ας μειώσει τις τιμές. Ας δώσει ευκολίες πληρωμής. Η, ξέρω γω, να μπει σε μια πλατφόρμα από την οποία ψωνίζει όλη η Ελλάδα...!! 2
nlogginidis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Tοτε να μην μπει στο Σκρουτζ. Problem solved. Απόκρυψη περιεχομένων Μα γίνεται πλούσιοι επιτέλους. Φάτε παντεσπάνι. Τι το θέλετε το παλιοψωμο...έλεος δηλαδη 2
fragma Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα πράγματα είναι απλά. Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει 35 ευρώ το μήνα για το σημαντικότερο εργαλείο προβολής του eshop του που του φέρνει το 95% των πωλήσεων του γιατί βασικά δεν υπάρχεις σημερα ως εμπορος αν δεν φαινεσαι στο σκρουτζ, σημαίνει οτι βαράει μύγες, εχει αποτύχει, και καλύτερα να το κλείσει και να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από fragma 3 1 1
filip123go Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, nlogginidis είπε Μα γίνεται πλούσιοι επιτέλους. Φάτε παντεσπάνι. Τι το θέλετε το παλιοψωμο...έλεος δηλαδη Και γ@μω τα επιχειρήματα φίλος. Εμείς φταίμε που ο οποιασδήποτε πήγε και άνοιξε ένα μαγαζί, το οποίο δεν χρειαζόταν, χωρίς να έχει ιδέα από επιχειρείν, χωρίς να κάνει έρευνα αγοράς και τώρα δεν μπορει να το λειτουργήσει. Δεν φταίω ούτε εγω, ούτε εσύ, ούτε το κράτος, ούτε η άτιμη κοινωνία, ούτε κανένας άλλος που πέφτουν έξω τα μαγαζιά. Όλες οι επενδύσεις έχουν ρίσκο. Αυτά, επί εποχές πασοκ που φούνταρες την μια επιχείρηση μετα την άλλη μέχρι "να σου κάτσει" κάποια έχουν περάσει. Τώρα η θα κάνεις σωστή έρευνα με σωστό πλάνο, το οποίο θα περιλαμβάνει τι θα γίνει εάν έχει το μαγαζι 1,2,5 χρόνια χασούρα η αλλιως είσαι άξιος της μοίρας σου. Αλλα τι κάθομαι και λέω τώρα και εγώ.... Εδω τα πρώτα 60k που βγάζουν οι περισσότεροι, τα κάνουν αυτοκίνητο ..... 2
WebDevGr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Για την ακρίβεια να μην φτιάξει καν eShop καθώς αυτό έχει πάγια έξοδα σχεδόν όσα ένα κατάστημα. Εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι πελάτες στο eShop θα έρθουν με μαγικό τρόπο ή ότι το eShop είναι απλά ανεβάζω ένα σάπιο woo σε έναν κορεσμένο server και όλα τα άλλα είναι αυτόματα και θα γίνουν μόνα τους 1 1
polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, tzotzo είπε Ούτε δουλειά σου είναι να μετράς αντικειμενικά κόστη. Ένα μαγαζί όπως το περιέγραψες και στο μέρος που το περιέγραψες πάει για 500k τζίρο ετησίως τουλάχιστον. Βάλε ένα 60% μικτό κέρδος και κάνε τα νούμερα. Και δεν έχεις τον Σκρουτζ πάνω από το κεφάλι να σου βάζει χαράτσια, και έχεις και ένα μαγαζί λεζάντα που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις μια περαιτέρω επένδυση. Το τρυπομαγαζο στον Κορυδαλλό ή στο Αιγάλεω των 60 τετραγωνικών πως θα δανειοδοτήθει; Με τα ψίχουλα του Σκρουτζ; Δεν αναφέρομαι στον Skroutz αποκλειστικά αλλά στην ολοκληρωμένη digital παρουσία και άρα προώθηση. Για μένα o Skroutz είναι σταγόνα στον ωκεανό, και αν περιμένεις ένας Skroutz να σου φέρει την άνοιξη είσαι χαμένος. Δεν θα σε κάνει πλούσιο ο Skroutz αλλά (αυτό που προσπαθώ 19 σελίδες να πω) ούτε θα σε καταστρέψει με τα 400€ ψωροευρώ το χρόνο που θα σου παίρνει. Για να τελειώνουμε, δεν είπα ποτέ να κλείσουν τα φυσικά καταστήματα. Είπα ότι εν έτει 2023 ακόμα οι 9 στους 10 μαγαζάτωρες είναι ακόμα στο άγνωστο γιατί δεν πιστεύουν και δεν θέλουν να δουν τη δυνατότητα του digital, να ακούσουν ενα σοβαρό άνθρωπο με εμπειρία σε αυτό (όχι εμένα, πάτε μιλήστε με 4-5 εταιρείες και βγάλτε συμπέρασμα), και νομίζουν ότι το να επενδύσουν 1000€ σε διαφήμιση είναι πολλά! Μα πώς είναι πολλά, που το ξέρεις, πώς τα μετράς? Όταν υπάρχουν ΤΟΣΑ metrics να δεις από που σου ήρθε ο πελάτης. Άνοιξε τα μάτια σου σου, ανέλυσε τα analytics σου και δες, έδωσες πχ 1000 διαφήμιση Google, πόσα σου ήρθαν πίσω? Τί ποσοστό κέρδους είχες? Και αν δεν μπορείς να διαβάσεις τα analytics, ναι πλήρωσε έναν επαγγελματία να στα αναλύσει, και όχι μη βάλεις τη γυναίκα σου που θα κάνει 5 μήνες να (νομίζει ότι) καταλάβει τί γίνεται.. Σε 6 μήνες ξανατρέξε την ανάλυση και δες, τί σκατά retention έχεις και πόσους επαναλαμβανόμενους πελάτες από αυτήν την καμπάνια Valentine's Day που έτρεξες? Στείλε ένα ριμάδι voucher 10% έκπτωση (αν έχεις περιθώριο) για την επόμενη παραγγελία, κράτα τα emails τους και στείλτους άλλο ένα στην ονομαστικη τους εορτή, φτιάξε ένα "loyalty club" να μαζεύουν πόντους ώστε να προτιμάνε εσένα απ'τον ανταγωνιστή, και μετά από 12 μήνες κάτσε κάτω και δες αν τελικά το internet σου έφερε λεφτά ή όχι... Αυτό λέω εδώ και τόσες σελίδες και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε... 1
james01gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, polaki είπε Εμείς πώς θα το δούμε? Προσωπικά εγώ θα το δω αν αρχίσω να ψάχνω κάτι και δεν το βρίσκω και αναγκάζομαι να ψάξω και να ΑΓΟΡΑΣΩ εκτός Skroutz (άλλο ψάχνω, άλλο αγοράζω). Θεωρώ πως το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί σε εμάς τους καταναλωτές είναι το καλάθι του Skroutz, και είμαι πολύ ευχάριστα διατεθιμένος να πληρώνω premium για να έχω την υπηρεσία αυτή. Ούτε να ψάχνω πορτοφόλια για να βρίσκω τον αριθμό απτις κάρτες μου, ούτε να εγγράφομαι σε κάθε λογής καταστηματάκι, ούτε να ψάχνω που είναι το δέμα μου χωρίς να μου στέλνουν καν tracking number οι μισοί, αλλά το κυριότερο, ούτε να κάνω προσευχές ωστε να μην στείλει το μαγαζί με Γενική Ταχυδρομική ή ΕΛΤΑ Κούριερ (χτηκιό και οι 2 στην περιοχή μου). Skroutz point delivery, και πάω εγώ μετά τη δουλειά με τα πόδια και παραλλαμβάνω. Και 5 μαγαζιά να μείνουν στο Skroutz, από αυτά τα 5 θα αγοράζω εγώ αποκλειστικά και μόνο μέσω του έξυπνου καλαθιού. Θέλει επίσης να ξεφορτωθεί με αυτόν τον τρόπο και τα άκυρα παράπονα των insomniacs που δεν καταλαβαίνουν ακριβώς ποιός είναι ο ρόλος του Skroutz και τους γκρινιάζουν για κακή υπηρεσία που έλαβαν από κάποιο κατάστημα. Με το 400άρι ξεσκαρτάρεται η Σάρα και η Μάρα, και μένουν μόνοι όσοι πραγματικά θέλουν να είναι μέσα, άρα οι πιθανότητες για ΣΩΣΤΗ υπηρεσία και εξυπηρέτηση του καταναλωτή αυξάνονται. Το ότι δεν το σκέφτονται αυτό οι 99 απ'τους 100 που πετάχτηκαν να πουν εδώ το μακρύ τους και το κοντό τους πραγματικά με ξεπερνάει.. βέβαια είναι οι ίδιοι που μία μέρα να καθυστερήσει η παραγγελία τους, θα αρχίσουν τις γκρίνιες. Άβυσσος.... Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά εκτός Αθήνας το σκρουτζ δουλεύει με μια κουριερ που εσύ σνομπάρεις. Η διαφορα είναι πως δινει προτεραιοτητα στο σκρουτζ και τα μαγαζιά να πάνε να πνιγουν. Πληρώνεις ΠΟΛΛΆ λεφτά για την παράδοση του σκρουτζ, η τακτική σου να έχεις την κάρτα σου αποθηκευμένη στο σκρουτζ είναι λάθος. Στα καταστήματα μπορείς να ολοκληρώσεις την αγορά σου χωρίς να κάνεις λογαριασμό, δεν αποθηκεύουν την κάρτα σου, η πληρωμή σου γίνεται στο περιβάλλον της τράπεζας.άσε που μπορείς να επιλέξεις αντικαταβολή εάν δεν θέλεις να δίνεις την κάρτα σου. Προτιμάς το καλάθι του σκρουτζ και όταν έχεις πρόβλημα να σε στέλνουν να μιλάς με το κατάστημα ενώ πληρώνεις αυτούς να κάνουν την δουλειά αυτή. Το 400αρι ως πόσο δεν ειβαι σοβαρό ποσο, απλά ειναι η αρχή. Θα το αυξάνουν μέχρι να βρουν το σημείο που θα τα βροντηξουν όλοι. Δεν έχετε καταλάβει πως το σκρουτζ αυτήν την στιγμη δεν θέλει ανεξάρτητα καταστήματα αλλά καταστήματα τα οποία πλέον να ελέγχονται από αυτό πλήρως το τι κάνουν. Εδώ για να βάλει ο επαγγελματίας την δυνατότητα δοσεων, σου ζητάνε έξτρα προμήθεια 6%. Δεν έχεις καταλάβει πως φτάνει για ένα προϊόν 40 ευρώ, να πληρώνεις ΕΣΎ (γιατί το κατάστημα σου μετακυλα το κόστος) 10€ στο σκρουτζ με τα μεταφορικα. Και είμαι σίγουρος πως ένα από τα επόμενα βήματα θα είναι πληρωμές σε περιβάλλον σκρουτζ στο οποίο θα βάλουν έξτρα προμήθεια στα καταστηματα. ΥΓ το καλύτερο που έχετε να κάνετε ειναι να αγοράζετε από μαγαζιά της γειτονιάς σας εάν σας καλύπτουν τα προϊόντα που έχουν. Γιατί πρώτα από όλα μπορείς να διαπραγμευτεις την τιμή ενώ εάν κάτι συμβεί στο προϊόν που πήρες, το πιθανότερο είναι να σε βοηθήσουν. Και σου μιλάω εγώ που έχω eshop. 5
filip123go Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Για την ακρίβεια να μην φτιάξει καν eShop καθώς αυτό έχει πάγια έξοδα σχεδόν όσα ένα κατάστημα. Εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι πελάτες στο eShop θα έρθουν με μαγικό τρόπο ή ότι το eShop είναι απλά ανεβάζω ένα σάπιο woo σε έναν κορεσμένο server και όλα τα άλλα είναι αυτόματα και θα γίνουν μόνα τους Yep, το να ανοίγεις ένα eshop, είναι σαν να ανοίγεις 2ο κατάστημα.
polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Για την ακρίβεια να μην φτιάξει καν eShop καθώς αυτό έχει πάγια έξοδα σχεδόν όσα ένα κατάστημα. Εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι πελάτες στο eShop θα έρθουν με μαγικό τρόπο ή ότι το eShop είναι απλά ανεβάζω ένα σάπιο woo σε έναν κορεσμένο server και όλα τα άλλα είναι αυτόματα και θα γίνουν μόνα τους Ακριβώς αυτό. Χωρίς business plan, καλύτερα ας πάει να εργαστεί ο ίδιος σε μαγαζί ώστε τουλάχιστον να έχει το 900αράκι του σίγουρο και να μη ρισκάρει τίποτα. Η μεγάλη διαφορά του eshop από το φυσικό κατάστημα, είναι ότι αν το φυσικό κατάστημα το έχεις στην Ερμού θα τζιράρεις τον πάτο σου ΑΛΛΑ δεν θα έχεις καμία εικόνα απ'το που και πως και γιατί σου ήρθε ο πελάτης. Στο eshop, ακόμα και η κλανιά του πελάτη σου την ώρα του browsing είναι μετρήσιμη. Το τί κάνεις με αυτά τα metrics είναι άλλο θέμα βέβαια..
hln3 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, fragma είπε Τα πράγματα είναι απλά. Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει 35 ευρώ το μήνα για το σημαντικότερο εργαλείο προβολής του eshop του που του φέρνει το 95% των πωλήσεων του γιατί βασικά δεν υπάρχεις σημερα ως εμπορος αν δεν φαινεσαι στο σκρουτζ, σημαίνει οτι βαράει μύγες, εχει αποτύχει, και καλύτερα να το κλείσει και να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Μα δεν είναι μόνο τα 400. Είναι και τα 400 πάνω στις άλλες προμήθειες που ήδη επιβαρύνουν. Και όλα αυτά μετακυλιόνται αργά ή γρήγορα στον καταναλωτή. 1
filip123go Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, james01gr είπε Προτιμάς το καλάθι του σκρουτζ και όταν έχεις πρόβλημα να σε στέλνουν να μιλάς με το κατάστημα ενώ πληρώνεις αυτούς να κάνουν την δουλειά αυτή. Αυτή τη καραμέλα πραγματικά από που την ακούσατε. Αυτο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!! Εαν αγορασεις απο το καλαθι του Σκρουτζ μιλάς ΜΟΝΟ με το support του Σκρουτζ. Επίσης, αντικαταβολή έχει πλεον εδω και πάρα πολύ καιρο και το καλάθι. Ανάθεμα εαν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ εσεις που το κράζετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα