Προς το περιεχόμενο

Skroutz -> Υποχρεωτικη ετήσια συνδρομή 400€ + ΦΠΑ

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από makis269,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tasanton είπε

Τα σταθμίζεις και ενεργείς αναλόγως. Η μένεις, ποντάροντας ότι αρκετοί ανταγωνιστές θα φύγουν, η φεύγεις με ρίσκο εκεί που θα πας να κάνουν το ιδιο, η ανοίγεις δικό σου e-shop που έχει αλλά βάρη.

Το ότι θα φτιάξει κάποιος eshop δε σημαίνει πως θα έχει και πελάτες. Το skroutz αυτό προσφέρει. Επίσης, 33 ευρώ το μήνα για να έχεις εγγυημένη πελατεία είναι ψίχουλα, εκτός αν δεν το κυνηγάς και πολύ και έχεις 5-10 παραγγελίες το μήνα.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
13 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Όσοι από εσάς εχετε e-shop και είστε στο skroutz, πως είδατε την νέα υποχρεωτική ετήσια συνδρομή των 400€; Πολλοί γκρινιάζουν και δεν θα την πληρώσουν, με σκοπό να φύγουν από το skroutz!

Να φύγουν. Δεν τους υποχρεώνει κανεις! 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bikey77 είπε

Το ότι θα φτιάξει κάποιος eshop δε σημαίνει πως θα έχει και πελάτες. Το skroutz αυτό προσφέρει. Επίσης, 33 ευρώ το μήνα για να έχεις εγγυημένη πελατεία είναι ψίχουλα, εκτός αν δεν το κυνηγάς και πολύ και έχεις 5-10 παραγγελίες το μήνα.

Εξαρτάται το προϊόν. Προσωπικά έχω ένα eshop με προϊόν χαμηλής ζήτησης (δε θα πω τι είναι). Κάνω τζίρο περίπου 3000 τον χρόνο με παραγγελίες από το skroutz και περίπου τα 1000 πάνε στο skroutz. Τώρα θα πηγαίνουν τα 1400 ευρώ. Από το bestprice έχω τζίρο 600 ευρώ και πληρώνω περίπου τα 100 ευρώ. Σε αντιστοιχία είμαι σε efood και wolt, στο efood έχω κέρδος (όχι τζίρο) 7000 ευρώ τον χρόνο και στο wolt 2500 ευρώ.

Προφανώς είμαι στους "μικρούς" και το προϊόν μου το προτιμάνε στο άμεσο delivery.

Θα μείνω στο skroutz? Φέτος θα μείνω. Αλλά πλέον σκέφτομαι να δοκιμάσω νέα κανάλια προώθησης περισσότερο και πιο σοβαρά. Βέβαια για να βάλεις επαγγελματία να σου τρέξει social media και facebook / google ads θες budget τουλάχιστον 1000 ευρώ τον μήνα (για να μην πω παραπάνω). 

Σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι το skroutz αλλάζει το μοντέλο του και θέλει να γίνει amazon. Δε θέλει να δουλεύεις "μόνος σου", θέλει να έχει την online παρουσίαση σου και να διαχειρίζονται αυτοί τα πάντα, από αποθήκευση μέχρι αποστολή. Προτιμούν να έχουν 10 μικρούς που να εξαρτώνται, παρά έναν μεγάλο μόνο με redirect και δική του αποθήκη και αυτόνομο τρόπο διανομής.

Το skroutz θα έχει πάρα πολλά έσοδα με αυτή του την κίνηση, λίγοι θα φύγουν γιατί αν ακόμα συμφέρει το δικό μου προϊόν με ελάχιστη ζήτηση, θα τους συμφέρει όλους. Το έχουν προφανώς αναλύσει πολύ καλά.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, antbyron είπε

Δεν έχω eshop αλλά φαντάζομαι το να βγεις από το skroutz είναι αυτοκτονία. Πως θα σε βρίσκουν οι πελάτες; Προσωπικά ως πελάτης, ότι μα ότι θέλω το ψάχνω στο σκρουτζ, βρίσκω κάποιο μαγαζί που το έχει σε καλή τιμή και με βολεύει, και πάω και το παίρνω. Όπως ειπώθηκε παραπάνω, αυτήν την διαφήμιση που τους κάνει εκμεταλεύεται ο σκρουτζ και ζητάει συνδρομή. 

Και εγώ έτσι. Και πλέον όχι απλά μαγαζί, αλλά παραγγέλνω κατευθείαν από το καλάθι του Σκρουτζ. Μέχρι τώρα, την ημέρα που λέει ότι θα μου το φέρουν, εκείνη την ημέρα έρχεται. Και έχω κάνει πάνω από 100 παραγγελίες...

Όποιος έχει eShop, τα ζυγίζει και βλέπει αν τον συμφέρει ή όχι... Επίσης, οκ, ανέβασε τις τιμές... Προσφέρει κάτι παραπάνω σε σύγκριση με πριν; 

• Like 3
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι δίφραγκα αν είσαι έστω και λίγο σοβαρό μαγαζί. Αν είσαι χομπίστας σαν τα χιλιάδες yourfavouritemarktforgoodlife που ξεπηδούν ως "μόνο σκρουτζ, όχι ιστοσελίδα" πωλητές, καλά θα κάνουν να κλείσουν. Ούτως ή άλλως δεν παραγγέλνω ποτέ τίποτα από εκεί, λόγω μηδενικού αναμενόμενου support και χαμηλών διαθεσιμοτήτων.

Επίσης, υπάρχει ζωή κι εκτός σκρουτζ. Πολλές φορές εδώ και κάνα χρόνο, βρίσκω το προϊόν που θέλω από σκρουτζ και μετά γουγλάρω να βρω καταστήματα κι εκτός αυτού ή του bestprice. Ειδικά σε προϊόντα μακράν της τεχνολογίας, θα εκπλαγείτε από το πόσα σοβαρά μαγαζάκια, συνήθως παλιά συνοικιακά, έχουν εξαιρετικές τιμές και διαθεσιμότητες, χωρίς καν να ειναι σε σκρουτζ ή μπεστ. Τον τελευταίο μήνα έχω αγοράσει με αυτόν τον τρόπο σακούλες ηλεκτρικής σκούπας 5ε αντί 8 στο φθηνότερο σκρουτζ/μπεστ, φίλτρα νερού σε ίδια τιμή με σκρουτζ+μτφρ αλλά δίπλα στο σπίτι μου, οπότε πιο γρήγορα προσβάσιμα και προϊόντα παραδοσιακού ξυρίσματος σε χαμηλότερη τιμή ελέω σκιώδους απόδειξης (φαντάζομαι, αν κρίνω από το πώς είναι το μαγαζί μέσα...).

• Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 4/2/2023 στις 10:00 ΜΜ, Bitbit είπε

συμφωνώ.

και το booking που έχει προμήθεια νομίζω 15% είναι καλύτερα; όποιος θέλει ξενοδοχείο εκεί ψάχνει. Οπότε το να βγεις από το booking είναι αυτοκτονία.

Εγώ σταμάτησα εδώ και καιρό να κλείνω από booking. Ξέρω ότι θα είναι πιο ακριβά. Οπως έχω σταματήσει να παραγγέλνω efood. Από 0,50 έως 1,50 ευρώ πιο ακριβά έχω βρει κάθε τι που παραγγέλνω. Και φυσικά δεν παραγγέλνω delivery όσα έχουν ιδία τιμή και στο τηλέφωνο και στο efood.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται παράλογο και νομίζω ο κυριότερος λόγος που το κάνουν είναι για να κρατήσουν μόνο τους σοβαρούς επαγγελματίες. Αν έχεις τόσο μικρό τζίρο που σκέφτεσαι τα 400€, καλύτερα γίνε υπάλληλος.

Δημοσ.

Πολυ για τσιχλες βλεπω το εχετε το 400αρι, αν ειναι ετσι ρε παιδια να σας δωσω ενα iban να μου δωσετε κι εμενα αφου σας περισσευουν. 

• Like 8
  • Confused 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, lector είπε

Πολυ για τσιχλες βλεπω το εχετε το 400αρι, αν ειναι ετσι ρε παιδια να σας δωσω ενα iban να μου δωσετε κι εμενα αφου σας περισσευουν. 

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά επαγγελματίες εμπόρους 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Το συγκεκριμένο ποσό είναι δίφραγκα αν είσαι έστω και λίγο σοβαρό μαγαζί. Αν είσαι χομπίστας σαν τα χιλιάδες yourfavouritemarktforgoodlife που ξεπηδούν ως "μόνο σκρουτζ, όχι ιστοσελίδα" πωλητές, καλά θα κάνουν να κλείσουν. Ούτως ή άλλως δεν παραγγέλνω ποτέ τίποτα από εκεί, λόγω μηδενικού αναμενόμενου support και χαμηλών διαθεσιμοτήτων.

Επίσης, υπάρχει ζωή κι εκτός σκρουτζ. Πολλές φορές εδώ και κάνα χρόνο, βρίσκω το προϊόν που θέλω από σκρουτζ και μετά γουγλάρω να βρω καταστήματα κι εκτός αυτού ή του bestprice. Ειδικά σε προϊόντα μακράν της τεχνολογίας, θα εκπλαγείτε από το πόσα σοβαρά μαγαζάκια, συνήθως παλιά συνοικιακά, έχουν εξαιρετικές τιμές και διαθεσιμότητες, χωρίς καν να ειναι σε σκρουτζ ή μπεστ. Τον τελευταίο μήνα έχω αγοράσει με αυτόν τον τρόπο σακούλες ηλεκτρικής σκούπας 5ε αντί 8 στο φθηνότερο σκρουτζ/μπεστ, φίλτρα νερού σε ίδια τιμή με σκρουτζ+μτφρ αλλά δίπλα στο σπίτι μου, οπότε πιο γρήγορα προσβάσιμα και προϊόντα παραδοσιακού ξυρίσματος σε χαμηλότερη τιμή ελέω σκιώδους απόδειξης (φαντάζομαι, αν κρίνω από το πώς είναι το μαγαζί μέσα...).

Οταν διάβαζα για τα μικρά συνοικιακά μαγαζακια με τις καλές τιμές, αμέσως σκέφτηκα τις σακούλες ηλεκτρικής σκούπας, και εμείς ένα τέτοιο έχουμε βρει με τιμές 40% κάτω από τις τιμές των γνωστών μεγάλων. 

5 ώρες πριν, nova_centurion είπε

Απλά και πρακτικά.

Το σκρουτζ εδω και 5 χρόνια ανεβάζει συνεχώς τις χρεώσεις του.

Από 5-6 λεπτά το κλικ πήγε 30 λεπτά δηλ. 400% αύξηση.

Μετά ανακάλυψε ότι μπορεί να υποχρεώσει ΟΛΟΥΣ τους λιανέμπορους να εγκαταστήσουν λογισμικό καταγραφής της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ δραστηριότητας του eshop και έτσι έμαθε τι πουλάει η αγορά και μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί για να επιβάλει ποσοστό προμήθειας πιυ φτάνει στο 13% επι της τιμής πώλησης μαζί με τον ΦΠΑ δηλ. στο αποφορολογημένο 16% προμήθεια.

Μετά είπε στα μαγαζιά ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πάνε αποκλειστικά σε καθεστώς προμήθειας και διακόπτει το κλικ στις πιο κινήσιμες κατηγορίες προϊόντων.

Μετά είπε ότι τα νέα μαγαζιά πάνε υποχρεωτικά στο marketplace και μόνο όπου οι προμήθειες είναι περίπου 3% μεγαλύτερες,

Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών κάθε 3-6 μήνες αύξανε τις προμήθειες κατά 10% - 20%

Μετά είπε ότι για να υπάρχει ένα μαγαζί στην πλατφόρμα πρέπει να πληρώνει 400 ευρώ συνδρομή.

Μετά είπε ότι για να έχει προβολή το μαγαζί και να παίρνει τα στατιστικά που έπαιρνε μέχρι πριν λίγες ημέρες πρέπει να πληρώνει 2000 ευρώ/έτος. 

Μετά είπε ότι για να πληρώνει πιο γρήγορα  αυτό που οφείλει στο μαγαζί από τις πωλήσεις στο καλάθι πρέπει να πληρώνει το μαγαζί άλλα 600 ευρώ το χρόνο.

Μετά θα πει κάτι άλλο ... και μετά κάτι άλλο... κοκ

Οσοι δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται αυτό λέγεται ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ καθώς τα μαγαζιά (ακόμη και τα μεγαλο-μεσαία) δεν έχουν την δύναμη να διαπραγματευτούν μαζί του καθώς έχει πάνω από το 60% της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου.  ΟΣΟΙ δεν γνωρίζετε την νομοθεσία θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο νομοθέτης (όχι ο εγχώριος αλλά ο διεθνής) τοποθετεί την δεσπόζουσα θέση στο κατώφλι του 30%. Δηλ. πάνω από 30% θεωρείται ότι ρυμίζεις την αγορά.

Αν δεν το γνωρίζετε η κατάχρηση θέσης αυτή είναι ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ και για αυτό ο νομοθέτης όταν την στοιχειοθετεί την έχει ως σοβαρό αδίκημα κατά της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. 

Οσοι λένε δεν με ενδιαφέρει (η κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης) και τα μαγαζιά να ψάξουν να δουν τι θα κάνουν σημαίνει ότι δεν κατανοούν την λειτουργία της αγοράς καθώς η συγκέντρωση της αγοράς σ' έναν παίκτη ΔΕΝ επιτρέπει την ανάπτυξη ΝΕΩΝ επιχειρήσεων και ταυτόχρονα η αφαίμαξη κάθε επιχείρησης με τερατώδεις προμήθειες αφενός απαγορεύει στην πράξη οποιαδήποτε άλλη διαφημιστική ενέργεια από το μαγαζί και αφετερου οδηγεί στην επιβάρυνση των καταναλωτών με αυξήσεις στις τιμές.

Για να μην περιοριστώ στο σκρουτζ τα ίδια ισχύουν και με ΑΜΑΖΟΝ και efood και άλλους ενδιάμεσους. Διαβάστε λίγο τις αθέμιτες πρακτικές του ΑΜΑΖΟΝ κατά των επιχειρήσεων στο marketplace όπως καταγγέλεται από την ΕΕ που το ερευνά,  δείτε και τους ισολογισμούς του όπου φαίνεται ότι πουλάει εμπορεύματα με ζημιά ώστε να ανταγωνίζεται αθέμιτα τους άλλους και να παίρνει μεγάλο μερίδιο αγοράς ώστε να κερδίζει από λοιπές χρεώσεις που επιβάλλει και έτσι overall να είναι κερδοφόρο. Αυτά είναι δεισλειτουργίες της αγοράς. ΕΙΝΑΙ εις βάρος της κοινωνίας και των καταναλωτών και τουλάχιστον σε φόρα όπως το παρόν με πιο υποψιασμένους καταναλωτές πρέπει να καταδικάζονται.

Οκ. Ας κινηθούν δικαστικά όσοι θίγονται και να επικαλεστουν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
On 04/02/2023 at 23:39, Basilhs23___ said:

Μικρά μαγαζακια και αποθήκες θα έχουν πρόβλημα και θα γκρινιάζουν. 

Με το λίγο πάνω από 1 ευρώ τη μέρα + φπα?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Με το λίγο πάνω από 1 ευρώ τη μέρα + φπα?

Δεν είναι αυτό, το Skroutz 2 χρόνια μάζευε για να έχει βραχυχρόνια ρευστότητα, πραγματικά μαγαζάκια της γειτονιάς χωρίς eshop χωρίς τίποτα , τα οποία ανεβάζουν χέρι χέρι όλα τα προϊόντα τους και τα ελέγχουν από το διαχειριστικό του Skroutz.

Τώρα τα μαγαζιά που παρακαλούσες για να τσιμπήσεις την εγγραφή διαφημίζοντας στην τηλεόραση / facebook συγκεκριμένα "Χωρίς συνδρομές ,χωρίς κρυφά κόστη" , και το 90% αυτών κάνουν 2.000-6.000 τζίρο... Τώρα όμως τους λες "πλήρωσε και άλλα 400 ευρώ + ΦΠΑ". Βάλε εσύ να νούμερα και πες μου αν πλέον "βγαίνει".

Και η "συνδρομή" αυτή ήρθε μετά από ένα 6μηνο με 3 συνεχόμενες ανατιμήσεις στα fees, και ταυτόχρονα με μία επιπλέον 7% αύξηση στα βασικά fees και 40-50% αύξηση στα fees των διαφημίσεων που παίρνει το Skroutz. 

Οπότε τώρα που έκανε την "δουλίτσα" του διώχνει ξανά όλα τα μικρά καταστήματα. Αυτό είναι αθέμητο και όχι μόνο. 

Τώρα οι "μεγαλύτεροι", δεν είναι κάτι σοβαρό σαν κόστος ίσα ίσα ΄θα ανεβάσουν και άλλο τις τιμές (για να εξισορροπηθούν τα μεγαλύτερα fees) οπότε θα αγοράζουν όλοι πλέον ακριβότερα από το Skroutz, εκτός κλασσικά από το τεράστιο αριθμό καταστημάτων που έχει στο Skroutz που "τρώνε" μαγικά το ΦΠΑ και φυτοζωούν πουλώντας στο κόστος. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Billator said:

και το 90% αυτών κάνουν 2.000-6.000 τζίρο

Πως ζουν? Συμπληρωματικό εισόδημα φάση?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...