WebDevGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, james01gr είπε μετά από 3 χρόνια δουλειάς, της γυναίκας μου όχι επαγγελματία, το κατάστημά μου εμφανίζεται στην πρώτη θέση του google σε αναζητήσεις σχετικών προϊόντων. όταν είχα μιλήσει σε επαγγελματία για το ποσό που θα χρειαζόταν για διαφήμιση στο google (μιλάμε για μεγάλη εταιρεία του χώρου και όχι μπακάλικο) για να έχω τον αριθμό των πωλήσεων που έχω τώρα, μου είχε δώσει ένα νούμερο 4 φορές . ..... όταν εμένα με έχεις αποκλειστικά στο marketplace και το προϊόν μου το χρεώνεις 14 ευρώ μεταφορικά (!!!) και εγώ χρεώνω τα μεταφορικά 3, τότε; για πες; ποιος έχει χαμηλότερη τιμή; Δηλαδή η εταιρεία σου ζήτησε περισσότερα από μισθούς 3 χρόνων ενός ατόμου; Γιατί τόσο σου κόστισε η δουλειά που έριξε η γυναίκα σου. Δεν μπορούν όλοι να ρίξουν προσωπική δουλειά και επίσης είναι λάθος να μην υπολογίζεται η προσωπική δουλειά κάποιου. Δεν ψάχνουν όλοι για την φθηνότερη τιμή στο Σκρουτζ ούτε ψωνίζουν όλοι από τον πρώτο στην λίστα καταστημάτων. Δεν ξύπνησε ένα πρωί το Σκρουτζ κι αποφάσισε να φτιάξει έξυπνο καλάθι κάτι είδε. Και αυτό που πουλάει δεν είναι το φτηνό. Κάποια στιγμή τα μαγαζιά θα πρέπει να ξαναδούνε το πώς πλασάρονται και πως στοχεύουν πελάτες. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από WebDevGr 1
polaki Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, james01gr είπε εάν ένα eshop μπορεί να ρίξει 40χιλ τον χρόνο σε διαφήμιση εκτός skroutz, θα γίνει το νο1 κατάστημα την Ελλάδα. δεν κάνω πλάκα, σοβαρά μιλάω. φαντάζομαι ένα κατάστημα στην Γλυφάδα θα έχει τζίρο τουλάχιστον 1 μύριο τον χρόνο. για πλάκα. και πως τα έσοδα του θα είναι σίγουρα λιγότερα από τα έξοδά του. το πολύ πολύ να είναι 10κ καθαρά έσοδα τον χρόνο Τα 40k το χρόνο σε Google ads (αφού μου λες εκτός Skroutz) δεν μπορούν να σε κάνουν #1 με τίποτα, εκτός αν μιλάς για πολύ συγκεκριμένα niche που δεν έχουν τόσο μεγάλο ανταγωνισμό. Σε high competition προϊόντα όπως τα αθλητικά, τα ρούχα γενικότερα και τα gadget, τα 40k είναι απλά η αρχή, για να πεις ότι το βλέπεις σοβαρά. Προφανώς όμως αν δίνεις το ποσό αυτό, έχεις και άλλο ποσό για social, meta (fb/insta) ads, tiktok ads και seo. Δε νοείται να έχεις τέτοιο spending budget και να το ρίχνεις μόνο Google, εκτός αν το αντικείμενό σου δεν πουλάει πουθενά αλλού. 1
nova_centurion Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, polaki είπε Ανέφερα προηγουμένως πριν κάποιες σελίδες ότι κερδοφόρα τρέχει ο αδερφός μου κατάστημα, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2020 (1.5 μήνα μετά το δεύτερο lockdown) ξενοίκιασε το μαγαζί του (80τμ, 1200€ ενοίκιο, 1 κοπέλα υπάλληλος + αυτός το δούλευαν, 600€ ρεύμα τότε) και έριξε σχεδόν όλο το ποσό αυτό στο digital. Από τα 1200€ ενοίκιο έχει τώρα μία αποθήκη 300€, και όλα τα υπόλοιπα χρήματα (ενοικίου + μισθό κοπέλας + ρεύμα χοντρικά 2500 δηλαδή) πέφτουν στο budget της διαφήμισης. Δε νομίζω να χρειάζεται να μπω εγώ ο ίδιος στο κατάστημα να πουλάω για να έχω "'άποψη". Αν κατάλαβα καλά η εμπειρία σου είναι από παρακολούθηση της λειτουργίας ενός μαγαζιού one man show. Δεν το λες και to the point αυτό. Το μοντέλο του μαγαζιού χωρίς υπάλλήλους άρα χωρίς κοινωνικό αποτύπωμα πέραν του αυτοαπασχολούμενου δεν είναι και αυτό που θα έλεγε κάποιος ότι είναι επιτυχημένο και προς μίμηση. Απάντησες όμως και αυτό σε τιμά. 1
polaki Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, james01gr είπε φίλε μου, η γυναίκα μου έχει κόστος. με έναν μπακάλικο υπολογισμό, γλυτώσαμε 54 χιλιάρικα για τα 3 χρόνια!!! να μου ζητάει μία εταιρεία μπάτζετ (όχι αμοιβή) για διαφήμιση στο google 2χιλ/μήνα ενώ εγώ κάνω την δουλειά με 500, σόρρυ δλδ αλλά το θεωρώ πως δεν ξέρεις την δουλειά σου. δεν είναι άσχετο με το σκρουτζ, γιατί το κόστος παραγγελίας μέσω σκρουτζ είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από του google. δεν νοείται να πληρώνω σε ένα προϊόν 15% κόστος διαφήμισης, είναι παρανοϊκό! 15% του τζίρου σε διαφήμιση; εάν τα βάλουν οι επαγγελματίες κάτω, θα είχαν φύγει από το σκρουτζ εχθές. μιλάμε για τρελό ποσό! πριν 4 χρόνια είχα γνωρίσει έναν που πούλαγε κλιματιστικά μέσω σκρουτζ. έκανε λογαριασμό στο σκρουτζ (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) 10χιλ/μήνα. αφού είσαι του χώρου, με 10χιλ τον μήνα, ειλικρινά θέλω να μου απαντήσεις, τι διαφήμιση θα μπορούσε να κάνει εκτός σκρουτζ; το πρώτο μαγαζί με κλιματιστικά στην Ελλάδα θα ήταν... Πρόσεξε τώρα, γιατί εδώ αλλάζει η συζήτηση. Εσύ τα έβαλες κάτω, και τα νούμερα σου βγήκαν και μπράβο σας. Ποιοί απτα 100άδες καταστηματάκια του Skroutz όμως πιστεύεις ότι κάνουν αυτό, και ταυτόχρονα έχουν και την ικανότητα να ΜΑΘΟΥΝ πώς να τρέχουν ads χωρίς να σκορπάνε τα λεφτά τους. Δεν μιλάμε για εσένα εδώ, μιλάμε για τους υπόλοιπους 9 στους 10. Πάντως, με τα χρήματα αυτά που λες ότι δίνεις (500), πρόσβαση σε Google account manager έχεις? Γιατί αν δεν έχεις, να ξέρεις ότι χάνεις ΠΑΡΑ πολύ σε αποτελεσματικότητα. Το λέω, γιατί όταν τρέχαμε εμείς in house τις διαφημίσεις μας (μόνο για εμάς) και δεν είχαμε πρόσβαση, τα αποτελέσματα ήταν πολύ χαμηλότερα από όταν πήγαμε σε εταιρεια, είπαμε ΑΚΡΙΒΩΣ τί θέλουμε και κάνανε optimize τις καμπάνιες για να αποφέρουν το μέγιστο ROI. 4 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Αν κατάλαβα καλά η εμπειρία σου είναι από παρακολούθηση της λειτουργίας ενός μαγαζιού one man show. Δεν το λες και to the point αυτό. Το μοντέλο του μαγαζιού χωρίς υπάλλήλους άρα χωρίς κοινωνικό αποτύπωμα πέραν του αυτοαπασχολούμενου δεν είναι και αυτό που θα έλεγε κάποιος ότι είναι επιτυχημένο και προς μίμηση. Απάντησες όμως και αυτό σε τιμά. One man show με + μία πωλήτρια full time εργαζόμενη, αν αυτό εννοείς. Εγώ δεν είπα να φύγει ο physical έμπορος απ'το κατάστημα. Αλλά με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να ακούω τον άλλο να λέει δεν επενδύω στο internet επειδή είναι ακριβό, όταν έχει running expenses 70 και 80 και 120.000 για το μαγαζί του και τους υπαλλήλους του. Αυτό που φωνάζω απτο πρωί είναι ότι όπως τα σκάει χοντρά για το physical κατάστημά του και του φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό, πρέπει να έχει την ίδια φιλοσοφία και στο eshop του. Αλλιώς μπροστά δεν θα παέι, νόμος. Και για να το πάω ακόμα πιο συγκεκριμένα? Δε μπορεί να έχεις 2 και 3 καταστήματα, και να πληρώνεις fuck knows πόσα λεφτά σε ενοίκια, και να λες μένω hosting στο Papaki με 120€/χρόνο, αλλά να γκρινιάζεις ότι πάει αργά και να σου φταίει ο developer... 2
james01gr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Στις 11/2/2023 στις 7:19 ΜΜ, primeragt είπε Πάντως επειδή αναφέρθηκε για αγορά απευθείας μέσω skroutz και εγγυήσεις και doa κλπ κλπ. Σε πρόσφατη αγορά μέσω Σκρουτζ καθώς ήταν το φθηνότερο σε προϊόν που ήρθε doa το Σκρουτζ αρνήθηκε να εμπλακεί με το τι θα γίνει. Το μόνο που έκανε ήταν να το παραλάβει αλλά το τι θα γίνει καθώς και η επικοινωνία ήταν ξεκάθαρα μέσω του καταστήματος (καθώς παραστατικό δεν έκοψε το Σκρουτζ αλλά το κατάστημα). Κοινός ναι μεν Σκρουτζ για σιγουριά κλπ κλπ αλλά στο τέλος πάλι με το κατάστημα μπλέκεις. απλά το σκρουτζ πέταξε την πατάτα από πάνω του. υπογράφεις στο marketplace πως δεν επιτρέπεται να μιλήσεις με τον πελάτη σε καμία περίπτωση. εδώ το σκρουτζ είδε τα δύσκολα και σε πέταξε να βρεις την λύση μόνος σου παρόλο που η υπηρεσία μέσω της οποίας αγόρασες το προϊόν ΕΓΓΥΑΤΑΙ την επικοινωνία σε ότι γίνει μεταξύ εσένα και του καταστήματος... 7 λεπτά πριν, polaki είπε Πρόσεξε τώρα, γιατί εδώ αλλάζει η συζήτηση. Εσύ τα έβαλες κάτω, και τα νούμερα σου βγήκαν και μπράβο σας. Ποιοί απτα 100άδες καταστηματάκια του Skroutz όμως πιστεύεις ότι κάνουν αυτό, και ταυτόχρονα έχουν και την ικανότητα να ΜΑΘΟΥΝ πώς να τρέχουν ads χωρίς να σκορπάνε τα λεφτά τους. Δεν μιλάμε για εσένα εδώ, μιλάμε για τους υπόλοιπους 9 στους 10. Πάντως, με τα χρήματα αυτά που λες ότι δίνεις (500), πρόσβαση σε Google account manager έχεις? Γιατί αν δεν έχεις, να ξέρεις ότι χάνεις ΠΑΡΑ πολύ σε αποτελεσματικότητα. Το λέω, γιατί όταν τρέχαμε εμείς in house τις διαφημίσεις μας (μόνο για εμάς) και δεν είχαμε πρόσβαση, τα αποτελέσματα ήταν πολύ χαμηλότερα από όταν πήγαμε σε εταιρεια, είπαμε ΑΚΡΙΒΩΣ τί θέλουμε και κάνανε optimize τις καμπάνιες για να αποφέρουν το μέγιστο ROI. δυστυχώς πρόσβαση σε account manager στην google όχι, στο facebook ναι. στα υπόλοιπα που λες για τα καταστήματα, έχεις δίκιο μεν αλλά πολλοί δεν το καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν και πως να κινηθούν. το αποτέλεσμα είναι πως πάνε σε γραφεία, τρέχουν διαφημίσεις και χάνουν πολλά χρήματα και μετά απογοητεύονται πως η διαφήμιση δεν φέρνει παραγγελίες. τον λόγο όμως δεν ψάχνουν.
WebDevGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, james01gr είπε να μου ζητάει μία εταιρεία μπάτζετ (όχι αμοιβή) για διαφήμιση στο google 2χιλ/μήνα ενώ εγώ κάνω την δουλειά με 500, σόρρυ δλδ αλλά το θεωρώ πως δεν ξέρεις την δουλειά σου. Συγνώμη αλλά εδώ είσαι πολύ λάθος. Τα 2000€ εφόσον ήταν μπάτζετ διαφήμισης και όχι αμοιβής θα σου έφερναν και τον ανάλογο τζίρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν την δουλειά τους, αλλά πιθανόν να μην θέλουν να ασχοληθούν με μικρούς πελάτες. Και σε εμάς είχε τύχει να χτυπάμε πόρτα μεγάλης εταιρείας και να τρώμε πόρτα με το μπάτζετ. Καταλαβαίνω ότι δεν είχες τότε τα λεφτά να τρέξεις τόση διαφήμιση αλλά πεταμένα λεφτά δεν ήταν σίγουρα κι επίσης υπάρχουν εταιρείες για όλα τα πορτοφόλια εκεί έξω.
polaki Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, james01gr είπε δυστυχώς πρόσβαση σε account manager στην google όχι, στο facebook ναι. στα υπόλοιπα που λες για τα καταστήματα, έχεις δίκιο μεν αλλά πολλοί δεν το καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν και πως να κινηθούν. το αποτέλεσμα είναι πως πάνε σε γραφεία, τρέχουν διαφημίσεις και χάνουν πολλά χρήματα και μετά απογοητεύονται πως η διαφήμιση δεν φέρνει παραγγελίες. τον λόγο όμως δεν ψάχνουν. Σε εμάς που είναι υπηρεσία πάντως έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην αύξηση του ROI ο account manager, κυρίως μέσω της αύξησης των conersions. Διόρθωσε αρκετά πράγματα και έδωσε κατευθυντήριες γραμμές και για το ίδιο το site, (πέραν των καμπανιών δηλαδή), κινήσεις που αύξησαν κατά πολύ τόσο την ποιότητα του conversion, αλλά όσο και το campaign score με τελικό όφελος στο cpc. Να ξέρεις επίσης ότι όσο πιο καλά σκορ έχεις στο pagespeed insights, τόσο καλύτερο και για τα ads σου.
nova_centurion Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, polaki είπε με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να ακούω τον άλλο να λέει δεν επενδύω στο internet επειδή είναι ακριβό, όταν έχει running expenses 70 και 80 και 120.000 για το μαγαζί του και τους υπαλλήλους του. Αυτό που φωνάζω απτο πρωί είναι ότι όπως τα σκάει χοντρά για το physical κατάστημά του και του φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό, πρέπει να έχει την ίδια φιλοσοφία και στο eshop του. Αλλιώς μπροστά δεν θα παέι, νόμος. Αυτά που γράφεις δεν είναι λάθος. Είναι άλλη οπτική και φυσικά εκτός thread. Εξηγούμαι: Το σκρουτζ φτιάχτηκε πριν 15 χρόνια και πέτυχε διότι επέτρεψε σε μαγαζιά με στοιχειώδη υποδομή, χαμηλά λειτουργικά και μικρό κόστος προώθησης να αποκτήσουν visibility και να απευθυνθούν στην Ελληνική Αγορά με τρόπο που δεν μπορούσαν να το κάνουν αλλιώς. Λέξεις κλειδιά: Στοιχειώδης υποδομή, Χαμηλά Λειτουργικά, μικρό κόστος προώθησης. Οταν το μικρό κόστος προώθησης εξαφανίζεται λόγω των υψηλών χρεώσεων επιστρέφουμε στο προηγούμενο μοντέλο όπου αντί να έχει χαμηλά λειτουργικά και διαφημιστικό budget ένα μαγαζί πρέπει να ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά για marketing (digital, tv or magazines όπως στο παρελθόν). Αυτά τα μαγαζιά (σκρουτζομάγαζα) είναι εκείνα που μας έδωσαν χαμηλές τιμές και περάσαμε τα χρόνια των μνημονίων κλπ. Αυτά τα μαγαζιά στο νέο μοντέλο των χρεώσεων του σκρουτζ δεν μπορούν να επιβιώσουν και βέβαια δεν μπορούν να πληρώνουν με αυτά τα μεικτά ακριβό digital marketing. Ετσι θα κλείσουν ή θα μεταλλαχθούν σε κάτι με ακριβότερα λειτουργικά. Αυτό είναι το πρόβλημα που δημιουργεί το σκρουτζ εκμεταλλευόμενο την ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ του και γι' αυτό είτε μέσω σκρουτζ με υψηλές χρεώσεις είτε με ακριβό digital marketing γυρνάμε σε μεικτά επιβίωσης των μαγαζιών εφάμιλλα των αλυσίδων προ του 2010 που όλοι κράζαμε. Αυτό είναι το εναντίον του συμφέροντος της κοινωνίας που αναφέρω και η βία με την οποία γίνεται είναι η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ. 5
polaki Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Συγνώμη αλλά εδώ είσαι πολύ λάθος. Τα 2000€ εφόσον ήταν μπάτζετ διαφήμισης και όχι αμοιβής θα σου έφερναν και τον ανάλογο τζίρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν την δουλειά τους, αλλά πιθανόν να μην θέλουν να ασχοληθούν με μικρούς πελάτες. Και σε εμάς είχε τύχει να χτυπάμε πόρτα μεγάλης εταιρείας και να τρώμε πόρτα με το μπάτζετ. Καταλαβαίνω ότι δεν είχες τότε τα λεφτά να τρέξεις τόση διαφήμιση αλλά πεταμένα λεφτά δεν ήταν σίγουρα κι επίσης υπάρχουν εταιρείες για όλα τα πορτοφόλια εκεί έξω. Οκ αλλά με μία υποσημείωση. Όσο περισσότερα δίνεις στο fee, τόσο περισσότερο θα ασχοληθούν και μαζί σου, άρα θα κάνουν περισσότερες και πιο καλές καμπάνιες, θα τρέξουν AB tests και χίλια δυο. Ακόμα και προτάσεις για το site σου μπορεί να κάνουν (και πρέπει, αν είναι χρέπι και δεν έχεις ούτε ένα CTA πχ). Οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι αρκετά σύνηθες στους μικρούς πελάτες (που δεν πληρώνουν πολλά στα fees), να βάζουν μεγάλο budget χωρίς να κάνουν optimizations που θα κάνει μια μικρότερη εταιρεία που θέλει να σε κρατήσει πελάτη και να είσαι ικανοποιημένος. Δηλαδή οκ μεν έχεις δίκιο όταν 2000€ budget θα φέρει ένα Χ αποτέλεσμα, αλλά αν η μεγάλη εταιρεια πετάξει το account σου σε έναν junior ή intern για να μάθει, θα μάθει στην πλάτη σου. Δεν είναι τόσο απλά. Καλό το budget, αλλά από μόνο του δε λέει όλη την αλήθεια.
james01gr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Συγνώμη αλλά εδώ είσαι πολύ λάθος. Τα 2000€ εφόσον ήταν μπάτζετ διαφήμισης και όχι αμοιβής θα σου έφερναν και τον ανάλογο τζίρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν την δουλειά τους, αλλά πιθανόν να μην θέλουν να ασχοληθούν με μικρούς πελάτες. Και σε εμάς είχε τύχει να χτυπάμε πόρτα μεγάλης εταιρείας και να τρώμε πόρτα με το μπάτζετ. Καταλαβαίνω ότι δεν είχες τότε τα λεφτά να τρέξεις τόση διαφήμιση αλλά πεταμένα λεφτά δεν ήταν σίγουρα κι επίσης υπάρχουν εταιρείες για όλα τα πορτοφόλια εκεί έξω. δεν κατάλαβες. όταν έβαλα στόχο τι παραγγελίες θέλω, μου είπαν 2χιλ μπάτζετ. τις παραγγελίες αυτές τις φέρνει η γυναίκα μου με μπάτζετ 500/μήνα. δεν βάζω μέσα την αμοιβή τους για να το μεγαλώσω το ποσό, μόνο το μπάτζετ. τα χρήματα αυτά που γλυτώσαμε από την διαφήμιση, κάναμε ένα άνοιγμα στο στοκ, φτιάξαμε το κατάστημα κτλ.
WebDevGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, james01gr είπε δεν κατάλαβες. όταν έβαλα στόχο τι παραγγελίες θέλω, μου είπαν 2χιλ μπάτζετ. τις παραγγελίες αυτές τις φέρνει η γυναίκα μου με μπάτζετ 500/μήνα. δεν βάζω μέσα την αμοιβή τους για να το μεγαλώσω το ποσό, μόνο το μπάτζετ. τα χρήματα αυτά που γλυτώσαμε από την διαφήμιση, κάναμε ένα άνοιγμα στο στοκ, φτιάξαμε το κατάστημα κτλ. Αν το είπαν με βάση τους στόχους σου τότε ναι ήταν άκυρο. Σε κάθε περίπτωση είσαι η απόδειξη στο παρόν νήμα, ότι υπάρχει και άλλος τρόπος. Γιατί μας είχαν πάρει για τρελούς κάποιοι που θεωρούν ότι η ζωή ξεκινάει και τελειώνει στο Σκρουτζ και αναμασούν τα περί μονοπωλίου.
filip123go Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, james01gr είπε η καλύτερη δεν είναι, είναι η γνωστότερη. όταν ξεκίνησε το shopflix, εξαρχής είχε συνδρομή για να μπεις. Στο shopflix, επειδή έχω άτομο που δουλεύει μέσα, άνθρωπος δεν πατάει. 1 ώρα πριν, james01gr είπε μικρό μαγαζάκι δεν είμαι. φέρεσαι όμως. 1 ώρα πριν, james01gr είπε χώρια που τα προϊόντα τους έχουν ανέβει ευκολότερα από τα δικά μου που μου ζητάνε της Παναγιάς τα μάτια για να ανέβουν. Ο Σκρουτζ, επειδή έχω φτιάξει mappers για τα xml του, 5 βασικά πράγματα ζητάει για να ανέβουν τα προιόντα. 1 ώρα πριν, james01gr είπε όταν ζητάς από κατάστημα να σου κάνει τζίρο τα προηγούμενα χρόνια άνω των 200,000 ευρώ, πόσο ανάγκη πιστεύεις πως το κατάστημα αυτό έχει το σκρουτζ; Αυτό θα το κρίνει το τμήμα marketing του καταστήματος. Κρίνοντας παντως απο τα ονόματα που έχει μέσα, αρκετα μεγάλη ανάγκη. 1 ώρα πριν, james01gr είπε όταν λοιπόν πλήρωσα το ποσό για την εγγραφή, δεν υπήρχε συνδρομή. εσύ πόσο εύκολα θα δεχόσουν να έχεις αγοράσει το δικαίωμα σε μία πλατφόρμα και μετά από έναν χρόνο η πλατφόρμα αυτή να σου βάζει συνδρομή; Φαντάζομαι, εσύ, αυτά που πουλάς δεν τα έχεις αμεβάσει ούτε 1 ευρω στην τιμή τα τελυταία χρόνια έτσι;; Οσο πουλούσες πριν 1 χρόνο, τόσο πουλάς τώρα. 1 ώρα πριν, james01gr είπε όταν είσαι επαγγελματίας δεν ανέχεσαι να πληρώνεις κερατιάτικα. Δεν φέρεσαι και πολύ επαγγελματικά πάντως. Ο σωστός επαγγελματίας, τα βάζει κάτω, βλέπει εαν τον συμφέρει η όχι και αναδιοργανώνει το business plan της 5ετίας που έχει. Αλλά τι λέω, το 90% των Ελληνικών επιχειρήσεων δεν ξέρει καν τι είναι το business plan. 1 ώρα πριν, james01gr είπε να μην απαντάνε στα ticket για εβδομάδες Μήπως τους ρωτάς ότι να ναι; Γιατί σε εμένα μέσα σε ένα 2ωρο μου έχουν απαντήσει και σαν πελάτη, και σαν developer. Επίσης το documentation που έχει στη σελίδα τους είναι ΑΡΙΣΤΟ. 1 ώρα πριν, james01gr είπε να μην σε βοηθάνε να ανεβάσεις τα προϊόντα σου Ποτέ δεν προσέφερε τέτοιες υπηρεσίες του Σκρουτζ. Τώρα εαν εσύ πήγες να το παίξεις developer στη θέση του developer είναι δικό σου πρόβλημα. Ο φίλος απο πάνω λέει ότι χρεώνουν 250 ευρώ τη σύνδεση. Υπάρχει λόγος που είναι τόσο η χρέωση. Πληρώνεις την τεχνογνωσία. Απ ότι καταλαβαίνω εσυ το έκανες (η νόμιζες ότι μπορείς να το κάνεις) μόνος σου, και τα έχει κάνει μαντάρα. 1 ώρα πριν, james01gr είπε για να αξιολογηθείς καλά Για να αξιολογηθείς καλά από ποιον;; 1 ώρα πριν, james01gr είπε όταν αυτήν την στιγμή έχω τετραψήφιο αριθμό παραγγελιών τον μήνα μόνος μου και με το σκρουτζ κάνω διψήφιο, μάντεψε ποιος θα χάσει και ποιος θα μπορούσε να βγάλει παραπάνω χρήματα εάν είχε την θέληση να συνεργαστεί; Αυτό δεν το ξέρω. Παντώς να ξέρεις , ο τρόπος που γράφεις, δείχνει έναν ξερόλα, πολύ κακό συνεργάτη. Από άτομα σαν κ εσένα θέλει να απαλλαγεί το σκρούτζ και όλες οι άλλες (γιατι υπάρχουν κ άλλες που το έκαναν) εταιρείες του χώρου. Εαν ο Σκρουτζ μπορεί να βγάλει τα ίδια με τους μισούς (και καλούς) πελάτες που θα του μείνουν, οι υπόλοιποι απλά δεν χρειάζονται εκεί μέσα. Και απ ότι φαίνεται μάλλον τα έχει βάλει κάτω και μπορεί. Στο φινάλε, εγώ είδα την υπηρεσία του ηλεκτρονικού εμπορίου να αναβαθμίζεται κατακόρυφα με τον Σκρουτζ. Την επόμενη μέρα παραλαμβάνω, και μου έρχεται μνμ ακριβώς με την ώρα και το tracking του διανομέα. Και κάτσε εσύ και ψάξε σε ποια πόλη έχει καταλήξει αυτό που έστειλες πριν 3 εβδομάδες. Σαν καταναλωτής είμαι απόλυτα ευχαριστήμένος, οπότε και 1000 ευρώ να πάει η συνδρομή, εγώ πάλι από το καλάθι του θα ψωνίζω, και ας καταλήξουν να είναι και 30 και 40 ευρώ πάνω οι τιμές. Είναι πλεον μια premium υπηρεσία, και έτσι πρέπει να χρεώνεται Επίσης το όλο θέμα συζήτησης είναι απλά αστείο, γιατί αυτα τα 33 ευρώ το μήνα, στο τέλος θα μετατεθούν στον καταναλωτή. 2 ώρες πριν, polaki είπε Ε με το 400άρι λοιπόν, θεωρώ θέλουν να πετάξουν έξω τους άκυρους πελάτες, τα άκυρα μαγαζιά δηλαδή που δεν σκαμπάζουν μία και που ουσιαστικά πιο μεγάλη ταλαίπα είναι, παρά έσοδο τους φέρνουν. Ναι, ξεκαθαρα αυτό είναι. Θέλουν να κρατήσουν τους καλούς πελάτες τους. 2 ώρες πριν, polaki είπε Και αυτοί oi 5-6 ακόμα, θα είναι από αυτούς που δε σκαμπάζουν μία, και που μας προωθούν ξερά το κάθε ticket που τους στέλνει o Skroutz επειδή πέταξαν έξω τα προϊόντα τους επειδή βάλανε διάσταση εικόνας 120x150, αντί να δουν πώς και αν θα κάνουν ανταγωνιστικό το μαγαζί τους... πόνεσε η καρδιά μου με αυτό που έγραψες .... 2 ώρες πριν, nova_centurion είπε Παρενθετική ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ερώτηση. Είστε 2-3 στο νήμα που δηλώνετε με έντονο τρόπο ειδικοί στο πως ένα eshop θα γίνει πετυχημένο και για αυτό πρέπει να σας "ακούσουμε". Η δήλωση σας αυτή βασίζεται σε πραγματικό γεγονός δηλ. έχετε οι ίδιοι "τρέξει" ένα μαγαζί κερδοφόρα ή η πεποίθηση σας είναι θεωρητική βασισμένη στην αυτοπεποίθησή σας; Αν έχετε τρέξει ένα μαγαζί οι ίδιοι παρακαλώ μοιραστείτε μαζί μας το όνομα του καθώς φαντάζομαι περαιτέρω διαφήμιση θα είναι για το μαγαζί σας. Από αυτά που γράφουν, μάλλον είναι digital marketing experts οι άνθρωποι, ή κάτι παρεμφερές. Το ότι έχεις ένα eshop, δεν σημαίνει ότι ξέρεις να κάνεις και διαφήμιση. Εϊναι σαν να λες ότι επιδή έχω ένα μαγαζί με παπούτσια, ξέρω να γυρίσω διαφήμιση σε τηλεοπτικό κανάλι. Καμια σχέση το ένα με το άλλο. 2 ώρες πριν, polaki είπε Ένα κατάστημα αθλητικών θέλει 100 με 120 τετραγωνικά. Θα βάλουμε τη Γλυφάδα που είναι εμπορική περιοχή high income high spending power. Οκ? Εδώ λοιπόν λέει ξεκινάς απτα 2000 το μήνα, δηλαδή 25000 το χρόνο. Θες και άλλα 20.000 one off όμως για να το φτιάξεις, σωστά? Ένα τέτοιο μαγαζί για να εξυπηρετεί θέλει 3 εργαζόμενους των 700€ καθαρά, δηλαδή 1050€ κόστος επιχείρησης. x 14 μισθούς. Πας στα 42.000 payroll για το προσωπικό σου. Βάλε και άλλα 1000 το μήνα για ρεύμα (airco συνεχώς όλο το χρόνο όλη τη μέρα) και λοιπά κόστη πχ καθαρισμούς κλπ. Δηλαδή άλλα 12.000 το χρόνο. Για ένα κατάστημα λοιπόν φίλε μου θες 25000 ενοίκιο + 42.000 μισθούς + 12.000 λογαριασμούς = 79.000 το χρόνο. ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Και ακόμα και Γλυφάδα να μην είσαι, τα 25000 ενοίκιο κάντα 15000 για Καλλιθέα μπας και νιώσεις καλύτερα. Δηλαδή τα 79000 κάντα 65. Οκ τώρα? Τα έχεις δηλαδή τα 65000 το χρόνο αλλά σου λείπουν τα 400 του Skroutz??? Θέλεις δηλαδή εσύ ΣΟΒΑΡΑ να μιλήσω εγώ και να σου πω αν αξίζει ή όχι η επένδυση στο internet? Θέλεις ΣΟΒΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ να κάτσουμε να μιλάμε για τα 400€ ΨΩΡΟευρώ του Skroutz? Ε κλείστο ρε μάγκα το μαγαζάκι αν σε ρίχνει έξω το 400άρι του S..... Τί άλλο να πω δηλαδή? Πραγματικά χαρα στο κουράγιο σου Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από filip123go
tzotzo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, polaki είπε Ένα κατάστημα αθλητικών θέλει 100 με 120 τετραγωνικά. Θα βάλουμε τη Γλυφάδα που είναι εμπορική περιοχή high income high spending power. Οκ? Εδώ λοιπόν λέει ξεκινάς απτα 2000 το μήνα, δηλαδή 25000 το χρόνο. Θες και άλλα 20.000 one off όμως για να το φτιάξεις, σωστά? Ένα τέτοιο μαγαζί για να εξυπηρετεί θέλει 3 εργαζόμενους των 700€ καθαρά, δηλαδή 1050€ κόστος επιχείρησης. x 14 μισθούς. Πας στα 42.000 payroll για το προσωπικό σου. Βάλε και άλλα 1000 το μήνα για ρεύμα (airco συνεχώς όλο το χρόνο όλη τη μέρα) και λοιπά κόστη πχ καθαρισμούς κλπ. Δηλαδή άλλα 12.000 το χρόνο. Για ένα κατάστημα λοιπόν φίλε μου θες 25000 ενοίκιο + 42.000 μισθούς + 12.000 λογαριασμούς = 79.000 το χρόνο. ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Και ακόμα και Γλυφάδα να μην είσαι, τα 25000 ενοίκιο κάντα 15000 για Καλλιθέα μπας και νιώσεις καλύτερα. Δηλαδή τα 79000 κάντα 65. Οκ τώρα? Τα έχεις δηλαδή τα 65000 το χρόνο αλλά σου λείπουν τα 400 του Skroutz??? Θέλεις δηλαδή εσύ ΣΟΒΑΡΑ να μιλήσω εγώ και να σου πω αν αξίζει ή όχι η επένδυση στο internet? Θέλεις ΣΟΒΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ να κάτσουμε να μιλάμε για τα 400€ ΨΩΡΟευρώ του Skroutz? Ε κλείστο ρε μάγκα το μαγαζάκι αν σε ρίχνει έξω το 400άρι του S..... Τί άλλο να πω δηλαδή? Θέλεις να μας πεις πόσο περιθώριο κέρδους έχει το μαγαζάκι και τι τζίρους θα κάνει ετησίως; Μη Βάζεις μόνο αυτά που σε βολεύουν
filip123go Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, james01gr είπε όταν εμένα με έχεις αποκλειστικά στο marketplace και το προϊόν μου το χρεώνεις 14 ευρώ μεταφορικά (!!!) και εγώ χρεώνω τα μεταφορικά 3, τότε; για πες; ποιος έχει χαμηλότερη τιμή; όταν άνω των 65 ευρώ έχω δωρεάν μεταφορικά όμως το σκρουτζ όχι, για πες; όταν τρώω καπέλο 15% για ένα προϊόν των 6 ευρώ, για πες, τι συνδρομή να του πληρώσω και πόσα τέτοια πρέπει να πληρώσω για να βγάλω κέρδος εγώ, να πληρωθεί το σκρουτζ προμήθεια και συνδρομή; Η διαφορά είναι πως εγώ δεν θα ψάξω ποτέ στο goolge για να σε βρώ. Θα μπω κατευθείαν στο Σκρουτζ και τέλος. Αυτο προσπαθούμε να εξηγήσουμε τόση ώρα. Επίσης cudos, 18 σελίδες και είσαι ο πρώτος που είπες τη λέξη κλειδί: S.E.O.
Titos301 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, filip123go είπε Η διαφορά είναι πως εγώ δεν θα ψάξω ποτέ στο goolge για να σε βρώ. Θα μπω κατευθείαν στο Σκρουτζ και τέλος. Αυτο προσπαθούμε να εξηγήσουμε τόση ώρα. Επίσης cudos, 18 σελίδες και είσαι ο πρώτος που είπες τη λέξη κλειδί: S.E.O. Τι εννουν ανεβει το προιον; (παρακολουθουμε τη συζητηση και ατομα π δεν ξερουμε τα slang στο κλαδο των επαγγελματιων) να ανεβει η τιμη με το χρονο; να ανεβει ως προς την εμφανιση στο χρηστη; τι ακριβως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα