Titos301 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 πολυ κουλο να μην παιρνει προμηθεια αλλα μονο το CPC οταν αγοραζω πατωντας το μπλε κουτακι δλδ μεταφερομαι στο καταστημα, μακαρι να ειναι ετσι
Apostol. Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, WebDevGr είπε Εσένα σαν καταναλωτή τι σε νοιάζει τι πληρώνει το κατάστημα και τι εισπράτει το Skroutz; Όταν αγοράζεις εκτός ίντερνετ σε φυσικά καταστήματα πηγαίνεις και ρωτάς τους εμπόρους τι ενοίκιο πληρώνουν; Κι αν δεν πληρώνουν και είναι ιδιόκτητο το μαγαζί δεν αγοράζεις; Τους ρωτάς σε τι τιμή αγόρασαν χονδρική το προϊόν και επιλέγεις αυτόν που έδωσε τα περισσότερα για να τον στηρίξεις; Είναι δυνατόν να θέλεις υπάρχει μια υπηρεσία στην οποία βρίσκεις εύκολα και γρήγορα προιόντα για να αγοράσεις και ταυτόχρονα να ψάχνεις τρόπους ώστε να μην πληρωθεί η υπηρεσία και κατά συνέπεια να εύχεσαι να κλείσει; Το αν συμφέρει ή όχι τους εμπόρους άσε να το κρίνουν αυτοί καλύτερα που είναι και η δουλειά τους Γιατι με νοιαζει? Οπως με νοιαζουν πρακτικες που γινονται στην Κινα ή στην Βραζιλια ή στις ΗΠΑ ή οπουδηποτε στον κοσμο σε οποιοδηποτε τομεα ετσι με νοιαζει και αυτο. Αν θεωρω κατι κακη πρακτικη και αν μπορω να κανω κατι για αυτο θα το κανω. Αν ειχα εσφαλμενη εντυπωση για τις πρακτικες του σκρουτζ τοτε ανακαλω. Αν ειχα εσφαλμενη εντυπωση.
WebDevGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Apostol. είπε Γιατι με νοιαζει? Οπως με νοιαζουν πρακτικες που γινονται στην Κινα ή στην Βραζιλια ή στις ΗΠΑ ή οπουδηποτε στον κοσμο σε οποιοδηποτε τομεα ετσι με νοιαζει και αυτο. Αν θεωρω κατι κακη πρακτικη και αν μπορω να κανω κατι για αυτο θα το κανω. Αν ειχα εσφαλμενη εντυπωση για τις πρακτικες του σκρουτζ τοτε ανακαλω. Αν ειχα εσφαλμενη εντυπωση. Άλλο πράγμα σταματώ να χρησιμοποιώ μια υπηρεσία γιατί δεν μου αρέσουν οι πρακτικές της και πάω στον ανταγωνισμό, κι άλλο πράγμα συνεχίζω να χρησιμοποιώ την υπήρεσια, παρόλο που δεν την γουστάρω, αλλά ταυτόχρονα προπαθώ να "χακάρω" τον τρόπο που λειτουργεί. Το πρώτο λέγεται καταναλωτική συνείδηση, το δεύτερο δεν ξέρω, βάλε εσύ έναν τίτλο. 1
sakislife Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Apostol. είπε 1) Μπαινω σκρουτζ βρισκω ενα προιον παταω το λινκ με κανει ανακατευθυνση στη σελιδα του αγοραζω προιον. Πληρωνεται το σκρουτζ? 2) Μπαινω σκρουτζ βρισκω ενα προιον παταω το λινκ με κανει ανακατευθυνση στη σελιδα του και δεν αγοραζω προιον. Μερες μετα πληκτρολογω to url του site βρισκω το προιον και κανω αγορα. Πληρωνεται το σκρουτζ? Επειδη καποιο απαντανε οτι να'ναι να τα συνοψισουμε: 1) Μπαινω σκρουτζ βρισκω ενα προιον παταω το λινκ με κανει ανακατευθυνση στη σελιδα του αγοραζω προιον. Πληρωνεται το σκρουτζ? ΒΕΒΑΙΩΣ!! Παιρνει ποσοστα με βαση τη κατηγορια του προιοντος που φτανουν μεχρι 13 %. Και οχι μονο αυτο αλλα παιρνει ποσοστα κι απο οτι επιπλεον προιοντα αγορασεις, τα οποια να κατατασει στις "εμμεσες πωλησεις". Δηλαδη σου λεει, αν ο πελάτης δεν έβρισκε το κατάστημα σου μέσα από το σκρουτζ δεν θα πούλαγες και τα υπόλοιπα. Άρα σε χρεώνω και για αυτά. Εγώ δηλαδή μπαίνω σε ένα κατάστημα μέσω του Σκρουτζ να αγοράσω ένα παντελόνι. Και μέσα στο κατάστημα βλέπω ότι μαρέσει και ένα πουκάμισό και μια μπλούζα και ένα σακάκι. Το κατάστημα πληρώνει προμήθεια για όλα αυτά, άσχετα από το αν μπήκες μόνο για ένα παντελόνι. 2) Μπαινω σκρουτζ βρισκω ενα προιον παταω το λινκ με κανει ανακατευθυνση στη σελιδα του και δεν αγοραζω προιον. Στην περιπτωση που ο browser εχει extension που μπλοκαρει trackers και cookies (πχ u-Block origin), και αρα το σκρουτζ δε μπορει να καταγραψει την πωληση, χρεωνει το κλικ σε οσα καταστηματα μπεις, ειτε αγορασεις ειτε οχι, το οποίο κλικ αν θυμάμαι καλά είναι 12 λεπτά + Φ.Π.Α. 3) Μερες μετα πληκτρολογω to url του site βρισκω το προιον και κανω αγορα. Πληρωνεται το σκρουτζ? ΝΑΙ με βαση τη πολιτικη οτι κραταει το cookie στον υπολογιστη σου για 15 μερες. Οπότε σου λέει εάν μέσα στις τελευταίες 15 μέρες έχεις μείνει στο σκρουτζ, το προϊόν το έχεις βρει από κει και άρα σε χρεώνει άσχετος από το αν όταν αγοράσεις μπεις απευθείας στο κατάστημα. Η δε χρέωση γίνεται με βάση την πρώτη και δεύτερη συνθήκη, δλδ η βασει ποσοστων η με το κλικ Και τέλος όσον αφορά την περίπτωση "αγορά μέσα από το καλάθι του Σκρουτζ" εννοείται και εκεί χρεώνει, βάση και πάλι κατηγορίας του προϊόντος, απλά εκεί τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλότερα. ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ: Ο μόνος τρόπος για να μην χρεωθεί το κατάστημα είναι αφού κάνουμε ερευνα αγοράς είτε στο σκρουτζ είτε στο bestprice είτε οπουδήποτε αλλού, να μπούμε απευθείας στο κατάστημα από άλλο browser και να κάνουμε την αγορά μας. Και εδώ υπάρχει μία ακόμη λεπτομέρεια. Στο κατάστημα που θα μπουμε τελικά για αγορά από άλλο browser θα πρέπει να βρούμε το προϊόν εκεινη τη στιγμη, και όχι να αντιγράψουμε το λινκ από τον αρχικό browser, γιατί αυτό το λινκ έχει και κλειδί μέσα, οπότε και πάλι θα χρεωθεί το κατάστημα σ' αυτή την περίπτωση. 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Δεν έχεις ιδέα! Λες αρλούμπες. Το skroutz θα πάρει χρήματα μόνο απ' ότι πωληθεί μέσω skroutz με το "Αγορά μέσω skroutz". Δίκαιο μιας και σου οργανώνει τα πάντα μέχρι την διανομή του προϊόντως που πουλάς. Tα analytic trackers είναι για άλλο πράγμα για το οποίο είναι προφανές πως δεν έχεις ιδέα! Αν δεν μπήκες στη συζήτηση για τα 400 ευρώ αλλά για κάτι άλλο ακόμα χειρώτερα. Άστο καλύτερα. Φίλε μου ευγενικά σου το λέω, εάν δε γνωρίζεις καλό είναι να μην εκφέρεις άποψη, και μάλιστα με επιθετικό τρόπο και λεξιλόγιο. Διάβασε το παραπανω post μου για να καταλάβεις ακριβώς πως χρεώνει το skroutz. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από sakislife 7 3
polaki Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, Apostol. είπε Γιατι με νοιαζει? Οπως με νοιαζουν πρακτικες που γινονται στην Κινα ή στην Βραζιλια ή στις ΗΠΑ ή οπουδηποτε στον κοσμο σε οποιοδηποτε τομεα ετσι με νοιαζει και αυτο. Αν θεωρω κατι κακη πρακτικη και αν μπορω να κανω κατι για αυτο θα το κανω. Αν ειχα εσφαλμενη εντυπωση για τις πρακτικες του σκρουτζ τοτε ανακαλω. Αν ειχα εσφαλμενη εντυπωση. Φίλε μου έχεις μπερδευτεί. Εσύ λες μπαίνεις Skroutz, άρα ως καταναλωτής χρησιμοποιείς την υπηρεσία που σου προσφέρει, και μετά προσπαθείς να βρεις τρόπο να μην πληρωθει, πχ με το να κλείνεις trackers ή απλά και μπανανίστικα να παίρνεις τηλέφωνο και να κανονίζεις τηλεφωνικά την παραγγελία. Κάτι παράνομο δεν κάνεις ναι μεν, ΑΛΛΑ ουσιαστικά κάνεις abuse το σύστημα προς ώφελος όχι δικό σου, αλλά του ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του Skroutz. Aν όμως, ο συνεργάτης έκρινε μόνος του ότι η σύμβαση δεν τον συμφέρει, θα έβγαινε απ'την πλατφόρμα, σωστά μέχρι εδώ? Εσύ λοιπόν στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ θα τον έβρισκες ούτε με σφαίρες (εκτός αν ψάχνεις στην 9 σελίδα Google, εγώ πάντως όχι), και άρα αυτός ο συνεργάτης ΔΕΝ θα έκανε τζίρο από εσένα. Για να το κάνω εντελώς απλό: Είναι στον Skroutz? Τον βρίσκει κόσμος και έχει τζίρο. Δεν είναι στο Skroutz? Δεν τον βρίσκει ούτε ο κολλητός του, και πάμε παρακάτω. Αν εσύ μετά από αυτό εξακολουθείς να μη βλέπεις το που ΔΙΑΟΛΟ ο Skroutz ωφέλησε και εσένα να βρεις τη χαμηλότερη τιμή ή/και το πιο κοντινό σου κατάστημα ή/και το κατάστημα με την πιο άμεση διαθεσιμότητα και εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι ληστρική υπηρεσία και εκμεταλλεύεται τα μαγαζάκια, πραγματικά φίλε μου δεν μπορώ να κάνω άλλο διάλογο... 4
spectaculator Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, sakislife είπε Επειδη καποιο απαντανε οτι να'ναι να τα συνοψισουμε: 1) Μπαινω σκρουτζ βρισκω ενα προιον παταω το λινκ με κανει ανακατευθυνση στη σελιδα του αγοραζω προιον. Πληρωνεται το σκρουτζ? ΒΕΒΑΙΩΣ!! Παιρνει ποσοστα με βαση τη κατηγορια του προιοντος που φτανουν μεχρι 13 %. Και οχι μονο αυτο αλλα παιρνει ποσοστα κι απο οτι επιπλεον προιοντα αγορασεις, τα οποια να κατατασει στις "εμμεσες πωλησεις". Δηλαδη σου λεει, αν ο πελάτης δεν έβρισκε το κατάστημα σου μέσα από το σκρουτζ δεν θα πούλαγες και τα υπόλοιπα. Άρα σε χρεώνω και για αυτά. Εγώ δηλαδή μπαίνω σε ένα κατάστημα μέσω του Σκρουτζ να αγοράσω ένα παντελόνι. Και μέσα στο κατάστημα βλέπω ότι μαρέσει και ένα πουκάμισό και μια μπλούζα και ένα σακάκι. Το κατάστημα πληρώνει προμήθεια για όλα αυτά, άσχετα από το αν μπήκες μόνο για ένα παντελόνι. 2) Μπαινω σκρουτζ βρισκω ενα προιον παταω το λινκ με κανει ανακατευθυνση στη σελιδα του και δεν αγοραζω προιον. Στην περιπτωση που ο browser εχει extension που μπλοκαρει trackers και cookies (πχ u-Block origin), και αρα το σκρουτζ δε μπορει να καταγραψει την πωληση, χρεωνει το κλικ σε οσα καταστηματα μπεις, ειτε αγορασεις ειτε οχι 3) Μερες μετα πληκτρολογω to url του site βρισκω το προιον και κανω αγορα. Πληρωνεται το σκρουτζ? ΝΑΙ με βαση τη πολιτικη οτι κραταει το cookie στον υπολογιστη σου για 15 μερες. Οπότε σου λέει εάν μέσα στις τελευταίες 15 μέρες έχεις μείνει στο σκρουτζ, το προϊόν το έχεις βρει από κει και άρα σε χρεώνει άσχετος από το αν όταν αγοράσεις μπεις απευθείας στο κατάστημα. Η δε χρέωση γίνεται με βάση την πρώτη και δεύτερη συνθήκη, δλδ η βασει ποσοστων η με το κλικ Και τέλος όσον αφορά την περίπτωση "αγορά μέσα από το καλάθι του Σκρουτζ" εννοείται και εκεί χρεώνει, βάση και πάλι κατηγορίας του προϊόντος, απλά εκεί τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλότερα. Φίλε μου ευγενικά σου το λέω, εάν δε γνωρίζεις καλό είναι να μην εκφέρεις άποψη, και μάλιστα με επιθετικό τρόπο και λεξιλόγιο. Διάβασε το παραπανω post μου για να καταλάβεις ακριβώς πως χρεώνει το skroutz. Μάλιστα! Πήγαινε καλύτερα εδώ να διαβάσεις τον τιμοκατάλογος προμηθειών του Skroutz Marketplace. Αυτά που γράφεις είναι ανυπόστατα! Εδώ και χρόνια του αδερφού μου το e-shop εγώ του έστησα, και το συντηρούμε μαζί. Ξέρω ένα-ένα όλα όσα τον χρεώνει. --- Edit --- Πρόσεξα καλύτερα όπως ανέφερε ο @WebDevGr. Όντως έτσι είναι! Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από spectaculator
WebDevGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μάλιστα! Πήγαινε καλύτερα εδώ να διαβάσεις τον τιμοκατάλογος προμηθειών του Skroutz Marketplace. Αυτά που γράφεις είναι ανυπόστατα! Σε αυτά αναφέρεται ο sakislife και έχει δίκιο 1 1
spectaculator Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Σε αυτά αναφέρεται ο sakislife και έχει δίκιο Σωστός! @sakislife έχεις δίκιο!
Apostol. Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Άλλο πράγμα σταματώ να χρησιμοποιώ μια υπηρεσία γιατί δεν μου αρέσουν οι πρακτικές της και πάω στον ανταγωνισμό, κι άλλο πράγμα συνεχίζω να χρησιμοποιώ την υπήρεσια, παρόλο που δεν την γουστάρω, αλλά ταυτόχρονα προπαθώ να "χακάρω" τον τρόπο που λειτουργεί. Το πρώτο λέγεται καταναλωτική συνείδηση, το δεύτερο δεν ξέρω, βάλε εσύ έναν τίτλο. Δεν προσπαθω να χακαρω τον τροπο που λειτουργει, δεν συμφωνω με τις πρακτικες του και δεν αγοραζω απο σκρουτζ. ΑΛΛΑ επειδη μερικες φορες μπαινω να δω καμια τιμη - ιστορικο τιμων και επειδη δεν συμφωνω να αποθηκευει cookies με σκοπο οταν μπω στο site απο μονος μου να χρεωνει (ειπαμε αν ισχυει αυτο) τους μπλοκαρω. Εγω κανω ο,τι νομιζω οτι ειναι ηθικο. Δεν συμφωνεις? Οκ ο καθενας εχει την δικια του οπτικη. 31 λεπτά πριν, polaki είπε Φίλε μου έχεις μπερδευτεί. Εσύ λες μπαίνεις Skroutz, άρα ως καταναλωτής χρησιμοποιείς την υπηρεσία που σου προσφέρει, και μετά προσπαθείς να βρεις τρόπο να μην πληρωθει, πχ με το να κλείνεις trackers ή απλά και μπανανίστικα να παίρνεις τηλέφωνο και να κανονίζεις τηλεφωνικά την παραγγελία. Κάτι παράνομο δεν κάνεις ναι μεν, ΑΛΛΑ ουσιαστικά κάνεις abuse το σύστημα προς ώφελος όχι δικό σου, αλλά του ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του Skroutz. Aν όμως, ο συνεργάτης έκρινε μόνος του ότι η σύμβαση δεν τον συμφέρει, θα έβγαινε απ'την πλατφόρμα, σωστά μέχρι εδώ? Εσύ λοιπόν στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ θα τον έβρισκες ούτε με σφαίρες (εκτός αν ψάχνεις στην 9 σελίδα Google, εγώ πάντως όχι), και άρα αυτός ο συνεργάτης ΔΕΝ θα έκανε τζίρο από εσένα. Για να το κάνω εντελώς απλό: Είναι στον Skroutz? Τον βρίσκει κόσμος και έχει τζίρο. Δεν είναι στο Skroutz? Δεν τον βρίσκει ούτε ο κολλητός του, και πάμε παρακάτω. Αν εσύ μετά από αυτό εξακολουθείς να μη βλέπεις το που ΔΙΑΟΛΟ ο Skroutz ωφέλησε και εσένα να βρεις τη χαμηλότερη τιμή ή/και το πιο κοντινό σου κατάστημα ή/και το κατάστημα με την πιο άμεση διαθεσιμότητα και εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι ληστρική υπηρεσία και εκμεταλλεύεται τα μαγαζάκια, πραγματικά φίλε μου δεν μπορώ να κάνω άλλο διάλογο... Για να το κανω και εγω τελειως απλο και να τελειωνουμε γιατι κουρασε, προφανως και αντιλαμβανομαι την αξια του σκρουτζ, ΑΛΛΑ δεν συμφωνω με καποιες πρακτικες του και πραττω οπως εγω νομιζω οτι ειναι ηθικο τελεια και παυλα. Ο καθενας εχει την γνωμη του και τις αξιες του και ειναι σεβαστες. 2
polaki Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Apostol. είπε Δεν προσπαθω να χακαρω τον τροπο που λειτουργει, δεν συμφωνω με τις πρακτικες του και δεν αγοραζω απο σκρουτζ. ΑΛΛΑ επειδη μερικες φορες μπαινω να δω καμια τιμη - ιστορικο τιμων και επειδη δεν συμφωνω να αποθηκευει cookies με σκοπο οταν μπω στο site απο μονος μου να χρεωνει (ειπαμε αν ισχυει αυτο) τους μπλοκαρω. Εγω κανω ο,τι νομιζω οτι ειναι ηθικο. Δεν συμφωνεις? Οκ ο καθενας εχει την δικια του οπτικη. Αυτό που κάνεις τώρα είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας, χρησιμοποιόντας ένα δικό σου φίλτρο για το τί είναι ηθικό ή νόμιμο ή δεν ξέρω γω τί. Αντικειμενικά, σαφέστατα και χακάρεις τον τρόπο που λειτουργεί. Το δικό σου όφελος είναι ότι δεν ψάχνεις στην 17 σελίδα της google, και δε χρειάζεται να φτιάξεις excel για να κάνεις σύγκριση τιμής. Το όφελος του καταστηματάρχη είναι ότι δεν πληρωνει την προμήθεια, επειδή πήρες ένα τηλ ή απλά έκανες tracking cookies evasion. Άρα και οι 2 χρησιμοποιείτε κανονικότατα την υπηρεσία του Skroutz. Αν δεν συμφωνείς με τις πρακτικές του Skroutz ΣΤΑΜΑΤΑ να το χρησιμοποιείς εντελώς, μη μπαίνεις καν στο site, τελεία. Τόσο εσύ, όσο και το κατάστημα. Επειδή λοιπόν και ο Skroutz δεν είναι χαζός, ας πληρώσει τώρα λοιπόν το κατάστημα την τετρακοσαρού, και ας κάνετε μεταξύ σας εσείς ότι πονηράδα θέλετε. Όταν όμως σιγά σιγά όλοι οι καταστηματάρχες ανεβάσουν τις τιμές για να αντισταθμίσουν τη χάσουρα απ'την 400άρα, μη γυρίσεις να ζητήσεις και τα ρέστα... γιατί όπως καταλαβαίνεις όλα τα έξοδα του καταστηματάρχη κάπως θα πρέπει να τα βγάλει και αυτός. 17 λεπτά πριν, Apostol. είπε Για να το κανω και εγω τελειως απλο και να τελειωνουμε γιατι κουρασε, προφανως και αντιλαμβανομαι την αξια του σκρουτζ, ΑΛΛΑ δεν συμφωνω με καποιες πρακτικες του και πραττω οπως εγω νομιζω οτι ειναι ηθικο τελεια και παυλα. Ο καθενας εχει την γνωμη του και τις αξιες του και ειναι σεβαστες. Φίλε μου επειδή κουραστήκαμε όλοι, εγώ δεν πάω να σου πω τί να κάνεις. Κάνε ότι θες. Εγώ βλέπω διαφημίσεις ταινιών της Cosmote TV και τα κατεβάζω από torrent. Δεν είμαι καλύτερος. Στο μεν Netflix είμαι με άλλα 3 άτομα (θα κοπεί τώρα αυτό), και στο δε ΥouTube Premium με υιοθέτησε μία οικογένεια κάπου στη Γαλλία και με 30€ το έτος έχω premium για να ακούω μουσική στο μπάνιο. Η ένστασή μου είναι ότι δε γίνεται να φωνάζουμε και από πάνω. Ας βρει ο καθένας τον τρόπο να "χακάρει το σύστημα" όπως λέμε, και ας το κάνουμε χωρίς να το υπερηφανευόμαστε κιόλας και να κράζουμε τις υπηρεσίες που κάνουμε abuse. Αυτά από μένα, καλή συνέχεια σε όλους! 2
Apostol. Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, polaki είπε Αυτό που κάνεις τώρα είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας, χρησιμοποιόντας ένα δικό σου φίλτρο για το τί είναι ηθικό ή νόμιμο ή δεν ξέρω γω τί. Αντικειμενικά, σαφέστατα και χακάρεις τον τρόπο που λειτουργεί. Δεν συμφωνω αλλα δεν θα το αναλυσω, θα πω μονο οτι οταν ειναι κατι νομιμο δεν ειναι απαραιτητα και ηθικο. 11 λεπτά πριν, polaki είπε Το δικό σου όφελος είναι ότι δεν ψάχνεις στην 17 σελίδα της google, και δε χρειάζεται να φτιάξεις excel για να κάνεις σύγκριση τιμής. Το όφελος του καταστηματάρχη είναι ότι δεν πληρωνει την προμήθεια, επειδή πήρες ένα τηλ ή απλά έκανες tracking cookies evasion. Άρα και οι 2 χρησιμοποιείτε κανονικότατα την υπηρεσία του Skroutz. Αν δεν συμφωνείς με τις πρακτικές του Skroutz ΣΤΑΜΑΤΑ να το χρησιμοποιείς εντελώς, μη μπαίνεις καν στο site, τελεία. Τόσο εσύ, όσο και το κατάστημα. Επειδή λοιπόν και ο Skroutz δεν είναι χαζός, ας πληρώσει τώρα λοιπόν το κατάστημα την τετρακοσαρού, και ας κάνετε μεταξύ σας εσείς ότι πονηράδα θέλετε. Όταν όμως σιγά σιγά όλοι οι καταστηματάρχες ανεβάσουν τις τιμές για να αντισταθμίσουν τη χάσουρα απ'την 400άρα, μη γυρίσεις να ζητήσεις και τα ρέστα... γιατί όπως καταλαβαίνεις όλα τα έξοδα του καταστηματάρχη κάπως θα πρέπει να τα βγάλει και αυτός. Και παλι δεν συμφωνω, με αρκετη πιεση απο ολες τις μεριες τα πραγματα θα πρεπει να ισορροπησουν καπου. Δεν μπορει να κανει το σκρουτζ οτι θελει οπως και ουτε τα καταστηματα. Δεν ειναι ασπρο μαυρο, δεν υπαρχει καλος και κακος στην υποθεση. Οταν αρχιζουν και ξεφευγουν τα πραγματα πρεπει να υπαρχει καποια αντιδραση. Το σκρουτζ και το καθε σκρουτζ μεθαυριο μπορει να θελει και την πιτα και τον σκυλο και εμενα και εσενα, απο καπου αρχιζουν ολα. 15 λεπτά πριν, polaki είπε Η ένστασή μου είναι ότι δε γίνεται να φωνάζουμε και από πάνω. Ας βρει ο καθένας τον τρόπο να "χακάρει το σύστημα" όπως λέμε, και ας το κάνουμε χωρίς να το υπερηφανευόμαστε κιόλας και να κράζουμε τις υπηρεσίες που κάνουμε abuse. Αυτά από μένα, καλή συνέχεια σε όλους! Δεν φωναξα, δεν διαμαρτυρηθηκα, δεν αφορισα το σκρουτζ, δεν ειπα οτι εχει μηδαμινη αξια, ή οτι καταδυναστευει τις επιχειρήσεις, και πανω απο ολα δεν υπερηφανευτηκα, δεν μπηκα να πω κοιταξτε εγω ο μαγκας τι κανω, ειπα απλως τι δεν μου φαινεται σωστο και τι κανω εγω για αυτο. Ειπα μονο οτι "τιμωρει" καταστηματα (το οποιο ηταν λαθος μου, επρεπε να ειχα βαλει quotes εκει εσφαλα) κατα την αποψη μου, και οτι δεν συμφωνω με αυτην την πρακτικη, οπως το βλεπω εγω, προσωπικα, με βαση τις δικες μου αντιληψεις (προφανως). Επισκεπτομαι σκρουτζ για ερευνα αγορας μια στο τοσο ναι, αλλα δεν αγοραζω, λαθος? σωστο? ο καθενας κρινει. Αν κανω κλικ καπου πληρωνεται απο το κλικ + το traffic που υπερηφανευεται ανα καιρους. Και δεν το παιζω αγιος γιατι δεν ειμαι, και ουτε διατυμπανιζω οτι εχω τις λυσεις. Και ad-blocker εχω αλλα σε μερικα site, οπως το insomnia και άλλα το απενεργοποιω, στο youtube σε μερικα καναλια στηριζω ειτε με merch ειτε με patreon.Οπου νομιζω εγω ομως. Και απο θειο κατεβαζω αλλα πληρωνω και νετφλιξ. Ενα σωστο δεν σβηνει ενα λαθος βεβαια, αλλα ολοι πορευομαστε οπως νομιζει ο καθενας. Καλη συνεχεια. 2
polaki Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, Apostol. είπε Και παλι δεν συμφωνω, με αρκετη πιεση απο ολες τις μεριες τα πραγματα θα πρεπει να ισορροπησουν καπου. Δεν μπορει να κανει το σκρουτζ οτι θελει οπως και ουτε τα καταστηματα. Δεν ειναι ασπρο μαυρο, δεν υπαρχει καλος και κακος στην υποθεση. Οταν αρχιζουν και ξεφευγουν τα πραγματα πρεπει να υπαρχει καποια αντιδραση. Το σκρουτζ και το καθε σκρουτζ μεθαυριο μπορει να θελει και την πιτα και τον σκυλο και εμενα και εσενα, απο καπου αρχιζουν ολα. To μοναδικό που θα σχολιάσω γιατί πραγματικά κουράστηκα να μιλάω για κάτι απ'το οποίο εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα κέρδος, είναι ότι οι αντιδράσεις που λες αν δεν γίνουν από όλους και με συγκεκριμένο τρόπο είναι απλά μια γραφικότητα σε όλες τις μορφές και δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μου. Οι αγώνες πάντα στην ιστορία θέλανε θυσίες. Αν πράγματι τα μαγαζιά θεωρούν άδικο ή ανυπόφορο αυτό, ας στείλουν ένα email και ας πουν ότι βγαίνουν απ'την πλατφόρμα μέχρι νεοτέρας. Ας θυσιάσει λοιπόν και ο έμπορος το τζίρο του απ'το Skroutz για κάποιους μήνες, ώστε να πετύχει (αν πετύχει) το σκοπό του. Όλα τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμός. Το να γράφουμε 15 σελίδες στο insomnia ειλικρινά δε βλέπω να μπορεί να αλλάξει κάτι.
sabrewulf Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 καλα ολα αυτα αλλα το σκρουτζ καλο θα ηταν να αντιλαμβανεται και το κα8ε λαμογιο που ανοιγει eshop τα παιρνει χοντρα και η παραγγελια σου χαμενη στο διαστημα.
nova_centurion Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, WebDevGr είπε Υπάρχει κάτι που λέγεται σύμβασης συνεργασίας και μέσα σε αυτή τη σύμβαση υπάρχει και ο όρος για το tracking. Ώρα είναι να μας πείτε ότι οι μπράβοι του Σκρουτζ πηγαίνουν και δέρνουν τους μαγαζάτορες και τους υποχρεώνουν να βάλουν τον κώδικα στις σελίδες τους. Αγαπητέ συμφορουμίτη, επειδή όπως ίσως έχεις καταλάβει μ' αρέσουν τα νομικά επίτρεψε μου να αντιλέξω τα παρακάτω: α. Η σύμβαση με έναν οργανισμό τύπου σκρουτζ λέγεται στην νομική επιστήμη Σύμβαση Προσχώρησης. Ονομάζεται έτσι διότι ΔΕΝ είναι προϊόν ελεύθερης διαπραγματευσης αλλά στη λογική "take it or leave it". Τέτοιες πχ είναι και οι συμβάσεις δανειοδότησης των τραπεζών. β. Ακριβώς επειδή οι συμβάσεις αυτού του τύπου (δηλ. μεταξύ ενός ισχυρού μέρους και ενός μικρού προσχωρήσαντος μέρους) ΔΕΝ είναι προϊόν ελεύθερης διαπραγμάτευσης ελέγχονται στα Αστικά Δικαστήρια για ΑΚΥΡΟΥΣ-ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ όρους που έχουν συνομολογηθεί από το αντισυμβαλλόμενο ασθενέστερο μέρος. Για να το γράψω απλά: Το σκρουτζ κατά πάγια πρακτική επιβάλλει τους όρους του (χωρίς να αφήνει οποιαδήποτε επιλογή) με την λογική ή τους δέχεσαι ή σε πετάω εκτός πλατφόρμας. Πράγματι το tracking (να ένας καταχρηστικός όρος) επιβλήθηκε από το σκρουτζ στα μαγαζιά καθώς πριν 3 περίπου έτη έστειλε σ' όλους το τελεσίγραφο ή βάζετε στο site σας τον κώδικα tracking για να πάτε υποχρεωτικά από click σε προμήθειες πώλησης ή σας σταματάμε από την πλατφόρμα. Δηλ. μεταφορικά πράγματι έστειλε "μπράβους" οι οποίοι απείλησαν μαγαζιά που μπορεί να ήταν στην πλατφόρμα 10 ή και περισσότερα χρόνια με το καθεστώς του κλικ ότι ή θα υπακούσουν ή θα αποβληθούν. Επιπλέον όσοι παρακολουθούν την κατάσταση με το σκρουτζ θα αναφέρουν ότι παγίως το σκρουτζ τροποποιεί μονομερώς τους όρους της σύμβασης 3-4 φορές το χρόνο κυριολεκτικά κατά το δοκούν. Πάντα δε τους τροποποιεί με την λογική ή τους δέχεσαι ή φεύγεις από την πλατφόρμα. Για εμένα αυτό ΔΕΝ λέγεται σύμβαση συνεργασίας αλλά μάλλον σ' άλλες πρακτικές παραπέμπει. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από nova_centurion 13 1
WebDevGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Αγαπητέ συμφορουμίτη, επειδή όπως ίσως έχεις καταλάβει μ' αρέσουν τα νομικά επίτρεψε μου να αντιλέξω τα παρακάτω: α. Η σύμβαση με έναν οργανισμό τύπου σκρουτζ λέγεται στην νομική επιστήμη Σύμβαση Προσχώρησης. Ονομάζεται έτσι διότι ΔΕΝ είναι προϊόν ελεύθερης διαπραγματευσης αλλά στη λογική "take it or leave it". Τέτοιες πχ είναι και οι συμβάσεις δανειοδότησης των τραπεζών. β. Ακριβώς επειδή οι συμβάσεις αυτού του τύπου (δηλ. μεταξύ ενός ισχυρού μέρους και ενός μικρού προσχωρήσαντος μέρους) ΔΕΝ είναι προϊόν ελεύθερης διαπραγμάτευσης ελέγχονται στα Αστικά Δικαστήρια για ΑΚΥΡΟΥΣ-ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ όρους που έχουν συνομολογηθεί από το αντισυμβαλλόμενο ασθενέστερο μέρος. Αστειότητες! Σε όλο τον πλανήτη οι Affiliates/Brokers δουλεύουν με αυτό το μοντέλο, με αυτές τις συμβάσεις και με αυτούς τους τρόπους καταγραφής των πωλήσεων. Βάφτισε το όπως θέλεις αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Η πραγματικότητα είναι άλλη και όσοι ασχολούνται σοβαρά με το άθλημα το γνωρίζουν. Άσχετο. Αυτές τις πιασάρικες λέξεις γιατί δεν τις λέτε στις τράπεζες αντί να κάθεστε και να βλέπετε να σας παίρνουν τα σπίτια; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα