Titos301 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Αν δεν το έχεις προσέξει η πολιτεία ήδη το κάνει σε άλλους τομείς από την εποχή του COVID καθώς ΔΕΝ επιτρέπει να δουλεύει μια εταιρεία με μεγαλύτερο μεικτό από αυτό που είχε σε παλαιότερη περίοδο πριν την αύξηση του πληθωρισμού. Απλά το σκρουτζ είναι τυχερό διότι ΔΕΝ το έβαλαν στο μικροσκόπιο οι αρχές. Δεν πιστεύεις ότι κάποια στιγμή πρέπει να περάσουμε στο επόμενο στάδιο του ανταγωνισμού όπου η εγχώρια επιτροπή θα δει και τις ντόπιες περιπτώσεις; το 1ο δεν το καταλαβα, το 2ο δεν ελεγχει το ενα δεν ελεγχει το αλλο τελικα τι κανουν εκει στην επιτροπη;
WebDevGr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, nova_centurion είπε Να πάω στα αστικά δικαστήρια δεν μπορώ καθώς δεν είμαι μαγαζί άρα άμεσα θιγόμενος και έτσι δεν έχω έννομο συμφέρον για να κινηθώ αστικά εναντίον του σκρουτζ. Οπότε τόσες μέρες σε τόσες σελίδες μιλάς με υποθέσεις και όχι από πρώτο χέρι. Παρόλα αυτά θεωρείς ότι κατέχεις το άθλημα και κανείς υποδείξεις στο πως θα πρέπει να λειτουργεί μια εταιρεία. Και οι γνώσεις σου στα νομικά είναι ανάλογες; 3
nova_centurion Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Titos301 είπε Αν δεν το έχεις προσέξει η πολιτεία ήδη το κάνει σε άλλους τομείς από την εποχή του COVID καθώς ΔΕΝ επιτρέπει να δουλεύει μια εταιρεία με μεγαλύτερο μεικτό από αυτό που είχε σε παλαιότερη περίοδο πριν την αύξηση του πληθωρισμού. Από την εποχή του COVID αλλά και τώρα με τον πληθωρισμό η πολιτεία ψήφισε νόμους όπου για μια ομάδα προϊόντων όπως πχ. τα τρόφιμα ΔΕΝ επιτρέπει στους εμπόρους να δουλεύουν με μεγαλύτερο μεικτό κέρδος από ότι είχαν πριν τον πληθωρισμό. Ετσι έχει βάλει πλαφόν στο ποσοστό κέρδους. Μ' αυτό τον νόμο η ΔΙΜΕΑ ελέγχει και επιβάλλει πρόστιμα στα supermarket και όχι μόνο όταν τους πιάνει να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από ότι κατά το παρελθόν. Σχετικά με τον έλεγχο της επιτροπής ανταγωνισμού θα πω ότι είναι υποστελεχωμένη υπηρεσία με αποτέλεσμα να πρέπει να πάρει ΙΣΧΥΡΗ πολιτική εντολή για να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι. Δεν το δικαιολογώ απλά το αναφέρω για να το γνωρίουμε όλοι. 1
safridia Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Οπότε τόσες μέρες σε τόσες σελίδες μιλάς με υποθέσεις και όχι από πρώτο χέρι. Παρόλα αυτά θεωρείς ότι κατέχεις το άθλημα και κανείς υποδείξεις στο πως θα πρέπει να λειτουργεί μια εταιρεία. Και οι γνώσεις σου στα νομικά είναι ανάλογες; Αυτο λεγεται λογικη πλανη ad hominem. Θες να κανεις κουβεντα με λογικες πλανες; Δεν μας νοιαζει τι πτυχια, γνωσεις εχει, τα επιχειρηματα μας ενδιαφερουν.
WebDevGr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, safridia είπε Αυτο λεγεται λογικη πλανη ad hominem. Θες να κανεις κουβεντα με λογικες πλανες; Δεν μας νοιαζει τι πτυχια, γνωσεις εχει, τα επιχειρηματα μας ενδιαφερουν. Ενώ το να συγκρίνει κάποιος μια online υπηρεσία με τα τρόφιμα και να ζητάει πλαφόν στις τιμές της υπηρεσίας είναι λογικό; Προσωπικά κουράστηκα να εξηγώ τα αυτονόητα. Συνεχίστε μόνοι σας. 1 1 1
nova_centurion Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Οπότε τόσες μέρες σε τόσες σελίδες μιλάς με υποθέσεις και όχι από πρώτο χέρι. Παρόλα αυτά θεωρείς ότι κατέχεις το άθλημα και κανείς υποδείξεις στο πως θα πρέπει να λειτουργεί μια εταιρεία. Και οι γνώσεις σου στα νομικά είναι ανάλογες; Δεν χρειάζεται να έχω μαγαζί για να γνωρίζω τι παίζει στην αγορά. Υπάρχουν και άλλοι ρόλοι που σου επιτρέπουν πληροφόρηση. Οπως πχ. εσύ που είσαι τεχνικός WEB και μιλάς με μαγαζιά όπως μας έχεις αναφέρει. Το αν αυτά που λέω έχουν αξία ή όχι προφανώς θα το κρίνουν τα μέλη του foroum. Οχι εγώ. Ο καθένας θα κρίνει τα λεγόμενα μου ανάλογα με το αν συμφωνεί ή όχι μαζί τους. Οι γνώσεις μου στα νομικά είναι επαρκείς για να γνωρίζω τι πάει να πει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και αθέμιτες πρακτικές. ΟΛΟΙ οι πολίτες οφείλουμε να μαθαίνουμε στοιχεία νομικής ώστε να ξέρουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας. Ανήκω σ' αυτούς που θεωρούν ότι η Αγωγή του Πολίτη είναι υποχρέωση του και όχι απλό δικαίωμα. 4
safridia Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, WebDevGr είπε Ενώ το να συγκρίνει κάποιος μια online υπηρεσία με τα τρόφιμα και να ζητάει πλαφόν στις τιμές της υπηρεσίας είναι λογικό; Προσωπικά κουράστηκα να εξηγώ τα αυτονόητα. Συνεχίστε μόνοι σας. Δεν ειμαι πολυ δυνατος στις αρχες και στις αξιες του νεοφιλελευθερισμου για να απαντησω για την λογικη. Ξερω φυσικα οτι ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ βιωσιμη λυση και δεν μπορει να γινει αλλιως. Ζουμε για να τρωνε οι μεγαλοι, ετσι ειναι.
esertas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Εγώ πάντως κάνω αγορές από bestprice γιατί είναι πιο φτηνό από skroutz. 2
primeragt Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Πάντως επειδή αναφέρθηκε για αγορά απευθείας μέσω skroutz και εγγυήσεις και doa κλπ κλπ. Σε πρόσφατη αγορά μέσω Σκρουτζ καθώς ήταν το φθηνότερο σε προϊόν που ήρθε doa το Σκρουτζ αρνήθηκε να εμπλακεί με το τι θα γίνει. Το μόνο που έκανε ήταν να το παραλάβει αλλά το τι θα γίνει καθώς και η επικοινωνία ήταν ξεκάθαρα μέσω του καταστήματος (καθώς παραστατικό δεν έκοψε το Σκρουτζ αλλά το κατάστημα). Κοινός ναι μεν Σκρουτζ για σιγουριά κλπ κλπ αλλά στο τέλος πάλι με το κατάστημα μπλέκεις. 2
imr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, WebDevGr είπε Ειλικρινά τι λέτε μερικοί; Έχετε επαφή με την πραγματικότητα; Ποιος ζει με τα χρήματα των άλλων; Αν δεν σας φτάνουν τα λεφτά να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα κανάλια πώλησης βγείτε και μοιράστε φυλλάδια πόρτα πόρτα. Ελεύθερη αγορά είναι και ο καθένας επιλέγει αυτό που τον συμφέρει ή αντέχει οικονομικά. ΔΕΝ Ειναι ελευθερη αγορα αυτο το πραγμα, ουτε λειτουργει ο ανταγωνισμος σε αυτες τις περιπτωσεις. Καταληγουμε σε ενα ιδιωτικο μονοπώλιο που κανει οτι θελει Ακομα και στην Αμερικη που ειναι η γενετειρα του συγχρονου καπιταλισμου υπαρχουν κανονες και επιτροπες ανταγωνισμου για να μην καταληγουμε σε τετοιες καταστασεις 1
filip123go Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, primeragt είπε Πάντως επειδή αναφέρθηκε για αγορά απευθείας μέσω skroutz και εγγυήσεις και doa κλπ κλπ. Σε πρόσφατη αγορά μέσω Σκρουτζ καθώς ήταν το φθηνότερο σε προϊόν που ήρθε doa το Σκρουτζ αρνήθηκε να εμπλακεί με το τι θα γίνει. Το μόνο που έκανε ήταν να το παραλάβει αλλά το τι θα γίνει καθώς και η επικοινωνία ήταν ξεκάθαρα μέσω του καταστήματος (καθώς παραστατικό δεν έκοψε το Σκρουτζ αλλά το κατάστημα). Κοινός ναι μεν Σκρουτζ για σιγουριά κλπ κλπ αλλά στο τέλος πάλι με το κατάστημα μπλέκεις. Δεν ισχύει αυτό. Προχθές επέστρεψα προιόν DOA. Μόνο με το support του σκρουτζ μίλησα. Μου ζήτησαν να τους στείλω φωτογραφίες και μια περιγραφή του προβλήματος και την επόμενη μέρα, ήρθε το πήρε ο κουριερ και μου επέτρεψαν τα λεφτά. Δεν ξέρω καν απο ποιο μαγαζί το προμηθεύτηκε το σκρουτζ. (Εννοείται αγορά από το καλάθι του σκρουτζ) 2
primeragt Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, filip123go είπε Δεν ισχύει αυτό. Προχθές επέστρεψα προιόν DOA. Μόνο με το support του σκρουτζ μίλησα. Μου ζήτησαν να τους στείλω φωτογραφίες και μια περιγραφή του προβλήματος και την επόμενη μέρα, ήρθε το πήρε ο κουριερ και μου επέτρεψαν τα λεφτά. Δεν ξέρω καν απο ποιο μαγαζί το προμηθεύτηκε το σκρουτζ. (Εννοείται αγορά από το καλάθι του σκρουτζ) Παίζει να φάγανε παράπονα. Η αγορά μου ήταν τον Σεπτέμβρη.
sakislife Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα εδώ να προσθέσω μία παράμετρο που νομίζω ότι δεν έχει επισημανθεί μέχρι τώρα. Πέρα από τους κανόνες περί αθέμητου ανταγωνισμού και όλα τα σχετικά υπάρχει μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά του σκρουτζ σε σύγκριση του με οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αλυσίδα του εξωτερικού όπως Amazon και λοιπά. Το σκρουτζ είναι ο μοναδικός μεγάλος παίκτης ο οποίος δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΚ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ. Αυτό καθιστά τις όλες παράνομες στρατηγικές του και προμήθειες ακόμη πιο εξωφρενικές. Κάνει παιχνίδι δηλαδή με τα χρήματα και το στοκ των καταστημάτων. Πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του εμπορίου να κάνει κουμάντο στην αγορά κάποιος ο ίδιος δεν έχει το προϊόν, δεν έχει δώσει ούτε 1 € για στοκ και αποθήκες, δε γνωρίζει το προϊόν, και βέβαια δεν φέρει καμία οικονομικής φύσεως ευθύνη για την εγγύηση και την υποστήριξη του μετά την πώληση, πέρα από το να κάνει το διαιτητή. Το μόνο που κάνει είναι να συγκρίνει τιμές και υπό αυτές τις συνθήκες οι προμήθειες του δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν το 3% σε καμία περίπτωση. ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Κι ενώ ο ρόλος του εξαρχής ήταν να βρει κανείς το φθηνότερο προϊόν, φτάνει σε σημείο ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ και ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του πελάτη καθώς το προϊόν ο πελάτης το αγοράζει τελικά ακριβότερα προκειμένου να καλυφθούν οι δικές του προμήθειες. Για να μην αναφερθώ και στα Sponsored τα προϊόντα που τα εμφανίζει πρώτα πρώτα στην κατάταξη με αύξουσα τιμή και με τη λέξη "Sponsored" με αχνά γκρι γράμματα που μπορεί οποιοσδήποτε να την πατήσει και που βέβαια είναι κατά πολύ ακριβότερα από το φθηνότερο που μπορεί να βρει κανείς πιο κάτω στη λίστα. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι οι τύποι πλέον έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και έχουν περάσει στην αλαζονεία. Και όσο βρίσκουν πρόβατα είτε αυτά είναι πελάτες είτε καταστήματα θα συνεχίζουν να αυξάνουν τις προμήθειες και να γίνονται όλο και πιο αυταρχικοί. Οι δε ειπράξεις τους είναι ασύλληπτες, αν σκεφτεί κανείς ότι από τα περίπου 14.000 καταστήματα εισπράτουν καθημερινά κατά μέσο όρο 30 € προμήθεια από το κάθε κατάστημα, μιλάμε για ισως και πάνω από 400.000 € έσοδα καθημερινά μετρητά, και προπληρωμένα παρακαλώ. Το δε ετήσιο πάγιο των 500 € που έχουν θεσπίσει, αποτελεί ένα επιπλέον ετήσιο έσοδο της τάξεως των 7.000.000 € !!! Ο έμπορος εν ολίγοις αγωνίζεται για ψίχουλα έχοντας το προϊόν σε στοκ, και περιμένοντας να το πουλήσει και να βγάλει το επίσης ψυχούλα κέρδος του, και έχοντας όλη την ευθύνη για υποστήριξη, αλλαγές, ζημιές, εγγύηση, επιστροφές και λοιπά, συν ενα ληστρικό σε φορολογιες κρατος, και αυτοί κάνουν κουμάντο χωρίς τίποτα από τα παραπάνω. Εάν είχαμε αντανακλαστικά στοιχειώδους λογικής, οι τύποι θα έπρεπε να μην υπάρχουν καν και όχι να συζητάμε τόσες σελίδες για το αν είναι σωστό αυτό που κάνουν οι όχι. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2023 από sakislife 13
spectaculator Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, sakislife είπε ...Το σκρουτζ είναι ο μοναδικός μεγάλος παίκτης ο οποίος δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΚ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ... Τι λες ρε φίλε; Μιλάς σοβαρά; Που ζεις; Τόσα χρόνια το Ebay/Paypal τι κάνει; Είναι παράνομο; Επίσης νομίζεις πως όλοι όσοι πωλούν μέσω Skroutz έχουν στοκ, έχουν φυσικό κατάστημα; Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ανούσια. Καλά κάνει και βγάζει όσα βγάζει, μαγκιά του και μάλιστα πολύ μεγάλη. Εσένα, αν δεν σ' αρέσει, μάζεψέ τα από το Skroutz και άνοιξε το δικό σου μαγαζί. Άντε να δούμε πόσα θα είναι τα έξοδά σου και στην περίπτωση που θα είναι διαδικτυακό πόσο εύκολα θα μπορεί κανείς να βρει το δικό σου μαγαζί κι αυτά που πουλάς. Αναμενόμενο ήταν πως το Skroutz θα έκανε κάτι τέτοιο. Επιχείρηση ήταν εξ αρχής. Κανείς δεν είπε πως ήταν κάποια κοινωφελής υπηρεσία τιμής ένεκεν. 5 1
nova_centurion Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Αναμενόμενο ήταν πως το Skroutz θα έκανε κάτι τέτοιο. Επιχείρηση ήταν εξ αρχής. Κανείς δεν είπε πως ήταν κάποια κοινωφελής υπηρεσία τιμής ένεκεν. Μ' αυτή την λογική, καλά θα κάνουν οι ντόπιοι βενζινάδες να χρεώνουν τα καύσιμα όσο θέλουν, καλά έκαναν οι έμποροι μασκών στην αρχή του COVID και χρέωναν τις μάσκες όσο ήθελαν. Καλά θα κάνουν οι χονδρέμποροι τροφίμων να χρεώνουν όσο θέλουν κοκ. Και φυσικά κακώς σύμφωνα με τη δική σου λογική οι πολίτες φωνάζουν και πιέζουν την κυβέρνηση που αναγκαστικά προσπαθεί να ρυθμίσει την αγορά και πήρε μέτρα στην εποχή του COVID και τώρα για την διατήρηση του μεικτού κέρδους στα όρια της περιόδου προ πολέμου Ουκρανίας. Με λίγα λόγια επιστρέψτε στις αρχές του 20ου αιώνα με τον άγριο ασύδοτο καπιταλισμό στην Αμερική του '20. Συγνώμη που το λέω αλλά αυτά ΔΕΝ τα λένε ούτε οι Αμερικάνοι εδω και 60 χρόνια, και τα λέμε εμείς;😒 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα