harisnikolop Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Θα είμαι ειλικρινής. Είμαι στόκος σε τέτοια θέματα. Έχω μια LG tv του 2021 και επειδή όταν βάζω USB stick να δω ταινίες, σε πολλές μου βγάζει error message και δεν παίζει ήχος . Οποτε θέλω τις ταινίες που έχω σε USB να τις παίζω στη tv μου. Θέλω επίσης αυτό που ψάχνω να παίζει σε ανάλυση 4K, ταινίες μεγάλου μεγέθους, πχ 50+ gb, hdr10 μπλα μπλα άρα να μην υπάρχουν stutters, frame drops etc. Επισης, θα ήθελα αν γίνεται να υπάρχει browser μπας και βλέπω τίποτα από megatv, ant1tv κτλ. Σκεφτομουν να πάω σε mini pc ( Intel NUC ) αλλά ένας γνωστός μου μου είπε ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με Nvidia shield pro. Τι προτείνετε; Αν το ποσταρα σε λάθος κατηγορία παρακαλώ να μεταφερθεί το post. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
kallair Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 ειμαισε παρομοια κατασταση με σενα. lg τηλεοραση του 21... Πάμε στα "θεματα" που αναφερεις. λες οτι εχεις θεμα με τον ηχο. προφανως προσπαθεις να παιξεις ταινια με trueHD ήχο. Αν δεν εχεις και αναλογο ενισχυτη/soundbar που να υποστηριζει trueHD, κάνεις μια τρυπα στο νερο. θα δωσεις 200 ευρώ και βαλε, για minipc ή nvidia shield και στο τελος ο ηχος που θα ακους θα ειναι δικάναλος επειδη θα γινεται downmix.. Απλά κατεβαζε ταινιες που να μην εχουν μονο trueHD ηχο μέσα. Το nvidia shield ειναι ενα πολυ δυνατο android tv box. οσο δυνατο κ αν ειναι ομως, παραμενει androidtv. οποτε ξέχνα τον browser. Δεν ξερω κατα ποσο θα σε καλυψει στο κομματι "browser". στο κομματι multimedia ειναι το πιο δυνατο androidtv box που υπαρχει. εγω που εχω παρομοιο (πιο αδυναμο ομως) androidtv box, πηρα και συνδεσα και ενα mini pc των 200€ (που φοραει το Jasper Lake N5095) και πλεον κανω ελαχιστη εως καθολου χρηση του android tv box.. Αυτό που εχω κανει ειναι το εξης. εχω το mini pc σαν κατεβαστηρι και εχω περασει και το plex server στο mini pc. οποτε κατεβαζω ότι θελω κ το περναω στην βιβλιοθηκη του plex server, και μετα ανοιγω την εφαρμογη plex στην τηλεοραση και τα βλεπω. ουτε να βαζω στικακια, ουτε υποτιτλους να ψαχνω αν υπαρχουν ουτε τπτ. To μονο βασικο που χρειαζεται ειναι να ειναι στο ιδιο wifi με 5ghz συνδεμενα. ετσι βλεπω μεσω plex σε ολες τις τηλεορασεις του σπιτιου, και οχι μονο. Σημασια ομως εχει η χρηση που θελεις να του κάνεις.. Αν ψαχνεσαι να παρεις nvidia shield ή mini pc, λογω του θεματος του ηχου, κακώς θα κάνεις αυτή την αγορά γτ στην ουσια χρειαζεσαι και τον αναλογο ενισχυτη για να σου παιξει ο ηχος σωστα και οχι downmix. Αν εχεις ηδη ενισχυτη/soundbar με πολυκαναλο ηχο που να μπορει να παιξει trueHD αρχεια, τοτε πας καρφί σε nvidia shield tv pro. αλλά ξεχνας τις ευκολιες που σου προσφερει ενας υπολογιστης. Αν δεν εχεις ενισχυτη/soundbar, και συνεχιζεις να θες να συνδεσεις κατι, θα προτεινα να παρεις ενα mini pc κ το κανεις plex server. γλυτωσα την κουραστικη διαδικασια του "βρες υποτιτλους, βαλε την ταινια στο στικακι, περιμενε να περασει, σηκω κατσε σηκω κατσε". Αλλά ξαναλεω, αν δεν υπαρχει ενισχυτης ή soundbar με surround ηχεια, ξεχνας τις ταινιες με trueHD αρχεια ηχου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα