Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε,

Παρήγγειλα μια αυτόματη μηχανή εσπρέσο και θα ήθελα λίγη βοήθεια όσο αφορά την επιλογή των κόκκων καφέ, μιας και δεν έχω ξαναγοράσει.

Μέχρι τώρα είχα μηχανές nespresso και έπαιρνες κάψουλες μέτριας έντασης (5-6), όπως volluto και livanto.

Συνήθως πίνω τον καφέ μου μέτριο προς γλυκό (το ξέρω δεν είναι σωστό) συνεπώς ίσως θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. 

Δεν έχω καμία επαφή με ονομασίες, προελεύσεις κτλ, οπότε κάθε βοήθεια θα μου ήταν χρήσιμη.

Επεξ/σία από chriskourou
Δημοσ.

Δοκίμασε  hausbrandt gourme,  new york extra blue mountain, Passalacqua  Arabica Harem, del doge rosso .

Πολλοί θεωρούν ιδανική αναλογία το 80% Arabica, 20% Robusta, προσωπικό μου γούστο είναι ο 100% Arabica (όσο μπορεί να είναι)

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Lavvaza barista η lavvaza Oro πολύ τίμιοι καφέδες για την τιμή τούς 

Αν πίνεις τον καφέ μέτριο προς γλυκό προτίμησε τον Oro 

Επεξ/σία από mak3don
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lalalaxi είπε

Illy  με μπρίκι Bialetti μετα το χάος ...

Πότε δεν κατάφερα να κάνω καιμακι με μπρίκι επίσης δεν αλλάζω την ευκολία μιας υπεραυτοματης μηχανής, ξυπνάω το πρωί πατάω το κουμπί και πίνω καφε

 

 

 

Δημοσ.
Στις 4/2/2023 στις 5:57 ΜΜ, chriskourou είπε

Χαίρετε,

Παρήγγειλα μια αυτόματη μηχανή εσπρέσο και θα ήθελα λίγη βοήθεια όσο αφορά την επιλογή των κόκκων καφέ, μιας και δεν έχω ξαναγοράσει.

Μέχρι τώρα είχα μηχανές nespresso και έπαιρνες κάψουλες μέτριας έντασης (5-6), όπως volluto και livanto.

Συνήθως πίνω τον καφέ μου μέτριο προς γλυκό (το ξέρω δεν είναι σωστό) συνεπώς ίσως θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. 

Δεν έχω καμία επαφή με ονομασίες, προελεύσεις κτλ, οπότε κάθε βοήθεια θα μου ήταν χρήσιμη.

Taresso Tigrato

https://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?t=3004

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, mak3don είπε

Πότε δεν κατάφερα να κάνω καιμακι με μπρίκι επίσης δεν αλλάζω την ευκολία μιας υπεραυτοματης μηχανής, ξυπνάω το πρωί πατάω το κουμπί και πίνω καφε

 

 

 

Ναι το απλό μπρίκι δεν κάνει εγω τον χτυπάω με πάγο να γίνει fredo espreso δεν πίνω ζεστό. Υπάρχει ειδικό μπρίκι Bialetti που κάνει καϊμάκι.
Για να κάνω τον αντίστοιχο fredo espreso με 3 δόσεις χρειάζομαι 3 κάψουλες, βγαίνει λίγο ακριβά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Δοκίμασε  hausbrandt gourme,  new york extra blue mountain, Passalacqua  Arabica Harem, del doge rosso .

Πολλοί θεωρούν ιδανική αναλογία το 80% Arabica, 20% Robusta, προσωπικό μου γούστο είναι ο 100% Arabica (όσο μπορεί να είναι)

 

6 ώρες πριν, mak3don είπε

Lavvaza barista η lavvaza Oro πολύ τίμιοι καφέδες για την τιμή τούς 

Αν πίνεις τον καφέ μέτριο προς γλυκό προτίμησε τον Oro 

Προς το παρόν παιδεύομαι λίγο με τις ρυθμίσεις και δεν έχω κατορθώσει να πιω νορμαλ καφέ.. μου βγαίνει άγευστος χωρίς καθόλου καϊμάκι ενώ τα pucks γίνονται σούπα .. αυτά με hausbrandt HH

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lalalaxi είπε

Ναι το απλό μπρίκι δεν κάνει εγω τον χτυπάω με πάγο να γίνει fredo espreso δεν πίνω ζεστό. Υπάρχει ειδικό μπρίκι Bialetti που κάνει καϊμάκι.
Για να κάνω τον αντίστοιχο fredo espreso με 3 δόσεις χρειάζομαι 3 κάψουλες, βγαίνει λίγο ακριβά.

Φτιάχνω με μπρίκι Alfonso, από το 1999. Έχω διπλής δόσης (απλό), τετραπλής δόσης (απλό), διπλής δόσης αλλά και τετραπλής δόσης (με το έμβολο πάνω, για την crema).

Κόβετε καφέ μόνος σας ή παίρνετε έτοιμο, κομμένο; 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Φτιάχνω με μπρίκι Alfonso, από το 1999. Έχω διπλής δόσης (απλό), τετραπλής δόσης (απλό), διπλής δόσης αλλά και τετραπλής δόσης (με το έμβολο πάνω, για την crema).

Κόβετε καφέ μόνος σας ή παίρνετε έτοιμο, κομμένο; 

Έτοιμο κομμένο Illy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...