chriskourou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Χαίρετε, Παρήγγειλα μια αυτόματη μηχανή εσπρέσο και θα ήθελα λίγη βοήθεια όσο αφορά την επιλογή των κόκκων καφέ, μιας και δεν έχω ξαναγοράσει. Μέχρι τώρα είχα μηχανές nespresso και έπαιρνες κάψουλες μέτριας έντασης (5-6), όπως volluto και livanto. Συνήθως πίνω τον καφέ μου μέτριο προς γλυκό (το ξέρω δεν είναι σωστό) συνεπώς ίσως θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχω καμία επαφή με ονομασίες, προελεύσεις κτλ, οπότε κάθε βοήθεια θα μου ήταν χρήσιμη. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από chriskourou
achilles_g_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δοκίμασε hausbrandt gourme, new york extra blue mountain, Passalacqua Arabica Harem, del doge rosso . Πολλοί θεωρούν ιδανική αναλογία το 80% Arabica, 20% Robusta, προσωπικό μου γούστο είναι ο 100% Arabica (όσο μπορεί να είναι) 1
mak3don Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Lavvaza barista η lavvaza Oro πολύ τίμιοι καφέδες για την τιμή τούς Αν πίνεις τον καφέ μέτριο προς γλυκό προτίμησε τον Oro Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από mak3don 2
lalalaxi Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Illy με μπρίκι Bialetti μετα το χάος ... 1
mak3don Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, lalalaxi είπε Illy με μπρίκι Bialetti μετα το χάος ... Πότε δεν κατάφερα να κάνω καιμακι με μπρίκι επίσης δεν αλλάζω την ευκολία μιας υπεραυτοματης μηχανής, ξυπνάω το πρωί πατάω το κουμπί και πίνω καφε
sphinxgr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Στις 4/2/2023 στις 5:57 ΜΜ, chriskourou είπε Χαίρετε, Παρήγγειλα μια αυτόματη μηχανή εσπρέσο και θα ήθελα λίγη βοήθεια όσο αφορά την επιλογή των κόκκων καφέ, μιας και δεν έχω ξαναγοράσει. Μέχρι τώρα είχα μηχανές nespresso και έπαιρνες κάψουλες μέτριας έντασης (5-6), όπως volluto και livanto. Συνήθως πίνω τον καφέ μου μέτριο προς γλυκό (το ξέρω δεν είναι σωστό) συνεπώς ίσως θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχω καμία επαφή με ονομασίες, προελεύσεις κτλ, οπότε κάθε βοήθεια θα μου ήταν χρήσιμη. Taresso Tigrato https://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?t=3004
lalalaxi Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 50 λεπτά πριν, mak3don είπε Πότε δεν κατάφερα να κάνω καιμακι με μπρίκι επίσης δεν αλλάζω την ευκολία μιας υπεραυτοματης μηχανής, ξυπνάω το πρωί πατάω το κουμπί και πίνω καφε Ναι το απλό μπρίκι δεν κάνει εγω τον χτυπάω με πάγο να γίνει fredo espreso δεν πίνω ζεστό. Υπάρχει ειδικό μπρίκι Bialetti που κάνει καϊμάκι. Για να κάνω τον αντίστοιχο fredo espreso με 3 δόσεις χρειάζομαι 3 κάψουλες, βγαίνει λίγο ακριβά.
chriskourou Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Δοκίμασε hausbrandt gourme, new york extra blue mountain, Passalacqua Arabica Harem, del doge rosso . Πολλοί θεωρούν ιδανική αναλογία το 80% Arabica, 20% Robusta, προσωπικό μου γούστο είναι ο 100% Arabica (όσο μπορεί να είναι) 6 ώρες πριν, mak3don είπε Lavvaza barista η lavvaza Oro πολύ τίμιοι καφέδες για την τιμή τούς Αν πίνεις τον καφέ μέτριο προς γλυκό προτίμησε τον Oro Προς το παρόν παιδεύομαι λίγο με τις ρυθμίσεις και δεν έχω κατορθώσει να πιω νορμαλ καφέ.. μου βγαίνει άγευστος χωρίς καθόλου καϊμάκι ενώ τα pucks γίνονται σούπα .. αυτά με hausbrandt HH
subdee Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μου αρέσει αρκετά αυτός: https://www.coffees.gr/espresso-hausbrandt-gourmet-1000g/
hobo98 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 https://www.skroutz.gr/s/20792867/Lavazza-Καφές-Espresso-Arabica-Oro-Mountain-Grown-σε-Κόκκους-1000gr.html για εμένα παίδες αυτοί είναι από τους πιο value for money και από θέμα ποιότητας και από θέμα οξύτητας.
chriskourou Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 49 λεπτά πριν, subdee είπε Μου αρέσει αρκετά αυτός: https://www.coffees.gr/espresso-hausbrandt-gourmet-1000g/ Έχω ακούσει γι' αυτόν, θα τον δοκιμάσω.. Αν καταφέρω να ρυθμίσω τη μηχανή βέβαια...
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, lalalaxi είπε Ναι το απλό μπρίκι δεν κάνει εγω τον χτυπάω με πάγο να γίνει fredo espreso δεν πίνω ζεστό. Υπάρχει ειδικό μπρίκι Bialetti που κάνει καϊμάκι. Για να κάνω τον αντίστοιχο fredo espreso με 3 δόσεις χρειάζομαι 3 κάψουλες, βγαίνει λίγο ακριβά. Φτιάχνω με μπρίκι Alfonso, από το 1999. Έχω διπλής δόσης (απλό), τετραπλής δόσης (απλό), διπλής δόσης αλλά και τετραπλής δόσης (με το έμβολο πάνω, για την crema). Κόβετε καφέ μόνος σας ή παίρνετε έτοιμο, κομμένο;
lalalaxi Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 14 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Φτιάχνω με μπρίκι Alfonso, από το 1999. Έχω διπλής δόσης (απλό), τετραπλής δόσης (απλό), διπλής δόσης αλλά και τετραπλής δόσης (με το έμβολο πάνω, για την crema). Κόβετε καφέ μόνος σας ή παίρνετε έτοιμο, κομμένο; Έτοιμο κομμένο Illy
villasg Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Εαν εισαι αθηνα δοκιμασε κοκους απο το Exo's Roasters & Brewers κατεχακη 44-46 https://exoscoffeshop.4ty.gr/el/kafe-katexaki-athina-voria-proastia?l=el 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα