efi52170 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να σας ρωτήσω για προοπτικές εργασίας στο εξωτερικό. Σε 1.5 χρόνο τελειώνω το πτυχίο μου στην εργοθεραπεία. Σκεφτόμαστε (με τον άντρα και το παιδί) να φύγουμε για Αυστρία ή Ελβετία. Έχω ξεκινήσει μαθήματα Γερμανικών. Η ερώτηση μου είναι αν έχω πιθανότητες να βρω εργασία ως έργο θεραπεύτρια (σε παιδιατρικό πλαίσιο) . Το άγχος μου είναι ότι θα έχω 0 προϋπηρεσία μιας και μόλις τελειώσω τη σχολή θελουμε να φύγουμε. Έχω πιθανότητες λέτε; Για μενα είναι δεδομένο ότι μέχρι τότε θα έχω ενα ικανοποιητικό επίπεδο γερμανικών μιας και η απόφαση μας να φύγουμε είναι να πάμε και να χτίσουμε μια ζωή εκεί.
vamvakoolas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Στις 4/2/2023 στις 1:43 ΜΜ, efi52170 είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να σας ρωτήσω για προοπτικές εργασίας στο εξωτερικό. Σε 1.5 χρόνο τελειώνω το πτυχίο μου στην εργοθεραπεία. Σκεφτόμαστε (με τον άντρα και το παιδί) να φύγουμε για Αυστρία ή Ελβετία. Έχω ξεκινήσει μαθήματα Γερμανικών. Η ερώτηση μου είναι αν έχω πιθανότητες να βρω εργασία ως έργο θεραπεύτρια (σε παιδιατρικό πλαίσιο) . Το άγχος μου είναι ότι θα έχω 0 προϋπηρεσία μιας και μόλις τελειώσω τη σχολή θελουμε να φύγουμε. Έχω πιθανότητες λέτε; Για μενα είναι δεδομένο ότι μέχρι τότε θα έχω ενα ικανοποιητικό επίπεδο γερμανικών μιας και η απόφαση μας να φύγουμε είναι να πάμε και να χτίσουμε μια ζωή εκεί. Αυστρια δεν εχω ιδεα. Ελβετια σιγουρα βοηθαει που μαθαινεις Γερμανικα. Απο εκει και περα θελει γνωριμιες η δουλεια αυτη (πχ σε καποιο ελληνικο γκρουπακι απο μεταναστες εκει) ή και συνεργασιες (υπαρχουν αρκετες κλινικες/κεντρα που μπορεις να στειλεις ενα μεηλ ή τηλ αν ενδιαφερονται για συνεργασια). Θα σου προτεινα παντως να μη πας εκει χυμα χωρις να εχεις ανθρωπο να σε φιλοξενησει γιατι μιλαμε για τρελα εξοδα. Αν δεν εχεις ανθρωπο να σε φιλοξενησει προσπαθησε απο την Ελλαδα να κανεις ενεργειες και αν βρεις κατι φυγε.
epp Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Στις 4/2/2023 στις 1:43 ΜΜ, efi52170 είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να σας ρωτήσω για προοπτικές εργασίας στο εξωτερικό. Σε 1.5 χρόνο τελειώνω το πτυχίο μου στην εργοθεραπεία. Σκεφτόμαστε (με τον άντρα και το παιδί) να φύγουμε για Αυστρία ή Ελβετία. Έχω ξεκινήσει μαθήματα Γερμανικών. Η ερώτηση μου είναι αν έχω πιθανότητες να βρω εργασία ως έργο θεραπεύτρια (σε παιδιατρικό πλαίσιο) . Το άγχος μου είναι ότι θα έχω 0 προϋπηρεσία μιας και μόλις τελειώσω τη σχολή θελουμε να φύγουμε. Έχω πιθανότητες λέτε; Για μενα είναι δεδομένο ότι μέχρι τότε θα έχω ενα ικανοποιητικό επίπεδο γερμανικών μιας και η απόφαση μας να φύγουμε είναι να πάμε και να χτίσουμε μια ζωή εκεί. καποια βασικα πραγματα γιατι συχνα μπερδευουμε την εργασια στο εξωτερικο με επιλογη κινητου (σε φαση αυτο μαρεσει τυλιξε το μου). Στην Ελβετια , στο γερμανοφωνο κομματι, η καθημερινη γλωσσα επικοινωνιας ειναι ελβετικη διαλεκτος η οποια εχει πολυ σημαντικες διαφορες με τα γραπτα επισημα γερμανικα, θα εισαι σε τοσο καλο επιπεδο σε 1,5 χρονο που θα μπορεις να εργαστεις στα γερμανικα (να μιλας ετσι τα επισημα γερμανικα και να μπορεις να γραφεις αναφορες κλπ.) αλλα και να καταλαβαινεις τους αλλους που θα μιλανε ελβετικη διαλεκτο; Επισης το επαγγελμα της εργοθεραπειας ειναι ενα απτα λιγα regulated στην Ελβετια, εχεις δει τι ζηταει για την αναγνωριση; εαν ζηταει καποιο πιστοποιητικο γλωσσομαθειας, εχεις προγραμματισει να το παρεις πριν πας εκει; Εχεις επισκεφτει την Αυστρια και την Ελβετια να δεις αν οντως σου κανει ως τροπος ζωης; Εχεις ενημερωθει για το κοστος ζωης; 2
dbrillis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, epp είπε καποια βασικα πραγματα γιατι συχνα μπερδευουμε την εργασια στο εξωτερικο με επιλογη κινητου (σε φαση αυτο μαρεσει τυλιξε το μου). Στην Ελβετια , στο γερμανοφωνο κομματι, η καθημερινη γλωσσα επικοινωνιας ειναι ελβετικη διαλεκτος η οποια εχει πολυ σημαντικες διαφορες με τα γραπτα επισημα γερμανικα, θα εισαι σε τοσο καλο επιπεδο σε 1,5 χρονο που θα μπορεις να εργαστεις στα γερμανικα (να μιλας ετσι τα επισημα γερμανικα και να μπορεις να γραφεις αναφορες κλπ.) αλλα και να καταλαβαινεις τους αλλους που θα μιλανε ελβετικη διαλεκτο; Επισης το επαγγελμα της εργοθεραπειας ειναι ενα απτα λιγα regulated στην Ελβετια, εχεις δει τι ζηταει για την αναγνωριση; εαν ζηταει καποιο πιστοποιητικο γλωσσομαθειας, εχεις προγραμματισει να το παρεις πριν πας εκει; Εχεις επισκεφτει την Αυστρια και την Ελβετια να δεις αν οντως σου κανει ως τροπος ζωης; Εχεις ενημερωθει για το κοστος ζωης; Αμην.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα