doctorized Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε τι διαφέρει το πολύπριζο αυτό από αυτό; Το πρώτο πολύπριζο μαζί με αυτό είναι ικανοποιητική προστασία από υπερτάσεις, υποτάσεις και κεραυνούς για χρήση σε σπίτι;
tasvar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Το πρώτο είναι ένα απλό πολύμπριζο με προστασία για παιδιά. Δηλαδή έχει καλύματα στις υποδοχές για να μην βάλει κάποιο παιδί κάτι μεταλλικό μέσα. Το apc όπως βλέπεις παρέχει και προστασία από υπερτάσεις. Από αυτά που παρέθεσες, πάρε το apc. 1
doctorized Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, tasvar είπε Το πρώτο είναι ένα απλό πολύμπριζο με προστασία για παιδιά. Δηλαδή έχει καλύματα στις υποδοχές για να μην βάλει κάποιο παιδί κάτι μεταλλικό μέσα. Το apc όπως βλέπεις παρέχει και προστασία από υπερτάσεις. Από αυτά που παρέθεσες, πάρε το apc. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο καλύτερο μέχρι 30€; Το τελευταίο, το μονό, το έχω ήδη.
tasvar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Αν το θέλεις για απλή προστασία από υπέρταση, πάρε κάτι επώνυμο: apc. mge. legrand. belkin.
doctorized Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, tasvar είπε Αν το θέλεις για απλή προστασία από υπέρταση, πάρε κάτι επώνυμο: apc. mge. legrand. belkin. Η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή που μένω έχουμε θέματα με κεραυνούς. Στο παρελθόν κάηκε τροφοδοτικό υπολογιστή που ήταν κλειστός από κεραυνό στην περιοχή. Είχα τότε μητρική της gigabyte, αν θυμάμαι καλά, η οποία δεν έκοβε εντελώς το ρεύμα όταν έκλεινε ο υπολογιστής. Το ποντίκι ήταν αναμμένο και ανταποκρινοταν σε κίνηση, όπως διαπιστωνα από την αύξηση της έντασης της κόκκινης ακτίνας στην κάτω πλευρά κι ας ήταν κλειστός ο υπολογιστής. Παρόλο που είχα stand by ups, το τροφοδοτικό πέθανε. Προσφάτως, άλλαξα 2 ρουτερ του ΟΤΕ από κεραυνό. Εκεί μάλλον το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την τηλεφωνική πρίζα. Έβαλα σε όλες τις πρίζες ρεύματος ένα απλό μόνο surge protector αλλά ξέρω ότι δεν αρκεί. Εχω πολύπριζα απλά, σαν το πρώτο το λευκό στην αρχική μου ανάρτηση και δεν ξέρω αν προσφέρει κάποια προστασία σε περίπτωση αύξησης ή μείωσης τάσης. Από την άλλη, δε βλέπω να υπάρχει μόνης υποδοχής Surge Protector με προστασία τηλεφωνικής γραμμής. Υπάρχουν μόνο πολύπριζα 4-5 θέσεων αλλά τι να τα κάνω όταν ο ρουτερ είναι μόνος του στην πρίζα;
tasvar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Θα πρότεινα να μιλήσεις με εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο για τοποθέτηση αντικεραυνικου στον πίνακα, αν η περιοχή σου έχει πρόβλημα. Για την τηλεφωνική γραμμή ίσως κάτι τέτοιο κάνει. https://technolysis-hts.gr/product/προστασία-υπέρτασης-τηλεφων-spd-440-rj11/
doctorized Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tasvar είπε Για την τηλεφωνική γραμμή ίσως κάτι τέτοιο κάνει. https://technolysis-hts.gr/product/προστασία-υπέρτασης-τηλεφων-spd-440-rj11/ Έχω δει τέτοια αλλά πώς συνδέονται; Φαντάζομαι ότι καλώδιο τηλεφώνου φεύγει από την πρίζα και μπαινει στη μία πλευρά και άλλο καλώδιο φεύγει από την άλλη πλευρά και μπαίνει στο ρουτερ. Το καλώδιο σε σχήμα σπιράλ που είναι γείωση πού συνδέεται; Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από doctorized
Kthulhou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-5-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-tilefoniki-lefko-1-83m_162764/?=14&gclid=Cj0KCQiAofieBhDXARIsAHTTldqT0pDfuCjNIfDcnrkJxlJznvOxDQvqxhF-wnKqlbCS9Yh6TpZOzUcaArLCEALw_wcB κ το ιδιο κάτω απο 30 ευρώ https://www.e-shop.gr/apc-pm5t-gr-essential-surgearrest-5-outlets-with-phone-protection-230v-white-me-diakopti-p-PER.664335?gclid=Cj0KCQiAofieBhDXARIsAHTTldqch9X-1TUQF9Hd75iIClGZ37dp9nPc53NLT-Ps_d36DkAjqUulgPYaAjTmEALw_wcB
doctorized Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Kthulhou είπε https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-5-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-tilefoniki-lefko-1-83m_162764/?=14&gclid=Cj0KCQiAofieBhDXARIsAHTTldqT0pDfuCjNIfDcnrkJxlJznvOxDQvqxhF-wnKqlbCS9Yh6TpZOzUcaArLCEALw_wcB κ το ιδιο κάτω απο 30 ευρώ https://www.e-shop.gr/apc-pm5t-gr-essential-surgearrest-5-outlets-with-phone-protection-230v-white-me-diakopti-p-PER.664335?gclid=Cj0KCQiAofieBhDXARIsAHTTldqch9X-1TUQF9Hd75iIClGZ37dp9nPc53NLT-Ps_d36DkAjqUulgPYaAjTmEALw_wcB Το έχω δει. Ναι έχει προστασία τηλεφωνικής γραμμής, αλλά να πάρω 5αρι πολύπριζο για να χρησιμοποιήσω μόνο 1 υποδοχή ρεύματος;
Kthulhou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, doctorized είπε ο έχω δει. Ναι έχει προστασία τηλεφωνικής γραμμής, αλλά να πάρω 5αρι πολύπριζο για να χρησιμοποιήσω μόνο 1 υποδοχή ρεύματος; ?? και τα αρχικά ποσταρίσματά σου 5αρια είχαν. τις ανάγκες σου εσύ τις ξέρεις
doctorized Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Kthulhou είπε ?? και τα αρχικά ποσταρίσματά σου 5αρια είχαν. τις ανάγκες σου εσύ τις ξέρεις Τα 2 πολύπριζα που ψάχνω τα θέλω για υπολογιστή και τηλεόραση. Με την τηλεόραση συνδέονται κι άλλες συσκευές. Για την τηλεφωνική πρίζα αναφέρω πιο πάνω τα εξής: "Από την άλλη, δε βλέπω να υπάρχει μόνης υποδοχής Surge Protector με προστασία τηλεφωνικής γραμμής. Υπάρχουν μόνο πολύπριζα 4-5 θέσεων αλλά τι να τα κάνω όταν ο ρουτερ είναι μόνος του στην πρίζα;".
Titos301 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 νομίζω το καλύτερο που έχει να κάνεις είναι να δεις ενα αντικεραυνικο οπως σου ειπε ο φιλος παραπανω, και αν ειναι μεγαλο το κοστος, ισως με καποιο γειτονα για κανα αλεξικεραυνο. δεν γινεται σε καθε τι που θα αγοραζεις ή σε καθε πριζα που εχει κατι να βαζεις αυτες τις κουμουτσες τα πολυπριζα για να μην τυχον καουν οι συσκευες που εχεις πανω, εγω αυτο θα εκανα
doctorized Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Titos301 είπε νομίζω το καλύτερο που έχει να κάνεις είναι να δεις ενα αντικεραυνικο οπως σου ειπε ο φιλος παραπανω, και αν ειναι μεγαλο το κοστος, ισως με καποιο γειτονα για κανα αλεξικεραυνο. δεν γινεται σε καθε τι που θα αγοραζεις ή σε καθε πριζα που εχει κατι να βαζεις αυτες τις κουμουτσες τα πολυπριζα για να μην τυχον καουν οι συσκευες που εχεις πανω, εγω αυτο θα εκανα Όταν λες αντικεραυνικο εννοείς επιθεωρητή τάσης; Έχω την εντύπωση ότι ο επιθεωρητής τάσης είναι καλύτερος γιατί έχει την ιδιότητα να επαναφέρει το ρεύμα μετά από κάποιο χρόνο μετά την αλλαγή τάσης. Αντίθετα, τα αντικεραυνικα έχω την αίσθηση ότι δεν επαναφέρουν μετά το ρεύμα. 1
Titos301 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, doctorized είπε Όταν λες αντικεραυνικο εννοείς επιθεωρητή τάσης; Έχω την εντύπωση ότι ο επιθεωρητής τάσης είναι καλύτερος γιατί έχει την ιδιότητα να επαναφέρει το ρεύμα μετά από κάποιο χρόνο μετά την αλλαγή τάσης. Αντίθετα, τα αντικεραυνικα έχω την αίσθηση ότι δεν επαναφέρουν μετά το ρεύμα. καλυτερα να ρωτησεις ενα ηλεκτρολογο για αυτο και ποσο θα κοστησει και αναλογως πραττεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα