killer76 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Έχω ένα macbook pro με 256gb εσωτερικό δίσκο. Όλα τα αρχεία μου* (φωτος, βιντεο, εγγραφα, μουσική, προγραμματα) τα έχω σε google drive 1 tb που πληρώνω με συνδρομη. Φυσικά υπάρχει backup και σε εξωτερικό δίσκο σε άλλο σημείο. Προς το παρόν έχω ρυθμίσει το google drive να μην κατεβάζει τα αρχεία αλλά να τα βλέπω εικονικά και ότι χρειάζομαι να το τραβάει εκείνη τη στιγμή. Αυτό βοηθάει στο οτι δεν καταναλώνει χώρο από το δίσκο. Στην αρχή χάρηκα αλλά σε βάθος χρόνου κατάλαβα οτι ότι χρειάζομαι, καθυστερεί να κατέβει. Οπότε αποφάσισα οτι πρέπει τα αρχεία να τα έχω και τοπικά στο δίσκο. Να συγχρονίζουν αλλά να κατεβαίνουν κιόλας. Επειδή το πιο καλό, να αλλάξω δίσκο στο mac μου βγαίνει πολύ ακριβά, σκεφτόμουν να χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό δίσκο ssd που βγαίνει πολύ φθηνότερα και χωρίς λύσιμο του mac. Σε αυτόν τον εξωτερικό δίσκο θα είναι δηλωμένο το folder του google drive. Φαντάζομαι οτι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή διαφορά από το να το είχα σε κάποιο παρτισιον εσωτερικού δίσκου. Το ερώτημά μου είναι όμως, πως θα συμπεριφερθεί η φάση αν κάποια στιγμή για τον α,β λόγο δεν έχω το δίσκο επάνω και ανοίξω τον υπολογιστή και δεν θα βρίσκει το folder του? Θα σβήσει τα πάντα? Θα φτιάξει νέο folder αλλού? Θα ξαναδουλέψει σωστά την επόμενη φορά που θα το ανοίξω με το δίσκο επάνω? Θα μου πείτε και γιατί δεν δοκιμάζω. Αν είχα 5gb δεδομένα που δεν θα με ενδιέφεραν, θα δοκίμαζα. Τώρα όμως είναι ο μοναδικός υπολογιστής που έχω και έχω 900gb δεδομένα στο drive και φοβάμαι να ρισκάρω το οτιδήποτε... * Όταν το drive το έχω καθαρά για προσωπική χρήση και δεν μοιράζομαι κάτι ή να κατεβάζει κάποιος από εμένα, μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα λόγω δικαιωματων / αδειών? Δηλαδή αν έχω πολλά mp3, σπασμένα κάποια προγράμματα κλπ... Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από killer76
micos000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μπορείς να δοκιμάσεις με έναν προσωρινό λογαριασμό στην google. Αποσυνδέσου από τον υπάρχον, κάνε έναν νέο δωρεάν λογαριασμό, ανέβασε μερικά αρχεία και δες πως θα συμπεριφερθεί. Λογικά, αν δεν βρεθεί ο τοπικός φάκελος θα γκρινιάξει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση. Να σβήσει τα αρχεία στο cloud δεν είναι λογικό να τα κάνει, ούτε να κάνει νέο φάκελο όπου του βολέψει. Νομίζω ότι μπορείς να ρυθμίσεις τον συγχρονισμό να είναι one-way μόνο, δηλαδή μόνο να κατεβάζει και να ανεβάζεις μόνο μέσω web. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από micos000
killer76 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Μπορείς να δοκιμάσεις με έναν προσωρινό λογαριασμό στην google. Αποσυνδέσου από τον υπάρχον, κάνε έναν νέο δωρεάν λογαριασμό, ανέβασε μερικά αρχεία και δες πως θα συμπεριφερθεί. Λογικά, αν δεν βρεθεί ο τοπικός φάκελος θα γκρινιάξει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση. Να σβήσει τα αρχεία στο cloud δεν είναι λογικό να τα κάνει, ούτε να κάνει νέο φάκελο όπου του βολέψει. Νομίζω ότι μπορείς να ρυθμίσεις τον συγχρονισμό να είναι one-way μόνο, δηλαδή μόνο να κατεβάζει και να ανεβάζεις μόνο μέσω web. Αυτό τρέμω
micos000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Γιατί; Αποσύνδεση θα κάνεις, όχι διαγραφή λογαριασμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα