vagosofron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Χαιρετώ τους hakers του forum😜 Το σύστημα μου αποτελείται από: i7 9700k 32gb ram corsair 256gb ssd m2 Samsung evo sapphire nitro radeon r9 390 8gb pro msi h310m pro-m2 plus Corsair 650w Απλό κουτί midi Πληκτρολόγιο-ποντίκι Microsoft entry μοντέλα Αξίζει η μετάβαση σε MacBook Pro 13,3" 2020 με i5- 8gb ram- 256gb ssd? Πήρα πρόσφατα iphone και η βασική χρήση που κάνω στο pc είναι πολύ σερφαρισμα, επεξεργασία φωτογραφίας και πιο σπάνια επεξεργασία βίντεο. Ο λόγος που σκέφτομαι τη μετάβαση είναι για να μπω στο οικοσύστημα του ios και η φορητότητα ενός laptop. Το MacBook είναι φίλου-συνεργατη και όσο πουλήσω το δικό μου σύστημα, θα δώσω για την αγορά του.
nickol-us Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Αν και δεν έχω άποψη για mac, βλέπω μεγάλη διαφορά στα specs(32gb/8gb, δυνατή gpu) που δε νομίζω οτι μπορεί να την καλύψει το "καλοφτιαγμένο" λειτουργικό macos Η φορητότητα είναι κάτι που δε μπορεί να εκτιμηθεί, είναι κάτι που έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες. Είναι κάτι που θεωρώ οτι πρέπει να αποφασίσεις μόνος σου καθώς μόνο εσύ γνωρίζεις πόσο σου χρειάζεται το laptop (φορητότητα) αλλά και η αλλαγή os
vagosofron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν και δεν έχω άποψη για mac, βλέπω μεγάλη διαφορά στα specs(32gb/8gb, δυνατή gpu) που δε νομίζω οτι μπορεί να την καλύψει το "καλοφτιαγμένο" λειτουργικό macos Η φορητότητα είναι κάτι που δε μπορεί να εκτιμηθεί, είναι κάτι που έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες. Είναι κάτι που θεωρώ οτι πρέπει να αποφασίσεις μόνος σου καθώς μόνο εσύ γνωρίζεις πόσο σου χρειάζεται το laptop (φορητότητα) αλλά και η αλλαγή os Σε ευχαριστώ, καταλαβαίνω τι εννοείς. Θα ήθελα βέβαια να εκφέρει τη γνώμη του και κάποιος που έχει ή είχε έστω mac. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μου είναι απαραίτητο. Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου με το pc, απλά με "τρώει" να δοκιμάσω την όλη εμπειρία του ios. Η φορητότητα είναι δευτερεύουσα, δηλαδή δεν θα άλλαζα το pc για ένα laptop windows. 1
duffyduck Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Να μην σε τρώει. Αν θες να δοκιμάσεις Mac OS τότε πάνε στην λύση του Hackintosh, για αρχή. Πάντως αν σε τρώει τόσο πολύ ο κ.....ος σου, τότε αν είναι να πάρεις Mac, πάρε τους "νέους" με τον M1 Pro και 32GB RAM (η οποία δεν αλλάζει είναι fixed - ενσωματωμένη στο system on chip package). Σημείωση: έχουν ανακοινωθεί και οι M2. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από duffyduck
vagosofron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, duffyduck είπε Να μην σε τρώει. Αν θες να δοκιμάσεις Mac OS τότε πάνε στην λύση του Hackintosh, για αρχή. Πάντως αν σε τρώει τόσο πολύ ο κ.....ος σου, τότε αν είναι να πάρεις Mac, πάρε τους "νέους" με τον M1 Pro και 32GB RAM (η οποία δεν αλλάζει είναι fixed - ενσωματωμένη στο system on chip package). Σημείωση: έχουν ανακοινωθεί και οι M2. Ναι ξεχασα να αναφέρω ότι δεν μπορώ να δώσω επιπλέον χρήματα, παρά μόνο ότι πάρω απο την πώληση του pc. Καλά ναι δε με τρώει και τοοοοοσο πολύ. Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω πριν κάνω το οτιδήποτε, είναι αν τα δύο συστήματα που ανέφερα είναι κοντά σε επιδόσεις, Το MacBook είναι ξεκάθαρα χειρότερο σε hardware, απλά το κατά πόσο αντισταθμίζεται αυτό με το software δεν το ξέρω.
duffyduck Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει software που κάνει θαύματα. Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις πρώτα με εγκατάσταση Hackintosh. Να δουλέψεις με το οικοσύστημα του Mac OS X. Και εφόσον σου ταιριάζει, τότε προχωράς. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από duffyduck 1
vagosofron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, duffyduck είπε Δεν υπάρχει software που κάνει θαύματα. Θαύματα σίγουρα οχι. Είναι δηλαδή τόσο χαοτική η διαφορά στο hardware που δεν καλύπτεται με το πιο ελαφρύ λειτουργικό;
noble Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Εγώ πάντως λάπτοπ με desktop δεν συγκρίνω με τίποτα. Ειδικά για σοβαρή δουλειά. Για αναβάθμιση το υφιστάμενο σύστημα θα πρότεινα καλύτερα πληκτρολόγιο - ποντίκι και δεν ξέρω για την οθόνη τί θα μπορούσε να γίνει εκεί. Είναι τα πράγματα με τα οποία επικοινωνούμε με τον υπολογιστή και παίζουν μεγάλο ρόλο στη αίσθηση που αποκομίζει κάποιος κατά την χρήση του. Το OSX δεν όσο λίγο το έχω χρησιμοποιήσει δεν μου αρέσει, είναι πολύ κλειστό και διαφορετικό από τα Windows. 1
aris73 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα, υποθέτω ότι έχεις Windows. Στη θέση σου θα πήγαινα σε φορητό MacBook αλλά παράλληλα θα κρατούσα τον σταθέρο τουλάχιστον μέχρι να προσαρμοστώ στο νέο λειτουργικό και να επιβεβαιώσω ότι με καλύπτει στις ανάγκες μου. Από προσωπική πείρα ευκολότερα πας από Linux πχ Ubuntu σε MacOs παρά απο Windows. Χαιρετώ. 1 1
vagosofron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, aris73 είπε Καλημέρα, υποθέτω ότι έχεις Windows. Στη θέση σου θα πήγαινα σε φορητό MacBook αλλά παράλληλα θα κρατούσα τον σταθέρο τουλάχιστον μέχρι να προσαρμοστώ στο νέο λειτουργικό και να επιβεβαιώσω ότι με καλύπτει στις ανάγκες μου. Από προσωπική πείρα ευκολότερα πας από Linux πχ Ubuntu σε MacOs παρά απο Windows. Χαιρετώ. Εδω και ένα χρόνο δουλεύω ios λόγω κινητού και με έχει βολεψει. Σίγουρα από windows σε mac δεν θα είναι απλή η μετάβαση, αλλά δεν θεωρώ οτι θα είναι και τόσο δύσκολο. Αναγκαστικά θα πρέπει να φύγει το pc για να πάρω το MacBook. Αν είναι αναβάθμιση, υποβάθμιση ή θα είμαι στα ίδια επίπεδα απο εμπειρία χρήσης με ενδιαφέρει να μάθω. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από vagosofron
aris73 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 34 minutes ago, vagosofron said: Εδω και ένα χρόνο δουλεύω ios λόγω κινητού και με έχει βολεψει. Σίγουρα από windows σε mac δεν θα είναι απλή η μετάβαση, αλλά δεν θεωρώ οτι θα είναι και τόσο δύσκολο. Αναγκαστικά θα πρέπει να φύγει το pc για να πάρω το MacBook. Αν είναι αναβάθμιση, υποβάθμιση ή θα είμαι στα ίδια επίπεδα απο εμπειρία χρήσης με ενδιαφέρει να μάθω. Το θέμα είναι υποκειμενικό καθαρά όσον αφορα το λειτουργικό σύστημα σε συνάρτηση πάντα με την χρήση του υπολογιστή πχ αν είναι οικιακός, γραφείου, ψυχαγωγίας, επαγγελματικός, κλπ. Τώρα όσον αφορά την φορητότητα πάλι εξαρτάται από τις ανάγκες του χρήστη όπως προανέφερε ο φίλος nickol-us. 1
vagosofron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά, οπότε συμπληρώνω... Στο pc κάνω επεξεργασία βίντεο 4κ με σχετική άνεση, με κάποια σπασίματα στο timeline του προγράμματος ( davinci resolve). Σύμφωνα λοιπόν με τα specs του MacBook, θα μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά πιο εύκολα ή πιο δύσκολα.? Σηκώνει δηλαδή το μηχάνημα τέτοια επεξεργασία? Και ρωτάω γιατί το λειτουργικό του είναι πιο ελαφρύ και ίσως πιο σταθερό, οπότε ακόμη και με χειρότερα specs να σηκώνει τέτοιου είδους επεξεργασία.
triplex1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μια χαρα σταθερο εχεις τι τα θες τα μισοφαγωμενα τα μηλα? αμα θες να ξοδεψεις παρε και ενα ipad αφου πηρες ηδη κινητο Αργοτερα παιρνεις και ενα MacBook και μετα σε δινουν και μια συνδρομητικη καρτα
@topos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) -Χωρίς να έχω δουλέψει Mac- 1)To cpu σου είναι ~2 φορές ταχύτερο 2)Έχεις 4πλασια ram Με βάση τα παραπάνω -μιας και ανέφερες επεξεργασία 4κ- οι χρόνοι του export θα είναι 3-4 φορές μεγαλύτεροι. Π.χ εάν θέλεις τώρα 20 λεπτά, με τον i5 Mac θα θέλεις ~60 λεπτά. Οι διαφορές στα specs είναι χαωτικες στα 2μηχανηματα. Κακή επιλογή το βρίσκω. Υ.γΕαν όμως το σκέφτεσαι ακόμα και εφόσων το Mac ειναι γνωστού, γιατί δεν βρίσκεστε ένα απόγευμα να του περάσεις το resolve και να δεις πως συμπεριφέρεται? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από @topos 2 1
vagosofron Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, @topos είπε -Χωρίς να έχω δουλέψει Mac- 1)To cpu σου είναι ~2 φορές ταχύτερο 2)Έχεις 4πλασια ram Με βάση τα παραπάνω -μιας και ανέφερες επεξεργασία 4κ- οι χρόνοι του export θα είναι 3-4 φορές μεγαλύτεροι. Π.χ εάν θέλεις τώρα 20 λεπτά, με τον i5 Mac θα θέλεις ~60 λεπτά. Οι διαφορές στα specs είναι χαωτικες στα 2μηχανηματα. Κακή επιλογή το βρίσκω. Υ.γΕαν όμως το σκέφτεσαι ακόμα και εφόσων το Mac ειναι γνωστού, γιατί δεν βρίσκεστε ένα απόγευμα να του περάσεις το resolve και να δεις πως συμπεριφέρεται? Σε ευχαριστώ, λογικα μπορώ να το δουλέψω για λίγο να δω επιδόσεις και αποδόσεις και να καταλήξω μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα