Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω έχω ένα hyundai getz 1.3 2004  ο δεύτερος αυτός κινητήρας μου, μετά από επισκευή βαλβίδων λόγο υγραερίου. συνεχίζει όπως συνέχιζε να καίει λάδι, δεν αλλάζω λάδια πλέων μόνο συμπληρώνω. Καίει περίπου μισό λίτρο τα 1000 χλμ. από καπνό στην εξάτμιση είναι νορμάλ δεν βγάζει ντουμανι, είναι νευρικός κινητήρας περίπου στα 200.000 χλμ μεταχειρισμένος και ο μάστορας που μου έκανε το ρεκτιφιέ μου λέει ότι τα τσιμουχακια είναι καλά και ότι δεν έχω διαρροές ούτε λάδι ούτε νερό δεν έχω καταλάβει τι φταίει, τι μπορώ να κάνω έξτρα και τι λάδια να βάζω ώστε να έχω λιγότερο κάψιμο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

500ml/1000 δε το λες και λίγο...

έχεις ξεκάθαρα πρόβλημα και προέρχεται από το ελλιπες ρεκτιφιέ. ένας απλός οπτικός έλεγχος αν δεν είναι πολύ έμπειρο το μάτι μπορεί να μη βρει κάτι. γι αυτό και οι περισσότεροι στο ρεκτιφιέ κάνουν προληπτικά αλλαγή και άλλα πράγματα.

τώρα τηλεδιάγνωση με 5 γραμμές χωρίς να δούμε 2-3 φωτογραφίες του κινητήρα όταν ανοίχτηκε δε μπορεί να γίνει.

ή το αφήνεις ως έχει και δίνεις τα λεφτά στα λάδια μέχρι να τον ξεκάνεις, ή τον ανοίγεις ξανά για να δεις καλύτερα τι συμβαίνει.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

500 ml ανά 1000? τέλος του κινητήρα ειναι αυτό....... πλήρες ανακατασκευή θέλει (σωστό ρεκτιφιέ να αλλάξουν όλα τα αναλώσιμα από μέσα όπως ελατήρια κλπ κλπ)............ και μετα οχι υγραέριο..

• Thanks 1
Δημοσ.

Η πλάκα είναι ότι όταν είσαι στην εγγύηση , οι αντιπροσωπείες χαρακτηρίζουν φυσιολογική την κατανάλωση έως 1λίτρο / 1000χλμ!

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Η πλάκα είναι ότι όταν είσαι στην εγγύηση , οι αντιπροσωπείες χαρακτηρίζουν φυσιολογική την κατανάλωση έως 1λίτρο / 1000χλμ!

…αν έχεις VW turbo compressor βενζίνη.

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, takossss είπε

Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορώ να κάνω έχω ένα hyundai getz 1.3 2004  ο δεύτερος αυτός κινητήρας μου, μετά από επισκευή βαλβίδων λόγο υγραερίου. συνεχίζει όπως συνέχιζε να καίει λάδι, δεν αλλάζω λάδια πλέων μόνο συμπληρώνω. Καίει περίπου μισό λίτρο τα 1000 χλμ. από καπνό στην εξάτμιση είναι νορμάλ δεν βγάζει ντουμανι, είναι νευρικός κινητήρας περίπου στα 200.000 χλμ μεταχειρισμένος και ο μάστορας που μου έκανε το ρεκτιφιέ μου λέει ότι τα τσιμουχακια είναι καλά και ότι δεν έχω διαρροές ούτε λάδι ούτε νερό δεν έχω καταλάβει τι φταίει, τι μπορώ να κάνω έξτρα και τι λάδια να βάζω ώστε να έχω λιγότερο κάψιμο 

Τσιμουχακια,ελατηρια,διαρροες  δεν υπαρχει κατι αλλο. Συνηθως με τοσο πολυ καταναλωση ειναι συνδιασμος και των δυο! Αυτος που σου εκανε την επισκευη ειναι σκιτζης/λαμογιο!!!

Ποσο σου κοστισε το μοτερ και ποσο το ρεκτιφιε? 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, takossss είπε

Καίει περίπου μισό λίτρο τα 1000 χλμ.

22 ώρες πριν, takossss είπε

ο μάστορας που μου έκανε το ρεκτιφιέ μου λέει ότι τα τσιμουχακια είναι καλά και ότι δεν έχω διαρροές ούτε λάδι ούτε νερό δεν έχω καταλάβει τι φταίει

μάλλον δεν έκανε καν ρεκτιφιέ ή δεν είχε ιδέα

άρα άλλαξε εγκαταστάτη υγραερίου να δεις τι παίζει και σου έκαψε βαλβίδες αρχικά για να μην πας σε 3ο μοτέρ και κανονικό μάστορα να δει απο που χάνει λάδι

Δημοσ.
Στις 3/2/2023 στις 8:23 ΜΜ, takossss είπε

Δέ έγινε σωστό ρεκτιφιέ πιθανόν . Σε παρόμοια περίπτωση σε Mazda 6 άρχισε με τη ίδια ποσότητα να καίει , και δε μπήκα στην αλλαγη κινητήρα ή επισκευή του . Το έδωσα είχε και 320,000 χιλιόμετρα . Τα μπουζί σου είναι καθαρά ή τα λαδώνει ; 

Με το να αλλάξεις ιξώδες και να βάλεις πιο χοντρό λάδι δε ειναι λύση . Τι λάδι βάζεις τώρα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάζω 15w40 και είμαι κάπως καλήτερα, τώρα μου είπαν να δοκιμάσω το castrol 15w40 sinthetic και αργότερα 15w60 να επισημάνω κάτι που θυμήθηκα ότι από καύσιμα μου καίει πολύ νορμάλ είναι οικονομικό ιδίος με το υγραέριο για αυτό και το κρατάω ακόμη.  

Επεξ/σία από takossss
Δημοσ.

Δοκίμασε τα Valvoline Max Life (κόκκινο μπουκάλι). Μην το πειράζεις καθόλου άστο να καίει. Αφού τραβάει, δεν χάνει νερά και δεν καπνίζει είσαι OK. Το πιθανότερο είναι ότι δεν άλλαξε τα ελατήρια στο ρεκτιφιέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν διαβαζω καλα επισκευη εγινε μονο στο καπακι.Αρα λογικο με τοσα χιλιομετρα εφοσον δεν βαλαν τουλαχιστον ενα σετ ελατηρια να καιει λαδι.Εφόσον λυθηκε για καπακι και εφοσον ειχε τοσα χιλιομετρα επερεπε να περαστει και ενα σετ ελατηρια στα πιστονια τουλαχιστον.Οτι λαδι και να βαλεις δεν γλυτωνεις

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
21 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Τσιμουχακια,ελατηρια,διαρροες  δεν υπαρχει κατι αλλο. Συνηθως με τοσο πολυ καταναλωση ειναι συνδιασμος και των δυο! Αυτος που σου εκανε την επισκευη ειναι σκιτζης/λαμογιο!!!

Ποσο σου κοστισε το μοτερ και ποσο το ρεκτιφιε? 

Το μοτέρ το έβαλα πρην 2,5 χρόνια 500 ευρώ και το ρεκτιφιέ έγινε το Σεπτέμβριο που πέρασε. 

Δημοσ.

μετά από επισκευή βαλβίδων λόγο υγραερίου.

το ρεκτιφιέ

Βασικά ο περισσότερος κόσμος πιστεύει λανθασμένα ότι ρεκτιφιέ = γενική ανακατασκευή κινητήρα, όντως αυτό έκανες ή μόνο επισκευή βαλβίδων όπως λες στην αρχή?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...