Hamurabi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα παιδιά.εγοιμαζομαι για αναβάθμιση του pc kai h nea mobo θα έχει πίσω 4 θύρες usb 3.2 και 1 usb type c. Ερώτηση,πώς μπορώ να έχω στο γραφείο μου (πάνω απτό pc) 4 θύρες usb 3.2 με full bandwidth? Αποτι ξέρω αν balω ένα usb hub θα μοιράζεται το banswidth.ιδεες; Ευχαριστώ
@topos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Hamurabi είπε Καλησπέρα παιδιά.εγοιμαζομαι για αναβάθμιση του pc kai h nea mobo θα έχει πίσω 4 θύρες usb 3.2 και 1 usb type c. Ερώτηση,πώς μπορώ να έχω στο γραφείο μου (πάνω απτό pc) 4 θύρες usb 3.2 με full bandwidth? Αποτι ξέρω αν balω ένα usb hub θα μοιράζεται το banswidth.ιδεες; Ευχαριστώ Ποια μητρική είναι? Γιατί το 3.2 θα μπορούσε να είχε 3 διαφορετικές ταχύτητες(~500/1000/2000mb/s) Όπως και να έχει μια γρήγορη λυση->Με 4 επεκτάσεις USB σε θυλικό USB. To usb-c της μητρικής τι ταχύτητα πιάνει? Εάν αυτό είναι ταχύτερο(3.2gen 2x2) ίσως με ένα hub να σε καλύψει. Υ.γ Εάν δεν γίνομαι "παράξενος", τι χρηση θα κάνεις και χρειάζεσαι τόσο bandwidth?
Hamurabi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 H μητρική μάλλον θα είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/33441344/Asus-TUF-Gaming-H670-Pro-WiFi-D4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html Με ενδιαφέρει δουλειά για 4Κ video editing με εξωτερικούς σκληρούς όποτε θέλω ταχύτητα
@topos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Hamurabi είπε H μητρική μάλλον θα είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/33441344/Asus-TUF-Gaming-H670-Pro-WiFi-D4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html Με ενδιαφέρει δουλειά για 4Κ video editing με εξωτερικούς σκληρούς όποτε θέλω ταχύτητα Τα specs για τις USB σου Rear USB:Total 7 ports 1 x USB 3.2 Gen 2x2 port (1 x USB Type-C®) 2 x USB 3.2 Gen 2 ports (2 x Type-A) 4 x USB 3.2 Gen 1 ports (4 x Type-A) Α)Εάν συζητάς για μηχανικούς δίσκους και τα 2 μόνο μπροστινά USB 3.2 να χρησιμοποιήσεις θα είσαι καλυμμένος (2δισκους/USB). Β)Τώρα εάν σκέφτεσαι για sata SSD Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις 2 μπροστινές(1 δίσκος/USB) και με ένα USB 3.2 gen 2 να συνδέσεις τα 2 υπόλοιπα. Γ)Εάν βρεις usb-c hub 3.2 gen2x2 σε USB A 3.2 θα μπορείς να βάλεις και τους 4 πάνω και να σου μείνουν κενά τα 2 USB 3.2 του κουτιού (εάν μιλάμε για μηχανικούς 2.5αρηδες καλό θα ήταν να παίρνει έξτρα τροφοδοσία ρεύματος) Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από @topos
Hamurabi Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Όσον αφορά το τελευταίο an βάλω usb c hub 3.2 σε usb a 3.2 και εκεί βάλω πολλούς σκληρούς δε θα μοιράζεται πάλι τοbandwidth ; Άρα δε θα δουλεύουν σε full speed
@topos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, Hamurabi είπε Όσον αφορά το τελευταίο an βάλω usb c hub 3.2 σε usb a 3.2 και εκεί βάλω πολλούς σκληρούς δε θα μοιράζεται πάλι τοbandwidth ; Άρα δε θα δουλεύουν σε full speed Το usb-c 3.2 gen 2x2 έχει θεωρητικη ταχύτητα διαμεταγωγης 20000mbits aka ~2500Mb/s. Ο κάθε sata SSD έχει ταχύτητα ~500Mb/s oποτε τα μαθηματικά βγαίνουν. Απλά θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι το hub θα είναι usb-c 3.2 gen 2x2 σε USB A.
Hamurabi Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) οποτε για να το επαληθευσω... αν παρω ενα usb c 3.2 gen 2x2 hub....το οποιο περνει 4 USB sυσκευες... και σε αυτες βαλω 4 σκληρους δισκους SSD... αν αυτοι δουλευουν στο full ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.... θα εχουν full bandwidth? Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από Hamurabi
@topos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, Hamurabi είπε οποτε για να το επαληθευσω... αν παρω ενα usb c 3.2 gen 2x2 hub....το οποιο περνει 4 USB sυσκευες... και σε αυτες βαλω 4 σκληρους δισκους SSD... αν αυτοι δουλευουν στο full ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.... θα εχουν full bandwidth? Ναι, θεωρητικα θα καλυπτει τους 4 sata ssd(εαν μιλαμε για nvme ομως ειναι αλλο καπελο) σε θέμα bandwith. Δες και αυτό το αρθρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα