Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους!από την δευτέρα με ενημέρωσε ο εργοδότης μου ότι θα εργάζομαι εκ περιτροπής δλδ άπο πλήρες 8ωρο 40ωρες την εβδομάδα ήθελε να με κάνει 4ωρο/5ημερο και δεν δέχτηκα...όποτε αναγκαστικά να με βάλει εκ περιτροπής εργασία χωρίς την "συγκατάθεση μου" για 3 μέρες από 8ωρες η κάθε μια μέρα σύνολο 24 την εβδομάδα...με λίγα λόγια η επιχείρηση θα κλείσει όπως λέει λογικά...σε αυτή την περίπτωση παίρνω απόλυση? από ότι ξέρω η εκ περιτροπής εργασία είναι έως 9 μήνες και δεν μπορεί να με απολήσει?χάνω τα δικαιώματα μου? πχ μπαίνω ταμείο ανεργίας σε περίπτωση που κλείσει οριστικά?μετράει το πλήρες ωράριο που είχα? 

• Sad 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ο λόγος για τον οποίο ο εργοδότης δικαιούται να επιβάλει μονομερώς την εκ περιτροπής απασχόληση, είναι η αποφυγή απολύσεων και η αποφυγή αύξησης της ανεργίας, με την επιλογή λύσεων ευνοϊκότερων για τους εργαζόμενους. Στην περίπτωση αυτή δηλαδή ο νόμος θεωρεί ευνοϊκότερη για τον εργαζόμενο τη μονομερή μεταβολή των όρων εργασίας από την απώλεια της θέσης εργασίας, με βάση και την αρχή ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας αποτελεί την έσχατη λύση.

https://www.gov.gr/sdg/work-and-retirement/terms-and-conditions-of-employment/frequently-asked-questions/what-is-short-time-rotation-work

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, adversus είπε

του ζητησα απολυση σε περιπτωση που δεν βρεθει ακρη ηταν αρνητικος γιατι πρεπει να μου δωσει 1200 αποζημιωση!το εχω διαβασει το αρθρο αλλα δεν εχω καταλαβει τι ακριβως γινεται σε περιπτωση που κλεισει οριστικα η επιχειρηση?τι αδειες δικαιουμε πλεον?ο μισθος υπολογιζεται με τις ωρες που παω καθε μηνα? σε περιπτωση μελλοντικης απολυσης ταμειο μπαινω σαν πληρης αποσχοληση? ξεχασα να πως οτι ειμαι στην επιχειρηση 15 μηνες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δευτέρα πρωί πρωί ξεκινά και πάρε τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας της περιοχής σου ή πήγαινε από εκεί.

Κάνεις επώνυμη καταγγελία ώστε να διερευνηθεί αν μπορεί να στο κάνει αυτό ο εργοδότης σου και αν όντως σε έχει δηλώσει έτσι στην Εργάνη και αν όντως έχει δηλώσει πτώχευση. Φυσικά θα αναφέρεις και αν σου χρωστάει λεφτά και άδειες.

Ο εργοδότης μπορεί να λέει ότι θέλει και να δηλώνει άλλα.

Εννοείται πως ψάχνεις άλλη δουλειά από τώρα για να μην ξεμείνεις. Ότι σου χρωστάει, θα τα κυνηγήσεις να τα πάρεις νόμιμα.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.

Η εκ περιτροπής εργασία γίνεται ακριβώς για να μη σε απολύσει ( τώρα τουλάχιστον ).
Σε οποιαδήποτε περίπτωση ( εκτός ανωτέρας βίας ) κλέισει την επιχείρηση θα πρέπει να καταγγείλει τη σύμβαση σου ( απόλυση ) και να καταβάλλει όλα τα νόμιμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Δευτέρα πρωί πρωί ξεκινά και πάρε τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας της περιοχής σου ή πήγαινε από εκεί.

Κάνεις επώνυμη καταγγελία ώστε να διερευνηθεί αν μπορεί να στο κάνει αυτό ο εργοδότης σου και αν όντως σε έχει δηλώσει έτσι στην Εργάνη και αν όντως έχει δηλώσει πτώχευση. Φυσικά θα αναφέρεις και αν σου χρωστάει λεφτά και άδειες.

Ο εργοδότης μπορεί να λέει ότι θέλει και να δηλώνει άλλα.

Εννοείται πως ψάχνεις άλλη δουλειά από τώρα για να μην ξεμείνεις. Ότι σου χρωστάει, θα τα κυνηγήσεις να τα πάρεις νόμιμα.

καλησπερα! πτωχευση δεν εχει δηλωσει τουλαχιστον ακομα...στην εργανη με εχει δηλωσει δευτερα εως τεταρτη οπως μου ειχε πει!σεπε θα πρεπει να παω γιατι πρεπει να μαθω αν εχει κανει λαμογια πχ τροποποιητικη κτλ και αν με εχει δηλωσει εκ περιτρωπης χωρις την συγκαταθεση μου.

αν βρω κατι αμεσα σε δουλεια τουλαχιστον ποιο σταθερο εφυγα..αλλιως 1200 αποζημιωση συν αδειες επιδοματα κτλ δεν του τα χαριζω 

2 ώρες πριν, adversus είπε

Η εκ περιτροπής εργασία γίνεται ακριβώς για να μη σε απολύσει ( τώρα τουλάχιστον ).
Σε οποιαδήποτε περίπτωση ( εκτός ανωτέρας βίας ) κλέισει την επιχείρηση θα πρέπει να καταγγείλει τη σύμβαση σου ( απόλυση ) και να καταβάλλει όλα τα νόμιμα.

σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Dynamics είπε

1200 αποζημιωση

Μόνο αν σε απολύσει η αποζημίωση. Αλλά αν σε δηλώνει λιγότερες μέρες, θα σε πληρώνει λιγότερο.

24 λεπτά πριν, Dynamics είπε

αδειες επιδοματα κτλ δεν του τα χαριζω 

Δεν τα χάνεις οπότε και να φύγεις.

24 λεπτά πριν, Dynamics είπε

πτωχευση δεν εχει δηλωσει τουλαχιστον ακομα

25 λεπτά πριν, Dynamics είπε

σεπε

Μπορείς να κάνεις και καταγγελία και για τις συνθήκες εργασίας αν σε απειλεί ο εργοδότης κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...