Προς το περιεχόμενο

Το X90 Pro της Vivo έρχεται Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, tapitas είπε

σωστό και αυτό που λες αλλά και o dimensity 9200 δεν είναι κανας φτηνιάρικος επεξεργαστής...είναι το αμέσως γρηγορότερο cpu στο android μετά τον 8 gen 2

Εννοείται είναι πολύ καλός επεξεργαστής ο dimensity, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επέλεξε η εταιρεία να φέρει και το κορυφαίο μοντελο

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πλεον δεν έχει νόημα να έχεις μόνο έναν καλό κύριο αισθητήρα, αλλά και κανέναν καλό τηλεφακό.  2Χ ζουμ για πορτραίτα τι να το κάνεις..  μέχρι και τα iPhone  βάλανε 3x. 

κρίμα που δεν θα δούμε το pro plus..

το galaxy s23 ultra είναι μονόδρομος φέτος όσον αφορά τις ναυαρχίδες. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.jpeg.e31d8070cc5de2cb338c143f55777ced.jpeg

Ο αισθητήρας μίας ίντσας δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σήμερα. Το 2014 είχε λανσαριστεί το Panasonic Lumix DMC-CM1, το πρώτο smartphone με αισθητήρα μίας ίντσας. Κάτι πολύ εντυπωσιακό για την εποχή.  Είχε 20 megapixels και φακό Leica Elmarit . Όπως και το πρωτοποριακό  Nokia 808 PureView (με το καρούμπαλο) του 2012 και τα απιστευτά για την εποχή 41 megapixels, έτσι και το Panasonic Lumix DMC-CM1 δεν περπάτησε και λίγοι το θυμούνται.

Το μέγεθος του αισθητήρα έχει τεράστια σημασία στην φωτογραφία όπως και η ποιότητα του φακού αλλά αυτά για τον απλό ερασιτεχνη φωτογράφο είναι ασημαντα. 

Όπως και τότε έτσι και σήμερα το iPhone βασιλεύει και γίνονται προσπάθειες να το χτυπήσουν με προηγμένες κάμερες. Άλλα αυτό έχει αποδειχθεί εντελώς μάταιο. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Panasonic_Lumix_DMC-CM1

https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_808_PureView

Επεξ/σία από bisbirikos

Μερικές δικές μου παρατηρήσεις:

-Η Vivo είναι μια ανερχόμενη εταιρεία και όπως άλλες κινέζικες βρήκε τους φίλους μας τους Γερμανούς (βλέπε Zeiss) ώστε να γίνει διάσημη. Αυτό απαραίτητα δεν είναι κακό, ήδη τα κινέζικα έχουν απίστευτες φωτογραφικές δυνατότητες και όχι μόνο. Εκεί που υστερούν ίσως είναι η αξιοπιστία (δηλαδή αυτό που έχει η Apple), αλλά δεν είχα ποτέ κινέζικο για να συγκρίνω.

-Για την τιμή, σίγουρα 1000-1100ε, αφού όλο και ανεβαίνουν όταν μία εταιρεία γίνει γνωστή (το Χ80 Pro ήταν η αρχή και κόστιζε 1000ε)

-Περίεργο που οι κινέζικες εταιρείες δεν φέρνουν τα καλύτερά τους μοντέλα παγκοσμίως, αφού θέλουν να ανταγωνιστούν τους άλλους. Ίσως δεν τους αφήνουν ακόμη (αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το αναφέρει γιατί αυτό είναι όντως περιέργο!)

-Με την ευκαιρία, γνωρίζει κανείς κάποιον ασφαλή τρόπο για παραγγελία από Κίνα; Υπάρχουν ελληνικά καταστήματα που «ξέρουν τα κόλπα» με τα τελωνεία;

Στις 3/2/2023 στις 8:43 ΜΜ, Hamurabi είπε

Το λιώνω απτό πρωί ως το βράδυ με όλα ανοιχτά κ δεν ξέμεινα ποτέ. Αφού φορτίζει σε ένα τέταρτο. Δε προλαβαίνεις τουαλέτα να πας και από 30% έχει φτάσει 100%

για να φορτίσει σε ένα τέταρτο θα πρέπει να είσαι σπίτι με το φορτισακι σου κλπ
εγώ πάντα στον δρόμο χρειάζομαι να φορτίσω γιατι εκεί τελειώνει η μπαταρια η πάνω στην μηχανη η σε ενα ταξίδι κλπ κλπ

για όποιον ειναι σπίτι γραφείο γραφείο σπίτι αυτονομία μπορώ να πω ειναι αδιάφορη πλήρως για οποίον ταξιδεύει και γενικός δεν κάθετε αυτονομία ειναι άκρος σημαντική
για αυτό όσο εύκολα το λες αυτό το τέταρτο τόσο δύσκολο ειναι για κάποιον άλλον να το κάνει

23 ώρες πριν, tapitas είπε

σωστό και αυτό που λες αλλά και o dimensity 9200 δεν είναι κανας φτηνιάρικος επεξεργαστής...είναι το αμέσως γρηγορότερο cpu στο android μετά τον 8 gen 2

Σωστό αλλα το θεμα ειναι πως ο μεσος χρηστης... Η πλειοψηφία δλδ.. Ξερει αυτο που ισχυε μεχρι πριν 2-3 χρονια... Δηλαδη... Snapdragon = καλοι... Mediatek=μαπα...υπερθέρμανση... Κλπ.... Δεν καθονται ολοι να ασχοληθουν να ξέρουν οτι εχπυν βελτιωθει οι mediatek κλπ.. Οποτε ο μεσος χρήστης θα δει mediatek και θα ριξει ακυρο.... Συν οτι δεν ειναι ο κορυφαίος οπως ειπες.. Και ολοι οι ανταγωνιστες.. Samsung.. Oneplus.. Oppo.. Xiaomi.. (vivo στο pro plus)... Εχουν τον νούμερο 1...αρα αμεσως χανει... Οποτε πρεπει να παιξει σε χαμηλοτερη τιμη.. Ας πουμε κατι σε 700-800 για να παρει πωλησεις... Αν το εχουν στην τιμη π ηταν περσι το x80 pro το οποίο ειναι πιο πληρες πακετο.. Με καλυτερο τηλεφακο... Τοπ περσινό επεξεργαστή... Καλυτερη στα χαρτια οθονη... Τοτε δν θα εχει ελπιδα το x90 pro.. Ποσο μαλλον αν ανεβασουν και την τιμη. 

10 ώρες πριν, Black Demis είπε

για να φορτίσει σε ένα τέταρτο θα πρέπει να είσαι σπίτι με το φορτισακι σου κλπ
εγώ πάντα στον δρόμο χρειάζομαι να φορτίσω γιατι εκεί τελειώνει η μπαταρια η πάνω στην μηχανη η σε ενα ταξίδι κλπ κλπ

για όποιον ειναι σπίτι γραφείο γραφείο σπίτι αυτονομία μπορώ να πω ειναι αδιάφορη πλήρως για οποίον ταξιδεύει και γενικός δεν κάθετε αυτονομία ειναι άκρος σημαντική
για αυτό όσο εύκολα το λες αυτό το τέταρτο τόσο δύσκολο ειναι για κάποιον άλλον να το κάνει

αδερφε η δουλεια μου ειναι κυριολεκτικα στο δρομο.

θες να μου πεις οτι μεσα στη μερα δεν εχεις ενα τεταρτο χρονο σε σημειο που εχει ρευμα?

μεστη μερα αν σε πιασει το χοντρο σου ,στο δασος πας? 

ενα εσπρεσακι περνω απο ενα καφε μεσα στη μερα και ωσπου να παω να κατουρησω και να μου φτιαξουν το καφεδακι εχει παει το κινητο απτο 30 στο 70%. μη τρελαθουμε τωρα ρε παιδια οτι μεσα στη μερα δεν ειμαστε πουθενα με ρευμα ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ.

Και οχι οπως ειπα δεν δουλευω σε γραφειο,η δουλεια μου ειναι ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ολη μερα.

Στις 4/2/2023 στις 12:21 ΜΜ, TheoAlex50 είπε

Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο μόνο διαφημίσεις και αγγελίες στο ινσόμνια το γράφουν... Με "λιώσιμο" δύσκολο να σου βγάζει μέρα. Βέβαια λιώσιμο κάποιοι χρήστες θεωρούν και απλα το να μπαίνεις σε έναν browser..

λιωσιμο εγω θεωρω τα παντα ανοιχτα φυσικα (δεδομενα,bluetooth, hot spot/wifi συνεχεια) και ολη μερα ανοιχτη η οθονη ειτε ομιλια ειτε gps ειτε δουλεια online. παιχνιδια οχι δεν με ενδιαφερουν.

απο το πρωι εως αργα το βραδυ χρειαζομαι μονο ενα τεταρτο ρευμα/powerbank τιποτα αλλο. ενα μονο τεταρτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 3/2/2023 στις 8:43 ΜΜ, Hamurabi είπε

Το λιώνω απτό πρωί ως το βράδυ με όλα ανοιχτά κ δεν ξέμεινα ποτέ. Αφού φορτίζει σε ένα τέταρτο. Δε προλαβαίνεις τουαλέτα να πας και από 30% έχει φτάσει 100%

Τρομάζω στην ιδέα οτι πας 15 λεπτα τουαλέτα χωρίς κινητό! 🤣

Πέρα απο την πλάκα όμως στην αρχή είπες οτι σε βγάζει όλη μέρα και το λιώνεις αλλά μετά οτι χρειάζεσαι εστω 15 λεπτα με ρευμα/powerbank. ίσως εκεί μπερδεύτηκε το θέμα. Αρα η μπαταρία σου @Fanta δεν είναι ελαττωματική..

Επεξ/σία από DarkVespaStar
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, Hamurabi είπε

αδερφε η δουλεια μου ειναι κυριολεκτικα στο δρομο.

θες να μου πεις οτι μεσα στη μερα δεν εχεις ενα τεταρτο χρονο σε σημειο που εχει ρευμα?

μεστη μερα αν σε πιασει το χοντρο σου ,στο δασος πας? 

ενα εσπρεσακι περνω απο ενα καφε μεσα στη μερα και ωσπου να παω να κατουρησω και να μου φτιαξουν το καφεδακι εχει παει το κινητο απτο 30 στο 70%. μη τρελαθουμε τωρα ρε παιδια οτι μεσα στη μερα δεν ειμαστε πουθενα με ρευμα ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ.

Και οχι οπως ειπα δεν δουλευω σε γραφειο,η δουλεια μου ειναι ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ολη μερα.

λιωσιμο εγω θεωρω τα παντα ανοιχτα φυσικα (δεδομενα,bluetooth, hot spot/wifi συνεχεια) και ολη μερα ανοιχτη η οθονη ειτε ομιλια ειτε gps ειτε δουλεια online. παιχνιδια οχι δεν με ενδιαφερουν.

απο το πρωι εως αργα το βραδυ χρειαζομαι μονο ενα τεταρτο ρευμα/powerbank τιποτα αλλο. ενα μονο τεταρτο.

προφανώς και οχι αλλά δεν κουβαλάω μαζί μου ενα βάρος παραπάνω δλδ φορτιστή που θέλει δικό του αν ήταν universal να φορτίσω από κάνα αυτοκίνητο η μηχανη τόσο γρήγορα πάει και έρχεται αλλά αυτό δεν παιζει σηνηθος καταλήγω να βάζω βύσμα από αυτοκίνητο η μηχανη καθαρά και μόνο να κρατάει την μπαταρια κοντά εκεί που ηταν για να το εχω για gps και μουσική
απο τοτε που βγήκαν smartphone ζω για την μέρα όταν βγει καποιο να μπορει να βγαλει 10 ωρες οθονη με όλα ανοιχτά δλδ data bluetooth να εχω μουσική να εχω χάρτες και τέρμα φως, μεχρι τωρα ειμαστε κοντα στης 5 ωρες με αυτη την χρηση  με οτι εχω δωκιμασει

9 ώρες πριν, DarkVespaStar είπε

Τρομάζω στην ιδέα οτι πας 15 λεπτα τουαλέτα χωρίς κινητό! 🤣

Πέρα απο την πλάκα όμως στην αρχή είπες οτι σε βγάζει όλη μέρα και το λιώνεις αλλά μετά οτι χρειάζεσαι εστω 15 λεπτα με ρευμα/powerbank. ίσως εκεί μπερδεύτηκε το θέμα. Αρα η μπαταρία σου @Fanta δεν είναι ελαττωματική..

Με αυτά τα 15 λεπτά έχω μπαταρία μέχρι το επόμενο πρωί σχεδόν ομως

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Όπως είχα αναφέρει, η τιμή του θα είναι πιο ακριβή από τα 1000ε του Χ80 Pro,

δηλαδή μιλάμε για 1200ε. Όταν μία εταιρεία γίνεται γνωστή, οι τιμές ανεβαίνουν

όπως είναι εύλογο:

https://www.skroutz.gr/s/40827340/Vivo-X90-Pro-5G-Dual-SIM-12GB-256GB-Legendary-Black.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...