Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

έχω την Sabertooth X99 και επεξεργαστή τον Intel 5820k. Ο υπολογιστής, στον οποίο έχει γίνει ελάχιστη χρήση τα τελευταία χρόνια, δεν άνοιγε. Μόνο μετά από πολλές προσπάθειες. Πατώντας το κουμπί δούλευε μόνο το μικρό ανεμιστηράκι που έχει η μητρική. Στο service μου είπανε είναι η μητρικής χωρίς να είναι πολύ σίγουροι και στους ίδιους μετά από πολλές προσπάθειες άνοιξε ο υπολογιστής μια φορά. Είναι λογικό να έχει πρόβλημα η μητρική και να ανοίγει μια στις τόσες ο υπολογιστής?

Δημοσ.

Και μένα το service έλεγε μητρική αλλά ήταν τροφοδοτικό. Μπορεί να είναι η μητρική αλλά σιγουρεψου πρώτα ότι δεν είναι το τροφοδοτικό που έχει αναλαμπές…

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/2/2023 στις 3:41 ΜΜ, rouxlas86 είπε

Καλησπέρα, 

έχω την Sabertooth X99 και επεξεργαστή τον Intel 5820k. Ο υπολογιστής, στον οποίο έχει γίνει ελάχιστη χρήση τα τελευταία χρόνια, δεν άνοιγε. Μόνο μετά από πολλές προσπάθειες. Πατώντας το κουμπί δούλευε μόνο το μικρό ανεμιστηράκι που έχει η μητρική. Στο service μου είπανε είναι η μητρικής χωρίς να είναι πολύ σίγουροι και στους ίδιους μετά από πολλές προσπάθειες άνοιξε ο υπολογιστής μια φορά. Είναι λογικό να έχει πρόβλημα η μητρική και να ανοίγει μια στις τόσες ο υπολογιστής?

Στο service πήγες όλο το PC; Το service δεν είχε 1 τροφοδοτικό να το ελέγξει;

Το πας σε έναν που φτιάχνει PC για έλεγχο να το τσεκάρει με άλλο τροφοδοτικό. Αν ανάψει, αλλάζεις τροφοδοτικό, αν δεν ανάψει, ή αλλάζεις μητρική βρίσκοντας αντίστοιχη μεταχειρισμένη ή αλλάζεις μητρικη - cpu.

Κατά πάσα πιθανότατα λόγω και ηλικίας του hardware η μητρική έφαγε τα ψωμιά της.

Οπότε για να μη χρεώνεσαι τροφοδοτικά χωρίς λόγο, πήγαινε πληρωσε 20-30 ευρω σε εναν μαστορα που ειναι το ελαχιστο κόστος να ξέρεις τι σου γίνεται. 

Αν είσαι Αθήνα θα σου έλεγα να το πας στο Msystems, νομίζω αναλαμβάνουν τέτοιους ελέγχους. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rouxlas86 είπε

Πήγα όλο το pc στο eshop από όπου το είχα πάρει αλλά δεν τον άκουσα και πολύ σίγουρο

Ένας έλεγχος με διαφορετικο τροφοδοτικο θα σου λύσει την απορία και θα ξέρεις πως θα κινηθείς. Βέβαια βλέποντας την υπογραφή σου πολύ δύσκολα να έπαθε κάτι αυτό το κτήνος που έχεις για PSU. Αλλά ποτέ δε ξέρεις. Είτε είναι η μητρική, είτε το PSU. Κανε αυτο τον κοπο για να ξέρεις σιγουρα! Το τροφοδοτικό έχει 12 έτη εγγύηση, αν έπαθε κάτι, το αλλάζεις με αυτή και δε ξοδεύεις ευρώ. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...