Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αποθηκευσω καποια επιπλα σε πυλωτη.
Ειναι μεν καποιας αξιας, αλλα δεν θελω προς το παρον ουτε να τα πεταξω, ουτε να τα χαρισω, ουτε να τα παω σε αλλη αποθηκη που εχω καποια χιλιομετρα μακρια.
Ειναι παλια επιπλα, δεν εχω χωρο να μεινουν πλεον στο σπιτι που ηταν ως τωρα.
Δεν τα θεωρω αχρηστα, απλα δεν θελω/δεν μπορω να ασχοληθω τωρα, με το τι θα γινουν, που θα καταληξουν κλπ.
Σιγουρα ομως, δεν μπορουν να παραμεινουν εντος σπιτιου, σε λιγο θα περπατα ανθρωπος πανω στα επιπλα...

Η πυλωτη εχει αρκετο βαθος, δηλαδη μπορω να τα βαλω σε σημειο που δεν θα πεσει πανω τους καμια βροχη.
Ομως η υγρασια....ειναι παντα θεμα...υφασματα απο τα επιπλα, οτι κι αν κανω, πιστευω οτι θα ειναι θεμα χρονου να εχουν θεμα...
Καμια γατα επισης, ποτε κανεις δεν ξερει.

Σκεφτομαι παντως, αλλα ανοιγω εδω το θεμα για συζητηση, να αγορασω μεγαλο σκληρο ημιδιαφανο πλαστικο, και να τα τυλιξω οσο καλυτερα μπορω, και με μονωτικη ταινια εκει που κλεινει κλπ.
Οσο διατηρηθουν, διατηρηθηκαν, μεχρι αν γινει κατι με ολα αυτα...

Αν εχετε βρεθει σε παρομοια κατασταση, και φροντισατε να καλυψετε/τυλιξετε/σκεπασετε σε πυλωτη καποια επιπλα σας, πειτε την εμπειρια σας, πως το κανατε, πως πηγε σε βαθος χρονου κλπ

• Confused 1
Δημοσ.

Χάρισέ τα.

Όσο καλά και αν τα τυλίξεις, δεν πρόκειται να διατηρηθούν.
Από κάτω θα τρυπώσει ό,τι ζωντανό κυκλοφορεί, γάτες, ποντίκια, σκουλήκια, αράχνες και φυσικά μούχλα που θα τα καταστρέψει.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δεν τα θεωρω αχρηστα,

6 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ομως η υγρασια....ειναι παντα θεμα...υφασματα απο τα επιπλα, οτι κι αν κανω, πιστευω οτι θα ειναι θεμα χρονου να εχουν θεμα...

Σωστά το έθεσες, και να μην είναι άχρηστα θα τα αχρηστέψει η υγρασία.

Το τύλιγμα με νάιλον δεν θα τα προστατέψει, αντιθέτως θα εγλωβίζει την υγρασία στα έπιπλα και θα καταστραφούν γρηγορότερα.

Δεν είναι λύση αυτό που σκέφτεσαι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βλέπω απολύτως κανέναν λόγο να τα πας σε πιλοτή. 

Τα έπιπλα είναι δεδομένο πως δεν θα μεινουν εκεί για πάντα. Οπότε αποφάσισε τώρα τι θα τα κάνεις στο μέλλον, και αντί να περιμένεις το μέλλον να αποφασίσεις να ασχοληθείς, ασχολήσου τώρα να τα πας κάπου. 

Επίσης η πιλοτή είναι κοινόχρηστη. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν οι υπόλοιποι να τα αφήσεις καιρό.

Τέλος ακόμα και να τα έβαζες, σχεδόν σίγουρο ειναι οτι κάποιος θα τα έκλεβε ή θα τα κατάστρεφε η υγρασία

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Στη σόμπα

Μόνο αν θέλεις να δηλητηριαστείς από τα χημικά που είναι εμποτισμένα τα έπιπλα είναι καλή λύση η σόμπα.

55 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Η πυλωτή, μιας κ λογικά είναι ανοιχτή, δεν φοβάσαι μην τα δει κανείς κ έρθει να τα "μαζεψει" κανα βράδυ?

Για να λέει πως δεν διατίθεται να τα μεταφέρει "κάποια χιλιόμετρα" όπου έχει αποθήκη, είναι προφανές ότι δεν αξίζουν και τόσα πολλά.

• Like 1
Δημοσ.

υπάρχει σκληρο διαφανο πλαστικο που βγαίνει σε μεγάλο πλατος και μήκος οσο θες. ειναι ακριβο παντως. το έχεις δει σε καροτσες φορτηγων. το βαζεις πατωμα, βαζεις τα παντα μεσα, τυλιγεις και κλείνεις με tie wrap. και σε 5 χρονια σαν καινουργια θα ειναι. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν δε σου φάνε το νάυλον τα ποντίκια ή το διαλύσουν παιχνιδιάρες γάτες , σίγουρα θα θες να ξαναπερνάς ταινία μιας και με τον καιρό διαλύεται , βέβαια δε θα το βλέπει ήλιος ίσως αντέξει παραπάνω , αλλά δεν ξέρω πόσο θα πιάσει να είναι αεροστεγώς κλεισμένο

Η καλύτερη λύση πάντως είναι πούλημα/χάρισμα , σίγουρα νέοι άνθρωποι που έχουν μια βασική οικονομική δυνατότητα θα πάρουν καινούρια της αρεσκείας τους ή σε περίπτωση φοιτητών σε άλλη πόλη βρίσκουν επιπλωμένο απο το να μπλέκεις με μεταφορικές , σκέψου το καλά πάντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν μιλάμε για πιλοτη σε δικο σου οίκημα η σε πολυκατοικία; Αν είναι το δεύτερο τότε πριν από όλα πρέπει να συμφωνήσει ο διαχειριστής και οι ένοικοι. 

Πάμε παρακάτω. Δεν μας λες για εκτιμώμενο χρόνο που θες να τα κρατήσεις έξω, όπως και να χει, η υγρασία ξεκινάει την καταστρεπτικη δουλειά της με το καλημέρα. 

Τρόπος προφύλαξης, τύλιγμα γύρω γύρω με αδιάβροχο μουσαμά PVC η κουκούλες αυτοκινήτου, τοποθέτηση επάνω σε άλλον μουσαμά Pvc και κλείσιμο της οποίας σχισμής με χοντρή σελοτειπ. Η υγρασία πάλι εισέρχεται συνεπώς εκεί κοντά η μέσα από τον μουσαμά σε κάθε επιπλο θα βάλεις κάτι μαραφέτια που τα πουλάνε στο intenet και απορροφούν την υγρασια με φυσικό τρόπο χωρίς την ανάγκη τροφοδοσιας με ρεύμα. 

Επειδη βέβαια όλα αυτά μόνο για να τα αγοράσεις παίζει να κοστίσουν όλα τα έπιπλα, συν και πάλι ότι υγρασία και θερμοκρασίες θα κάνουν ότι θέλουν. Πούλησε τα σε πολύ χαμηλή τιμή να φεύγουν. Τα έπιπλα πλέον τα πετανε στα κεφάλια τους, έχουν γεμίσει τα μεταχειρισμένα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

H πυλωτη ειναι σε δικο μου οικημα.

Σκεφτομαι, με οσα λετε, οτι τελικα η διαφορα ειναι μεγαλη, αναμεσα σε επιπλα που εχω αποθηκευσει σε κλειστο λεβητοστασιο που εχει μεγαλο χωρο, σαν ενα μεγαλο δωματιο. Εκει, επιπλα ειναι 'συσκευασμενα', οχι αεροστεγως βεβαια, αλλα καλα τυλιγμενα. Εκει, ουτε τρωκτικα εχει, ουτε ιδιαιτερες υγρασιες (χειμωνα δουλευει καθε τοσο κι ο λεβητας, ζεσταινει ο χωρος), ουτε εκτεθειμενα ειναι γενικως.

Ενω αυτα τα επιπλα που λεω, αν τα βαλω διπλα απο το λεβητοστασιο στην πυλωτη, εστω κι αν ειναι τυλιγμενα ή δεν τα παιρνει βροχη ή ηλιος, παλι δεν φτανουν την 'προστασια' που εχουν τα αλλα εντος λεβητοστασιου.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mindreader είπε

Σκεφτομαι, με οσα λετε, οτι τελικα η διαφορα ειναι μεγαλη, αναμεσα σε επιπλα που εχω αποθηκευσει σε κλειστο λεβητοστασιο που εχει μεγαλο χωρο, σαν ενα μεγαλο δωματιο. Εκει, επιπλα ειναι 'συσκευασμενα', οχι αεροστεγως βεβαια, αλλα καλα τυλιγμενα. Εκει, ουτε τρωκτικα εχει, ουτε ιδιαιτερες υγρασιες (χειμωνα δουλευει καθε τοσο κι ο λεβητας, ζεσταινει ο χωρος), ουτε εκτεθειμενα ειναι γενικως.

Ενω αυτα τα επιπλα που λεω, αν τα βαλω διπλα απο το λεβητοστασιο στην πυλωτη, εστω κι αν ειναι τυλιγμενα ή δεν τα παιρνει βροχη ή ηλιος, παλι δεν φτανουν την 'προστασια' που εχουν τα αλλα εντος λεβητοστασιου.

μα πόσα έπιπλα έχεις τελικά ? 😁

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Άμα βγαίνει ζέστη έντονη από τον λέβητα και έχει απώλειες παίζει και εκεί να έχεις πρόβλημα. Καλού κακού βάλε ένα υγρομετρο στο δωμάτιο εκεί αν είναι υπόγειο για να δεις την σχετική υγρασία. Για την θερμότητα χοντρό χαρτόνι η κατι θερμομονωτικο. Για την υγρασια άμα έχει, ακολουθείς τα ίδια που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα post. 

• Like 1
Δημοσ.

Ταπεινή μου γνώμη, δωστα,,πούλησε/χάρισε τα..

Αν δεν ξέρεις τι να τα κάνεις τώρα,και δεν θέλεις καν να τα πας στην αποθήκη όπως είπες, δεν θα ξέρεις ούτε σε τρία χρόνια!

Δωστα σε κάποιον που τα θέλει/χρειάζεται.. κατά βάθος το ξέρεις ότι θα καταστραφούν στην πυλωτή και μετά από καμιά δεκαριά χρόνια εσύ ή κάποιος άλλος απλά θα τα πετάξει για να ξεβρομίσει και να ανοίξει ο χώρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...