Προς το περιεχόμενο

Πόσο χαζό θα ήταν να πάρω δάνειο για sport αυτοκίνητο?

DoctorDoctor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 3/2/2023 στις 11:29 ΠΜ, DoctorDoctor είπε

Καλημέρα σε όλους, 

Ονειρικό αυτοκίνητο: WRX STI 2002-2006. Το αυτοκίνητο πάει απο 15.000E μέχρι και 30.000E. 

Είμαι στην φάση όπου μπορώ άνετα να ξεπληρώσω δάνειο σε 2-3 χρόνια. Μπορώ και άνετα να συντηρήσω το αυτοκίνητο. Λογικά με το ισόδημα μου μπορώ εύκολα να πάρω δάνειο με σκατένιο 9-10% επιτόκιο. 

Οπότε ρωτάω, πόσο χαζό θα ήταν να το κάνω? Πως γίνεται περίπου η διαδικασία? Αυτό το δάνειο που δίνει το car.gr απο TBI μετράει? Γενικά δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί η όλη φάση οπότε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα δεκτό. (Εκτός τύπου: "Απλά κράτα λεφτά να το πάρεις  κατευθείαν." Δεν μου αρέσει η ιδέα να περιμένω.) 

Έχεις δει επιτόκιο... Το TBI του car κορόιδα ψάχνουν...κοίτα alpha bank...μετά κοίτα κόστος αυτοκινήτου..τεκμήρια ασφάλεια τέλη κυκλοφορία κόστος βενζίνης σε μια 5ετια που θα είναι...και εάν πουλιέται μετά από εσένα..επίσης κοίτα τι service κάνεις και τι χιλιόμετρα...το να το ατελιέ και να το χαϊδεύεις...στο ύπαιθριι πάρκινγκ όλα αυτά κοίτα με car πριν πόσα χρόνια πόσο έκανε ένα sport αμάξι και τι τιμή και κόστος έχει σήμερα...μάλλον σε σπίτι δικό σου μένεις  γιατί το να πληρώνεις 500 ευρώ τον μήνα για 15000 ευρώ για 36 μήνες ...η μάλλον παίρνεις τα τετραπλάσια...η μάλλον μενεις με τους δικούς σου και δεν πληρώνεις ρεύμα φαγητό εφορία και οτι αλλο συνεπάγεται... επειδή δεν έχεις ανοίξει τα χαρτιά σου κοίτα το δάνειο στην τελική να είναι το 1/4 του μισθού σου...εάν δεν πληρώνεις ενοίκιο ειδάλλως κάτσε όπως είσαι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει το κομμάτι του. Αφού λέει ότι μπορεί. Και καμια φορά, τα καλύτερα μαθήματα/παθήματα έρχονται στην πράξη, όχι από γνώμες και εμπειρίες άλλων.

• Like 3
  • Thanks 2

Στις 3/2/2023 στις 11:29 ΠΜ, DoctorDoctor είπε

Καλημέρα σε όλους, 

Ονειρικό αυτοκίνητο: WRX STI 2002-2006. Το αυτοκίνητο πάει απο 15.000E μέχρι και 30.000E. 

Είμαι στην φάση όπου μπορώ άνετα να ξεπληρώσω δάνειο σε 2-3 χρόνια. Μπορώ και άνετα να συντηρήσω το αυτοκίνητο. Λογικά με το ισόδημα μου μπορώ εύκολα να πάρω δάνειο με σκατένιο 9-10% επιτόκιο. 

Οπότε ρωτάω, πόσο χαζό θα ήταν να το κάνω? Πως γίνεται περίπου η διαδικασία? Αυτό το δάνειο που δίνει το car.gr απο TBI μετράει? Γενικά δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί η όλη φάση οπότε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα δεκτό. (Εκτός τύπου: "Απλά κράτα λεφτά να το πάρεις  κατευθείαν." Δεν μου αρέσει η ιδέα να περιμένω.) 

Εγω λεω οχι, αλλα αν ειναι να παρεις αυτο, παρε το forester, που ειναι παρομοιο, και σιγουρα θα βρεις πιο ευκολα να το πουλησεις μετα λογω μεγαλυτερης χρηστικοτητας.

• Like 1

Καλά θα κάνεις να πάρεις ε α αμάξι που γουστάρεις, απλά υπολόγισε τις βενζίνες, σέρβις, ασφάλειες τέλη. Αν σε βγάζουν οικονομικά είσαι μια χαρά. 

Μην κοιτάς επιτόκια στο 10% είναι πάρα πολλά. Κάνε μια βόλτα από τις τράπεζες να δεις τι παίζει και το πόσα σου καλύπτουν για αρχή. Δυστυχώς στα μεταχειρισμένα χάνεις αρκετά λόγω χρηματοδότησης αν δεν έχεις μετρητα

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας. 

Θα τα πάρω όλα υπόψη. Λογικά θα περιμένω 1-2 μήνες ακόμα για να κρατήσω κάτι στην άκρη για τυχών προβλήματα και θα το πάρω άνοιξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα λάμβανα σοβαρά υπόψιν και την χρήση που θα κάνεις, θα το έχεις για καθημερινό αμάξι?
Πόσα κμ θα  κάνεις  τη μερα και πού?
Αυτό το αμάξι μεσα σε πόλη πρέπει να καίει γύρω στα 20 λίτρα /100κμ

Εχει υψηλή συμπίεση οπότε πρέπει να βάζεις 98 αν όχι 100άρα βενζίνη.
Υπολόγισε το μηνιαίο κόστος βενζίνης βάλε και την δόση και αν βγαίνεις πάρτο..

Επεξ/σία από lalalaxi

Στις 3/2/2023 στις 3:21 ΜΜ, alexioannou είπε

Να σου πω τι έκανα εγώ.

Δούλευα στην εστίαση και μάζεψα λεφτά.

Τότε είχα ένα Punto gt.

Λέγαμε με φίλο να κάνουμε δουλειά στον χώρο μας .

Τελικά έφτιαξα μια γκαρσονιέρα χωρίζοντας το σπίτι μου 100τμ σε 62τμ και 38τμ.

Αυτό μου αποφέρει σήμερα 450€ τον μήνα.

Έξω από το σπίτι το Punto gt.

3 χρόνια  μετά έχω έτοιμη την δεύτερη γκαρσονιέρα στο ίδιο κτήριο στην ταράτσα θέα ακρόπολη μέχρι θάλασσα . .

Αποδιδει πολύ περισσότερα γιατί είναι στην βραχυχρόνια.....

Το Punto gt παραμένει έξω από το σπίτι .....

*Έκανα μια πλήρη ανακατασκευή μοτέρ με 600€ και με υπερκαλύπτει.......

Ελπίζω να βοήθησα.....

*2 

Μπορώ τώρα να αγορασω όποιο αμάξι θέλω μέχρι κάποιες χιλιάδες ευρώ, αφού ταυτόχρονα δουλεύω κιολας.

Δεν με ενδιαφέρει καν... 

Πεταμένα χρήματα ..  

μεγαλε δικος μου εισαι,και εγω εκανα οικονομια και οταν ηρθε η ωρα και αποπληρωθηκαν τα εξοδα που επρεπε να αποπληρωθουν απο τους φορους και τις κληρονομιες  βγηκαν τα γουστα που επρεπε να βγουν,και ασε τους αλλους με τα sport αμαξια

Στις 4/2/2023 στις 12:41 ΠΜ, f3d0n είπε

Δεν χρειάζεσαι ούτε forum, ούτε youtube, ούτε εμένα να σου πω ότι ένα μεταχειρισμένο 20ετιας, με πολλά χιλιόμετρα, το οποίο έχει αλλάξει 5-10 χέρια και οι προκατοχοι του το οδηγούσαν στο κόκκινο, ότι θα σου βγάλει προβλήματα. Η απλή λογική το λέει.

Καλα αυτο ειναι δεδομενο , ενα παλιο αμαξι και μαλιστα σπορ λογικο ειναι οτι θα βγαλει προβληματα ( αν δεν εχει ηδη) . Και δεν υπαρχει κανενας μαστορας οσο καλος και να ειναι να εγγυηθει οτι δεν θα βγαλει καπου προβλημα . 

Απο την αλλη ειναι και θεμα το πως βλεπει καποιος ενα μεταχειρισμένο εχω αρκετους γνωστους που μου λενε κοιτα εχω παρει αυτο το αμαξι 15 ετων και δεν εχει βγαλει τιποτα, και οταν το οδηγώ βλεπω οτι οι δισκοι ειναι προς το τελος , το δισκο πατιναρει , οι ταχυτητες μερικες φορες δεν μπαινουν, τα ρουλεμαν σκουζουν , τα σινεμπλοκ στο τελος τους , η βαση μηχανης παταει στα 2 λαστιχα, απο πισω βγαζει μαυριλα δεν κανει καλη καυση,μεσα τα πλαστικα ειναι κουδουνιστρες,ο ουρανος εχει πεσει , το διαφορικο κανει σαν τρακτερ  κτλ κτλ ...Και παρολα αυτα σου λενε δεν μου εχει βγαλει κατι παει στο δρομο μια χαρα .  

Δεν ειμαι κατα στο μεταχειρισμένο, φτανει να ξερεις τι παιρνεις και να εχεις στο μυαλο σου οτι αν δοσεις πχ 10.000 πρεπει να εχεις και αλλα λεφτα στην ακρη για οτι συμβει η πρεπει να αλλαχτεί. 

Ps. Οχι οτι και τα καινουργια δεν βγαζουν , Το δικο μου OPC (κουτα) μου εβγαλε απειρα προβληματα μεχρι και μοτερ κόλλησε αλλα ολα ηταν εντος εγγυησης δεν εδωσα ουτε ενα ευρο , και εννοείται αμαξι αντικαταστασης απο αντιπροσωπεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, laserjesus είπε

Είναι χαζό να παίρνει κάποιος δάνειο.. για οτιδήποτε.

Enough said.

Ανάλογα την περίπτωση,δεν είναι απόλυτο αυτό.Επιχειρηματικά ή στεγαστικά δεν είναι.Κάτι καταναλωτικά ή διακοποδάνεια είναι.

Τωρα για ένα Subaru 20ετων,προφανώς και ειναι.

Μου θύμισες αυτο

A6693DC2-9689-4AA2-9F03-A2D5AEF24068.jpeg

Επεξ/σία από jmmys

Πατρών αδερφέ μια ζωη την έχουμε μην σου μένει αποθημενο.... Να το πάρεις στα 60 να το κανεις τι???? Πηγενε και πάρτω να ηρεμήσει η ψυχούλα σου αν δεν έχεις άλλες σοβαρές υποχρεώσεις έτσι.....

Στις 7/2/2023 στις 11:48 ΠΜ, lightsout είπε

Δανειοδοτούν οι τράπεζες για όχημα άνω της δεκαετίας; 

Ναι. Το θέμα είναι ότι δεν δίνουν μεγάλα δάνεια για μεταχειρισμένα γενικότερα. 50% και να έχεις το άλλο 50% είναι συνήθως ο κανόνας, αλλά και μέχρι το ετήσιο εισόδημά σου για 5-6 χρόνια. (πχ αν βγάζεις 14 και κάνει 28, παίρνεις 14). Όπως και να έχει, σπάνια έχεις σταθερό επιτόκιο στα μεταχειρισμένα ή αν έχεις πάει κοντά 13-14% (διπλάσιο από καινούργιο δλδ)

TBI BANK = αισχροκέρδεια 

με δυο λόγια έκανα αίτηση για καταναλωτικό 5000 λόγο του χαμηλού επιτοκίου που διαφημίζουν στην σελίδα τους 9,9%. Με κάλεσαν πίσω και μου είπαν ότι εγκρίθηκε !!! Με επιτόκιο 19.9% τόσο λεει με αξιολογούνε , εδώ να σημειώσω δεν έχω άλλο δάνειο και γενικά δεν χρωστάω με καθαρό ατομικό εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ .Φυσικά το απέρριψα , ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ για κάνα BNPL καλοί είναι .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...