DoctorDoctor Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Κατά πρώτον, ως προς την ερώτηση , εξαρτάται πόσο γιόλο είσαι γενικά. Δευτερον , από ότι περιγράφεις, έχεις ικονοποιητικά εισοδήματα οπότε σε 2 χρόνια λογικά μπορείς να τα μαζέψεις και να το αγοράσεις με μετρητά. Για να μην μπορείς να τα μαζέψεις μάλλον η διαχειρησή σου είναι κάπως προβληματική οπότε σε συνδυασμό με το δάνειο μπορεί να ξεφύγεις. Πολύ. Hahahahaha, ναι. Η διαχειρησή μου ειναι για τα σκουπίδια. Ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι δεν με πολυψήνει να αλλάξω το lifestyle μου για να μαζέψω λεφτά να πάρω κάτι στο μέλλον. Αν όμως είχα αυτό το κάτι, π.χ. ένα sti στα χέρια μου, τότε σίγουρα θα άλλαζα για να μην ξεφύγουν τα πράγματα. Γιαυτό έκανα αυτό το post. Να πάρω γνώμες. Είμαι χαζός γενικά αλλά δεν θα γαμήσω την ζωή μου για ενα αυτοκίνητο. Έχω πάρει πολλά ενδιαφέρον σχόλια που θα πάρω κατα νου... αλλά μάλλον με βλέπω με STI σε κάνα δύμηνο. Κρίμα μόνο που θα έχουν λιώσει τα χιόνια.
atrigane Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, DoctorDoctor είπε Απλά θέλω ενα όμορφο classic blue STI, να τροποποιήσω turbo να κάνει stututututututu, να περνάω semi-slicks να μπαίνω στην πίστα να τρέχω, μετά να βάζω χιονολάστιχα και να παίρνουμε τα βουνά με την κοπέλα μου χωρίς αλυσίδες, να κάνουμε βόλτες και πάει λέγοντας. Όλοι αυτοί είναι οι πιο σωστοί λόγοι για να το πάρεις. Δε βλέπω καμία χαζομάρα 6
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, DoctorDoctor είπε Αμφιβάλλω οτι το αυτοκίνητο θα επιβιώσει την χρήση που θέλω να κάνω αρκετά ώστε να πωληθεί αργότερα. Και ακόμη περισσότερο αμφιβάλλω ότι θα βρεθεί καποιος που να το θέλει. Και αυτός που θα στο πουλήσει το ίδιο σκέφτεται.Τέτοια αμάξια τα αγοράζει κανεις καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα,ώστε να μην είναι καραξεσκισμενα.Πολλά είναι πάνω από 280 αλογα,όποτε ήδη πειραγμένα. Εκτός αν εχεις τα τόσα πολλά χρήματα που δεν σε νοιάζει να τρέχεις στα συνεργεία. Το θέμα ασφάλεια είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Απο εκεί και πέρα,αν σου αρέσει τόσο πολύ,καντο. Ποσο χρόνων είσαι; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από jmmys
tzotzo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Και θα βρεθεί κάνα i3 στον δρόμο θα πατήσετε, και θα βλέπεις στον ύπνο σου κολώνες
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε Κοστος αγορας 16.500 ευρ (δανειο 12-13Κ δε θυμαμαι) Για Super sports car καλη τιμή.Μην πω τζάμπα. Τι αμάξι αν επιτρέπεται; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από jmmys
vamvakoolas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Αν έχασες 5000€ δεν έχασες και κάτι φοβερό. Οπότε δεν ήταν "χαζή απόφαση" όπως αναφέρεις. Συνοπτικά υπάρχουν κάποιες σταθερές στη ζωή, που ξεκαθαρίζουν καλύτερα τις αποφάσεις μας. Μερικές απο αυτές ειναι: Τα γούστα πληρώνονται Στόχος ειναι να μην μένουν απωθημένα, γιατί αργότερα έχουν πολλαπλάσιο κόστος. Τα μαθήματα πληρώνονται. Και τα θεωρητικά και τα πρακτικά. Η γνώση δεν ειναι τσαμπα. Βάσει των παραπάνω, το να χάσεις 5000€ σε διάρκεια 5 ετών, δεν το κάνει κακιά αποφάση. ηταν κακη αποφαση γιατι ημουν σε ηλικια >30 ετων και δεσμευτικα με ενα δανειο 4-5 ετων. Αυτο προκαλεσε 1)Αγχος μη χασω δουλεια (τοτε ηταν στη μοδα τα δραματα που δε μπορουσαν να πληρωσουν δοσεις) 2)ζουσα ψιλομιζερα (π.χ δυσκολευουν για βραδυνες εξοδους/διακοπες) βεβαια απο τοτε...lesson learned δε θα γραψω τι ειχα τοτε αλλα με τι το ανταλλαξα ->audi A4 Turbo Cabrio (S line) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε δε θα γραψω τι ειχα τοτε αλλα με τι το ανταλλαξα ->audi A4 Turbo Cabrio (S line) Κρατικό μυστικό;
Haldol Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, tzotzo είπε Και θα βρεθεί κάνα i3 στον δρόμο θα πατήσετε, και θα βλέπεις στον ύπνο σου κολώνες Πολύ που θα τον νοιάξειιι... και στα μικροκύματα ψήνεις κρέας πιο γρήγορα απ' ότι στα κάρβουνα, αλλά ποιος θέλει μια μοσχαρίσια στα μικροκύματα; Ξέρω, ναι, κλισέ, αλλά παραμένει άπειρα σωστό. Το BMW i3 είναι απλά ένα βαρετό μέσο μετακίνησης. Ναι, έχει καλούτσικο 0-100, αλλά ποιος νοιάστηκε; 6
alexioannou Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Να σου πω τι έκανα εγώ. Δούλευα στην εστίαση και μάζεψα λεφτά. Τότε είχα ένα Punto gt. Λέγαμε με φίλο να κάνουμε δουλειά στον χώρο μας . Τελικά έφτιαξα μια γκαρσονιέρα χωρίζοντας το σπίτι μου 100τμ σε 62τμ και 38τμ. Αυτό μου αποφέρει σήμερα 450€ τον μήνα. Έξω από το σπίτι το Punto gt. 3 χρόνια μετά έχω έτοιμη την δεύτερη γκαρσονιέρα στο ίδιο κτήριο στην ταράτσα θέα ακρόπολη μέχρι θάλασσα . . Αποδιδει πολύ περισσότερα γιατί είναι στην βραχυχρόνια..... Το Punto gt παραμένει έξω από το σπίτι ..... *Έκανα μια πλήρη ανακατασκευή μοτέρ με 600€ και με υπερκαλύπτει....... Ελπίζω να βοήθησα..... *2 Μπορώ τώρα να αγορασω όποιο αμάξι θέλω μέχρι κάποιες χιλιάδες ευρώ, αφού ταυτόχρονα δουλεύω κιολας. Δεν με ενδιαφέρει καν... Πεταμένα χρήματα .. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από alexioannou 5 1 2
konc Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Κάντο, ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και πληροίς τις προϋποθέσεις, δεν είναι yolo. Εδώ άλλοι με τον βασικό βάζουν 10 χρόνια δάνειο για κουβάδες
NT1G Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 WRX STI 2002-2006. Στην Ελλάδα του 2023 με την βενζίνη στα 2 € το λίτρο. Και τιμή 15-30 χιλιάδες ευρώ. Και δάνειο. Ναι πάρ' το, η πιο σωστή κίνηση. 7 3 1
thanasisxask Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 @DoctorDoctorαυτό που το "τώρα" πρόσεχε το, μπορεί να την πατήσεις λόγο ενθουσιασμού και να μην πάρεις "καλό" αυτοκίνητο.
NickTG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 1 hour ago, tzotzo said: Και θα βρεθεί κάνα i3 στον δρόμο θα πατήσετε, και θα βλέπεις στον ύπνο σου κολώνες Στον ύπνο του ίσως γιατί στον ξύπνιο του κανένα i3 δεν πρόκειται να τον περάσει. 1
Sakiz105 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 46 λεπτά πριν, alexioannou είπε Να σου πω τι έκανα εγώ. Δούλευα στην εστίαση και μάζεψα λεφτά. Τότε είχα ένα Punto gt. Λέγαμε με φίλο να κάνουμε δουλειά στον χώρο μας . Τελικά έφτιαξα μια γκαρσονιέρα χωρίζοντας το σπίτι μου 100τμ σε 62τμ και 38τμ. Αυτό μου αποφέρει σήμερα 450€ τον μήνα. Έξω από το σπίτι το Punto gt. 3 χρόνια μετά έχω έτοιμη την δεύτερη γκαρσονιέρα στο ίδιο κτήριο στην ταράτσα θέα ακρόπολη μέχρι θάλασσα . . Αποδιδει πολύ περισσότερα γιατί είναι στην βραχυχρόνια..... Το Punto gt παραμένει έξω από το σπίτι ..... *Έκανα μια πλήρη ανακατασκευή μοτέρ με 600€ και με υπερκαλύπτει....... Ελπίζω να βοήθησα..... *2 Μπορώ τώρα να αγορασω όποιο αμάξι θέλω μέχρι κάποιες χιλιάδες ευρώ, αφού ταυτόχρονα δουλεύω κιολας. Δεν με ενδιαφέρει καν... Πεταμένα χρήματα .. be you, δεν έχεις σπίτι εξαρχής και συνεχίζεις να δουλεύεις εστίαση. Δεν αγοράζεις νέο όχημα όταν έχεις την δυνατότητα. Έρχεται το 2022, το ενοίκιό σου πάει από 180 στα 450 τον μήνα για γκαρσονιέρα 38τμ. Θες 600 ευρώ για ανακατασκευή κινητήρα στο Punto Gt. Το βάζεις αγγελία 1000 ευρώ καθώς είναι πεταμένα λεφτά Όλα είναι θέμα συγκυριών. Ο καθένας κάνει κουμάντο με ότι έχει. Αν έχει 300 για ξόδεμα κάθε μήνα και θέλει αμάξι ας πάρει αμάξι. Άλλοι πετάνε τόσα σε τσιγάρα και σουβλάκια κάθε μήνα, αλλά επειδή δεν έχουν αμάξι το σνομπάρουν. 3 1
spectaculator Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, DoctorDoctor είπε Καλημέρα σε όλους, Ονειρικό αυτοκίνητο: WRX STI 2002-2006. Το αυτοκίνητο πάει απο 15.000E μέχρι και 30.000E. Είμαι στην φάση όπου μπορώ άνετα να ξεπληρώσω δάνειο σε 2-3 χρόνια. Μπορώ και άνετα να συντηρήσω το αυτοκίνητο. Λογικά με το ισόδημα μου μπορώ εύκολα να πάρω δάνειο με σκατένιο 9-10% επιτόκιο. Οπότε ρωτάω, πόσο χαζό θα ήταν να το κάνω? Πως γίνεται περίπου η διαδικασία? Αυτό το δάνειο που δίνει το car.gr απο TBI μετράει? Γενικά δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί η όλη φάση οπότε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα δεκτό. (Εκτός τύπου: "Απλά κράτα λεφτά να το πάρεις κατευθείαν." Δεν μου αρέσει η ιδέα να περιμένω.) Αν είσαι σίγουρος πως μπορείς να αποπληρώσεις το δάνειο τόσο σύντομα ο.κ. Αν και τώρα θέλει λίγο προσοχή γιατί η ΕΚΤ ανεβάζει συνεχώς τα επιτόκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα