Προς το περιεχόμενο

Πόσο χαζό θα ήταν να πάρω δάνειο για sport αυτοκίνητο?

DoctorDoctor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους, 

Ονειρικό αυτοκίνητο: WRX STI 2002-2006. Το αυτοκίνητο πάει απο 15.000E μέχρι και 30.000E. 

Είμαι στην φάση όπου μπορώ άνετα να ξεπληρώσω δάνειο σε 2-3 χρόνια. Μπορώ και άνετα να συντηρήσω το αυτοκίνητο. Λογικά με το ισόδημα μου μπορώ εύκολα να πάρω δάνειο με σκατένιο 9-10% επιτόκιο. 

Οπότε ρωτάω, πόσο χαζό θα ήταν να το κάνω? Πως γίνεται περίπου η διαδικασία? Αυτό το δάνειο που δίνει το car.gr απο TBI μετράει? Γενικά δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί η όλη φάση οπότε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα δεκτό. (Εκτός τύπου: "Απλά κράτα λεφτά να το πάρεις  κατευθείαν." Δεν μου αρέσει η ιδέα να περιμένω.) 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ημουν και εγω σα και εσενα και το ....εκανα! Ημουν στη καψα, μπακουρι ειχα δουλιτσα και το εκανα. Μου εδωσε αρκετες χαρες το αμαξι (super sportscar) αλλα αν το δω τωρα ισως ηταν χαζη αποφαση (με τοσα χρηματα μπορουσα να κανω κατι αλλο)..

Εγω ειχα ενα πολυ μικρο ποσο σα προκαταβολη 3000 ευρ. Πηγα σε μαντρα/αντιπροσωπο και του ειπα χυμα τη κατασταση μου. Μου προτεινε καποιες τραπεζες που συνεργαζοταν για δανειο ενω με βοηθησε και αυτος (εκπτωση στην αρχικη τιμη). To δανειο το ειχα για 4-5 χρονια (δε θυμαμαι ακριβως) με χαμηλη δοση 290 ευρ. Μαλιστα ειχα προτεινει στη τραπεζα το τελευταιο χρονο που ειχα μαζεψει τα χρηματα να μου κανει αρση παρακρατησης στην αδεια κυκλοφοριας (ωστε να ειναι δικο μου) και δεχτηκε αν και πηρε καποιους μηνες (2-3). Με το που εγινε η αρση παρακρατησης το εδωσα (για την ακριβεια ανταλλαγη) με ενα αλλο αμαξι

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, DoctorDoctor είπε

Καλημέρα σε όλους, 

Ονειρικό αυτοκίνητο: WRX STI 2002-2006. Το αυτοκίνητο πάει απο 15.000E μέχρι και 30.000E. 

Είμαι στην φάση όπου μπορώ άνετα να ξεπληρώσω δάνειο σε 2-3 χρόνια. Μπορώ και άνετα να συντηρήσω το αυτοκίνητο. Λογικά με το ισόδημα μου μπορώ εύκολα να πάρω δάνειο με σκατένιο 9-10% επιτόκιο. 

Οπότε ρωτάω, πόσο χαζό θα ήταν να το κάνω? Πως γίνεται περίπου η διαδικασία? Αυτό το δάνειο που δίνει το car.gr απο TBI μετράει? Γενικά δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί η όλη φάση οπότε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα δεκτό. (Εκτός τύπου: "Απλά κράτα λεφτά να το πάρεις  κατευθείαν." Δεν μου αρέσει η ιδέα να περιμένω.) 

Δεν στέκομαι στο δάνειο και στα έξοδα. Θα σταθώ σε κάτι άλλο. Στην αξία μεταπώλησης. Υπάρχουν συγκεκριμένα αυτοκίνητα που τα παιρνεις, τα κρατάς 5 χρόνια και μετά τα πουλάς στην ίδια τιμή. Εν ολίγοις δεν έχεις χάσει κεφάλαιο. Ένα απο αυτά είναι πχ το ΜΧ5.

Οπότε αν θεωρείς ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία το αμάξι, απο μένα είναι ΝΑΙ. Κάνεις το κομμάτι σου κ δεν χάνεις τίποτα.

18 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

ημουν και εγω σα και εσενα και το ....εκανα! Ημουν στη καψα, μπακουρι ειχα δουλιτσα και το εκανα. Μου εδωσε αρκετες χαρες το αμαξι (super sportscar) αλλα αν το δω τωρα ισως ηταν χαζη αποφαση (με τοσα χρηματα μπορουσα να κανω κατι αλλο)..

Εγω ειχα ενα πολυ μικρο ποσο σα προκαταβολη 3000 ευρ. Πηγα σε μαντρα/αντιπροσωπο και του ειπα χυμα τη κατασταση μου. Μου προτεινε καποιες τραπεζες που συνεργαζοταν για δανειο ενω με βοηθησε και αυτος (εκπτωση στην αρχικη τιμη). To δανειο το ειχα για 4-5 χρονια (δε θυμαμαι ακριβως) με χαμηλη δοση 290 ευρ. Μαλιστα ειχα προτεινει στη τραπεζα το τελευταιο χρονο που ειχα μαζεψει τα χρηματα να μου κανει αρση παρακρατησης στην αδεια κυκλοφοριας (ωστε να ειναι δικο μου) και δεχτηκε αν και πηρε καποιους μηνες (2-3). Με το που εγινε η αρση παρακρατησης το εδωσα (για την ακριβεια ανταλλαγη) με ενα αλλο αμαξι

Δεν μας είπες όμως. Πόσο το πήρες και πόσο το πούλησες. Εκεί φαίνεται αν άξιζε ή οχι η όλη κίνηση

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ειχα για 4-5 χρονια (καπου εκει).

Κοστος αγορας 16.500 ευρ (δανειο 12-13Κ δε θυμαμαι)

Επειδη το ανταλλαξα (το εγραψα αυτο) και εδωσα και μικρη χρηματικη διαφορα εκτιμω οτι αυτο που αγορασα αξιζε 10.000-11.000 τοτε

αρα μαθηματικα εχασα 5Κ περιπου σε βαθος 4-5 χρονια

Επειδη αγνοεις κατι που τονισα: ηταν χαζη αποφαση αλλα δε με ενοιαζε τοτε. Ημουν νεος ηθελα ενα σπορ αυτοκινητο (να οδηγαω και να γουσταρω) και ...γκομενομαγνητη. Στο δευτερο....εβγαλε τα λεφτα του :)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, DoctorDoctor είπε

Καλημέρα σε όλους, 

Ωραιο αμαξι αλλα απο φιλο που το ειχε εκιαγε τα ...εντερα του 

Τι φροντιδα ειχε απο τον προηγουμενο ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

33k βγαίνει καινούργιο το I30 N με πρακτικά τον ίδιο κινητήρα. Ναι ξέρω, παίζει ρόλο και η νοσταλγία, αλλά παίρνεις πιο εύκολα δάνειο για νέο αυτοκίνητο και με μικρότερο επιτόκιο

• Like 1
  • Confused 2

4 minutes ago, Sakiz105 said:

33k βγαίνει καινούργιο το I30 N με πρακτικά τον ίδιο κινητήρα. Ναι ξέρω, παίζει ρόλο και η νοσταλγία, αλλά παίρνεις πιο εύκολα δάνειο για νέο αυτοκίνητο και με μικρότερο επιτόκιο

Τι εννοείς πρακτικά τον ίδιο κινητήρα? Τι σχέση έχουν? 

Ούτε σαν αυτοκίνητα έχουν σχέση βέβαια. 

• Like 3
  • Thanks 1

24 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

40 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Υπάρχουν συγκεκριμένα αυτοκίνητα που τα παιρνεις, τα κρατάς 5 χρόνια και μετά τα πουλάς στην ίδια τιμή. Εν ολίγοις δεν έχεις χάσει κεφάλαιο

Οπότε αν θεωρείς ότι α

νήκει σε αυτή την κατηγορία το αμάξι, απο μένα είναι ΝΑΙ. Κάνεις το κομμάτι σου κ δεν χάνεις τίποτα.

Ευχαριστώ αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν με ενδιαφέρει ούτε η μεταπώληση ούτε να κερδίσω λεφτά, ούτε να χάσω. Απλά θέλω ενα όμορφο classic blue STI, να τροποποιήσω turbo να κάνει stututututututu,  να περνάω semi-slicks να μπαίνω στην πίστα να τρέχω, μετά να βάζω χιονολάστιχα και να παίρνουμε τα βουνά με την κοπέλα μου χωρίς αλυσίδες, να κάνουμε βόλτες και πάει λέγοντας.  

Αργότερα, άμα βαρεθώ ας χάσω λεφτά στην μεταπώληση. Ας μην πωληθεί καν. Αμφιβάλλω οτι το αυτοκίνητο θα επιβιώσει την χρήση που θέλω να κάνω αρκετά ώστε να πωληθεί αργότερα. Και ακόμη περισσότερο αμφιβάλλω ότι θα βρεθεί καποιος που να το θέλει. 

Θέλω να το πάρω αποκλειστικά για την πλάκα και τα γούστα μου. 

16 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ωραιο αμαξι αλλα απο φιλο που το ειχε εκιαγε τα ...εντερα του 

Τι φροντιδα ειχε απο τον προηγουμενο ?

Τίποτα περίεργο. Αυτό που κοιτάω τώρα είναι στα 18k, stock ξεχασμένο με λίγη συντήρηση. 90k χιλιόμετρα σε ταξίδια λέει. Θα το ελένξω σε μηχανικό προφανός πριν το πάρω. 

Ας καίει ότι θέλει. Δεν με πολυενδιαφέρει εκτός αν υπάρχει πρόβλημα. Θα είναι fun car. Όχι καθημερινό. 

7 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Ωραίο αλλά πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Είναι μόνο η νοσταλγία και αγάπη για το sti που με κάνει να θέλω να το πάρω. Άμα είναι να πετάξω λεφτά σε οποιοδήποτε άλλο τότε θα κοιτούσα και πολλά άλλα αυτοκίνητα και μάλλον δεν θα έπερνα δάνειο. 

Η διαφορά είναι οτι το sti το θέλω ΤΩΡΑ. Γιαυτό κοιτάω σε δάνεια. Αλλιώς κρατάω λεφτά και σε κάνα χρόνο παίρνω ότι μου καπνίσει. 

• Like 4

Αν είσαι στην οικονομική θέση να κάνεις άνετα την κά**α σου, κάντο. Δε θα το μετανιώσεις. Αν στο μήνα δε σου περισσεύουν λεφτά, και βγάζεις όσα χαλάς ή έστω ένα τσικ περισσότερο, ξέχνα το.

Δεν αναφέρομαι στο θέμα του δανείου, διότι λίγος κόσμος έχει κεφάλαιο που μπορεί να "σφάξει". Οπότε δε διαφωνώ με τη λογική του δανείου. Παρόλα αυτά, το εισόδημά σου πάλι πρέπει να 'χει αρκετό headroom ώστε να το κάνεις.

Μόλις τώρα, DoctorDoctor είπε

Ευχαριστώ αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν με ενδιαφέρει ούτε η μεταπώληση ούτε να κερδίσω λεφτά, ούτε να χάσω. Απλά θέλω ενα όμορφο classic blue STI, να

Ωραίο αλλά πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Είναι μόνο η νοσταλγία και αγάπη για το sti που με κάνει να θέλω να το πάρω. Άμα είναι να πετάξω λεφτά σε οποιοδήποτε άλλο τότε θα κοιτούσα και πολλά άλλα αυτοκίνητα και μάλλον δεν θα έπερνα δάνειο. 

Η διαφορά είναι οτι το sti το θέλω ΤΩΡΑ. Γιαυτό κοιτάω σε δάνεια. Αλλιώς κρατάω λεφτά και σε κάνα χρόνο παίρνω ότι μου καπνίσει. 

Τότε θεωρώ είναι λάθος η ερώτηση. Η ερώτησή σου είναι "πως μπορώ να πάρω δάνειο χ χρήματα για μεταχειρισμένο". 

Πάντως να ξέρεις, για μεταχειρισμένα συνήθως είναι 12-13% και πολύ λιγότερα λεφτά. Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος με μάντρα μπορεί να σου βγάλει για περισσότερα. Εγώ για μεταχειρισμένη Giulia που ρώτησα έδιναν μέχρι 50% (14κ)

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

Τέτοια βλέπω, και χαίρομαι. 

2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Αν είσαι στην οικονομική θέση να κάνεις άνετα την κά**α σου, κάντο. Δε θα το μετανιώσεις. Αν στο μήνα δε σου περισσεύουν λεφτά, και βγάζεις όσα χαλάς ή έστω ένα τσικ περισσότερο, ξέχνα το.

Δεν αναφέρομαι στο θέμα του δανείου, διότι λίγος κόσμος έχει κεφάλαιο που μπορεί να "σφάξει". Οπότε δε διαφωνώ με τη λογική του δανείου. Παρόλα αυτά, το εισόδημά σου πάλι πρέπει να 'χει αρκετό headroom ώστε να το κάνεις.

Yeah υπάρχει headroom. Όπως έγραψα λίγο πιο πάνω απλά το θέλω τώρα. 

1 λεπτό πριν, BarcodeCrew είπε

subaru με boxer κινητηρα ,θα εισαι ο κουμπαρας στα συνεργεια

Το συνεργείο μου θα χαρεί ιδιαίτερα. 

1 λεπτό πριν, Sakiz105 είπε

Τότε θεωρώ είναι λάθος η ερώτηση. Η ερώτησή σου είναι "πως μπορώ να πάρω δάνειο χ χρήματα για μεταχειρισμένο". 

Πάντως να ξέρεις, για μεταχειρισμένα συνήθως είναι 12-13% και πολύ λιγότερα λεφτά. Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος με μάντρα μπορεί να σου βγάλει για περισσότερα. Εγώ για μεταχειρισμένη Giulia που ρώτησα έδιναν μέχρι 50% (14κ)

Maybe. 

Δεν ξέρω πως λειτουργεί όλη η φάση γενικά. Προσπαθώ γενικά να καταλάβω όχι μόνο πως, αλλά και αν αξίζει. 14k είναι πολύ κομπλέ θεωρώ. Πετάω και εγώ αλλα 6-7k και σε 2 μήνες έχω αυτοκίνητο. 

Υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

το ειχα για 4-5 χρονια (καπου εκει).

Κοστος αγορας 16.500 ευρ (δανειο 12-13Κ δε θυμαμαι)

Επειδη το ανταλλαξα (το εγραψα αυτο) και εδωσα και μικρη χρηματικη διαφορα εκτιμω οτι αυτο που αγορασα αξιζε 10.000-11.000 τοτε

Επειδη αγνοεις κατι που τονισα: ηταν χαζη αποφαση αλλα δε με ενοιαζε τοτε. Ημουν νεος ηθελα ενα σπορ αυτοκινητο (να οδηγαω και να γουσταρω) και ...γκομενομαγνητη. Στο δευτερο....εβγαλε τα λεφτα του :)

Αν έχασες 5000€ δεν έχασες και κάτι φοβερό. Οπότε δεν ήταν "χαζή απόφαση" όπως αναφέρεις. 

Συνοπτικά υπάρχουν κάποιες σταθερές στη ζωή, που ξεκαθαρίζουν καλύτερα τις αποφάσεις μας. Μερικές απο αυτές ειναι:

• Τα γούστα πληρώνονται
  • Στόχος ειναι να μην μένουν απωθημένα, γιατί αργότερα έχουν πολλαπλάσιο κόστος. 
  • Τα μαθήματα πληρώνονται. Και τα θεωρητικά και τα πρακτικά. Η γνώση δεν ειναι τσαμπα. 

Βάσει των παραπάνω, το να χάσεις 5000€ σε διάρκεια 5 ετών, δεν το κάνει κακιά αποφάση.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3

1 ώρα πριν, DoctorDoctor είπε

Καλημέρα σε όλους, 

Κατά πρώτον, ως προς την ερώτηση , εξαρτάται πόσο γιόλο είσαι γενικά.

Δευτερον , από ότι περιγράφεις, έχεις ικονοποιητικά εισοδήματα οπότε σε 2 χρόνια λογικά μπορείς να τα μαζέψεις και να το αγοράσεις με μετρητά. Για να μην μπορείς να τα μαζέψεις μάλλον η διαχειρησή σου είναι κάπως προβληματική οπότε σε συνδυασμό με το δάνειο μπορεί να ξεφύγεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...