Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα προβλημα, εχω συνδεμενη την ηχομπαρα και την τηλεοραση μεσο hdmi arc και ενω παιζει κανονικα μετα απο κανενα 2ωρο η 4ωρο τρωει ενα disconnect για 3 δευτερολεπτα, παιζουν τα ηχεια της τηλεορασης και ξαναγυρναει ο ηχος στην ηχομπαρα. εχω δει σε διαφορα φορουμ με την συγκεκριμενη σειρα το Arc δουλευει οπως να ναι, ειδικα αν εχεις κ αλλες συσκευες στις θυρες οπως ps5. Δοκιμασα τα παντα αλλα τπτ, καλωδια, να κλεισω το simplink, quick start τηλεορασης κτλπ.... τωρα την εχω optical κ δεν το κανει αλλα χανω σε ποιοτητα...

Εχει κανεις αναλογο προβλημα κ να εχει βρει καποια λυση?

Επεξ/σία από Metaksas
Δημοσ.

To πιο πιθανό να έχει κάποιο bug στην επικοινωνία μεταξύ tv sound bar. Για εμένα αν το πρόβλημα εμφανίζεται 1 φόρα στις 2 με 4 ώρες και διαρκεί 3 δευτερόλεπτα δεν το θεωρώ τόσο ενοχλητικό. Παρ όλα αυτα δεν χάνεις να κάτι απ το να κάνεις ένα factory reset στην τηλεόραση και βγάλε και την μπάρα κανένα δεκάλεπτο εκτώς ρεύματος.

Επίσης εξήγησε μου τι εννοείς χάνεις σε ποιότητα με το optical γιατί απ τα specs βλέπω ότι η μπάρα υποστιρίζει LPCM, Dolby Digital , AAC άρα όλα εντώς των δυνατοτήτων του optical. Σίγουρα αρνητικό είναι με το optical χάνεις τις επιλογές να χείρίζεσαι την μπάρα με το τηλέκοντρολ της τηλεόρασης, βέβαια στην περιπτώσή σου που είναι της ίδιας εταιρίας μπορεί το τηλεκοντρολ της τηλεόρασεις να στέλνει τις εντόλες χωρίς την hdmi σύνδεση (σε samsung γίνεται).

Δημοσ.

Χείρίζομαι την μπάρα με το τηλέκοντρολ της τηλεόρασης κανονικα, εχει μια επιλογη lg sync νομιζω λεγεται που το επιτρεπει. σε ποιοτητα δεν ημουν σιγουρος αν χανεις σε dolby digital, η το ψευτο atmos (Virtual atmos) που υποτιθεται οτι εχει.

Δημοσ.

To virtual atmos (αφου δεν υποστιρίζει τουλάχσιτον σαν σήμα Dolby Digital +) το κάνει εσωτερικά άρα δεν χάνεις κάτι . Το σήμα ήχου είναι ψηφιακό οπότε δεν υπάρχει διαφορά και επειδή το μεγίστο σε εύρος δεδομένων σήμα που περνάει η μπάρα σου μέσω HDMI είναι το ίδιο με αύτο που μπορεί να περάσει ένα optical καλώδιο, δεν θα έχεις διαφορά. Για οτιδήποτε παραπάνω ναι τότε θα έχανες από το optical.

Εγώ στη θέση σου δεν θα έκανα ουτε factory reset απ τη στιγμή που δεν χάνω κάτι με το optical. 

Το θέμα είναι βέβαια αν αποφασίσεις να κάνεις αναβάθμιση στην sound bar αν και πάλι χάνεις σήμα με το hdmi τότε το optical δεν θα είναι ισάξια λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...