antirix024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα, έχω το τροφοδοτικό του τίτλου και στο κουτί το έχω τοποθετήσει στο κάτω μέρος με τον ανεμιστήρα του να κοιτάζει προς τα πάνω (προς τη CPU δηλαδή). Έχω άλλους 3 140μμ, έναν μπροστά χαμηλά που τραβάει αέρα, και δυο πισω και πάνω που διώχνουν τον αέρα. Είχα την εντύπωση ότι το PSU σπρώχνει αέρα μέσα στο κουτί, αλλά μάλλον κάνω λάθος γιατί βλέπω ότι μαζεύει σκόνη μέσα στο κουτί (έχω και φίλτρα στους ανεμιστήρες) που σημαίνει ότι μάλλον το PSU ρουφάει αέρα και τον βγάζει από την πίσω πλευρά, αντί να σπρώχνει αέρα μέσα (και έτσι δημιουργεί αρνητική πίεση). Οι θερμοκρασίες είναι καλές γενικά. Όμως προβληματίζομαι ότι κάτι έχω κάνει λάθος. Ποια είναι η σωστή τοποθέτηση του PSU;
duffyduck Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος. Προτιμότερη είναι η τοποθέτηση με τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού προς τα κάτω, εφόσον το tower case έχει κάτω άνοιγμα με φίλτρο σκόνης. Διαφορετικά το τοποθετείς όπως τώρα, με τον ανεμιστήρα να κοιτά προς τα πάνω. Βέβαια ο αέρας μέσα στο κουτί είναι πιο ζεστός, αλλά κλάϊν.... 4
antirix024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, duffyduck είπε Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος. Προτιμότερη είναι η τοποθέτηση με τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού προς τα κάτω, εφόσον το tower case έχει κάτω άνοιγμα με φίλτρο σκόνης. Διαφορετικά το τοποθετείς όπως τώρα, με τον ανεμιστήρα να κοιτά προς τα πάνω. Βέβαια ο αέρας μέσα στο κουτί είναι πιο ζεστός, αλλά κλάϊν.... Thanks, τελικά όμως ο ανεμιστήρας του PSU τι κάνει; Τραβάει αέρα από το κουτί και τον διώχνει από πίσω; ή σπρώχνει τον ζεστό αέρα του τροφοδοτικού προς τα μέσα;
SabotazNic Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τραβαει αερα και τον βγαζει απο το πισω μερος. Γυρισε το με το fan κατω για να εχεις λιγοτερη αρνητικη πιεση. Το psu αξιζει να τραβαει αερα μεσα απο το κουτι αν ειναι στο πανω μερος. κατω δεν τρραβαει την θερμοτητα που βγαζει gpu/cpu, και χαλαει το airflow Πoιο κουτι εχεις και ποια ψυκτρα? Αν εχεις tower cooler με τον ανεμιστηρα να κοιταει πισω, ισως αξιζει τον πανω να τον πας μπροστα για να εχεις 2 intake και αρα θετικη πιεση. (ή να αγορασεις και αλλο fan) Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από SabotazNic 2
antirix024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, SabotazNic είπε Τραβαει αερα και τον βγαζει απο το πισω μερος. Γυρισε το με το fan κατω για να εχεις λιγοτερη αρνητικη πιεση. Το psu αξιζει να τραβαει αερα μεσα απο το κουτι αν ειναι στο πανω μερος. κατω δεν τρραβαει την θερμοτητα που βγαζει gpu/cpu, και χαλαει το airflow Πoιο κουτι εχεις και ποια ψυκτρα? Αν εχεις tower cooler με τον ανεμιστηρα να κοιταει πισω, ισως αξιζει τον πανω να τον πας μπροστα για να εχεις 2 intake και αρα θετικη πιεση. (ή να αγορασεις και αλλο fan) μάλλον έχεις δίκιο. Έχω αποφασίσει να πάρω έναν ακόμα για μπροστά που να σπρώχνει αέρα στο κουτί. Έχω αυτό. (BeQuite 500DX)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα