Προς το περιεχόμενο

Smart buttons και switchers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Η ιδέα είναι η εξής. Έχω την alexa 4th generation. Εχω βαλει σε καποια δωματια λαμπες με wifi και εχουν συνθεθει στην Alexa. Οι λαμπες ειναι απο διαφορες εταιριες...sonoff,wiz, xiaomi, eurolamp...Θελω να βαλω smart buttons οπου απο το γραφειο να ελεγχω τα φωτα του δωματιου και αλλων δωματιων.

Μου άρεσαν αυτά τα :

Philips Hue smart wireless dimmer switch v2

Philips Hue smart button

Philips Hue tap.

Tο ερώτημα είναι το εξής. Άλλου διαβάζω ότι χρειάζεται hub άλλου πως γίνεται και χωρίς αλλά δεν έχει πολλές δυνατότητες. Κάτι ίσως εγώ δεν μπορώ να καταλάβω. επίσης δεν ξέρω κατα ποσό εάν ακόμα και εάν πάρω το hub θα μπορώ να λειτουργούν πλήρως και κανονικά με άλλες λάμπες πχ χιαομι εφόσον πάλι το routine θα ειναι απο την Alexa.

Τα παραπάνω εξαρτήματα κάνουν τα εξής. το πρώτο ανοίγει κλείνει το φως και ντριμαρει.

το δεύτερο απλά είναι ένα κουμπί.

και το τρίτο ελέγχεις 3 δωμάτια.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, δεν έχω μπει πολύ βαθιά στον κόσμο του Philips Hue (μου φαίνονται λίγο ακριβά για αυτό που προσφέρουν), όμως μπορώ να δώσω μια κατεύθυνση για να ψάξεις παραπάνω. 

Απ' ότι έχω καταλάβει, οι περισσότερες (αν όχι όλες) συσκευές από το οικοσύστημα Philips Hue, δουλεύουν με το πρωτόκολλο Zigbee, που είναι ένα διαφορετικό δίκτυο από το wifi. Συνεπώς, για να μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους, θες ένα bridge το οποίο να μιλάει από τη μία με wifi, και να έχει και zigbee δίκτυο για να μιλάει με τις smart συσκευές. Τώρα για παράδειγμα βλέπω ότι λέει εδώ https://www.philips-hue.com/en-us/p/hue-bridge/046677458478#specifications πως το bridge υποστηρίζει όλους τους assistants των μεγάλων εταιρειών, οπότε θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις κάποιο link μεταξύ της alexa και του bridge. Οπότε όταν θα παίρνεις philips hue συσκευές, θα γίνονται pair με το bridge, και λόγω του link με την alexa θα τις έχεις διαθέσιμες και εκεί.

Επεξ/σία από thanasis00

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...