Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ MΟΥ ΣΤΟ FORUM.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ. ΟΤΑΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΤΟΝ Υ/Η ΣΒΗΝΕΙ Η ΟΘΟΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΦΩΤΑΚΙΑ, ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ, ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΒΗΣΩ ΤΟΝ Υ/Η.  ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΓΙΝΕΤΑΙ) ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ FORMAT? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

Δημοσ.

Καλημερα αφου στο κανει μια στις 10 δεν ειναι το λειτουργικο αλλιως θα στο εκανε καθε φορα, οταν το αντιληφθηκες για πρωτη φορα θυμασε αν εκανες καποια αλλαγη στις ρυθμισεις στο bios πχ στις ρυθμισεις των ανεμιστηρων;

• Like 1
Δημοσ.

Αλλαγή στο BIOS δεν θυμάμαι να έκανα. Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι οι κάρτες γραφικών.Είχα μία 3060ti μετά πήγα σε rx 6800xt και τώρα είμαι σε rtx 3070ti.  Όλες οι απεγκαταστάσεις στους drivers των καρτών έγιναν κανονικά. Αυτό μου το πρωτοέκανε η rx 6800xt και όταν έκανα επανεκκίνηση χειροκίνητα μου έβγαζε κάτι για το wattman της amd και γι αυτό την άλλαξα αλλά τώρα μου το έκανε και στην nvidia

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Laloutis76 είπε

Όλες οι απεγκαταστάσεις στους drivers των καρτών έγιναν κανονικά.

Η "κανονική" απεγκατάσταση των drivers των καρτών δεν αρκεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Για αυτό το λόγο έχει αναπτυχθεί και καθιερωθεί σαν κανονικός τρόπος απεγκατάστησής τους, το DDU. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

Είναι πολύ απλό στη χρήση, θα βρεις άπειρους οδηγούς online σε όλες τις γλώσσες. Αν μπορείς τρέξτο από safe mode, αλλά και αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Απαραίτητο είναι πρωτού ξεκινήσεις τις απεγκαταστάσεις μέσω DDU, αν κάνεις overclock στην κάρτα, να απεγκαταστήσεις κάθε τέτοιο πρόγραμμα, αφού καταγράψεις ή δημιουργήσεις αντίγραφο των ρυθμίσεών του, για να μην τις ψάχνεις μετά. Ρυθμίσεις σε afterburner ή άλλο πρόγραμμα overclock για προηγούμενη κάρτα μπορούν προκαλούν δυσλειτουργία στην επόμενη κάρτα, ειδικά αν είναι "κοντινά" μοντέλα της ίδιας εταιρίας (3060ti vs 3070ti π.χ.). Οι ρυθμίσεις αυτές δεν καθαρίζουν με την απεγκατάσταση driver, ούτε από DDU και μπορεί να είναι αυτές ο φταίχτης.

Το DDU το τρέχεις όσες φορές χρειάζεται να καθαρίσουν οι drivers από όλες τις εταιρίες. Μία για nvidia, δεύτερη για AMD και αν έχεις ενσωματωμένα intel και μια τρίτη για να είσαι σίγουρος. Μετά από ένα restart για κάθε απεγκατάσταση, κατεβάζεις από το site της nvidia, driver πιστοποιήμένο από τη microsoft ως WHQL.

Βλέπεις αν λύνεται το πρόβλημα και ενημερώνεις.

• Like 1
Δημοσ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ UNINSTALL  ME DDU ΤΟΥΣ DRIVERS ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ (3070ti) NA ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ UNINSTALL ΤΟΥΣ DRIVERS ΤΗΣ AMD ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΝΕΟΥΣ DRIVERS ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ WHQL.

ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ AFTERBURNER ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ FPS ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Laloutis76 είπε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ UNINSTALL  ME DDU ΤΟΥΣ DRIVERS ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ (3070ti) NA ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ UNINSTALL ΤΟΥΣ DRIVERS ΤΗΣ AMD ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΝΕΟΥΣ DRIVERS ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ WHQL.

Ολόσωστα.

2 ώρες πριν, Laloutis76 είπε

ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ AFTERBURNER ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ FPS ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ?

Το afterberner είναι το καλύτερο. Πρέπει να σημειώσεις/αποθηκεύσεις τις ρυθμίσεις του μήπως τις χρειαστείς και να το κάνεις απεγκατάσταση. Και αυτό πρέπει να γίνει πριν το DDU.

Επομένως η σωστή σειρά είναι:

α.) (Προαιρετικά) αποθήκευση ρυθμίσεων msi afterburner και rivatuner. Οι φάκελοι που χρειάζεται να γίνουν back-up είναι:

Για το MSI Afterburner:

• %programfiles(x86)%\MSI Afterburner\Profiles (όλος ο φάκελος)
  • %programfiles(x86)%\MSI Afterburner\MSIAfterburner.cfg (μόνο αυτό το αρχείο)

Για το RivaTuner:

• %programfiles(x86)%\RivaTuner Statistics Server\Profiles (όλος ο φάκελος)
  • %programfiles(x86)%\RivaTuner Statistics Server\ProfileTemplates\Config (μόνο αυτό το αρχείο)

Μετά από καθαρή εγκατάσταση ξαναπερνάμε τους συγκεκριμμένους φακέλους και αρχεία ή τα ξαναφτιάχνουμε από της αρχή από τα screenshots / γραπτές σημειώσεις μας.

β.) Απεγκατάσταση rivatuner.

γ.) Απεγκατάσταση afterburner.

δ.) Απεγκατάσταση όλων των drivers καρτών γραφικών από DDU, όπως γράφω παραπάνω και όπως πολύ σωστά έχεις καταλάβει.

ε.) Εγκατάστασταση νέων driver όπως παραπάνω και τέλος.

στ.) Εγκατάσταση afterburner και rivatuner από την αρχή.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Laloutis76 είπε

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ.

Χαίρομαι πολύ, αγαπητέ @Laloutis76!

15 ώρες πριν, Laloutis76 είπε

ΟΤΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ. 

Με βάση αυτό που γράφεις στην αρχική σου ανάρτηση, ότι δηλαδή κάθε φορά που του έδινες εντολή τερματισμού, δεν τα κατάφερνε να σβήσει, πιστεύω ότι δε θα σου το ξανακάνει και ότι το πρόβλημα λύθηκε.

Δημοσ.

Υπάρχουν απειρα βίντεο στο σωλήνα με αυτό το πρόβλημα .Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω εδώ και πολύ καιρό με ένα λαπτοπ Ηp αφού μετά από αλλαγή σκληρού σε ssd και format εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα.Μέχρι στιγμής αφού έχω εφαρμοσει κάθε τι που έχω βρει στο διαδίκτυο χωρίς επιτυχία  η μονή λύση που βρήκα είναι να κάνω restart και μετά shut down 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, martin27 είπε

Υπάρχουν απειρα βίντεο στο σωλήνα με αυτό το πρόβλημα .

Σου φαίνονται πολλά τα βίντεο, διότι δεν πρόκειται περί ενός προβλήματος. Πρόκειται περί ενός συμπτώματος, το οποίο έχει σαν αιτία του, διαφορετικά προβλήματα.

38 λεπτά πριν, martin27 είπε

Μέχρι στιγμής αφού έχω εφαρμοσει κάθε τι που έχω βρει στο διαδίκτυο χωρίς επιτυχία  η μονή λύση που βρήκα είναι να κάνω restart και μετά shut down 

Για να το αναφέρεις, μάλλον θα ήθελες να επιλυθεί το πρόβλημα του laptop σου;

47 λεπτά πριν, martin27 είπε

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω εδώ και πολύ καιρό με ένα λαπτοπ Ηp αφού μετά από αλλαγή σκληρού σε ssd και format εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα.

Αμφιβάλω ότι έχεις το ίδιο πρόβλημα. Ίσως να ήταν καλύτερα να ανοίξεις ένα καινούριο νήμα. Η αντίστοιχη ενότητα του λειτουργικού που εγκατέστησες (π.χ. windows), ίσως είναι η πιο κατάλληλη για αυτό.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Σου φαίνονται πολλά τα βίντεο, διότι δεν πρόκειται περί ενός προβλήματος. Πρόκειται περί ενός συμπτώματος, το οποίο έχει σαν αιτία του, διαφορετικά προβλήματα.

Για να το αναφέρεις, μάλλον θα ήθελες να επιλυθεί το πρόβλημα του laptop σου;

Αμφιβάλω ότι έχεις το ίδιο πρόβλημα. Ίσως να ήταν καλύτερα να ανοίξεις ένα καινούριο νήμα. Η αντίστοιχη ενότητα του λειτουργικού που εγκατέστησες (π.χ. windows), ίσως είναι η πιο κατάλληλη για αυτό.

Εγώ θα έλεγα ότι το πρόβλημα είναι ένα,ότι δεν κλείνει ο υπολογιστής ,οι αιτίες πολλές αφού στο ίντερνετ δείχνουν πολλές λύσεις και τα συμπτώματα πολλά αφού σε κάποιους εξακολουθούν να δουλεύουν είτε ο σκληρός είτε οι ανεμιστήρες είτε αναμμενα λαμπάκια κ.α αλλά οκ όπως και να το θέσεις το ίδιο είναι!

Εννοείτε ότι θέλω να λυθεί αλλά επειδή αφενός είχα κουραστεί με το πρόβλημα και το παράτησα    και αφετέρου  έχω βρει ας πούμε "λύση" να το κλείνω θα το πάω σε τεχνικό να το δει .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/2/2023 στις 1:31 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Χαίρομαι πολύ, αγαπητέ @Laloutis76!

Με βάση αυτό που γράφεις στην αρχική σου ανάρτηση, ότι δηλαδή κάθε φορά που του έδινες εντολή τερματισμού, δεν τα κατάφερνε να σβήσει, πιστεύω ότι δε θα σου το ξανακάνει και ότι το πρόβλημα λύθηκε.

Έχω πάλι πρόβλημα. Μπορείς να με καλέσεις? 6932426972 Γιάννης

Δημοσ.

Το ιδιο θεμα εχω και εγω. Το εκανε μεν πολυ σπανια ,αλλα προχθες εκανα update drivers (προφανως με ddu) και πλεον το κανει αρκετα πιο συχνα. Περιεργο προβλημα...

Δημοσ.

Εμένα φίλε μου, κάνω τερματισμό και μου κάνει επανεκκίνηση. Άλλαξα πρόσφατα κάρτα γραφικών (από 3070ti σε 3080) αγορασμένη από μέλος του insomnia και έχω θεματάκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...