Προς το περιεχόμενο

Babylon[2002]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Babylon[2022]

Babylon-Poster-GRE.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10640346

Απο το σκηνοθετη του τεραστιου Whiplash του First Man και του La La Land μια ταινια του Hollywood για το Hollywood. Θα δουμε μια ταινια 3 ανθρωπων και την μαχη του καθενα σε ενα τοσο επιρρεπη κλαδο αυτο των ταινιων. Αρκετα φανταχτερη και φαντασμαγορικη εκ πρωτης οψεως που ομως κρυβει πολλα κατω απο την επιφανεια της. Ξεκιναει το 1926 οπου το κοινο των ταινιων ηταν πιο απλο ο κλαδος δεν ειχε λιγα χρονια που αρχισε να μεγαλωνει και μας παει αρκετα χρονια μετα οπου μπαινουν στη μεση πολλοι παραμετροι για να εισαι αρεστος στο χωρο. Η ταινια εχει ενταση εκει που πρεπει γινετε υπερβολικη σε σημεια αλλα στο συνολο της κραταει το κεντρικο της νοημα. Την αγαπη για το συναισθημα που βγαζουν οι ταινιες. Το τελος μου θυμισε το κλασικο αριστουργηματικο Cinema Paradiso. Brad Pitt/Margot Robbie/Diego Calva στο βασικο καστ εξαιρετικη δουλεια και απο τους 3. Μου αρεσε επισης η μικρη αλλα δυνατη εμφανιση του Tobey Maguire προς το τελος. Λεγονται μεγαλες αληθειες στην ταινια και μπραβο στον Chazelle που κρατησε ατοφια[οσο γινεται] την πραγματικοτητα του αμειλικτου Hollywood. Βαζει αγαπη στις ταινιες του και φαινεται αν και οπως ειπα καπως υπερβολικος για να σοκαρει σε σημεια αν και ως R rating ελπιζω μονο οι ανω των 17 να επιτρεπονται και οχι μικροτερα παιδια. Αν και 3 ωρες λοιπον η ταινια κυλαει νερακι και σε βαζει στον κοσμο της απο το πρωτο μισαωρο και σε ταξιδευει στον φαντασμαγορικο θεοτρελο αλλα και θλιβερο κοσμο του Hollywood. 7.7/10

• Like 1
Δημοσ.

Και μερικές δικαιολογίες:

Deadline cited the general public's declining interest in prestige films, the threat of a tripledemic surge in COVID-19 and flu cases, and the nationwide impact of Winter Storm Elliott as reasons for lower-than-expected theater attendance.

Γκουχ Γκουχ 😋😉🤔

image.png.0ac314e2fc0066a016f8ef80b641c853.png

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakinen είπε

Deadline cited the general public's declining interest in prestige films, the threat of a tripledemic surge in COVID-19 and flu cases, and the nationwide impact of Winter Storm Elliott as reasons for lower-than-expected theater attendance.

Γκουχ Γκουχ 😋😉🤔

Ε δεν είναι ψέματα ότι τέτοιες ταινίες δεν πάνε καλά πλέον εισπρακτικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δυνατο το copium του Deadline. βεβαια ξεχναει οτι μερικες απο τις ταινιες με νωχελικο ξεκινημα, εχουν παει εξαιρετικα σημερα (Puss in boots 2, Otto)

Aυτο που δεν εχει παρει χαμπαρι το Ηοllywood, ειναι οτι ο κινηματογραφος εχει πεθανει. Το φωναζουμε εδω και χρονια, αλλα δεν ακουνε. Οι συνηθειες του κοινου εχουν αλλαξει, ενω το σταριλικη εχει παψει να φερνει κοσμο στα σινεμα εδω και καιρο. Δεν ειμαστε πλεον στην περιοδο 50-00ς, oπου big budget arthouse ταινιες  με μεγαλους σταρ σπαγανε ταμεια (πχ Godfather). Υπαρχουν εξαιρεσεις, πχ ο Τarantino εχει ακομη το πιστο του κοινο να παει να δει τις ακριβες ταινιες του. Aλλα μεχρι εκει.

Το Babylon κοστισε 160m, θεματολογικα απευθυνοταν σε συγκεκριμενο κοινο (HW's circlejerk), ενω κυκλοφορησε τα Χριστουγεννα, οπου ο αλλος που θα βγει με την οικογενεια του στις γιορτες, δεν θα παει να δει εργο με οργια. Ειναι δυνατον να βγαλει το πανακριβο κοστος της η ταινια;

Το Ηοllywood πρεπει να αλλαξει το επιχειρηματικο του μοντελο, αν θελει να επιβιωσει. 2-3 mega blockbusters την χρονια, δεν φερνουν την ανοιξη.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, KilliK είπε

δυνατο το copium του Deadline. βεβαια ξεχναει οτι μερικες απο τις ταινιες με νωχελικο ξεκινημα, εχουν παει εξαιρετικα σημερα (Puss in boots 2, Otto)

Aυτο που δεν εχει παρει χαμπαρι το Ηοllywood, ειναι οτι ο κινηματογραφος εχει πεθανει. Το φωναζουμε εδω και χρονια, αλλα δεν ακουνε. Οι συνηθειες του κοινου εχουν αλλαξει, ενω το σταριλικη εχει παψει να φερνει κοσμο στα σινεμα εδω και καιρο. Δεν ειμαστε πλεον στην περιοδο 50-00ς, oπου big budget arthouse ταινιες  με μεγαλους σταρ σπαγανε ταμεια (πχ Godfather). Υπαρχουν εξαιρεσεις, πχ ο Τarantino εχει ακομη το πιστο του κοινο να παει να δει τις ακριβες ταινιες του. Aλλα μεχρι εκει.

Το Babylon κοστισε 160m, θεματολογικα απευθυνοταν σε συγκεκριμενο κοινο (HW's circlejerk), ενω κυκλοφορησε τα Χριστουγεννα, οπου ο αλλος που θα βγει με την οικογενεια του στις γιορτες, δεν θα παει ταινια με οργια. Ειναι δυνατον να βγαλει το κοστος της η ταινια;

Το Ηοllywood πρεπει να αλλαξει το επχειρηματικο του μοντελο, αν θελει να επιβιωσει. 2-3 mega blockbusters την χρονια, δεν φερνουν την ανοιξη.

Σύμφωνο με πολλά από αυτά που είπες. Δεν συχνάζω πολύ αυτού του στιλ κουλτούριαρικο σινεμά αλλά μόνο και μόνο που άκουσα τι παταγωδώς αποτυχία είναι είπα να το δω και αυτό χαχα αλλά όλα και όλα σκέτη βαρετή ταινία, τα μυνήματα της είναι κουραστικά προφανές και τίποτα σε όλο αυτό το τρίωρο μαρτύριο δεν κατάλαβα γιατί στο διάολο πήγαν χαμένα τόσα λεφτά.

Τίποτα το ξεχωριστό, άλλη μια παπάρια από έναν σινεφίλ και καλά που μαλακίζεται στο πόσο καλό και ανώτερο είναι το Χόλιγουντ κοινό από τους πάντες και πόσο καλύτερα ήταν γενικά το όλο μέρος τότε. Μια ταινία για τους πλούσιους βλάκες εκεί πέρα και μόνο για αυτό το άξιζε το πάτο, γενικά, κουραστική και μια από τις λίγες φορές που λέω ότι το άξιζε το BOMB μια ταινία.

Η καριέρα της Μάργκο Ρόμπι είναι νεκρή όσο τίποτα άλλο, έχω να επισημάνω, την μια αποτυχία μετά από την άλλη σε εξευτελιστική φάση δεν νομίζω ότι θα αναρρώσει, ο Μπραντ Πιτ δεν πάει πίσω πολύ αλλά θα το ξεφύγει μόνο και μόνο από το όνομα του και την φήμη που είχε αλλά όχι πια, προφανώς αλλά η Μάργκο το πήρε το μπούλο. 

Δεν μου πολύ άρεσε πολύ, πολύ μέτρια ηθοποιός που και τόσο καριέρα που έχει την είχε χάρης στο εμφανισιακό κομμάτι και ότι ήταν σχεδόν γυμνή στις μισές σκηνές στο ντεμπούτο της, ο Λύκος του Wall Street χαχα.

Ένα πολύ μέτριο 6/10 για μένα.  

9 ώρες πριν, liakinen είπε

Γκουχ Γκουχ 😋😉🤔

Χαχα, ωραίος και βασισμένος Τζιμ. Ανυπομονώ να δω το Τιτανικό σε Dolby Atmos στα Βίλατζ την άλλη εβδομάδα, με χόρτασε ο μπαγασας με το Άβαταρ που ήταν τερμα απολαυστική και άξιζε το 2 δις και βάλε. Είναι σκέτη κινηματογραφική καψούρα, δεν έχω τί να πω. Υποκλίνομαι στο μεγάλο Κάμερον. 

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το ειδα χτες. Μου αρεσε παρα πολυ.

Και ειδικα το τελος με το γρηγορο tribute - εξελιξη των ταινιων

• Like 2
Δημοσ.
Στις 23/4/2023 στις 1:13 ΜΜ, Ntinaras είπε

Το ειδα χτες. Μου αρεσε παρα πολυ.

Και ειδικα το τελος με το γρηγορο tribute - εξελιξη των ταινιων

Κάπου στο 20 λεπτό το παράτησα, θα του ξαναδώσω μια ευκαιρία

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια εγώ το είδα απο τον "θειο" και ομολογώ ότι μου άρεσε!

Και αν κάτι μου άρεσε στο όλο concept ήταν η ερμηνεία της Μαργκο.

Όσοι λένε για την εμφάνισή της, ίσα ισα που σε αυτή την ταινία είναι τρελό μπουρδέλο, οπότε ακυρώνει

την όποια εμφάνιση έχει.

Το πως είχανε φτιάξει τα όργια, πάλι μου άρεσε. Τρελο μπουρδέλο το Χολιγουντ, απο τη δεκαετία των '20 μάλιστα, όχι έστω λίγο αργότερα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...