Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λάμπα led επώνυμη e27 στην είσοδο της πολυκατοικίας, δούλεψε 6 χρόνια 12 ώρες την ημέρα, πριν χαλασει... Ίδιες τοποθετημένες στους ορόφους, ανάβουν όλες μαζί όταν κάποιος πατάει διακόπτη οροφου, ακόμη καμία δεν έχει χαλάσει...

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, mindreader said:

Παντως δεν ειναι και τοσο ευκολο να βρεις phillips. Ακομη και ο καυκας που 'υποτιθεται' την εχει σταθερα στους κωδικους του, ενιοτε εχει τρομερες ελλειψεις, δεν τις εχει. Μου εχει τυχει οταν παω σε καταστηματα του καυκα. Αλλα και απο το site παραγγελια που εχω δωσει για καλες λαμπες phillips, εχουν κανει και 1 ολοκληρο μηνα για να μου τις φερουν!

Απο που αγοραζετε phillips;

Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες "καλες λαμπες phillips", αλλά τις παρακάτω τις έχει πάντα διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα του:

https://www.kafkas.gr/lambes/led/klassikes/philips-lamba-led-sfairiki-a60-8w-806lm-e27-230v-2700k_312998/

https://www.kafkas.gr/lambes/led/klassikes/philips-lamba-led-sfairiki-a60-10w-1055lm-e27-230v-2700k_312999/

https://www.kafkas.gr/lambes/led/klassikes/philips-lamba-led-sfairiki-a60-13w-1521lm-e27-230v-2700k-thermo-lefko_313701/

1 hour ago, Saufen said:

Τη συγκεκριμένη ο Καυκάς την έχει πολύ φτηνότερα, 2,13€, και δεν χρειάζεται να φορτωθείς εξάδα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/5/2024 στις 11:31 ΠΜ, gpapadakis είπε

Λάμπα led επώνυμη e27 στην είσοδο της πολυκατοικίας, δούλεψε 6 χρόνια 12 ώρες την ημέρα, πριν χαλασει... Ίδιες τοποθετημένες στους ορόφους, ανάβουν όλες μαζί όταν κάποιος πατάει διακόπτη οροφου, ακόμη καμία δεν έχει χαλάσει...

Στην πολυκατοικία που μένω μέχρι ακόμη αλογόνου έβαζαν μέχρι πρόσφατα. Εννοείται ότι κάθε 2-3 μήνες ήθελαν αλλαγή.

Στο σπίτι μου οι καλές led αντέχουν πάρα πολλά χρόνια (phillips και osram). Οι phillips πωλούνται παντού , μέχρι και σε supermarket. Οι φθηνές led που έχω δοκιμάσει αντέχουν 1-2 χρόνια. Εφόσον όμως υπάρχουν με phillips με 2-3 ευρώ δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με πιο φθηνές.

Μοναδική εξαίρεση κάποιες smart led για τις οποίες οι επώνυμες  κοστίζουν ακόμη πολύ περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια οχι philips. ΟΛΕΣ στην οικοδομη μου καηκαν σε 1 χρονο ή 2 το πολυ οι πιο ακριβες, και οταν τις εβγαλα ειδα οτι ειχαν ολες ραγισμα στο πλαστικο τους. Θεωρω οτι δεν αντεχουν χαμηλες θερμοκρασιες. δεν ειναι για εξω.

Πηγα και αγορασα απο το ΑΒ καποιες δικες του μαρκα, με 3000 καβλιν, 1500 λουμεν, 15 Watt. Εχει φωτισει η οικοδομη, θεωρω οτι το 3000 ειναι πολυ καλύτερο απο το 2700 για τους χωρους τους εξωτερικους. Ουτε κιτρινο ουτε λευκο, ειναι κατι στη μεση. Δεν ξερω ποια μαρκα ειναι αυτη, πρεπει να ειναι GEYER που βαζει το ΑΒ την μαρκα του πανω

Επεξ/σία από APapsda
  • Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, APapsda said:

παιδια οχι philips. ΟΛΕΣ στην οικοδομη μου καηκαν σε 1 χρονο ή 2 το πολυ οι πιο ακριβες, και οταν τις εβγαλα ειδα οτι ειχαν ολες ραγισμα στο πλαστικο τους. Θεωρω οτι δεν αντεχουν χαμηλες θερμοκρασιες. δεν ειναι για εξω.

Πηγα και αγορασα απο το ΑΒ καποιες δικες του μαρκα, με 3000 kelvin, 1500 λουμεν, 15 Watt. Εχει φωτισει η οικοδομη, θεωρω οτι το 3000 ειναι πολυ καλύτερο απο το 2700 για τους χωρους τους εξωτερικους. Ουτε κιτρινο ουτε λευκο, ειναι κατι στη μεση. Δεν ξερω ποια μαρκα ειναι αυτη, πρεπει να ειναι GEYER που βαζει το ΑΒ την μαρκα του πανω

Ενταξει, μπορει να μην κανουν οι Philips για εξωτερικες χαμηλες θερμοκρασιες, αλλα για μες το σπιτι ειναι μια χαρα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ενταξει, μπορει να μην κανουν οι Philips για εξωτερικες χαμηλες θερμοκρασιες, αλλα για μες το σπιτι ειναι μια χαρα.

φοβαμαι οτι εχουν δωσει απλα ονομα philips σε λαμπες της πλακας και αν θελεις την πραγματικη philips πρεπει να δωσεις 20+ για καθε λαμπα. Το ιδιο για την osram. Ολες με κατω απο 5 ευρω ειναι χαμηλης ποιοτητας. αποψη μου

• Like 1
Δημοσ.

Εγω που εχω χαμηλή ταση μερικες φορές το χειμώνα δηλαδη 180-190 volt και εχω δοκιμάσει πάρα πολλές μαρκες μονο οι Phillips αντέχουν και κάποιες osram αλλα οι πολυ ακριβές απο εξωτερικο. Έχουν καλύτερο κυκλωμα και φωτίζουν και σε χαμηλή ταση χωρίς να τρέμουν.

Βέβαια το πρόβλημα θεωρώ ειναι πως χωσανε για συμβατότητα σε σχημα κλασικής λάμπας e27 κτλ led. Αλλο ολόκληρο τροφοδοτικό για led που έχει ολα οσα θελει και αλλο ενα μικρο μεσα σε λαμπα.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εγω που εχω χαμηλή ταση μερικες φορές το χειμώνα δηλαδη 180-190 volt και εχω δοκιμάσει πάρα πολλές μαρκες μονο οι Phillips αντέχουν και κάποιες osram αλλα οι πολυ ακριβές απο εξωτερικο. Έχουν καλύτερο κυκλωμα και φωτίζουν και σε χαμηλή ταση χωρίς να τρέμουν.

Βέβαια το πρόβλημα θεωρώ ειναι πως χωσανε για συμβατότητα σε σχημα κλασικής λάμπας e27 κτλ led. Αλλο ολόκληρο τροφοδοτικό για led που έχει ολα οσα θελει και αλλο ενα μικρο μεσα σε λαμπα.

Η τεχνολογία εξελίσσεται, με ότι καλό ή κακό μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ως προς τα μηχανήματα, στο παρελθόν ήταν σαφώς πιο απλά, με λιγότερες δυνατότητες αλλά και πιο "χοντρόπετσα".

Πχ ένα παλιό απλό πλυντήριο με καλώδια, διακόπτη και ρελεδάκια δεν είχε πολλά πράγματα για να χαλάσουν από "τρεμόπαιγμα της τάσης". Με το που απέκτησε "εγκέφαλο" (aka πλακέτα) προγραμματίζεις την πλύση, ζυγίζεις τα ρούχα, κλπ αλλά έγινε πιο ευαίσθητο λόγω....πλακέτας.

Και βέβαια θα έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότερες σύγχρονες βλάβες στις συσκευές αφορούν...πλακέτα ;)

Ε, τώρα ήρθε η στιγμή ο απλός φιλότιμος λαμπτήρας πυρακτώσεως που μας υπηρέτησε πολλά χρόνια να αντικατασταθεί από κάτι που θα μας κάνει οικονομία. Αλλά όμως για αυτό χρειάζεται και αυτός την πλακετούλα του. Και Ω τί περίεργο, όταν τα παίζει αυτός ο λαμπτήρας σπανίως έχουν αρπάξει οι φωτοδίοδοι (led). Συνήθως τα παίζει η...πλακέτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, haris_216 said:

Η τεχνολογία εξελίσσεται, με ότι καλό ή κακό μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ως προς τα μηχανήματα, στο παρελθόν ήταν σαφώς πιο απλά, με λιγότερες δυνατότητες αλλά και πιο "χοντρόπετσα".

Πχ ένα παλιό απλό πλυντήριο με καλώδια, διακόπτη και ρελεδάκια δεν είχε πολλά πράγματα για να χαλάσουν από "τρεμόπαιγμα της τάσης". Με το που απέκτησε "εγκέφαλο" (aka πλακέτα) προγραμματίζεις την πλύση, ζυγίζεις τα ρούχα, κλπ αλλά έγινε πιο ευαίσθητο λόγω....πλακέτας.

Και βέβαια θα έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότερες σύγχρονες βλάβες στις συσκευές αφορούν...πλακέτα ;)

Ε, τώρα ήρθε η στιγμή ο απλός φιλότιμος λαμπτήρας πυρακτώσεως που μας υπηρέτησε πολλά χρόνια να αντικατασταθεί από κάτι που θα μας κάνει οικονομία. Αλλά όμως για αυτό χρειάζεται και αυτός την πλακετούλα του. Και Ω τί περίεργο, όταν τα παίζει αυτός ο λαμπτήρας σπανίως έχουν αρπάξει οι φωτοδίοδοι (led). Συνήθως τα παίζει η...πλακέτα.

Ναι αλλα δε μπορείς να χωρέσεις ολες τις προστασίες σε τοσο μικρο χωρο. Για παράδειγμα τα τροφοδοτικά led ειναι τουβλα και με ψυξη μερικές φορές ,προστασιες κτλ 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτές εδώ οι "Ultra efficient" πρέπει να είναι οι ίδιες ή παρόμοιες με τις Dubai phillips lamps. Στο μισό περίπου η κατανάλωση σε σύγκριση με κλασσική LED ενώ έχουν και τριπλάσιο χρόνο ζωής. Και τιμή τσιμπημένη όμως. Πάντως αν η κλασσική 8W λάμπα σου αντέξει 10.000 ώρες θα κάψει 80kwh = 16-20 euro σε ρεύμα με τις σημερινές τιμές. Οπότε αν αυτή η ultra efficient δεν έχει θέμα με ποιοτητα φωτισμού, φάσμα κλπ τότε πραγματικά αξίζει. 

https://www.skroutz.gr/s/37300112/Philips-Lampa-LED-gia-Ntoui-E27-kai-Schima-A60-Fysiko-Leyko-840lm-929003066801.html

Επεξ/σία από stelikov
Δημοσ.
Στις 13/9/2024 στις 7:53 ΜΜ, stelikov είπε

Αυτές εδώ οι "Ultra efficient" πρέπει να είναι οι ίδιες ή παρόμοιες με τις Dubai phillips lamps. Στο μισό περίπου η κατανάλωση σε σύγκριση με κλασσική LED ενώ έχουν και τριπλάσιο χρόνο ζωής. Και τιμή τσιμπημένη όμως. Πάντως αν η κλασσική 8W λάμπα σου αντέξει 10.000 ώρες θα κάψει 80kwh = 16-20 euro σε ρεύμα με τις σημερινές τιμές. Οπότε αν αυτή η ultra efficient δεν έχει θέμα με ποιοτητα φωτισμού, φάσμα κλπ τότε πραγματικά αξίζει. 

https://www.skroutz.gr/s/37300112/Philips-Lampa-LED-gia-Ntoui-E27-kai-Schima-A60-Fysiko-Leyko-840lm-929003066801.html

Είναι παρόμοιες.

Οι λάμπες του dumbai έχουν λίγο διαφορετικό ηλεκτρονικό κύκλωμα από αυτές, τα νήματά τους φτάνουν ως και 12 και είναι πιο κοντά σε μήκος από τις νέες λάμπες που έβαλες το link.

Στα θετικά αυτών των νέων λαμπών τύπου dumbai, είναι πως επανασχεδιάστηκαν και αποδίδουν καλύτερα σε ηλεκτρική τάση των Ευρωπαϊκών χωρών και είναι ελαφρώς πιο αποδοτικές (210lumen/watt) από τις αρχικές του dumbai.  (200lumen/watt)

Στα αρνητικά, έχουν IP rate 20, που σημαίνει πως δεν κάνουν για εξωτερικό χώρο, μιας και δεν αντέχουν σε σκόνη και υγρασία.

Επίσης ο δεικτης CRI είναι μόνο 80 (λογικό αφού οι υψηλοί δείκτες CRI δεν δίνουν αποδοτικές λάμπες) με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ένα green tint.

H Philips, ισχυρίζεται πως η πράσινη αυτή απόχρωση είναι επιτηδευμένη για μικρότερο stress των ματιών, όμως κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως απλώς επιλέχθηκε τέτοιο μείγμα φωσφόρου που να δίνει πρασινωπή απόχρωση, πιθανώς για να αυξήσει την αντιληπτή ένταση δίνοντάς του μια κορυφή στην περιοχή της ευαισθησίας του ανθρώπινου ματιού, αλλά και ίσως να χρησιμοποιήθηκε για να αυξήσει το ποσοστό απόδοσης ενέργειας.

Όσοι έχετε σκοπό να αγοράσετε (ειδικά στους 3000Κ) πάρτε μόνο μία για δοκιμή, για να δείτε αν σας ενοχλεί η λίγο πρασινωπή απόχρωση.

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...