Προς το περιεχόμενο

Corsa vs Clio vs Swift vs Punto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Λόρδος Wasted είπε

Το corsaκι πάντως έχει πολύ κακό κλιματισμό και Αθήνα πολύ πιθανόν να βράσεις. 

Εγώ θα έλεγα Hyundai i 20 δαγκωτό. Το έχουν 2 γνωστοί μου και είναι φουυυλ ικανοποιημένοι. Και με το μπάτζετ σου μπορείς να πας και σε πολύ καινούργιο, οπού είναι σημαντικό, γιατί όσο να πεις, όσο πιο παλιό είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο πιθανό είναι να σου βγάλει και βλάβη ή κάποια φυσική φθορά

Αν όχι αυτό τουλάχιστον κάποιο fiesta και αυτά είναι πολύ καλά. 

Τώρα τα υπόλοιπα που αξίζουν πραγματικά είναι εκτός μπατζετ. 

Αν βρεις όντως κάτι στο μπάτζετ μου και "πολύ καινούριο" κιόλας, θα ήμουν ευγνώμων, γιατί εγώ δεν... Αυτό μπορεί να ίσχυε προ COVID, αλλά τώρα δεν ισχύει.

14 ώρες πριν, aromeo είπε

Μακριά από Twinair. Κάτοχος 7 χρόνια, ευτυχώς το ξεφορτώθηκα. Ακριβή συντήρηση και ζημιάρικο για αυτά που προσφέρει (πρακτικά απλή μετακίνηση και τίποτα περισσότερο).

Από τα μοτέρ του Punto θα κοιτούσα μόνο το 1.4 Tjet με τα 120 που είναι κυριολεκτικά άσπαστο ή οποιοδήποτε Fire ατμόσφαιρα που είναι σκυλιά.

Ωστόσο θεωρώ ότι με το budget σου δεν αξίζει να πας σε Punto. Κάτι που ίσως πρέπει να σκεφτείς μιας και μιλάς για κατανάλωση και χρήση πόλης είναι κάποιο CNG/LPG.

1.4 120hp σίγουρα δεν πάνε παρέα με καλή κατανάλωση μες στην πόλη. Η αλήθεια είναι ότι έχω απορρίψει τα Punto. Προφανώς έχω σκεφτεί το lpg, αλλά φαίνεται να έχουν αγοραστεί όλα σε αυτό το εύρος τιμών, με εξαίρεση τα Punto, τα οποία έχω απορρίψει, όπως προανέφερα. Το σκεπτικό είναι να βάλω εγώ αέριο σε ο,τι αγοράσω, αν δω τα σκούρα α, όπως έχω ξαναγράψει σε άλλο ποστ.

Επεξ/σία από Agiaklis
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πρώην κάτοχος swift 11 ddis. Το πήρα μτχ και του έκανα πάνω από 70000 χλμ και το έδωσα γιατί πλεον δεν ξεπερνούσα τα 7000χλμ το χρονο. 

Βλάβες. 1 και μόνη που έχουν όλα τα mk2-3 swift. Κιβώτιο ταχυτήτων. Θα χτυπήσει σίγουρα, ειδικά αν πάρεις μτχ που δεν ξέρεις αν και πότε άλλαζαν βαλβολινες. Δύο φορές το κατέβασα όσο το είχα για επισκευή. Την δεύτερη φορά πήρα ένα μτχ (φαινόταν ότι είχε πολύ λίγα χλμ) από. Mk3.5 το έβαλα πάνω και ησύχασα. Έχω ακόμα το κιβώτιο που κατέβασα, αν πάρεις, πες μου να σου το στείλω. 

Η βλάβη με το abs έχει αναφερθεί επίσης αλλά νομίζω περισσότερο στα mk2 που βάζουν μονάδα από yaris. Εγώ δεν την επαθα

Κατά τα άλλα καλό αμαξάκι, με ευπάθεια στον πλευρικό άνεμο και χάλια ηχομόνωση. Πατάει καλά γιατί ειναι φαρδύ (όσο ένα ε36) και χαμηλό, αλλά είναι κοντό, με αστείο πορτ μπαγκάζ (που δεν σε ενδιαφέρει είπες). 

Για μοτέρ δεν σου λέω γιατί το πετρέλαιο που είχα δεν έχει σχέση με τις βενζινες

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hexdec είπε

Πρώην κάτοχος swift 11 ddis. Το πήρα μτχ και του έκανα πάνω από 70000 χλμ και το έδωσα γιατί πλεον δεν ξεπερνούσα τα 7000χλμ το χρονο. 

Βλάβες. 1 και μόνη που έχουν όλα τα mk2-3 swift. Κιβώτιο ταχυτήτων. Θα χτυπήσει σίγουρα, ειδικά αν πάρεις μτχ που δεν ξέρεις αν και πότε άλλαζαν βαλβολινες. Δύο φορές το κατέβασα όσο το είχα για επισκευή. Την δεύτερη φορά πήρα ένα μτχ (φαινόταν ότι είχε πολύ λίγα χλμ) από. Mk3.5 το έβαλα πάνω και ησύχασα. Έχω ακόμα το κιβώτιο που κατέβασα, αν πάρεις, πες μου να σου το στείλω. 

Η βλάβη με το abs έχει αναφερθεί επίσης αλλά νομίζω περισσότερο στα mk2 που βάζουν μονάδα από yaris. Εγώ δεν την επαθα

Κατά τα άλλα καλό αμαξάκι, με ευπάθεια στον πλευρικό άνεμο και χάλια ηχομόνωση. Πατάει καλά γιατί ειναι φαρδύ (όσο ένα ε36) και χαμηλό, αλλά είναι κοντό, με αστείο πορτ μπαγκάζ (που δεν σε ενδιαφέρει είπες). 

Για μοτέρ δεν σου λέω γιατί το πετρέλαιο που είχα δεν έχει σχέση με τις βενζινες

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Πηρα ενα Clio touter 900cc με 90 αλογα απο την Automotivo, 2ετιας με 31000χλμ, λουλουδι! Το αγαπω! Ειδικά μέσα στην αθήνα.

Τι κατανάλωση έχεις δει εντός Αθήνας?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Πηρα ενα Clio touter 900cc με 90 αλογα απο την Automotivo, 2ετιας με 31000χλμ, λουλουδι! Το αγαπω! Ειδικά μέσα στην αθήνα.

tourer εννοείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάνει 130.000 χιλιόμετρα με το punto που αναφέρεις από καινούργιο. Πολύ καλό αυτοκίνητο και ποτέ δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα. Δεν είναι γρήγορο γιατί είναι βαρύ για το μοτέρ αλλά το κινεί αξιοπρεπώς. ΟΜΩΣ, αν δεν βρεις καλά συντηρημένο με τακτά service & αλλαγές λαδιών, άστο! Απ την άλλη, απ όσα αυτοκίνητα αναφέρεις τεχνολογικά είναι το παλαιότερο διότι με αυτόν τον κινητήρα βγήκε λίγο πριν το τέλος παραγωγής.

Απ τα αυτοκίνητα που αναφέρεις σου συνιστώ το Swift mk2 1.2 και ακόμα καλύτερα θα έλεγα το 1.3diesel. Το οδηγούσα για 3 χρόνια περίπου (το πετρέλαιο) και μου έκανε τεράστια εντυπωση πως με 70-75km/h έκαιγε 2.5λίτρα/100χλμ. Στις συνθήκες πόλης & ταχύτητες 50-60 πραγματικά είναι ιδανικό. Ευρύχωρο, πολλή καλή ορατότητα, ελαφρύ τιμόνι και άνετο! Εξαιρετικό αυτοκίνητο με μοναδικό μειονέκτημα οτι αν πας ταξίδι τα 130 είναι όριο γιατί κάνει πολύ θόρυβο ο κινητήρας. Σε πολύωρο ταξίδι θα σου ζαλίσει το κεφάλι αν υπερβείς την ταχύτητα αυτή. Κατά τα άλλα θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή και είναι μέσα στο budget σου.

Επεξ/σία από Hk2004gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...