Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βαλτε στις παραμετρους και το ζυγισμα μπρος πισω , και κιλα/ιππο, αναρτηση, κιβωτιο, τιμονο, φρενα, ροπη. Πολλα μουρατα σπορ της πλατειας θα αποκλειστουν. Οχι σαν κακα αυτοκινητα αλλα σαν μη σπορ. 

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/3/2023 στις 1:29 ΜΜ, geor92 είπε

Ήμουν κι εγώ ακριβώς στην ίδια θέση αυτή την εποχή το 2021 (με budget ένα τσακ περισσότερο, γύρω στα 30k). Οι επιλογές μου ήταν οι εξής:

- Boxster or Cayman (με PDK)
- BMW Z4 (η προηγούμενη, E89)
- Ford Mustang (Ecoboost)
- SLK (R172)

Οι επόμενες σκέψεις ήταν:

- Είσαι οκ με διθέσιο;
- Έχεις πάρκινγκ;
- Θα είναι daily driver;
- Σε απασχολούν τα κυβικά;
- Θα πρέπει να το βάζεις παντού σε πάρκινγκ ή θα παρκάρεις όπου βρεις;
- Κόστος (υπάρχουν διαφορές σημαντικές μεταξύ τους και στην αρχική τιμή και στη συντήρηση)
- Μεταπωλητική αξία

Τα έβαλα όλα αυτά σε ένα τσουβάλι και με σειρά προτεραιότητας τα κατέταξα έτσι τα αμάξια: Boxster or Cayman, SLK, Z4, Mustang. Boxster/Cayman εκείνη την περίοδο υπήρχε μία μόνο (around 30k) η οποία έφυγε αμέσως οπότε εν τέλει κατέληξα στην SLK την οποία έχω μέχρι σήμερα και είμαι σε πολύ μεγάλο βαθμό ευχαριστημένος με αυτή την επιλογή! Πες μου αν θες, για να μην κουράσω, γιατι μπορώ να σου δώσω full info είτε για την SLK είτε τα pros/cons των άλλων επιλογών.

ΥΓ. Επίσης ο ορισμός του σπορ για τον καθένα είναι διαφορετικός, δηλαδή άλλοι θα σου πούνε και Subaru, RX8 κλπ. τα οποία εμένα δε με ενδιαφέρουν καθόλου. 

Αρχικα ευχαριστώ για το χρονο που διαθεσες να γραψεις ολο αυτο το κειμενο.

Ειμαι οκ με διθεσιο .
Ναι εχω παρκινκ
daily αλλα δεν κινουμε ιδιαιτερα πολυ (γυμναστηριο και καμια βολτα τα σκ (δουλευω απο το σπιτι))
θα προτιμουσα κατω απο 2000 αλλα δεν με απασχολει ιδιαιτερα
δεν υπαρχει θεμα με τη σταθμευση ειμαι σε επαρχια
εως 25κ πιστευω ειναι καλα
θα προτιμουσα να εχει ωστε να μπορω να το πουλησω οταν αποφασισω να κανω οικογενοια

Θα με ενδιεφερε πολυ να μου πεις Info για το ρ172 αν σου ειναι ευκολο και ειδικοτερα τι τιμες να κοιταξω γιατι στο καρ βλεπω με λιγοτερα απο 100κ χιλιομετρα να εχουν 30κ+.

Επεξ/σία από YellowGr
Δημοσ.
Στις 18/3/2023 στις 12:20 ΜΜ, YellowGr είπε

Αρχικα ευχαριστώ για το χρονο που διαθεσες να γραψεις ολο αυτο το κειμενο.

Ειμαι οκ με διθεσιο .
Ναι εχω παρκινκ
daily αλλα δεν κινουμε ιδιαιτερα πολυ (γυμναστηριο και καμια βολτα τα σκ (δουλευω απο το σπιτι))
θα προτιμουσα κατω απο 2000 αλλα δεν με απασχολει ιδιαιτερα
δεν υπαρχει θεμα με τη σταθμευση ειμαι σε επαρχια
εως 25κ πιστευω ειναι καλα
θα προτιμουσα να εχει ωστε να μπορω να το πουλησω οταν αποφασισω να κανω οικογενοια

Θα με ενδιεφερε πολυ να μου πεις Info για το ρ172 αν σου ειναι ευκολο και ειδικοτερα τι τιμες να κοιταξω γιατι στο καρ βλεπω με λιγοτερα απο 100κ χιλιομετρα να εχουν 30κ+.

Κι εμένα πάνω κάτω αυτές ήταν οι απαντήσεις μου με τη μόνη διαφορά ότι εγώ το έχω daily και το παρατάω και συχνά όπου βρω (Αθήνα κέντρο κλπ) οπότε μικρό-χτυπήματα μπρος πίσω υπάρχουν καθώς ξέρεις πως παρκάρει/ξεπαρκάρει ο έλληνας... Εγώ το είχα πάρει 27k σε καλή κατάσταση με κάποια extras: αυτόματο, panorama (οχι magic roof), air scarf, θερμαινόμενα καθίσματα  κλπ. Είναι το SLK 200 - χωρίς το AMG look, το οποίο στην αρχή το ζήλευα αρκετά αλλά εν τέλει δεν είμαι σίγουρος αν κάνει ιδιαίτερη διαφορά και με κάτι παραπάνω από 90k km. Πλέον έχει 125k km και το έχω ζήσει στο φουλ και σε ταξίδια και καθημερινά.

ΘΕΤΙΚΑ
+ Άνετο πορτμπαγκαζ
+ Πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά
+ Μεγάλο plus το κάμπριο στην Ελλάδα
+ Δε με κουράζει στα μεγάλα ταξίδια (είμαι 30)
+ Όμορφο αμάξι και έχω ακούσει αρκετά όμορφα σχόλια στο δρόμο, για το επίπεδο του
+ Αρκετά γρήγορο (για μένα, μην πέσετε όλοι να σχολιάσετε)
+ Κρατάει την αξία του (!)

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
- Σχετικά τσιμπημένα service/ανταλλακτικά αλλά όχι κάτι τρελό (το πάω σε official) αλλά έχεις επιλογές και για μη official.
- Δε μου έχει βγάλει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, μόνο κάτι με το μπροστινό φανάρι αλλά ήταν επειδή είχε φύγει μία τάπα οπότε δεν έχει να κάνει με θέμα του αυτοκινήτου

+/- Average κατανάλωση γύρω στο 10-11 απ' όταν το πήρα (το πατάω σχετικά) το οποίο δεν ξέρω αν πρέπει να το βάλω στα θετικά ή τα αρνητικά...

Overall, δεν έχω κάποιο σημαντικό αρνητικό για το αμάξι. Είναι αξιόπιστο, πολύ όμορφο (για μένα) και με ωραίο γκάζι. Τα μόνα έξτρα που θα κοίταζα, που δεν έχει εμένα, αν ξαναέψαχνα αμάξι θα ήταν να πάρω το 250 που είναι ίδια cc και 205 άλογα, paddle shifters, amg look (ish) και όσο μεγαλύτερες ζάντες μπορείς να βρεις. Αυτά που έχει ήδη πάνω και θεωρώ βασικά ειναι τα θερμαινόμενα καθίσματα και το air scarf (μόνο αν κάνεις αρκέτη χρήση του κάμπριο). Το panorama είναι ωραίο plus αλλά όχι dealbreaker νομίζω.

Βασικό επίσης στην επιλογή ήταν το ότι κρατάει την αξία του. Κάνοντας όλα τα service σε αντιπροσωπεία και με καλή συντήρηση το πουλάω άνετα στην τιμή που το πήρα (με βάση τις υπόλοιπες επιλογές που υπάρχουν στο car.gr αυτή τη στιγμή) ή 1-2k λιγότερα αν θέλω να φύγει γρήγορα.

Επίσης μπορείς να αυξήσεις και την ιπποδύναμη αρκετά εύκολα και να πάει γύρω στα 240 άλογα χωρίς πολλά πολλά και αρκετά safe (δεν το έχω κάνει - δε με ενδιαφέρει).

Εγώ το πήρα με το σκεπτικό ότι θα το κρατήσω λίγα χρόνια και μετά θα το αλλάξω. Κοιτάω και τώρα διάφορες αγγελίες (για διθέσιο πάλι) αλλά δεν είναι ότι ψάχνω ζεστά κάτι άλλο.

Όπως και να έχει αν θες το οτιδήποτε άλλο στείλε PM ή αν βρεθείς Αθήνα με χαρά να δεις και το αμάξι μήπως σε βοηθήσει αυτό στο να επιλέξεις το καλύτερο για σένα!

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Zakzam είπε

Δεν θα αγόραζα ούτε κουπέ ούτε σπορ. Θα αγόραζα ένα μικρό suv.

Γράφεις σε λάθος θέμα τότε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αλλάξει πάρα πολλά αυτοκίνητα όπως:

ΤΤ mk2 2.0 dsg / Golf 5 GTI / Polo GTI 6r dsg / Scirocco / SLK / A3 2.0 quattro dsg κ.α.

Αυτό που εμένα μου έδωσε την πιο σπορ και απόλυτη αίσθηση ( στησιμο, αίσθηση στις στροφές κλπ ) αν και δεν είναι το πιο γρήγορο είναι το Mini Cooper S r53 facelift. Δεν το πίστευα ούτε ο ίδιος μιας και τα σνομπαρα πολύ στην αρχή. Τρομερό αυτοκίνητο και τρομερό στήσιμο συν ότι ο ήχος του κομπρεσορα είναι φοβερός. Κάποια στιγμή θέλω να ξαναπάρω αν βρω προσεγμένο.

Επεξ/σία από Liapisftw

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...