Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, konpat είπε

Όσοι ψάχνετε για σπορ αυτοκίνητα έχετε υπόψιν σας και αυτό το άρθρο.

Αρα οσοι εχουν μικρα τετοια εχουν τεράστιες τσέπες, αν ειχα λοιπόν την επιλογή μάλλον θα πήγαινα στο δεύτερο αν και αδύνατον να επιλέξεις ειτε το ενα ειτε το άλλο.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, konpat είπε

Εγώ έχω κάνει μια σύνδεση ότι οι χοντροί οδηγούν Mini Cooper και όσοι έχουν VW έχουν υπέρταση. 100% επιτυχία με 2 συμμετέχοντες στην δημοσκόπιση (δικιά μου)

23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αρα οσοι εχουν μικρα τετοια εχουν τεράστιες τσέπες, αν ειχα λοιπόν την επιλογή μάλλον θα πήγαινα στο δεύτερο αν και αδύνατον να επιλέξεις ειτε το ενα ειτε το άλλο.

Ρώτα αν είναι να τον κόψουμε λίγο να πάρουμε κανα φράγκο :D

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Από πότε είναι coupe το s3 κι όχι hatchback;

Σε πολύ νέα έκδοση ναι, αλλά δεν ξέρω αν φτάνουν τα 25.000 για νέο s3. Αν πάει σε παλιό a3 -> s3 που είναι ίδιο σουλουπι με άλλη μηχανή/στήσιμο...δεν είναι coupe.

Θες να μου πεις δηλαδή ότι κάτι αλλά που ακούστηκαν, όπως slk, evo, impreza, miata, boxter, s2000, focus st, είναι coupe?????????

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.
3 ώρες πριν, konpat είπε

Κάτι τέτοια θυμάμαι έλεγαν πριν πολλά χρόνια Γερμανία για οδηγούς Porsche.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilias78 είπε

Θες να μου πεις δηλαδή ότι κάτι αλλά που ακούστηκαν, όπως slk, evo, impreza, miata, boxter, s2000, focus st, είναι coupe?????????

H boxster είναι ο ορισμός του coupe αμαξώματος, γιατί απορεις; 

Η slk την λες coupe cabriolet, το miata επίσης, το s200 το ίδιο.

Τα evo και impreza δεν είναι coupe.

Το focus είναι ο ορισμός του hatchback αμαξώματος.

Έτσι απλά ως αναφορά, γιατί κάπου έχει χαθεί η μπάλα με το τι είναι αμάξωμα coupe και όχι τι βαφτίζει ο καθένας ότι είναι coupe:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Coupe

A coupe or coupé is a passenger car with a sloping or truncated rear roofline and two doors.

Οτιδήποτε δεν καλύπτει ταυτόχρονα και τις δύο αυτές προϋποθέσεις, απλά δεν είναι coupe αλλά κάτι άλλο.

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Έτσι απλά ως αναφορά, γιατί κάπου έχει χαθεί η μπάλα με το τι είναι αμάξωμα coupe και όχι τι βαφτίζει ο καθένας ότι είναι coupe:

A coupe or coupé is a passenger car with a sloping or truncated rear roofline and two doors.

Οτιδήποτε δεν καλύπτει ταυτόχρονα και τις δύο αυτές προϋποθέσεις, απλά δεν είναι coupe αλλά κάτι άλλο.

Γενικότερα είναι μακριά μούρη και 2 πόρτες. Μπορεί να έχουν και πίσω καθίσματα, ωστόσο πάλι coupe είναι.

Η boxter πέρα από την μεγάλη ασφάλεια/τέλη/φόρο πολυτελείας (που όσα αναφέρθηκαν λίγο πολύ τα έχουν), είναι ίσως η πιο αξιόπιστη και πιο εύκολη στην συντήρηση. Απλά είναι "φτωχό" το εσωτερικό. Εως πολύ φτωχό. Είναι fun car

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sakiz105 είπε

Γενικότερα είναι μακριά μούρη και 2 πόρτες. Μπορεί να έχουν και πίσω καθίσματα, ωστόσο πάλι coupe είναι.

Πίσω καθίσματα κάλλιστα μπορούν να έχουν, μακριά μούρη επισης, αλλά αν δεν έχουν εξίσου πίσω ουρά που να τελειώνει με κλίση, δεν είναι coupe.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Κάνεις λάθος. Η boxter κ η slk δεν είναι ο ορισμός του coupe αλλά ο ορισμός του roadster. Όπως επίσης το miata κ το s2000. 

Coupe με λίγα λόγια είναι κάθε τι με 2 πορτες, με μακρια ουρά (να μην είναι ενιαίο το πορτ παγκαζ με το πίσω τζαμι) κ φυσικά ν μην είναι cabrio.

Ναι το s3 που ανέφερα δεν είναι coupe. Είναι ο ορισμός του 3θυρου hatchback (υπάρχουν κ τα 5θυρα). Αλλά οι οερισσοτερες προτάσεις μόνο coupe δεν είναι. 

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.

Για μενα ας καταληξει πρωτα εαν θελει πισωκινητο ? Μετα αν το θελει για παιχνιδια πιο πολυ  ,για βολτα ,για λιγο απο ολα.....!! Και μετα το βασικοτερο ....θα το παρεις για να το κρατησεις.....η θα περασεις καλα και σε 2 χρονια θα πωληθει ???

Δημοσ.

2015 bmw 220d coupe. Οτι πρεπει για βολτες πουλας μουρη εχει και το χωρο του ειναι και πισωκουνα να γουσταρεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Coupe με λίγα λόγια είναι κάθε τι με 2 πορτες, με μακρια ουρά (να μην είναι ενιαίο το πορτ παγκαζ με το πίσω τζαμι) κ φυσικά ν μην είναι cabrio.

Αν είναι cabrio με μεταλλική οροφή, στην κλειστή του εκδοχή το λες και coupe, επειδή καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις, εξού και τα ονόματα coupe cabriolet.

Με υφασμάτινη οροφή συμφωνω πως και στην κλειστή του εκδοχή δεν είναι ο ορισμός του coupe.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

Η boxter πέρα από την μεγάλη ασφάλεια/τέλη/φόρο πολυτελείας (που όσα αναφέρθηκαν λίγο πολύ τα έχουν), είναι ίσως η πιο αξιόπιστη και πιο εύκολη στην συντήρηση. Απλά είναι "φτωχό" το εσωτερικό. Εως πολύ φτωχό. Είναι fun car

Φορο πολυτελειας αν ειναι 10+ ετοι δεν εχει ετσι ?

Επισεις τι εννοεις ευκολη συντηρηση , οτι δεν βγαζει προβληματα?

23 ώρες πριν, enelx είπε

2015 bmw 220d coupe. Οτι πρεπει για βολτες πουλας μουρη εχει και το χωρο του ειναι και πισωκουνα να γουσταρεις

Αρκετα καλη επιλογη αλλα ο μεσος ορος τιμης στο καρ ξεφευγει.

23 ώρες πριν, generalb31 είπε

Για μενα ας καταληξει πρωτα εαν θελει πισωκινητο ? Μετα αν το θελει για παιχνιδια πιο πολυ  ,για βολτα ,για λιγο απο ολα.....!! Και μετα το βασικοτερο ....θα το παρεις για να το κρατησεις.....η θα περασεις καλα και σε 2 χρονια θα πωληθει ???

Δεν εχω προβλημα στην κινηση. Παιχνιδια οχι τοσο πιο πολυ κυριλε βολτα.

Καλη ερωτηση αν θα το πουλησω. Λογικα οχι στα 2 αλλα στα 5 ισως.

Επεξ/σία από YellowGr
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, YellowGr είπε

Φορο πολυτελειας αν ειναι 10+ ετοι δεν εχει ετσι ?

Επισεις τι εννοεις ευκολη συντηρηση , οτι δεν βγαζει προβληματα?

Η αληθεια ειναι δεν ξερω αν δεν εχει, καθως ειναι και 3,2L το αυτοκίνητο

Λόγο απλότητας του συνόλου έχει "φθηνά" ανταλλακτικά. Δεν είναι και nissan almera, αλλά σε σχέση με bmw 316 της εποχής είναι πολύ πιο φθηνό. Το πιο ακριβό αναλώσιμο είναι τα φρένα και λάστιχα. Που και τα δυο είναι λόγο της οδήγησης που δέχονται αυτά τα οχήματα. 

Σε ένα που είχα μπει πριν χρόνια, του είχα πει για πλάκα ότι "το xsara μου περνάει καλύτερα της λακούβες" και είπε "το ξέρω". Μετά από χρόνια που κοιτούσα την ιστορία της porsche κατάλαβα τι εννοούσε :P .

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ήμουν κι εγώ ακριβώς στην ίδια θέση αυτή την εποχή το 2021 (με budget ένα τσακ περισσότερο, γύρω στα 30k). Οι επιλογές μου ήταν οι εξής:

- Boxster or Cayman (με PDK)
- BMW Z4 (η προηγούμενη, E89)
- Ford Mustang (Ecoboost)
- SLK (R172)

Οι επόμενες σκέψεις ήταν:

- Είσαι οκ με διθέσιο;
- Έχεις πάρκινγκ;
- Θα είναι daily driver;
- Σε απασχολούν τα κυβικά;
- Θα πρέπει να το βάζεις παντού σε πάρκινγκ ή θα παρκάρεις όπου βρεις;
- Κόστος (υπάρχουν διαφορές σημαντικές μεταξύ τους και στην αρχική τιμή και στη συντήρηση)
- Μεταπωλητική αξία

Τα έβαλα όλα αυτά σε ένα τσουβάλι και με σειρά προτεραιότητας τα κατέταξα έτσι τα αμάξια: Boxster or Cayman, SLK, Z4, Mustang. Boxster/Cayman εκείνη την περίοδο υπήρχε μία μόνο (around 30k) η οποία έφυγε αμέσως οπότε εν τέλει κατέληξα στην SLK την οποία έχω μέχρι σήμερα και είμαι σε πολύ μεγάλο βαθμό ευχαριστημένος με αυτή την επιλογή! Πες μου αν θες, για να μην κουράσω, γιατι μπορώ να σου δώσω full info είτε για την SLK είτε τα pros/cons των άλλων επιλογών.

ΥΓ. Επίσης ο ορισμός του σπορ για τον καθένα είναι διαφορετικός, δηλαδή άλλοι θα σου πούνε και Subaru, RX8 κλπ. τα οποία εμένα δε με ενδιαφέρουν καθόλου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...