Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

έχω μια απορία,είμαι κάτοχος 200αρας ftth απο cosmote.

Εχω παρατηρησει οτι κάποιες φορες χωρις συγκεκριμενο λογο οταν ανοιγω το pc η γραμμη ειναι σα 100αρα (και σε speedtest και σε download απο steam κλπ), το θεμα ειναι οτι μ ενα απλο sign out στο pc και ξαναμπαινοντας ειναι κανονικα 200αρα με το αντιστοιχο test και download κλπ.Επειδη προφανως δεν ειναι της γραμμης,υπαρχει καποια ρυθμιση καπου που να προκαλει αυτο το bug? 

Δεν ειναι κατι καθημερινο αλλα ειναι κατι που απ τις 7 μερες θα το συναντησω τις 3 πχ.

Δημοσ.

Αυτό έχει να κάνει με το λεγόμενο "negotiation" που γίνεται μεταξύ του router και του NIC σου. Προσπαθούν να συμφωνήσουν ποιά είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να "συνεννοηθούν". Ξεκινάει με 1Gbps, μετά αν νομίσουν ότι υπάρχει ασυμβατότητα κατεβαίνουν στα 100 Mbps. Αυτό γίνεται προφανώς και σε εσένα. Όταν κάνεις sign out και ξάνα sign in συνεννοούνται εκ νέου και κλειδώνει στo 1 Gbps.

Τώρα το γιατί γίνεται, υπάρχουν πολλοί λόγοι... Αν είσαι συνδεδεμένος με utp καλώδιο μπορεί να φταίει η ποιότητα του καλωδίου (δοκίμασε άλλο καλώδιο). Έχω διαβάσει επίσης και για περίπτωση όπου το ethernet port ήταν προβληματικό, δεν έκανε τέλεια επαφή με αποτέλεσμα να "πιάνει" 1 gbps μόνο όταν ο χρήστης κρατούσε καλά πατημένο το χέρι του πάνω στο σημείο όπου συνδεόταν το καλώδιο με τον υπολογιστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...