Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

ο τίτλος μπορεί και να μην είναι ο κατάλληλος αλλά σχετικά με αυτό είναι το επίκεντρο του θέματος.

Είμαι στην ηλικία των 25, και είχα περάσει το 2015 στο τμήμα Μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών (ΠΑΔΑ) με κατεύθυνση στα δίκτυα συγκεκριμένα. Για λόγους πολύ προσωπικούς άφησα πίσω την σχολή με 15 μαθήματα περασμένα. Φέτος αποφάσισα να την πάρω ζεστά και να την τελιώσω φυσικά σε "βάθος χρόνου". Φυσικά θα μου πείτε μετα απο τόσο καιρό; Καλώς ή κακώς το επέλεξα τώρα. Το θέμα είναι το εξής. Βγήκε νομοθεσία διαγραφής φοιτητή για το τμήμα μου που για την περιπτωσή μου ισχύει το εξής: με έτος εισαγωγής το 2015 , διαγράφομαι την χρονια 2025-2026. Προφανώς δεν προλαβαίνω να την τελιώσω διότι υπάρχει και η στρατιωτική θητεία μου πρέπει να εκπληρώσω. 

Αυτό που ζηταώ απο κάποιον ή κάποια είναι να με οδηγήσει αν υπάρχει κάποιο άλλο μονοπάτι ώστε να το ακολουθήσω όσον αφορά στον κλάδο αυτό. Γιατί πραγματικά είναι κάτι που μου αρέσει και θα ήθελα να το ακολουθήσω. Και συγκεκριμένα τα δίκτυα με μια πρόχειρη έρευνα βλέπω ότι υπάρχουν πιστοποιήσεις αλλά δεν γνωρίζω αν πρέπει να είναι απαραίτητο το πτυχίο κάποιας σχολής.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Σχετικά με θέματα εργασίας δεν γνωρίζω, αλλά σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, έχεις δικαίωμα να κάνεις παύση σπουδών μέχρι και 2 χρόνια. Μπορείς για παράδειγμα να κάνεις παύση σπουδών για 1 χρόνο και σε αυτό το διάστημα να πας στρατό και όταν επιστρέψεις να είσαι στο έτος στο οποίο θα ήταν να μπεις όταν σταμάτησες. Αντίστοιχα τον άλλο 1 χρόνο θα μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις για να διαβάζεις ό,τι χρειάζεται και όταν μπεις ας πούμε ξανά να είσαι όσο πιο έτοιμος γίνεται για να περάσεις τα μαθήματα που θα έχεις. Αυτά τα δύο χρόνια από όσο ξέρω μπορείς να τα χωρίσεις όπως εσύ θέλεις (π.χ. παύση για 1 εξάμηνο, 3 κτλ και φυσικά αν κάνεις παύση για 1 χρόνο, και τελικά θέλεις να την κόψεις στο ένα εξάμηνο, μπορείς να το κάνεις χωρίς να χάσεις το υπόλοιπο διάστημα).  Επιπλέον, σε περίπτωση που δουλεύεις τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα (μερικής απασχόλησης), μπορείς να κάνεις αίτημα στη σχολή για να είσαι περασμένος ως φοιτητής μερικής φοίτησης, το οποίο σημαίνει ότι κάθε εξάμηνο μετράει για μισό αντί για ένα, αλλά αντίστοιχα μπορείς να δηλώσεις μαθήματα που αντιστοιχούν ως σύνολο στις μισές διδακτικές μονάδες από αυτές που θα μπορούσες να δηλώσεις αν δεν ήσουν μερικής φοίτησης (π.χ. Στο εξάμηνο που είσαι θα μπορούσες να δηλώσεις μαθήματα που καλύπτουν μέχρι 60 ects; Ως μερικής φοίτησης θα μπορείς μέχρι 30). Αυτά που σου αναφέρω, βγήκαν από όσο ξέρω μαζί με τη νομοθεσία της διαγραφής φοιτητών.

Επεξ/σία από TRP
  • Like 1
Δημοσ.

Workarounds υπαρχουν. Ακομα και παυση σπουδων και να δινεις καποια μαθηματα μπορεις ωστε να κρατηθουν οι βαθμολογιες. Γνωμη μου κανεις δεν θα σε διαγραψει αν δει οτι προσπαθεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα άλλη είναι η απορία μου , εφόσον άφησες τη σχολή με τι ασχολήθηκες? Είχες καλή δουλειά με καλό μισθό? Μόνο έτσι δικαιολογείται να έχεις φτάσει στα 25 και να μην έχεις ασχοληθεί με τη στρατιωτική θητεία που ήξερες εξαρχής πως υπάρχει ως εκκρεμότητα, εναλλακτικές πάντως υπάρχουν, για αρχή ξεκίνα να  επικοινωνείς με τη σχολή και με τους καθηγητές.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Όντως δεν το γνώριζα αυτό με την μερική  ή διακοπή της φοίτησης και μάλιστα θα το εφαρμόσω τώρα που θα μπω στρατό έτσι ώστε να προχωρήσω και την σχολή!  Να στε πάντα καλά παιδιά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...