Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/2/2023 στις 1:31 ΜΜ, Babis_allos είπε

Εγώ ζω Γερμανία, παντρεμένος (σύντομα) με Ιταλίδα.

Ωραίος ο Μπάμπης...

Σε άλλα νέα...

Ο καθένας έχει κάνει επιστήμη το πως θα κλέψει με 1002 πατέντες για να γλιτώσει 10 ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια στιγμή πίνει 2 φρέντο την ημέρα ντελιβερι και φεύγουν τα ευρώ για πλάκα. Οι ίδιοι πονηροί είναι που κάνουν κολλητηρι στο μετρό για να μπουν τσάμπα και γενικά έχουν μάθει να παρασιτοζωούν. Άμα δεν έχεις τα λεφτά, άσε τις πολυτέλειες στην άκρη ή φτιάξε τις συνθήκες σου ώστε τα 10 ευρώ το μήνα για streaming και σειρουλες να μην είναι τόσο μείζον θέμα στον προϋπολογισμό σου *.

Καλά κάνει το νετφλιξ, εταιρία είναι και προστατεύει την ανάπτυξή της. 

* Σημ: δεν αναφέρομαι σε όσους τα βγάζουν πέρα δύσκολα και έχουν να μεγαλωσουν παιδιά με 800 ευρώ, λεω ΜΟΝΟ για το target group των τζαμπατζήδων.blockquote widget

Επεξ/σία από bikey77
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω ακυρώσει Netflix ήδη από το Δεκέμβριο, παρά τη χαμηλή τιμή διαμοιρασμού, για λόγους χαμηλής ποιότητας περιεχομένου.

Άντε γειά.

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, StavrosD είπε

Αν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το τι κατεβάζουν άλλοι από το δίκτυό μας, μήπως πρέπει τότε να δίνουν και τους κωδικούς για την σύνδεση ώστε να μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί κανένα καλύτερο router με το οποίο να μπορούμε να βάλουμε κόφτες;

Απορία: Με το Cosmote WiFi Fon, παίρνει νέο IP όποιος συνδέεται στο router μας ή χρησιμοποιεί άλλο IP;

Το πρόβλημα ξεκινάει ότι δίνεις access σε κάποιον στο προσωπικό σου δίκτυο ή αγνοείς ότι κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει για κακόβουλο σκοπό μένοντας άπραγος. 

Θα μου πεις, "Δεν ξέρω να το ρυθμίζω τι να κάνω"; Και δεν ξέρω από αυτοκίνητα, μάντεψε !

Όσον αφορά τους κωδικούς γιατί δεν στους δίνουν; Εγώ τους πήρα με μια απλή ταυτοποίηση στοιχείων. Στην τελική όμως δεν τους χρειάζεσαι απαραίτητα. Μπορείς να βάλεις του router σου πίσω απ' του παρόχου και το 2ο να το ρυθμίσεις ως <<modem>> να κάνει δηλαδή μόνο το PPPoE call. Και πάλι όμως εδώ το παρατραβάς. Εδώ μιλάμε για να βάλεις ένα σοβαρό κωδικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λογικό να δώσω τον κωδικό μου σε άτομα εμπιστοσύνης, π.χ. να τον περάσω στο κινητό του πατέρα μου ή κάποιου συγγενή.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ότι μπορεί κάποιος τρίτος να πάρει τον κωδικό του δικτύου εν αγνοία του σε δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε από το μοίρασμα του κωδικού.

Το ίδιο ισχύει και με το WPS του router. Σε δευτερόλεπτα ένας επισκέπτης μπορεί να συνδεθεί και στην συνέχεια από το κινητό του να πάρει τον κωδικό στο laptop του.

Για το Cosmote WiFi Fon υπάρχει κάπου επίσημη ενημέρωση σχετικά με το αν μοιράζεται το ίδιο IP με τον ιδιοκτήτη της σύνδεσης;

Απ'ότι ξέρω, για να έχει κάποιος συνδρομητής την δυνατότητα να έχει δωρεάν ίντερνετ παντού όπου υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο WiFi Fon, θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία και στο δικό του router ώστε να συνδέονται και οι υπόλοιποι σε αυτόν.

Προς αποφυγή παρεξήγησης, δεν θέλω να δώσω άλλοθι σε όσους κάνουν παράνομες δραστηριότητες. Απλά θέλω να εξηγήσω ότι υπάρχει κίνδυνος να εκτεθεί κάποιος ακόμα και αν είναι νόμιμος.

Επεξ/σία από StavrosD
Δημοσ.
14 ώρες πριν, StavrosD είπε

Είναι λογικό να δώσω τον κωδικό μου σε άτομα εμπιστοσύνης, π.χ. να τον περάσω στο κινητό του πατέρα μου ή κάποιου συγγενή.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ότι μπορεί κάποιος τρίτος να πάρει τον κωδικό του δικτύου εν αγνοία του σε δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε από το μοίρασμα του κωδικού.

Το ίδιο ισχύει και με το WPS του router. Σε δευτερόλεπτα ένας επισκέπτης μπορεί να συνδεθεί και στην συνέχεια από το κινητό του να πάρει τον κωδικό στο laptop του.

Για το Cosmote WiFi Fon υπάρχει κάπου επίσημη ενημέρωση σχετικά με το αν μοιράζεται το ίδιο IP με τον ιδιοκτήτη της σύνδεσης;

Απ'ότι ξέρω, για να έχει κάποιος συνδρομητής την δυνατότητα να έχει δωρεάν ίντερνετ παντού όπου υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο WiFi Fon, θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία και στο δικό του router ώστε να συνδέονται και οι υπόλοιποι σε αυτόν.

Προς αποφυγή παρεξήγησης, δεν θέλω να δώσω άλλοθι σε όσους κάνουν παράνομες δραστηριότητες. Απλά θέλω να εξηγήσω ότι υπάρχει κίνδυνος να εκτεθεί κάποιος ακόμα και αν είναι νόμιμος.

Ξεφεύγει λίγο το πράγμα, απ' το κυρίως θέμα της συζήτησης. Με άτομα εμπιστοσύνης μοιραζόμαστε πολλά μαζί σε αυτά και τα password ή το Netflix account μας. Το θέμα είναι ότι αν κάτι από αυτά τα πολλά το χρησιμοποιήσουν με κακόβουλο τρόπο έχουμε και μία ανάλογη ευθύνη.

Ο τρίτος δεν μπορεί να πάρει σε δευτερόλεπτα τον κωδικό. Το qr που αναφέρθηκε για παράδειγμα σε προηγούμενο μήνυμα για να αποκτηθεί, πρέπει πρώτα να ξεκλειδωθεί το κινητό.

Το WPS επίσης απενεργοποιείτε. Αν έχεις σε εύκολα προσβάσιμο σημείο το Access point σου, δεν το αφήνεις ενεργοποιημένο.

Το Wifi Fon δεν νομίζω να σε βγάζει με διαφορετική Ip και δεν ξέρω γιατί να το έχεις ενεργοποιημένο.

Αν τα παραπάνω λειτουργήσουν ως ελαφρυντικά, θα είναι εύκολο για κάποιον που κατεβάζει torrent η κάνει άλλου είδους παράνομες δραστηριότητες να τα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι.

Δημοσ.

Δε ξύπνησαν ξαφνικά. Πρώτα έκαναν δοκιμές σε λίγες χώρες και μετά εξάπλωσαν το κλείδωμα των passwords παντού. Που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα για αυτούς ήταν θετικό. Από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα των επιλογών θα το μάθουμε σύντομα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...