Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύετε ότι είναι εφικτό κάποιος να κάνει αλλαγή καριερας στα 30 του στον πρόγραμματισμο? 

Μπορεί να γίνει αν χτίσεις ένα γερό πορτοφολιο με projects και πιστοποιήσεις? 

Δημοσ.

Ναι είναι εφικτό. Προχώρα το. Μέσα σε δύο με 3 χρόνια μπορείς να σπουδάσεις (είτε σε καμιά σχολή είτε μόνος σου) και να ετοιμαστείς για πρόσληψη στα 32-33. Ποιος τομέας σε ενδιαφέρει;

Δημοσ.

Μαθαίνω python μονη μου, έχω γραφτεί σε 1 bootcamp για qa tester που έχει και python μέσα για αρχη για να δω κατά πόσο με ενδιαφέρει.. 

Εχω σκεφτει έφοσον έχω ξεκινήσει με αυτή την γλώσσα να μπορέσω να το εξέλιξω όσο μπορώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, παραθέτω την προσωπική μου άποψη, σίγουρα βέβαια κάποιοι θα διαφωνήσουν.

Έχω σπουδάσει Μαθηματικά και επιπλέον σπουδές σε Πληροφορική, για παραπάνω απο μία δεκαετία. Από την πρώτη μου επαφή μέχρι και τώρα με διακατέχει μία ταπεινοφροσύνη απένταντι στην επιστήμη αφού κάθε μέρα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθεις και στηριζόμαστε σε πλάτες γιγάντων.

Μου φαντάζει συνεπώς αδιανόητο πως μπορεί κάποιος να μάθει αποτελεσματικά και αποδοτικά (μέγιστη γνώση συνδυάζοντας θεωρία και πράξη στον ελάχιστο δυνατό χρόνο) μέσω bootcamps, μαθημάτων σε udemy, πιστοποιήσεων κλπ. Σίγουρα δεν απαιτούν όλες οι δουλειές στον κόσμο του IT μεταπτυχιακά και διδακτορικά, αλλά ένα πτυχίο θετικών επιστημών, για να μην περιοριστώ μόνο στην πληροφορική, εκτός από το credibility που σου δίνει, σου ανοίγει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων. Όποιος έχει βρει εργασία (με ανταγωνιστικό μισθό προφανώς) πάνω στον κλάδο της πληροφορικής χωρίς σπουδές παρά μόνο με κάποια πιστοποιητικά από udemy, coursera κλπ παρακαλώ να το αναφέρει γιατί προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν.

Είναι λοιπόν αρκετά της μόδας πλέον, ειδικά με υποτιθέμενους influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι μπορεί κάποιος να γίνει προγραμματιστής (και όλα τα συναφή) μέσω κάποιων πιστοποιήσεων ή διαβάζοντας μόνος του. Σίγουρα γίνεται, αλλά αυτοί που το επιτυγχάνουν αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα (Γίνε data scientist σε 30 μέρες, τις 2 πρώτες μέρες διαβάζοντας Λογισμό, τις επόμενες 3 Πιθανότητες κλπ το οποίο είναι απλώς ανέφικτο και επικύνδυνη συμβουλή εκτός αν είσαι ο επόμενος Ραμανούτζαν και σε φωτίζει το Άγιο Πνέυμα με καινούργια Θεωρήματα). Recruiters δημοσιεύουν ότι πετούν στον κάδο βιογραφικά με σπουδές καθώς δείχνει τεμπελιά και όχι πρακτικές γνώσεις, την στιγμή που οι αγγελίες εργασίας ζητούν το αντίθετο. Πλέον, ειδικά με την άνοδο της τεχνολογίας και της εργασίας από το σπίτι, ακόμα και ένας Ινδός ή Κινέζος που δεν έχει πάει στο πανεπιστήμιο διαθέτει πιστοποιητικά και portfolio, οπότε ο ανταγωνισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Δεν γνωρίζω τι έχεις σπουδάσει και αν έχεις σπουδάσει. Υπάρχουν θέματα τα οποία είναι αρκετά απίθανο να μάθει κάποιος χωρίς να έχει κάποια επαφή με πτυχίο Πληροφορικής (που σου δίνει και το credibility) ή έχοντας ήδη την εργασιακή εμπειρία την οποία όπως αναφέρεις δεν διαθέτεις. Επίσης για κάποιον λόγο έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο προγραμματισμός είναι προσιτός για όλους. Το να μάθεις μια γλώσσα όπως πχ python που αναφέρεις δεν λέει κάτι δυστυχώς. Πως θα αναλύσεις λόγου χάρη έναν αλγόριθμο που υλοποίησες για να δεις αν είναι αποδοτικός ή όχι και πότε μια προσέγγιση είναι καλύτερη από μια άλλη; Βλέπω τύπους να αυτοαποκαλούνται ML Engineers έχοντας παρακολουθήσει ένα μαθημα στο coursera την στιγμή που δεν ξέρουν καν τον ορισμό του μέσου τετραγωνικό σφάλματους, άλλους AI Evangelist επειδή έτρεξαν ένα script σε tensorflow κλπ.

Δεν το λέω για να σε αποθαρρύνω απλώς θεωρώ πως πρέπει να αναφερθεί και αυτή η οπτική.

Επεξ/σία από listerstorm
  • Like 6
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Xristelia είπε

Πιστεύετε ότι είναι εφικτό κάποιος να κάνει αλλαγή καριερας στα 30 του στον πρόγραμματισμο? 

Ναι. Δεν είσαι η πρώτη ούτε η τελευταία. Σκέψου πως στην εταιρία που δουλεύω τώρα, προσπαθούμε να μάθουμε στους testers μας κώδικα για να μπορούν να αυτοματοποιούν αυτή την διαδικασία. Απ' την άλλη όμως, είναι μια μακρά διαδικασία ο προγραμματισμός και δεν μπορείς να την πετύχεις σε μερικές βδομάδες. Δυστυχως τείνω να συμφωνήσω σε πολλά με τον @listerstorm .

Μερικές συμβουλές μόνο έχω να πω:

• Μην εστιάσεις μόνο στην γλώσσα προγραμματισμού αλλά στην ευρέτερη έννοια. Δλδ, δεν πρέπει να μάθεις python... πρέπει να μάθεις πως να φτιάχνεις το "Χ" και η python (ίσως) είναι ένας τρόπος να το πετύχεις. Αν καταλάβεις αυτό, θα αναπτυχθείς πιο γρήγορα
  • Υπάρχουν πολλοί κλάδοι που σχετίζονται με τον προγραμματισμό. Δεν είναι ένας, δεν είναι όλα εύκολα για αρχάριους, δοκίμασε μερικούς και δες τι σου αρέσει και τι γνώσεις απαιτούν. Κάποιοι κλάδοι απαιτούν όχι απλά πτυχίο.. αλλά μέχρι και διδακτορικό σε κάποιες περιπτώσεις. Άλλοι κλάδοι δε, μπορεί να μην χρειάζεσαι καν πτυχίο. Για το τελευταίο, οι περισσότεροι που δεν έχουν πτυχίο, συνήθως πάνε προς web design (front-end development) καθώς έχει να κάνει περισσότερο με design, και UI/UX παρά γνώσεις σε ξέρω γω... πως λειτουργεί το διαδίκτυο.
  • Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι ένα πτυχίο σου ανοίγει άλλες πόρτες και προσωπικά το προσπάθησα. Για 2 χρονια σπούδαζα στο Εαπ. Δυστυχώς όμως η δουλειά μου και ωράρια που έχω δεν μου επιτρέπουν να το συνεχίσω. Δουλευω 6 μέρες την εβδομάδα και η μόνη ελεύθερη μου μέρα είναι η Κυριακή. Δεν έχω σκοπό να πιάσω δουλειά σε 6 μήνες. Καταλαβαίνω ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι δύσκολος και θελει συνεχή προσπάθεια για να πετύχεις. 

Και ειμαι διατεθειμένη γι αυτό. Με την python την ανέφερα διότι απ οσο το εχω ψάξει λένε να μάθεις καλά μια γλώσσα πρόγραμματισμου και να μην τις μπλέκεις γενικότερα. Οποτε εφόσον έχω ξεκινήσει με αυτήν να την μάθω όσο καλύτερα μπορώ. 

Δημοσ.
7 hours ago, listerstorm said:

Καλησπέρα σε όλους, παραθέτω την προσωπική μου άποψη, σίγουρα βέβαια κάποιοι θα διαφωνήσουν.

Έχω σπουδάσει Μαθηματικά και επιπλέον σπουδές σε Πληροφορική, για παραπάνω απο μία δεκαετία. Από την πρώτη μου επαφή μέχρι και τώρα με διακατέχει μία ταπεινοφροσύνη απένταντι στην επιστήμη αφού κάθε μέρα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθεις και στηριζόμαστε σε πλάτες γιγάντων.

Μου φαντάζει συνεπώς αδιανόητο πως μπορεί κάποιος να μάθει αποτελεσματικά και αποδοτικά (μέγιστη γνώση συνδυάζοντας θεωρία και πράξη στον ελάχιστο δυνατό χρόνο) μέσω bootcamps, μαθημάτων σε udemy, πιστοποιήσεων κλπ. Σίγουρα δεν απαιτούν όλες οι δουλειές στον κόσμο του IT μεταπτυχιακά και διδακτορικά, αλλά ένα πτυχίο θετικών επιστημών, για να μην περιοριστώ μόνο στην πληροφορική, εκτός από το credibility που σου δίνει, σου ανοίγει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων. Όποιος έχει βρει εργασία (με ανταγωνιστικό μισθό προφανώς) πάνω στον κλάδο της πληροφορικής χωρίς σπουδές παρά μόνο με κάποια πιστοποιητικά από udemy, coursera κλπ παρακαλώ να το αναφέρει γιατί προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν.

Είναι λοιπόν αρκετά της μόδας πλέον, ειδικά με υποτιθέμενους influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι μπορεί κάποιος να γίνει προγραμματιστής (και όλα τα συναφή) μέσω κάποιων πιστοποιήσεων ή διαβάζοντας μόνος του. Σίγουρα γίνεται, αλλά αυτοί που το επιτυγχάνουν αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα (Γίνε data scientist σε 30 μέρες, τις 2 πρώτες μέρες διαβάζοντας Λογισμό, τις επόμενες 3 Πιθανότητες κλπ το οποίο είναι απλώς ανέφικτο και επικύνδυνη συμβουλή εκτός αν είσαι ο επόμενος Ραμανούτζαν και σε φωτίζει το Άγιο Πνέυμα με καινούργια Θεωρήματα). Recruiters δημοσιεύουν ότι πετούν στον κάδο βιογραφικά με σπουδές καθώς δείχνει τεμπελιά και όχι πρακτικές γνώσεις, την στιγμή που οι αγγελίες εργασίας ζητούν το αντίθετο. Πλέον, ειδικά με την άνοδο της τεχνολογίας και της εργασίας από το σπίτι, ακόμα και ένας Ινδός ή Κινέζος που δεν έχει πάει στο πανεπιστήμιο διαθέτει πιστοποιητικά και portfolio, οπότε ο ανταγωνισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Δεν γνωρίζω τι έχεις σπουδάσει και αν έχεις σπουδάσει. Υπάρχουν θέματα τα οποία είναι αρκετά απίθανο να μάθει κάποιος χωρίς να έχει κάποια επαφή με πτυχίο Πληροφορικής (που σου δίνει και το credibility) ή έχοντας ήδη την εργασιακή εμπειρία την οποία όπως αναφέρεις δεν διαθέτεις. Επίσης για κάποιον λόγο έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο προγραμματισμός είναι προσιτός για όλους. Το να μάθεις μια γλώσσα όπως πχ python που αναφέρεις δεν λέει κάτι δυστυχώς. Πως θα αναλύσεις λόγου χάρη έναν αλγόριθμο που υλοποίησες για να δεις αν είναι αποδοτικός ή όχι και πότε μια προσέγγιση είναι καλύτερη από μια άλλη; Βλέπω τύπους να αυτοαποκαλούνται ML Engineers έχοντας παρακολουθήσει ένα μαθημα στο coursera την στιγμή που δεν ξέρουν καν τον ορισμό του μέσου τετραγωνικό σφάλματους, άλλους AI Evangelist επειδή έτρεξαν ένα script σε tensorflow κλπ.

Δεν το λέω για να σε αποθαρρύνω απλώς θεωρώ πως πρέπει να αναφερθεί και αυτή η οπτική.

Εξαρταται με πιο κομματι θες να ασχοληθεις. Αν θες να ασχοληθεις με Web Development πιστευω δεν χρειαζεσαι πτυχιο γενικα. Αν θες να ασχοληθεις με machine learning κλπ, λογικα θες πτυχιο, αν οχι και καποιο μεταπτυχιακο. Θα συμφωνησω οτι ο προγραμματισμος δεν μαθαινεται σε 20 μερες, αλλα σιγουρα δεν θελει πτυχιο. Θελει διαβασμα και πολυ τριβη, δηλαδη να φτιαχνεις δικα σου προτζεκτς. Εγω προσωπικα εχω δουλεψει με ατομα που δεν ειχαν πτυχιο και μια χαρα κωδικα γραφανε, οπως και εχω δουλεψει και με ατομα που ειχαν πτυχιο και δεν ξεραν ουτε τα βασικα. Θελω να πω το πτυχιο δεν εξασφαλιζει οτι ξερεις να γραφεις κωδικα. Ισως εξασφαλιζει οτι εχεις καποιες βασικες γνωσεις, θεμελιωδες, αλλα και παλι δεν ειναι σιγουρο γιατι πχ μπορει να ησουν τουριστας σχολη και να μην σου εμεινε τπτ.

Τα courses στο Udemy ειναι μια χαρα αλλα ειναι για συγκεκριμενες περιστασεις. Πχ θα μπορουσε ο TS να κανει ενα course Introduction to Software Development να δει τι ειναι ο προγραμματισμος, που χρησιμοποιειται, κλπ Να ενα που βρηκα στα γρηγορα. Αυτο οχι για να πει οτι εμαθε προγραμματισμο, απλα για να δει αν οντως του αρεσει ετσι ωστε να επενδυσει τον χρονο του σε αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρώ πως το βασικό που χρειάζεται κάποιος είναι να του αρέσει αυτός ο κλάδος και να μπορεί να αφιερώσει προσωπικό χρόνο. Σίγουρα οι σπουδές πληροφορικής θα βοηθήσουν για να έχεις μια ομαλή αρχή αλλά τίποτα παραπάνω.

11 hours ago, listerstorm said:

Όποιος έχει βρει εργασία (με ανταγωνιστικό μισθό προφανώς) πάνω στον κλάδο της πληροφορικής χωρίς σπουδές παρά μόνο με κάποια πιστοποιητικά από udemy, coursera κλπ παρακαλώ να το αναφέρει γιατί προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν.

Προσωπικά είμαι αυτοδίδακτος, δουλεύω σαν προγραμματιστής πάνω από 10 χρόνια (ξεκίνησα στα 27 μου) και τώρα βρίσκομαι σε εταιρία της Αμερικής με ανταγωνιστικό μισθό.

• Like 8
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Θεωρώ πως το βασικό που χρειάζεται κάποιος είναι να του αρέσει αυτός ο κλάδος και να μπορεί να αφιερώσει προσωπικό χρόνο. Σίγουρα οι σπουδές πληροφορικής θα βοηθήσουν για να έχεις μια ομαλή αρχή αλλά τίποτα παραπάνω.

Προσωπικά είμαι αυτοδίδακτος, δουλεύω σαν προγραμματιστής πάνω από 10 χρόνια (ξεκίνησα στα 27 μου) και τώρα βρίσκομαι σε εταιρία της Αμερικής με ανταγωνιστικό μισθό.

Μπράβο σου!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Xristelia είπε

Καταλαβαίνω ότι ένα πτυχίο σου ανοίγει άλλες πόρτες και προσωπικά το προσπάθησα. Για 2 χρονια σπούδαζα στο Εαπ. Δυστυχώς όμως η δουλειά μου και ωράρια που έχω δεν μου επιτρέπουν να το συνεχίσω. Δουλευω 6 μέρες την εβδομάδα και η μόνη ελεύθερη μου μέρα είναι η Κυριακή. Δεν έχω σκοπό να πιάσω δουλειά σε 6 μήνες. Καταλαβαίνω ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι δύσκολος και θελει συνεχή προσπάθεια για να πετύχεις. 

Και ειμαι διατεθειμένη γι αυτό. Με την python την ανέφερα διότι απ οσο το εχω ψάξει λένε να μάθεις καλά μια γλώσσα πρόγραμματισμου και να μην τις μπλέκεις γενικότερα. Οποτε εφόσον έχω ξεκινήσει με αυτήν να την μάθω όσο καλύτερα μπορώ. 

ΠΛΗ σπούδαζες στο ΕΑΠ? Γνώμη μου είναι εφόσον έχεις περάσει ενότητες να μη το παρατήσεις , έχω γνωρίσει ανθρώπους που το τελείωσαν σε 6 χρόνια με δουλειές και παιδιά, είναι κρίμα  να πετάξεις τόσα χρήματα χωρίς αντίκρισμα.

Το πιο δύσκολο έτος είναι το τρίτο, πάλεψε το.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 1/2/2023 στις 1:41 ΠΜ, listerstorm είπε

Το θέμα είναι τι εννοεί ο καθένας ως προγραμματισμό ή πληροφορική.

Για να γίνεις web dev, δεν χρειάζεται καμία σπουδή σε θετικές επιστήμες. Όρεξη και διαρκής ενημέρωση χρειάζεται. Η τεχνολογία τρέχει σαν τρελή, τα εργαλεία αναβαθμίζονται απίστευτα γρήγορα, και εάν κανείς χάσει λίγο την ενημέρωση, μένει τελείως απέξω.

Για να γίνεις data scientist, δεν χρειάζεται advanced προγραμματισμός. Με ελάχιστη Python μπορείς να βγάλεις ό,τι συμπεράσματα χρειάζονται και να στήσεις ένα linear regression ή κάποιο δένδρο. Χρειάζεται κάποια κατανόηση στατιστικής, αλλά όχι κάτι βαθύ. Αυτή την κατανόηση μπορείς να την πάρεις από online courses. Για ΒΙ δεν ξέρω, εικάζω θα είναι σαν DS.

Για να ασχοληθείς με machine learning, είναι άλλη ιστορία και χρειάζεται και προγραμματισμός, και lin algebra (advanced stuff, όχι dot products μόνο), και 1-2 άλλα πεδία.

Για να γίνεις S/W architect, χρειάζεται σπουδή, κυρίως για να αποκτήσει κανείς το εύρος γνώσεων που απαιτούνται αλλά και να μπορέσει να μελετήσει τα abstract models που υπάρχουν.

Για DB (όχι ένας admin/support), δεν πας πουθενά χωρίς relationship algebra και, ευτυχώς, δεν την διδάσκουν (ακόμα) σε tutorials.

Για embedded systems, εάν δεν ξέρεις μοντέλα, compilers, και όλες τα ωραίες λεπτομέρειες για optimization σε αλγόριθμους, δεν πας πουθενά 

Για IT support, δεν βλέπω το λόγο να σπουδάσει κανείς.

Τα παραπάνω γίνονται reflect σε παγκόσμια κλίμακα. Μία έρευνα σε LinkedIn, αλλά όχι για Ελλάδα, θα δείξει αποτελέσματα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/1/2023 στις 5:20 ΜΜ, Xristelia είπε

Αν το θες πραγματικά μπορείς να το καταφέρεις. Θα ακούσεις πολλές ακαδημαϊκές αρλούμπες περί ανάλυση αλγορίθμων και άλλα τέτοια, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα αντικείμενο που μπορείς να εξελίξεις μόνη σου.

Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω της πρακτικής με δικά σου προτζεκτς και μελετώντας άλλα έτοιμα.

Εξαρτάται απο σένα και μόνο.

Δημοσ.

Εγώ θα συμφωνήσω στο πτυχίο μόνο στην περίπτωση που κάποιος θα χρειαστεί να αναπτύσσει τους δικούς του αλγόριθμους, κάτι που ελάχιστοι κάνουν και απαιτεί εξειδικευμένη θεωρητική γνώση. Όσον αφορά καθαρά το προγραμματιστικό κομμάτι, μπορεί άνετα να μάθει κάποιος σε 3 μήνες, αλλά μετέπειτα θέλει αρκετή τριβή και επιμονή. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/1/2023 στις 5:20 ΜΜ, Xristelia είπε

Καλησπέρα σας,

Εννοείτε και εγώ διοίκηση επιχειρήσεων ήμουν και πλέον είμαι full-stack developer, να πω πως είμαι αυτοδίδακτος (5~ χρόνια). Επίσης έχω να πω πως εγώ τον προγραμματισμό τον βλέπω σαν παιχνίδι και χόμπι παρά εργασία και γουστάρω πολύ.

Μέσα σε 1-2 χρόνια θα είσαι σε πολύ καλό επίπεδο αν κάνει κάποια βήματα. Στο 2 έτος έμαθα, χρειάζεται να ξέρεις να διαβάζεις και από που. Βάζεις πλάνο/α και dead lines. Έμαθα επίσης ότι τα documentation είναι το Α και Ω και ΠΡΕΠΕΙ να το παθαίνεις πολύ καλά και επίσης χρειάζεται να ψάχνεις όταν δεν ξέρεις και πρέπει να μάθεις πως ψάχνεις. Έβαλα έναν κανόνα άμα κολλήσω στα 30-40 λεπτά τότε να ρωτήσω σε κάποιο φόρουμ ή stackoverflow. Και το τελευταίο εξάσκηση, πάλι εξάσκηση και πολύ εξάσκηση. Το βασικότερο ξέχασα όχι απλά χρειάζεται αλλά ΠΡΕΠΕΙ να πεις σαν στόχο τι θα γίνεις και με τι θα ασχοληθείς. πχ front-end, back-end, full-stack, mobile, θα είναι σε web, θα είναι σε αναλυτικά, θα είναι σε αλγόριθμους, τι γλώσσες και εργαλεία... σε τι ακριβώς και συγκεκριμένα. Και μάθε ένα την φορά, λίγα λίγα, μία γλώσσα κάθε φορά, ένα εργαλείο την φορά.

Να πως είμαι, δεν ήμουν διοίκηση επιχειρήσεων τώρα παίρνω πτυχίο εγώ (έτος 8).

Στις 1/2/2023 στις 1:41 ΠΜ, listerstorm είπε

Έχω φίλο που υποτίθεται σπούδαζε στον βολο ηλεκτρολόγος μηχανικός και προγρματισμό (δεν θυμάμαι την σχολή) και στο 8 έτος που είχε 30 μαθήματα αποφάσισε να πιάσει δουλειά. Βρήκε μία εταρία για 9 μήνες 700-800 ευρώ (junior level, full-stack, .net core και javascript), μετά σε μια άλλη για 2 χρόνια 1300 ευρώ (mid level,  full-stack, nodejs και javascript) και πλεόν είναι remote 6 μήνες (mid level, back-end developer, nodejs/javascript) για μια ξένη και μισθό 3500 καθαρά.

Συμπέρασμα είναι όλα στο άτομο γενικά. πόσο γουστάρεις και το πόσο ασχολήσαι αυτό έχω καταλάβει.

Επεξ/σία από prpantos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας καλός τρόπος για μάθηση εκτός των tutorials/bootcamps είναι το Github. Συμμετέχοντας σε issues και διαβάζοντας codebases μπορείς να πάρεις πολύ μεγάλη εμπειρία στον προγραμματισμό.

Kάποια που μαθαίνει C# μπορεί να ψάξει ένα project που της φαίνεται ενδιαφέρον. Σε αυτό μπορεί να υπάρχουν issues για αρχάριους. Συνήθως αυτά τα issues αναγνωρίζονται με labels όπως "good first issue". Για παράδειγμα για τη εφαρμογή Bitwarden υπάρχει αυτό: https://github.com/bitwarden/mobile/labels/good first issue.
Τα περισσότερα projects έχουν οδηγίες για το πως μπορείς να τα "τρέξεις" τοπικά στον υπολογιστή σου και πως να συμμετάσχεις γράφοντας κώδικα ή documentation.

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά μην απογοητεύεσαι. Θέλει χρόνο και προσπάθεια.

Υ.Γ. Η python είναι φοβερή γλώσσα.

Επεξ/σία από georgeouzou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...