Pireotis88 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα. Τα θέτω σε ενα θέμα για να μπορώ ευκολα να απαντάω. Θέλω να αγοράσω ενα μικρο dji drone. Ειμαι μεταξυ dji mini 2 και dji mini 3. Ποιες η διαφορές μεταξυ fly more combo και pro? Φιλος που εχει το 2 μου λεει καλυτερα πηγαινε στο 3 εχει βελτιωσεις?Τι βελτιωσεις εννοει δεν ξερω. Επίσης απο θέμα βάρους θέλει άδεια? Εγω μια δυο φορές την εβφομαδα πιο πολυ για την πλακα μου το θελω. Επίσης θέλω να βάλω μια gopro στο αμάξι μου για να τα τραβάω διαδρομές/εκδομες κτλ σε χιονια και βουνα. Προτεινεται κατι μαζι με βάση σταθερή?
LongTom Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Fly more combo = Πακέτο που εκτός από το βασικό drone + χειριστήριο έχει τρεις μπαταρίες, θήκη, περισσότερες ανταλλακτικές έλικες και τσάντα. Pro = είναι τύπος drone, DJI Mini 3 το "απλό" και το "καλύτερο" DJI Mini 3Pro. Όπως λέμε iphone 14 & iphone 14 pro ένα πράμα. Mini 3 και mini 3 pro είναι 95% ίδια. Το πρώτο είναι η απλούστερη έκδοση που η dji έβγαλε για να πιάσει το κοινό που θέλει να γλυτώσει μερικά λεφτά (κάπου 200€ η διαφορά, ίσως και 100€ σε προσφορές). Είναι το pro, με λίγο χειρότερη κάμερα (κυρίως πράγματα που βγήκαν από το software), δίχως αισθητήρες αποφυγής σύγκρουσης, δίχως τελευταίας γενιάς σύνδεση του χειριστηρίου με το σκάφος. Το 2 είναι εξαιρετική ευκαιρία γιατί το δίνουν στο fly more στα 400€ πολύ συχνά σε εκπτώσεις. Δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά στα λεφτά του. Παίρνεις όλο το πακέτο με τσάντα και έξτρα μπαταρίες (που δεν είναι φτηνές) και ένα τιμιότατο μικρό drone. Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις για "καλή" κάμερα (όσο αυτό είναι δυνατόν στην κατηγορία), τότε το 2 ήταν και είναι η καλύτερη πρόταση VfM. Για το 2 VS 3 και 3pro, πρέπει να δεις βίντεα με review. Επιγραμματικά με το 2 κάνεις την δουλειά σου ως απλός χειριστής που θέλεις καλούτσικες φωτο. Δίχως απαιτήσεις. Το 3 είναι μερικά σκαλοπάτια πάνω με καλύτερη κάμερα, χειριστήριο, πτητική ικανότητα και επιδόσεις. Το 3pro βελτιώνει την κάμερα ξεκλειδώνοντας τα πάντα όλα που ήταν κλειδωμένα στο 3, δίνει την ικανότητα για DLOG /10bit βίντεο, την ικανότητα κινηματογράφισης σε πορτραίτο (για τικ τοκ), αισθητήρες αποφυγής σύγκρουσης και 1080p live μετάδοση στο χειριστήριο. Για την πλάκα σου, να δώσεις 700-1100€ για το 3 & 3pro δεν το συστήνω προσωπικά. Ιδίως εάν δεν ξέρεις εάν θα σε κρατήσει το χόμπι και δεν έχεις ήδη χόμπι/πάθος την φωτογραφία/κινηματογραφία. Από θέμα βάρους, τα 250gr είναι δίχως πιστοποίηση. Αλλά θα πρέπει να γραφτείς στην ΥΠΑ ως χειριστής (δες άλλα νήματα εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες στην ιδιαίτερα περίπλοκη νομοθεσία). Από gopro δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, δεν είδα καν ποτέ από κοντά. 1 1
CONAN_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Ενα αξιοπρεπές drone για αυτα που θέλεις, και οχι μόνο, ειναι το mini 2. το βρίσκεις και μεταχειρισμενο combo με πολυ καλες τιμές. Ισως και εδω πετύχεις καμμια αγγελία. Φυσικά για να εισαι νόμιμος χρειάζεται να γραφτείς στην ΥΠΑ και να πάρεις και την Α1/Α3 άδεια μιας και όλα τα dji drones δεν ειναι παιχνίδια και χρειάζονται τις εν λόγω άδειες. Οσον αφορα τις gopro , οποια και να πάρεις απο την 7 black και μετά, θα ειναι μια χαρα. Αν θες περισσότερες λεπτομέρεις, ρώτα.... 1
LongTom Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, CONAN_ είπε Ενα αξιοπρεπές drone για αυτα που θέλεις, και οχι μόνο, ειναι το mini 2. το βρίσκεις και μεταχειρισμενο combo με πολυ καλες τιμές. Ισως και εδω πετύχεις καμμια αγγελία. Φυσικά για να εισαι νόμιμος χρειάζεται να γραφτείς στην ΥΠΑ και να πάρεις και την Α1/Α3 άδεια μιας και όλα τα dji drones δεν ειναι παιχνίδια και χρειάζονται τις εν λόγω άδειες. Οσον αφορα τις gopro , οποια και να πάρεις απο την 7 black και μετά, θα ειναι μια χαρα. Αν θες περισσότερες λεπτομέρεις, ρώτα.... Δεν χρειάζεται Α1/Α3, εφόσον το drone είναι κάτω των 250γρ (τα οποία 2, 3 & 3pro είναι). Καλό είναι να το έχει, αλλά όχι νομικά απαραίτητο. Όσο αφορά τα μεταχειρισμένα, είναι μεγαλύτερο ρίσκο σε σχέση με άλλον φωτογραφικό εξοπλισμό. Πολλοί τα κάνουν στούκας, αλλά δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά η σύγκρουση. Επίσης οι μπαταρίες είναι πολύ ακριβές και ιδιαίτερα ευαίσθητες. Έτσι εγώ προτείνω μεταχειρισμένο μόνο από πολύ αξιόπιστο άτομο και μόνο εφόσον γίνει χέρι με χέρι έπειτα από δοκιμή. Τέλος ΠΑΝΤΑ να έχει ο προηγούμενος βγάλει τον προσωπικό του operator ID/sync από χειριστήριο/drone, ειδάλλως δεν πετάς. Δεν ξεκινάς καν δηλαδή. εδιτ: Για μεταχειρισμένο μπορεί κάποιος να δει refurb κατευθείαν από την DJI. Βέβαια οι τιμές τους δεν είναι ΟΥΑΟΥ, αλλά παίρνεις την πλήρη εγγύηση. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από LongTom
NIKOS ZAR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 1/2/2023 στις 12:18 ΜΜ, LongTom είπε Δεν χρειάζεται Α1/Α3, εφόσον το drone είναι κάτω των 250γρ (τα οποία 2, 3 & 3pro είναι). Καλό είναι να το έχει, αλλά όχι νομικά απαραίτητο. Όσο αφορά τα μεταχειρισμένα, είναι μεγαλύτερο ρίσκο σε σχέση με άλλον φωτογραφικό εξοπλισμό. Πολλοί τα κάνουν στούκας, αλλά δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά η σύγκρουση. Επίσης οι μπαταρίες είναι πολύ ακριβές και ιδιαίτερα ευαίσθητες. Έτσι εγώ προτείνω μεταχειρισμένο μόνο από πολύ αξιόπιστο άτομο και μόνο εφόσον γίνει χέρι με χέρι έπειτα από δοκιμή. Τέλος ΠΑΝΤΑ να έχει ο προηγούμενος βγάλει τον προσωπικό του operator ID/sync από χειριστήριο/drone, ειδάλλως δεν πετάς. Δεν ξεκινάς καν δηλαδή. εδιτ: Για μεταχειρισμένο μπορεί κάποιος να δει refurb κατευθείαν από την DJI. Βέβαια οι τιμές τους δεν είναι ΟΥΑΟΥ, αλλά παίρνεις την πλήρη εγγύηση. Μην λέτε ότι να ναι και μην επιμένετε. Όλα τα dji , mini2, mini3 ,mini3pro χρειάζονται κανονικά Α1,Α3 και ναι είναι νομικά απαραίτητο. Στουκας δεν κάνει κανείς τα drone αφού δεν επιζούν από σφοδρες συγκρούσεις. Τα μεταχειρισμένα drones είναι η καλύτερη επιλογή αφού με το s/n καθώς και με user profile μπορείς να ελέγξεις από συνολικές ώρες πτήσεις μέχρι κύκλους φόρτισης των μπαταριών. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από NIKOS ZAR 1
LongTom Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, NIKOS ZAR είπε Μην λέτε ότι να ναι και μην επιμένετε. Όλα τα dji , mini2, mini3 ,mini3pro χρειάζονται κανονικά Α1,Α3 και ναι είναι νομικά απαραίτητο. Στουκας δεν κάνει κανείς τα drone αφού δεν επιζούν από σφοδρες συγκρούσεις. Τα μεταχειρισμένα drones είναι η καλύτερη επιλογή αφού με το s/n καθώς και με user profile μπορείς να ελέγξεις από συνολικές ώρες πτήσεις μέχρι κύκλους φόρτισης των μπαταριών. Όντως, βλέπω Ελλάδα πάλι το άλλαξαν. Αλλού στην Ευρώπη πάντως τα <250γρ <19m/s είναι σε no training needed - read the manual. Δίχως άλλες υποχρεώσεις. Τουλάχιστον ακόμη. Δεν είναι όλες οι συγκρούσεις οι ίδιες και δεν είναι όλα τα αποτελέσματα ορατά (ή εύκολα ορατά). Μια χαρά έχεις πρόβλημα όταν στουκάρεις και έχεις μικρορωγμές οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να φανούν με το μάτι. Οι οποίες ίσως δεν βγουν ούτε στο τεστ, ίσως ούτε στις πρώτες πτήσεις σου. Ή όταν το βουτήξεις σε τίποτα λίμνες, αλλά φαίνεται μετά το στέγνωμα ότι συνεχίζει να δουλεύει κανονικά ενώ υπάρχουν αρχές σκουριάς μέσα. Δες αντίστοιχα forum εξωτερικού για παρόμοια θέματα. Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Όλα τα μεταχειρισμένα, ανεξαρτήτως είδους, είναι ρίσκο. Για να κάνεις αυτά με τις μπαταρίες και user προφίλ, πρέπει πρώτα να σε στείλει σωστά και τίμια τα στοιχεία του και να σε αφήσει να δεις όλα τα logs. Έτσι όπως έγραψα και πριν, είναι σε περιπτώσεις που πας και το βλέπεις, τεστάρεις εκτενώς και ελέγχεις τα ΠΑΝΤΑ πριν το αγοράσεις. Πέρα του ότι όταν το παραλάβεις πρέπει να ελέγξεις ότι έχει ο παλιός βγάλει το profil του από το συγκεκριμένο drone + χειριστήριο και ΔΕΝ έχει κάποιο care plan. Με το τελευταίο να είναι μεγάλη παγίδα, εφόσον μπορεί να δηλώσει κλοπή για να πάρει άλλο σε μειωμένη τιμή και να μείνεις με το μπιμπελό στο χέρι. Ακόμη, όταν δεν έχει de-register από το drone που πουλάει, οι επιπτώσεις είναι ότι μπορείς να πετάξεις (σε κάποια μοντέλα τουλάχιστον) μόνο τον συνδυασμό συγκεκριμένο drone με συγκεκριμένο χειριστήριο. Με την DJI πολύ απλά να αρνείται να κάνει κάτι για τα παραπάνω, για λόγους ασφαλείας. Πάλι δες αντίστοιχες περιπτώσεις σε φορουμ. Εφόσον υπάρχουν τόσες νομικές δικλίδες και χρειάζονται τεστ, το μεταχειρισμένο από ιδιώτη είναι πολύ μεγάλος μπελάς για να γίνει σωστά. Για αυτό εάν ντε και καλά θέλει κάποιος μεταχειρισμένο, εγώ λέω να πάει ή από refurb DJI, ή σε κάποιο μεγάλο κατάστημα που εγγυάται την καλή κατάσταση και δέχονται επιστροφές ή/και κάνουν τσάμπα επισκευές σε DOA. Γλυτώνεις λεφτά, λίγα μερικές φορές, και χάνεις χρόνο και κόπο με πολύ αυξημένο ρίσκο κάτι να πάει στραβά. Για αυτό πρότεινα και το fly more 2αρι σε sales, το οποίο είναι η καλύτερη VfM στην κατηγορία, εφόσον δεν νοιάζεται κάποιος για το "καλύτερο".
NIKOS ZAR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 31/1/2023 στις 4:56 ΜΜ, Pireotis88 είπε Καλησπέρα. Τα θέτω σε ενα θέμα για να μπορώ ευκολα να απαντάω. Θέλω να αγοράσω ενα μικρο dji drone. Ειμαι μεταξυ dji mini 2 και dji mini 3. Ποιες η διαφορές μεταξυ fly more combo και pro? Φιλος που εχει το 2 μου λεει καλυτερα πηγαινε στο 3 εχει βελτιωσεις?Τι βελτιωσεις εννοει δεν ξερω. Επίσης απο θέμα βάρους θέλει άδεια? Εγω μια δυο φορές την εβφομαδα πιο πολυ για την πλακα μου το θελω. Επίσης θέλω να βάλω μια gopro στο αμάξι μου για να τα τραβάω διαδρομές/εκδομες κτλ σε χιονια και βουνα. Προτεινεται κατι μαζι με βάση σταθερή? Για την περίπτωση σου το mini2 combo θα σε καλύψει με το παραπάνω. Η τιμή του είναι καινούργιο στα +-600€ και κατά καιρούς έχει και κάποιες προσφορές. Πετάει καλά, είναι αξιόπιστο και βγάζει τα λιγότερα μέχρι τώρα προβλήματα. Μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση θα το βρεις 350-450€. Αν , έχει και care plus σε ισχύ ( δηλαδή εγγύηση αντικατάστασης σε περίπτωση καταστροφής με πολύ μικρό τίμημα) μην το σκέφτεσαι. Θα δώσεις λίγα χρήματα, θα μάθεις σε αυτό και αν σε γοητεύσει η ιστορία με τα drones θα πας μετά σε κάτι καλύτερο. Επιπλέον αν το χάσεις δεν θα κλαις πολλά λεφτά αφού θα το έχεις πάρει φθηνά. Το μίνι2 έχει μια χαρά κάμερα ειδικά όταν τραβάς σε καλές συνθήκες φωτισμού μέχρι και το σούρουπο. Αν βλέπεις τις εικόνες σε PC η μέχρι οθόνη τv είσαι μια χαρά. Νυχτερινές δεν μπορεί να βγάλει με αξιώσεις το συγκεκριμένο αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα από μια σταλιά καμερούλα . Στο βίντεο με 4Κ/30 σκοτώνει. Θα σε καλύψει και με το παραπάνω. Το mini3 τώρα έχει καλύτερη κάμερα, καλύτερο αισθητήρα σε όλους τους τομείς. Φωτογραφία στα 12mp και βίντεο 4Κ/30 με καλύτερη ποιότητα και δυνατότητα βραδυνών λήψεων. Μεταχειρισμένο θα το βρεις πολύ δύσκολα αφού είναι καινούργιο. To mini 3pro έχει στα χαρτιά 48mp κάμερα σε σχέση με τα 12mp αλλά στην ουσία έχουν τον ίδιο αισθητήρα. Συνεπώς τα 12mp είναι απλά ένας αλγοριθμικός περιορισμός και φυσικά τα 48mp δεν είναι πραγματικά πουθενά οπότε μην σε τρελαίνουν οι αριθμοί. Επιπλέον έχει αισθητήρες αποφυγής εμποδίων και περισσότερα αυτόματο ποιμένα προγράμματα καθώς και active track ( το πρόγραμμα που το βάζεις και σε ακολουθεί). Τραβάει σε 4Κ/60 10bit και υποστηρίζει D.cinelike και Η.265 Όλα αυτά ίσως σου φαίνονται Κινέζικα και καλά σου φαίνονται αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με επεξεργασία βίντεο και χρωματική διορθώση σοβαρά και ειδικά αν δεν έχεις υπολογιστή πολύ δυνατό που να μπορεί να σηκώσει τέτοια αρχεία καθώς και πολύ καλή γνώση των προγραμμάτων επεξεργασίας βίντεο. Μεταχειρισμένο θα το βρεις σε καλή κατάσταση 800-900€ και καινούργιο με τα όλα του στα 1200€. Δεν σου μιλάω θεωρητικά αφού από τα χέρια μου έχουν περάσει mini2, mini3pro, Air2s και Mavic3 συνεπώς έχω μια κάποια εικόνα. Θεωρώ για εσένα όπως κατέθεσες τις απαιτήσεις σου ή λογική επιλογή είναι το mini2 combo. Καινούργιο ή 2ο χέρι αυτό είναι δική σου επιλογή. Ελπίζω να βοήθησα . Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από NIKOS ZAR 1
Pireotis88 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Το αγόρασα τελικα το mini2 combo Θελω άδεια και μέχρι που πετάω ;
vs_skg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Στις 3/2/2023 στις 6:20 ΠΜ, LongTom είπε Όντως, βλέπω Ελλάδα πάλι το άλλαξαν. Αλλού στην Ευρώπη πάντως τα <250γρ <19m/s είναι σε no training needed - read the manual. Μέρος του (δωρεάν) Α1 καλύπτει κάποιες απαραιτητες γνώσεις σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κάμερα του drone, γι αυτό και είναι highly recommended να έχεις πάρει το Α1. Και έτσι κι αλλιώς πρέπει να εγγραφεί ο χειριστής στο μητρώο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα