panosru2 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω (στην Αθήνα) να βρω κάποιο κατάστημα που κάνει χαράξεις με laser πάνω σε PBT (Polybutylene terephthalate) πλαστικό. Συγκεκριμένα, θέλω να προσθέσω κυριλλικούς χαρακτήρες πάνω σε keycaps για μηχανικό πληκτρολόγιο. Δυστυχώς, όπου έχω καλέσει, δεν έχω λάβει θετική απάντηση. Δοκίμασα και σε καταστήματα που κάνουν 3d printing αλλά ούτε κι' εκεί μου είπαν ότι μπορούν να το κάνουν. Ακόμα και αν τυπώσουν εξ' αρχής το keycap, μου είπαν ότι το γράμμα θα είναι αρκετά θωλό δυστυχώς. Έχω πάρει αυτοκόλλητα και τα κόλλησα, αλλά ξεκολλάνε κάθε τόσο, οπότε ψάχνω μια μόνιμη λύση. Επίσης, τα αυτοκόλλητα έχουν bold γραμματοσειρά, και προτιμώ να έχω μια πιο subtle γραμματοσειρά, να μη χτυπάει τόσο πολύ στο μάτι και να είναι πιο κοντά στη γραμματοσειρά που έχω στα πλάγια στα keycaps. Ευχαριστώ!
clampro Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δε νομίζω ότι θα βρεις. Αν καταλαβαίνω καλά, χρειάζεται ειδικό laser για αυτή τη δουλειά. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το wiki στο /r/mechanicalkeyboards. Ακόμα κι αν βρεις κάποιον που θα αναλάβει να στο κάνει, πιστεύω ότι το κόστος θα είναι σημαντικά ψηλότερο από το να βρεις ένα set keycaps με κυριλλικούς χαρακτήρες 1
panosru2 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα! Ευχαριστώ για την απάντηση! Έχω ψάξει παντού αλλά δυστυχώς δε βρίσκω πουθενά Keycaps που να έχουν μπροστά λατινικούς και πάνω κυριλλικούς, ιδίως στα χρώματα που θα ήθελα.. Ρώτησα και για 3d printing μήπως και τα έφτιαχνα από την αρχή, αλλά ούτε εκεί μου είπαν ότι μπορούν να φτιάξουν τα γράμματα, μόνο τα keycaps σκέτα, οπότε είναι δώρο άδωρο… Θα συνεχίσω το ψάξιμο, στο mechanical keyboard στο Reddit είμαι ήδη γραμμένος, δε βρήκα κάτι ούτε εκεί δυστυχώς. Αν βρω κάτι θα το παραθέσω εδώ όμως μήπως και φανεί χρήσιμο σε κάποιον. 1
tarantules Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δεν γνωρίζω εαν καταφέρεις κάτι αλλά δεν έχεις να χάσεις να ρωτήσεις τον παρακάτω κύριο ο οποίος κάνει εξειδικευμένες χαράξεις : Spoiler 1
panosru2 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ω!! Σ' ευχαριστώ πολύ!! Θα έρθω σε επαφή να μάθω αν μπορεί. Το κακό με τα keycaps, και οκ, αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι ακόμα και αν μπορούν δε θέλουν να το αναλάβουν, είναι πως η διαδικασία είναι πολύ ανιαρή. Φαντάσου τώρα να πρέπει να χαράξεις τουλάχιστον 40 keycaps (γράμματα μαζί με κάποια keycaps με σύμβολα). Αν τη δουλειά την κάνεις στο πόδι, το αποτέλεσμα θα βγει παντελώς χάλια, για να την κάνεις σωστά τη δουλειά, μόνο το laser δε φτάνει. Εναλλακτικά, έχω βρει και αυτήν εδώ τη "λύση": Spoiler μέχρι στιγμής αυτή η μέθοδος είναι η πιο προσιτή και παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα που έχω δει. Δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω μόνος μου, αλλά φαίνεται πως βγαίνει σχετικά εύκολα, απλά έχει διαδικασία. Άλλες προσεγγίσεις που βρήκα απαιτούν πολύ περισσότερα υλικά από το να παραγγείλεις dye sheet και να έχεις μια τοστιέρα μαλλιών στο σπίτι, αλλά τα βάζω εδώ μήπως και φανούν χρήσιμα σε κάποιον: Spoiler Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2023 από panosru2 1
j2k Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Γινετε χαραξη με laser εχω τετοιο laser σαν το αποπανω αλλα δεν ειναι συμφερον οικονομικα. Ποιο φτηνα θα σου βγει νεο πληκτρολογιο παρα να χαραξεις 1 κοματι εκτος και αν το σχεδιο της χαραξης το δωσεις εσυ. Για καμποσα κοματια ασφαλως και γινετε και μαλιστα πολυ οικονομικα το μονο 1 τεμαχιο ειναι το προβλημα. Δες εδω https://deskthority.net/wiki/Keycap_printing 1
panosru2 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Το πρόβλημά μου δεν είναι το πληκτρολόγιο, το πληκτρολόγιο είναι εξαιρετικό, από Das. Έχω ρωτήσει για custom keycaps όπως τα θέλω, αλλά όπου ρώτησα μου είπαν ότι δε μπορούν να το κάνουν. Τα keycaps που έχω τώρα τα πήρα πρόσφατα και μου αρέσουν πολύ, μου αρέσει που έχουν front faced symbols και όχι από πάνω, αν δεις στις φωτογραφίες, τα σύμβολα είναι μπροστά στο keycap και όχι από πάνω, πάνω έχω κόλλήσει αυτοκόλλητα με ρωσικούς χαρακτήρας (τα μισά έχουν ξεκολλήσει δυστυχώς, δε κάθονται), οπότε θέλω μια πιο μόνιμη λύση. Συνολικά δηλαδή θέλω να χαράξω 50 keycaps (κάθε keycap με διαφορετικό σύμβολο).
j2k Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν βγαινουνε τα πληκτρα-καπακια κτλπ μπορει να γινει με προχειρο jig 1 κοματιου γιατι για ενα πληκτρολογιο μονο δε συμφαιρει να φτιαξεις jig να παιρνει ολα τα κουμπια. (το jig κοστιζει ποιο πολυ απο το πληκτρολογιο) περαν αυτου πρεπει να βρεις και τις ρυθμισεις του laser που δινει σωστο αποτελεσμα (χρονο παλμου ισχυ ταχυτητα κτλπ) οποτε πρεπει να χαλασεις και καμποσα κουμπια. Γι αυτο δεν αναμβανει κανεις.. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από j2k 1
panosru2 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κατανοητό αυτό, απλά μου φάνηκε "κάπως" να πω την αλήθεια, έχω ζήσει σε πολλές χώρες, και εντός και εκτός ΕΕ, και όποτε ήθελα κάτι αντίστοιχο είτε σε keycaps, είτε σε πληκτρολόγια από laptop, ποτέ δεν είχα πρόβλημα, μάλιστα όχι μόνο δεν είχα προβλημα αλλά οι επιλογές εταιριών που αναλάμβναν κάτι τέτοιο ήταν λες και ψάχνεις μαγαζί με οπτικά, τόσο συχνά. Οπότε, είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Ναι, βγαίνουν, είναι μηχανικό το πληκτρολόγιο. Τέλος πάντων, αν πάντως βρω κατάστημα που να το κάνει, θα το αναφέρω εδώ. Καλημέρα! Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από panosru2
j2k Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) αν το κανει καποιος θα το κανει μονο λογο περιεργιας κτλπ οικονομικο κινητρο δεν υπαρχει γι αυτο σε γειωσανε οι προηγουμενοι. Παντως οτι γινετε γινετε αλλο αν συμφαιρει και ειναι πολυ απλη εργασια οχι κατι δυσκολο απλα να αφιερωσει λιγη ωρα και να χαλασει μερικα κουμπια για βρει τις ρυθμισεις Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από j2k 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα