Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επείδη με ενδιαφέρει να πάρω μια τέτοια οθόνη, σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το νήμα για να γίνουν συζητήσεις για μόνιτορ (άντε και Τν) αποκλειστικά για 42, 43 ίντσες

Βλέπω οτι δεν υπάρχουν πολλές 43άρες οθόνες στην αγορά. Όποιος έχει μια τέτοια οθόνη ας πει δυο λόγια για το πως του φαίνεται

Αυτή που με ενδιαφέρει εμένα προσωπικά, είναι η Dell u4323qe αλλά δεν έχει βγεί ακόμα. Βέβαια πρέπει να δω και σε τι τιμή θα βγεί.

U4323QE

Οπότε λοιπόν ποστάρετε ελεύθερα απόψεις, βιντεάκια κλπ

Επεξ/σία από firepc
Δημοσ.

Συνήθως ένα απ' τα κριτήρια επιλογής στις ιντσες είναι η απόσταση που θα καθόμαστε. Αν είναι για τηλεόραση καναπέ κλπ οκ. 

Αλλά σε υπολογιστή που φαντάζομαι αναφέρεσαι συνήθως καθόμαστε κοντά. Μήπως σε "κουράσει" τόσο μεγάλη οθόνη και δε σε βολεύει στο τέλος; Εγώ από 27αρα πήγα σε 34 ultrawide και ενώ στην αρχή μου φάνηκε αρκετά μεγάλη τελικά τη συνήθισα και νομίζω για το γραφείο που έχω και την απόσταση που έχω με την οθόνη είμαι οκ, απλά δε νομίζω μεγαλύτερη να με βόλευε.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Συνήθως ένα απ' τα κριτήρια επιλογής στις ιντσες είναι η απόσταση που θα καθόμαστε. Αν είναι για τηλεόραση καναπέ κλπ οκ. 

Αλλά σε υπολογιστή που φαντάζομαι αναφέρεσαι συνήθως καθόμαστε κοντά. Μήπως σε "κουράσει" τόσο μεγάλη οθόνη και δε σε βολεύει στο τέλος; Εγώ από 27αρα πήγα σε 34 ultrawide και ενώ στην αρχή μου φάνηκε αρκετά μεγάλη τελικά τη συνήθισα και νομίζω για το γραφείο που έχω και την απόσταση που έχω με την οθόνη είμαι οκ, απλά δε νομίζω μεγαλύτερη να με βόλευε.

Εχω περασει απο σχεδον ολα τα μεγεθη και uw 29 και 34 (τωρα ειμαι με 27αρα 2Κ)

Σκεφτομαι για 43αρα γτ πιστευω θα ειναι μοναδικη εμπειρια

Παντως εχουν βαση τα ερωτηματα που θετεις. Btw, η 34αρα φαινεται πολυ μεγαλη λογω φαρδους γι αυτο τις κανουν curved

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις σκεφτεί ότι το κόστος της οθόνης που κοιτάς μπορεί να είναι τόσο υψηλό ώστε να μπορείς να πας σε κάποιο OLED μοντέλο ? Πχ στην ultrawite oled της dell ή σε κάποια oled τηλεόραση ίσως ?  

Επεξ/σία από jodact
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jodact είπε

Έχεις σκεφτεί ότι το κόστος της οθόνης που κοιτάς μπορεί να είναι τόσο υψηλό ώστε να μπορείς να πας σε κάποιο OLED μοντέλο ? Πχ στην ultrawite oled της dell ή σε κάποια oled τηλεόραση ίσως ? 

Στο site της Dell εχει 1140€ (κάπου διάβασα οτι σήμερα κυκλοφόρησε βασικά) αρα στο amazon θα βγει περιπου στα 900€

Τα οποία βέβαια είναι πολλα χρήματα. https://www.dell.com/de-de/shop/dell-ultrasharp-43-4k-usb-c-hub-monitor-u4323qe/apd/210-bfis/monitore-und-monitorzubehör

Oled το αποκλειω γτ φοβαμαι το burn in και η οθονη θα ειναι για το PC

Ultrawide οθόνες είχα για 6 χρόνια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχει 2000:1 λόγο αντίθεσης και έχει 1000:1 ενώ η DELL σε άλλες διαστάσεις (πχ 32") έχει βγάλει πρόσφατα Ultrasharp μοντέλα με 2000:1 που θα έχουν σαφώς καλύτερα μαύρα που είναι και αυτό που πάσχει η δική μου Dell οθόνη. Γι αυτό έλεγα μήπως δεις OLED.  Θα με προβλημάτιζε λίγο το 1000:1. Δεν έχει βγει ακόμα και μέτρηση στο Rtings αλλά είναι σχεδόν σίγουρο το μέτριο μαύρο. 

Σε όλα τα άλλα σίγουρα θα είναι ένα πολύ καλό Monitor. 

Επεξ/σία από jodact
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jodact είπε

Aυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχει 2000:1 λόγο αντίθεσης και έχει 1000:1 ενώ η DELL σε άλλες διαστάσεις (πχ 32") έχει βγάλει Ultrasharp μοντέλα με 2000:1 που θα έχουν σαφώς καλύτερα μαύρα που είναι και αυτό που πάσχει η δική μου Dell οθόνη. Γι αυτό έλεγα μήπως δεις OLED.  Θα με προβλημάτιζε λίγο το 1000:1. Δεν έχει βγει ακόμα και μέτρηση στο Rtings αλλά είναι σχεδόν σίγουρο το μέτριο μαύρο. 

1000:1 εχει και η 27αρα dell που εχω τωρα. Μπορω να πω ειναι οκ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Age4Greeks είπε

@firepc αν δε σε χαλάνε οι έξτρα 5 ίντσες (:p) μπορείς να κοιτάξεις και αυτήν : https://www.bestprice.gr/item/2157816144/lg-48gq900-b.html?qo=lg+48gq900-b&from=search-single

48 με τπτ

2 ώρες πριν, triplex1 είπε

Υπήρχε μεσα στο σκρουτζ και στο bestprice  και εβγαινε στα 600+ αν μπορεις να τη βρεις παρτην

https://www.ldlc.com/en/product/PB00480939.html

είναι VA..

Καλή τιμή πάντως

2 ώρες πριν, Age4Greeks είπε

@firepc αν δε σε χαλάνε οι έξτρα 5 ίντσες (:p) μπορείς να κοιτάξεις και αυτήν : https://www.bestprice.gr/item/2157816144/lg-48gq900-b.html?qo=lg+48gq900-b&from=search-single

Έτσι φαίνεται το gaming σε 43αρα

Βασικά ο τυπάς έχει μέρος να πάει την οθόνη πιο πίσω και πρέπει να ανεβάσει και τα dpi στο ποντίκι 😬

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, firepc είπε

48 με τπτ

είναι VA..

Καλή τιμή πάντως

Την κοιτουσα εγω για να την παρω αλλα πηγα σε 32αρα ips 2κ και 165Hz , ειναι πολυ δυνατο μονιτορ και ας ειναι va  δεν εχει καμια σημασια.Οτι και να παρεις δεν θα εχεις προβλημα ακομη και στο 1 μετρο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις μπήκα για να ανοιξω topic και είδα ότι υπάρχει.... αυτή τη στιγμή είμαι με 2x32" (flat) και σκέφτομαι να πάω σε 43"... Εκτός από τα κλασσικά Dell /LG 43άρια μοντέλα που υπάρχουν στο skroutz εδώ και καιρό (4k@60Hz), άρχισα να σκέφτομαι μήπβως έχει νόημα να πάω σε TV, όη OLED όμως, γιατί επειδή θα είναι για δουλειά γραφέιοθυ/programming φοβάμαι το Burn-in... Μάλλον σε QLED σαν την samsung 43QN90B που είναι και 120Ηz ώστε αμα βάλω πάνω και ένα PS5 πιο μετά να μπορεί να παίξει κανα παιχνιδάκι.... Mε προβληματίζει όμως που στο rtings ενώ παίρνει γενικά καλή βαθμολογία, σε office παίρνει αρκετά χαμηλά με επίσης χαμηλο το text clarity  score λόγω του BGR pixel layout (αντί του κλασσικού RGB).... Και δεν την έχω πετύχει στημένη και σε μαγαζί εδώ στην επαρχία γμτ... 

Να πω επίσης ότι πήγαινα αρχικά για 34"... αλλά είναι πολύ στενή (στο ύψος) για εφαρμογές γραφείου... το κερδίζεις μεν στο μήκος αλλά πέφτει πολύ παραπάνω scrolling....  Οπότε είπα να πάω στο next best thing=43". Βέβαια και η 38"/40 curved της DELL φαόνονται promising, αλλά χωρίς >60Ηz και με κόστος σαφώς ψηλότερο... 

Έχεις κάνει καμια γνώμη για την QN90B ή για άλλη TV που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλό/αξιόπιστο TV Monitor (και με κόστος max 700-800 euros)? 

Επεξ/σία από fasmatikos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...