chrisgrou Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Καλημέρα σας και καλή χρονιά. Ανακεφαλαιώνοντας, τι προτείνουμε για την προστασία ευαίσθητων συσκευών; Οκ, σε τηλεόραση κλπ βάζουμε UPS. Σε πλυντήριο, στεγνωτήριο, ψυγείο κλπ όμως; Αρκεί ένας επιτηρητής τάσης ράγας για να προστατεύσει όλες τις συσκευές του σπιτιού; Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται αυξομοίωση τάσης μετά τον πίνακα; (*) Αν πάμε σε σταθεροποιητή τάσης, το manual του APC LE1200I γράφει: Αναφορά σε κείμενο The Line-R is designed for use with voltage sensitive equipment such as a: computer, monitor, inkjet printer, scanner or fax. It is also designed for use with home electronics (TVs, stereos, CD players, etc.). Appliances not suitable for use with the Line-R are items such as refrigerators, freezers, power tools, air conditioners, dehumidifiers, blenders, or any device that employs an AC motor for operation. Για τα πριζάκια που έχετε αναφέρει δεν ισχύουν τα bold; (*) Backstory: Ταλαιπωριέμαι με το στεγνωτήριο πολλούς μήνες (κάθε τόσο μπαίνει σε παύση). Ο τεχνικός της Samsung που το πήρε και το έλεγξε ισχυρίζεται ότι σε αυτόν λειτουργεί κανονικά και δεν του βγάζει ούτε σφάλμα πλακέτας, άρα φταίει το ρεύμα μου. Δοκίμασα να το λειτουργήσω και σε πρίζα του σπιτιού που είναι σε άλλη ασφάλεια αλλά και στο κοινόχρηστο της πολυκατοικίας, και πάλι έχει το ίδιο θέμα. Ο ηλεκτρολόγος που έφερα μού είπε ότι μπορεί να γίνεται κάτι στο μπουάτ (πχ διαρροή) αλλά δεν θέλω να τα διαλύσω ακόμα (θα περιμένω όταν έρθει η ώρα να βάψω)... Σημείωση: το ίδιο σχεδόν που κάνει και η τηλεόραση, σβήνει από μόνη της κατά διαστήματα...
GR77-S Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Να ρωτήσω κάτι και εγώ. Ο εγκαταστάτης μου όταν τον ρώτησα σχετικά με διάταξη προστασίας από διακυμάνσεις τάσης στον πίνακα μου είπε ότι δεν το προτείνει διότι θα έχω περισσότερα προβλήματα με τις διακοπές που θα προκαλεί η ίδια η διάταξη παρά με τις πιθανές βλάβες. Το βασικό του επιχείρημα που με έπεισε ήταν ότι η υπόταση π.χ. σε 200 βολτ δεν επηρεάζει τα ηλεκτρονικά από τη στιγμή που ο μετασχηματιστής της συσκευής θα τροφοδοτήσει την πλακέτα με 15-20 βολτ και ότι πρακτικά υπερτάσεις δεν υπάρχουν στο δίκτυο. Μου έλεγε αρλουμπες;
Dantε Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 5 ώρες πριν, chrisgrou είπε Καλημέρα σας και καλή χρονιά. Ανακεφαλαιώνοντας, τι προτείνουμε για την προστασία ευαίσθητων συσκευών; Οκ, σε τηλεόραση κλπ βάζουμε UPS. Σε πλυντήριο, στεγνωτήριο, ψυγείο κλπ όμως; Αρκεί ένας επιτηρητής τάσης ράγας για να προστατεύσει όλες τις συσκευές του σπιτιού; Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται αυξομοίωση τάσης μετά τον πίνακα; (*) Αν πάμε σε σταθεροποιητή τάσης, το manual του APC LE1200I γράφει: Για τα πριζάκια που έχετε αναφέρει δεν ισχύουν τα bold; (*) Backstory: Ταλαιπωριέμαι με το στεγνωτήριο πολλούς μήνες (κάθε τόσο μπαίνει σε παύση). Ο τεχνικός της Samsung που το πήρε και το έλεγξε ισχυρίζεται ότι σε αυτόν λειτουργεί κανονικά και δεν του βγάζει ούτε σφάλμα πλακέτας, άρα φταίει το ρεύμα μου. Δοκίμασα να το λειτουργήσω και σε πρίζα του σπιτιού που είναι σε άλλη ασφάλεια αλλά και στο κοινόχρηστο της πολυκατοικίας, και πάλι έχει το ίδιο θέμα. Ο ηλεκτρολόγος που έφερα μού είπε ότι μπορεί να γίνεται κάτι στο μπουάτ (πχ διαρροή) αλλά δεν θέλω να τα διαλύσω ακόμα (θα περιμένω όταν έρθει η ώρα να βάψω)... Σημείωση: το ίδιο σχεδόν που κάνει και η τηλεόραση, σβήνει από μόνη της κατά διαστήματα... Είπαμε για τετοιες συσκευες, πριζακι Well. Ο επιτηρητης ραγας κανει και αυτος δουλεια ναι αλλα με μεγαλυτερο κοστος. Αυξομοιωση τασης μετα το πινακα δε δημιουργειται. Αν γινοταν τοτε καποιο αλλο προβλημα υπαρχει. 8 λεπτά πριν, GR77-S είπε Να ρωτήσω κάτι και εγώ. Ο εγκαταστάτης μου όταν τον ρώτησα σχετικά με διάταξη προστασίας από διακυμάνσεις τάσης στον πίνακα μου είπε ότι δεν το προτείνει διότι θα έχω περισσότερα προβλήματα με τις διακοπές που θα προκαλεί η ίδια η διάταξη παρά με τις πιθανές βλάβες. Το βασικό του επιχείρημα που με έπεισε ήταν ότι η υπόταση π.χ. σε 200 βολτ δεν επηρεάζει τα ηλεκτρονικά από τη στιγμή που ο μετασχηματιστής της συσκευής θα τροφοδοτήσει την πλακέτα με 15-20 βολτ και ότι πρακτικά υπερτάσεις δεν υπάρχουν στο δίκτυο. Μου έλεγε αρλουμπες; Αρλουμπες δε σου ελεγε, αλλα ελεγε τη μιση ιστορια της υποθεσης. Αν ισχυαν αυτα που λεγε τοτε δε θα σε ενοιαζε να παιρνεις 230V και δε θα παθαινε τιποτα ζημια απο τα χοροπηδηχτα του δικτυου.
Glikos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Αν θέλετε ντε και καλά κάτι πιο ακριβό σε σχέση με τα πριζάκια είναι και ο παρακάτω σταθεροποιητής τάσης APC σε 600 /1200VA. Έχει καλές κριτικές. Προσωπικά είμαι ακόμα με το well και μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα. Η μόνη αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω είναι ένα καλύτερο πολύπριζο (της APC) με περισσότερες υποδοχές. https://www.skroutz.gr/s/58060/APC-LE1200I-Compact-Statheropoiitis-Tasis-1200VA-me-4-Prizes-Reymatos.html https://www.skroutz.gr/s/58063/APC-LE600I-Compact-Statheropoiitis-Tasis-600VA-me-4-Prizes-Reymatos.html
purif Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 On 05/01/2024 at 16:35, GR77-S said: Να ρωτήσω κάτι και εγώ. Ο εγκαταστάτης μου όταν τον ρώτησα σχετικά με διάταξη προστασίας από διακυμάνσεις τάσης στον πίνακα μου είπε ότι δεν το προτείνει διότι θα έχω περισσότερα προβλήματα με τις διακοπές που θα προκαλεί η ίδια η διάταξη παρά με τις πιθανές βλάβες. Το βασικό του επιχείρημα που με έπεισε ήταν ότι η υπόταση π.χ. σε 200 βολτ δεν επηρεάζει τα ηλεκτρονικά από τη στιγμή που ο μετασχηματιστής της συσκευής θα τροφοδοτήσει την πλακέτα με 15-20 βολτ και ότι πρακτικά υπερτάσεις δεν υπάρχουν στο δίκτυο. Μου έλεγε αρλουμπες; Δε ξέρω αν λέει αρλούμπες ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε υπόταση της ΔΕΗ πριν χρόνια, πήρα στο χέρι την πλακέτα της κουζίνας (φούρνος + εστία) και το τροφοδοτικό του υπολογιστή. Κόστος πλακέτας 800ευρώ. Πέταμα η κουζίνα. Και φυσικά η ΔΕΗ δεν αποζημίωσε τίποτα. Μετά από αυτό πάντα UPS (όπου μπορεί να μπει) ή/και επιτηρητής τάσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα