Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα πριζακια ομως προστατευουν και απο αλλα πραγματα. Η πλειοψηφια των ζημιων ειναι απο τα σκαμπανεβασματα της τασης. Το αντικεραυνικο δε τα κοβει αυτα.

Δημοσ.

τα "πριζάκια" δεν προστατεύουν από κάτι άλλο και δεν συγκρίνονται με την προστασία που παρέχουν οι κανονικοί απαγωγοί ράγας. Το μόνο πεδίο εφαρμογής τους είναι μεγάλα σπίτια που υπάρχουν ρευματοδότες μακριά από τον πίνακα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, Dantε said:

Τα πριζακια ομως προστατευουν και απο αλλα πραγματα. Η πλειοψηφια των ζημιων ειναι απο τα σκαμπανεβασματα της τασης. Το αντικεραυνικο δε τα κοβει αυτα.

image.png.9f60f3c6b89b535bb40818aabb5b5500.pngΣτις απλές οικιακές εγκαταστάσεις (που δεν έχουν αλεξικέραυνο) χρησιμοποιούμε συνδυασμό Τ2 + Τ3
Εμείς τα λέμε "αντικεραυνικά" αλλά η κανονική τους ονομασία νομίζω είναι Surge Protection, ότι ακριβώς γράφει και οι πλειοψηφία από τα πριζάκια.
Δεν είμαι ειδήμων, μπορεί να μην τα λέω 100% σωστά. Ίσως το κείμενο βοηθήσει
https://electrologos.gr/pos-tha-epilexete-to-sosto-antikerayniko

Επεξ/σία από aXer
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, nvel είπε

τα "πριζάκια" δεν προστατεύουν από κάτι άλλο και δεν συγκρίνονται με την προστασία που παρέχουν οι κανονικοί απαγωγοί ράγας. Το μόνο πεδίο εφαρμογής τους είναι μεγάλα σπίτια που υπάρχουν ρευματοδότες μακριά από τον πίνακα.

Της Well που εχει προταθει εδω, κοβει και τις υποτασεις. Τουλαχιστον απο την εμπειρια που εχω ,ειναι αρκετα συχνες στο δικτυο. 

Σιγουρα το καλυτερο ειναι ενας συνδυασμος παντως.

Δημοσ.

νόμιζα ότι έγραφες γενικά το συγκεκριμένο φαίνεται ότι έχει και δυνατότητα επιτηρητή τάσης αν και η χαμηλή τιμή του δεν είναι ελκυστική.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ερώτηση επειδή σκέφτομαι να αγοράσω το well . Συνδέσω πρώτα το well μετά το apc Surgearrest και μετά το πολυμπριζο με τις συσκευές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Tsino είπε

Νομίζω την ιδια δουλεια κανει με το APC. Πλεονασμός και τα 2 

Διορθώστε με άλλα αν δεν κάνω λάθος το well είναι σταθεροποιητής - (κόφτης υψηλότερης και χαμηλότερης τάσης) ενώ το apc όχι 

Επεξ/σία από johnny_pane
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, johnny_pane είπε

Διορθώστε με άλλα αν δεν κάνω λάθος το well είναι σταθεροποιητής - (κόφτης υψηλότερης και χαμηλότερης τάσης) ενώ το apc όχι 

Σωστά. Εγώ έχω βάλει το well στην πρίζα και πάνω του έχω κουμπώσει ένα πολύπριζο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnny_pane είπε

Τεχνικά δεν είναι σταθεροποιητής. Απλά κόβει τις εκτός προδιαγραφών τάσεις. 

Αλλά ναι το Well κάνει οτι κάνει και το APC ,αλλά και ακόμα περισσότερα. Οπότε δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης το APC.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τεχνικά δεν είναι σταθεροποιητής. Απλά κόβει τις εκτός προδιαγραφών τάσεις. 

Αλλά ναι το Well κάνει οτι κάνει και το APC ,αλλά και ακόμα περισσότερα. Οπότε δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης το APC.

Μάλιστα οπότε παραγγέλνω μόνο well. Παρένθεση έχει ανοίξει κανείς το μπριζακι να τσεκαρει το κύκλωμά του ότι όντως είναι οκ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnny_pane είπε

Μάλιστα οπότε παραγγέλνω μόνο well. Παρένθεση έχει ανοίξει κανείς το μπριζακι να τσεκαρει το κύκλωμά του ότι όντως είναι οκ?

Δεν έχει να τσεκάρεις κάτι. Ενα MOV με ένα κυκλωματάκι με μικροελεγκτή και κάνα πυκνωτή είναι. Για να φτιάξεις κάτι παρόμοιο δηλαδή σα το APC, το κόστος είναι αστείο.

Δημοσ.

Ξερει κανεις τι μπορει να το προκαλεσε; Ειχα συνδεσει στεγνωτηριο που δουλευε για κανενα 6μηνο χωρις προβλημα. Ενα βραδυ και ενω ειχε τελειωσει το στεγνωτηριο πριν απο κανα δυο ωρες, επεσε το ρελε στο σπιτι και παρατηρησα οτι ηταν απο αυτο. Εβρεχε εκεινη την ωρα και φανταζομαι οτι ισως κατι εγινε με τη ΔΕΗ.

image.jpeg.094299520c1648363c42eb957f846611.jpeg

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...