Dantε Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Τα πριζακια ομως προστατευουν και απο αλλα πραγματα. Η πλειοψηφια των ζημιων ειναι απο τα σκαμπανεβασματα της τασης. Το αντικεραυνικο δε τα κοβει αυτα.
nvel Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 τα "πριζάκια" δεν προστατεύουν από κάτι άλλο και δεν συγκρίνονται με την προστασία που παρέχουν οι κανονικοί απαγωγοί ράγας. Το μόνο πεδίο εφαρμογής τους είναι μεγάλα σπίτια που υπάρχουν ρευματοδότες μακριά από τον πίνακα. 1
aXer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, Dantε said: Τα πριζακια ομως προστατευουν και απο αλλα πραγματα. Η πλειοψηφια των ζημιων ειναι απο τα σκαμπανεβασματα της τασης. Το αντικεραυνικο δε τα κοβει αυτα. Στις απλές οικιακές εγκαταστάσεις (που δεν έχουν αλεξικέραυνο) χρησιμοποιούμε συνδυασμό Τ2 + Τ3 Εμείς τα λέμε "αντικεραυνικά" αλλά η κανονική τους ονομασία νομίζω είναι Surge Protection, ότι ακριβώς γράφει και οι πλειοψηφία από τα πριζάκια. Δεν είμαι ειδήμων, μπορεί να μην τα λέω 100% σωστά. Ίσως το κείμενο βοηθήσει https://electrologos.gr/pos-tha-epilexete-to-sosto-antikerayniko Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από aXer
Dantε Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 42 λεπτά πριν, nvel είπε τα "πριζάκια" δεν προστατεύουν από κάτι άλλο και δεν συγκρίνονται με την προστασία που παρέχουν οι κανονικοί απαγωγοί ράγας. Το μόνο πεδίο εφαρμογής τους είναι μεγάλα σπίτια που υπάρχουν ρευματοδότες μακριά από τον πίνακα. Της Well που εχει προταθει εδω, κοβει και τις υποτασεις. Τουλαχιστον απο την εμπειρια που εχω ,ειναι αρκετα συχνες στο δικτυο. Σιγουρα το καλυτερο ειναι ενας συνδυασμος παντως.
nvel Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 νόμιζα ότι έγραφες γενικά το συγκεκριμένο φαίνεται ότι έχει και δυνατότητα επιτηρητή τάσης αν και η χαμηλή τιμή του δεν είναι ελκυστική.
johnny_pane Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Ερώτηση επειδή σκέφτομαι να αγοράσω το well . Συνδέσω πρώτα το well μετά το apc Surgearrest και μετά το πολυμπριζο με τις συσκευές;
Tsino Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Νομίζω την ιδια δουλεια κανει με το APC. Πλεονασμός και τα 2 1
johnny_pane Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Tsino είπε Νομίζω την ιδια δουλεια κανει με το APC. Πλεονασμός και τα 2 Διορθώστε με άλλα αν δεν κάνω λάθος το well είναι σταθεροποιητής - (κόφτης υψηλότερης και χαμηλότερης τάσης) ενώ το apc όχι Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2023 από johnny_pane
Glikos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, johnny_pane είπε Διορθώστε με άλλα αν δεν κάνω λάθος το well είναι σταθεροποιητής - (κόφτης υψηλότερης και χαμηλότερης τάσης) ενώ το apc όχι Σωστά. Εγώ έχω βάλει το well στην πρίζα και πάνω του έχω κουμπώσει ένα πολύπριζο.
Dantε Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, johnny_pane είπε Διορθώστε με άλλα αν δεν κάνω λάθος το well είναι σταθεροποιητής - (κόφτης υψηλότερης και χαμηλότερης τάσης) ενώ το apc όχι Τεχνικά δεν είναι σταθεροποιητής. Απλά κόβει τις εκτός προδιαγραφών τάσεις. Αλλά ναι το Well κάνει οτι κάνει και το APC ,αλλά και ακόμα περισσότερα. Οπότε δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης το APC.
johnny_pane Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, Dantε είπε Τεχνικά δεν είναι σταθεροποιητής. Απλά κόβει τις εκτός προδιαγραφών τάσεις. Αλλά ναι το Well κάνει οτι κάνει και το APC ,αλλά και ακόμα περισσότερα. Οπότε δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης το APC. Μάλιστα οπότε παραγγέλνω μόνο well. Παρένθεση έχει ανοίξει κανείς το μπριζακι να τσεκαρει το κύκλωμά του ότι όντως είναι οκ?
Dantε Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, johnny_pane είπε Μάλιστα οπότε παραγγέλνω μόνο well. Παρένθεση έχει ανοίξει κανείς το μπριζακι να τσεκαρει το κύκλωμά του ότι όντως είναι οκ? Δεν έχει να τσεκάρεις κάτι. Ενα MOV με ένα κυκλωματάκι με μικροελεγκτή και κάνα πυκνωτή είναι. Για να φτιάξεις κάτι παρόμοιο δηλαδή σα το APC, το κόστος είναι αστείο.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Ξερει κανεις τι μπορει να το προκαλεσε; Ειχα συνδεσει στεγνωτηριο που δουλευε για κανενα 6μηνο χωρις προβλημα. Ενα βραδυ και ενω ειχε τελειωσει το στεγνωτηριο πριν απο κανα δυο ωρες, επεσε το ρελε στο σπιτι και παρατηρησα οτι ηταν απο αυτο. Εβρεχε εκεινη την ωρα και φανταζομαι οτι ισως κατι εγινε με τη ΔΕΗ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα