sphinxgr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Ξεθαβω το θεμα αφου πηρα καμποσα well για τις ακριβες συσκευες και θελω να σιγουρευτω οτι καταλαβα σωστα το πως ειναι προτιμοτερο να μπουν. Εβαλα το well στην πριζα και δοκιμασα με δοκιμαστικο κατσαβιδι στα πρωτα 90 sec και αναψε. Γυρνοντας το well δεν αναβει το κατσαβιδι. To αφηνω καλυτερα στη θεση που δεν αναβει το κατσαβιδι; Αφού ξέθαψες το θέμα, είδα πως έπεσε κ η τιμή στα 9.5€ και έριξα μια παραγγελία για 3 τεμάχια!!! Να δουμε! 3
Glikos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Το Well Intelligent Voltage Protector το έχω πάρει και εγώ πριν κάμποσο καιρό και είναι μια χαρά. Έχω κουμπώσει ένα πολύπριζο πάνω του και σε κάτι απότομες διακοπές ρεύματος/διακυμάνσεις τάσης δούλευε όπως πρέπει. 1
tarantules Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Το συγκεκριμένο της well το έχω κανα χρόνο περίπου και με έχει σώσει.Ο λόγος είναι οτι όσες φορές έχει γίνει διακοπή ρεύματος , όταν κάποια στιγμή έρχεται ξανά το ρεύμα , δεν έρχεται απλά και σταθεροποιείται αλλά ξανακόβεται σε κλάσματα δευτερολέπτου , ξανάρχεται και ξανακόβεται.Αυτές οι απότομες βυθίσεις και εξάρσεις είναι ο νούμερο ένα λόγος να πάρετε τις συσκευές του σπιτιού στα χέρια.Επίσης μετά από διακοπή ρεύματος και επανασύνδεση έχει τύχει από περιέργεια να μετρήσω τάση δικτύου πολύ πάνω από τα 230V στις πρίζες και μετά από ώρα να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα η τάση.Δηλαδή κάποιος που δεν έχει επιτηρητή τάσης , οι συσκευές του μπορεί να δουλεύουν οριακά για αρκετή ώρα χωρίς αυτός να το πάρει χαμπάρι.Αυτό εξασθενεί κατά πολύ τα τροφοδοτικά που ναι μεν έχουν ανοχές αλλά όχι απεριόριστες και βλέπετε πχ σε άσχετο χρόνο να χαλάει το τροφοδοτικό κύκλωμα της τηλεόρασης. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από tarantules 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Εγω παντως πηρα για ολες τις ακριβες συσκευες, πλυντηρια, air condition και ψυγειο και ο θεος βοηθος. PC και TV ειναι πανω σε καλο UPS. 1
Amaretos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγω παντως πηρα για ολες τις ακριβες συσκευες, πλυντηρια, air condition και ψυγειο και ο θεος βοηθος. PC και TV ειναι πανω σε καλο UPS. Είναι καλό το UPS ?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 15 λεπτά πριν, Amaretos είπε Είναι καλό το UPS ? Για τα λεφτά του τρομερό
Dantε Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγω παντως πηρα για ολες τις ακριβες συσκευες, πλυντηρια, air condition και ψυγειο και ο θεος βοηθος. PC και TV ειναι πανω σε καλο UPS. Same. TV και PC πανω σε UPS και μετα ολα τα πλυντηρια ,ψυγειο πανω σε Well. Τοσο φθηνο που ειναι τωρα, σκεφτομαι να παρω κανα δυο να υπαρχουν και ας μην εχω αλλες συσκευες να βαλω 😛 1
Marios1981 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Επειδή είχα διαβάσει αυτήν την ανάρτηση σχετικά με το WELL αποφάσισα κ εγώ να πάρω 2 για το στεγνωτηριο κ για το πισι/ενισχυτη/TV. Σήμερα τα παρέλαβα και αυτό που με προβλημάτισε κ είπα να ξαναφέρω στην επιφάνεια το θέμα είναι ότι η συσκευή απο πίσω γράφει surge protection 80joule. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα στα αγγλικά στο ίντερνετ κ με τα λίγα που κατάλαβα όσο περισσότερα joule τόσο καλύτερα λένε κ τοσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής θα έχει. Το αντίστοιχο της apc έχει 918 joule. Μήπως τελικά να αγοράσω αλλά 2 της apc κ να βάλω τα well σε συσκευές όχι κ τοσο μεγάλης σημασίας? Έψαξα στο ίντερνετ να δω αν αναφέρεται πουθενά το surge protection του well αλλά δεν βρήκα τίποτα. Ούτε στο χαρτάκι που είχε μέσα η συσκευασία δεν αναφέρει κάτι.
Dantε Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Τα Joule δεν εχουν σχεση με τη διαρκεια ζωης. Πρακτικα ποση ενεργεια σε περιπτωση κεραυνου πριν καταστραφει ειναι. Αν θεωρεις οτι σε καλυπτουν καλυτερα τα APC, παρε τα. Προσωπικα προτιμω τις λειτουργιες που παρεχει το Well. Πιο πιθανο θεωρω να παθει ζημια το δικτυο και να χοροπηδαει η ταση οποτε και να χρειαστει να κοψει ο μικροεπεξεργαστης του Well τη ταση, παρα να πεσει κεραυνος στη γραμμη του σπιτιου. 1
Marios1981 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν έχω γνώσεις επί του θέματος κ για αυτό ρωτάω. Άρα με λίγα λόγια τα περισσότερα joule όπως το APC έχουν καλύτερη αντικεραυνικη προστασία ενώ το well με τον μικρό επεξεργαστή καλύτερο στις αυξομειώσεις της ΔΕΗ. Σωστά?
meletis_m Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μήπως συμφέρει καλύτερα να βάλεις επιτηρητή τάσης και αντικεραυνικό στο πίνακα , ώστε να προστατεύεις όλο τή εγκατάσταση , παρά να γεμίζεις τις πρίζες με τα αντίστοιχα , θα μας έλυνε τη απορία κάποιος ηλεκτρολόγος εάν υπάρχει. 1
sphinxgr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, meletis_m είπε Μήπως συμφέρει καλύτερα να βάλεις επιτηρητή τάσης και αντικεραυνικό στο πίνακα , ώστε να προστατεύεις όλο τή εγκατάσταση , παρά να γεμίζεις τις πρίζες με τα αντίστοιχα , θα μας έλυνε τη απορία κάποιος ηλεκτρολόγος εάν υπάρχει. Αυτή είναι η ιδανική λύση. Πας όμως στα 250€ + με εργατικά. Μόνο το σωστό αντικεραυνικο έχει 115€ Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από sphinxgr
Dantε Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Ο επιτηρητης και το αντικεραυνικο σου λυνουν το προβλημα των κεραυνων και των ακραιων μεταβολων της τασης. Τη πλειοψηφια των προβληματων δηλαδη. Αλλα οντως το κοστος ειναι αρκετο για να μπει. Δεδομενου οτι οι κοστοβορες συσκευες που θες να προστατευσεις ειναι 3-4(ψυγειο,πλυντηρια,υπολογιστης αντε και καμια καλη τηλεοραση) και μπορεις να καλυφθεις με ενα 50αρικο με τα πριζακια, τοτε γιατι οχι. Αλλα σιγουρα μια ολοκληρωμενη ηλεκτρολογικη εγκατασταση ειναι το προτιμοτερο.
aXer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν και επώνυμα αντικεραυνικά Τ2/Τ3 που δεν θα σου αδειάσουν την τσέπη και στοιχίζουν όσο 4 πριζάκια ασφαλείας. https://www.skroutz.gr/s/29652802/Schneider-Electric-Acti-9-iPRD8-Antikerayniko-Pinaka-Typou-T2-T3-Dipoliko-1P-N-350V-A9L08500.html Και η εγκατάστασή τους στον πίνακα είναι πανεύκολη, αλλά για όποιον δεν γνωρίζει καλύτερα να καλεί ηλεκτρολόγο εννοείται. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2023 από aXer 1
vampira Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, aXer είπε Υπάρχουν και επώνυμα αντικεραυνικά Τ2/Τ3 που δεν θα σου αδειάσουν την τσέπη και στοιχίζουν όσο 4 πριζάκια ασφαλείας. https://www.skroutz.gr/s/29652802/Schneider-Electric-Acti-9-iPRD8-Antikerayniko-Pinaka-Typou-T2-T3-Dipoliko-1P-N-350V-A9L08500.html Και η εγκατάστασή τους στον πίνακα είναι πανεύκολη, αλλά για όποιον δεν γνωρίζει καλύτερα να καλεί ηλεκτρολόγο εννοείται. Πώς θα καταλάβω αν ο πίνακάς μου έχει κάτι τέτοιο; κοίταξα κ δεν είδα εξωτερικά κάτι αντίστοιχο με αυτό που δείχνεις, να υποθέσω ότι δεν είναι εσωτερικό κ άρα δεν έχει; Ίδια είναι αυτά που μπαίνουν σε τριφασικό/μονοφασικό πίνακα; Θα ήθελα να το έχω αγοράσει πριν έρθει ο ηλεκτρολόγος για εγκατάσταση. (Να ξέρετε με έχετε καταστρέψει οικονομικά σε αυτό το forum, κ πριζάκια θα πάρω...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα