kanesaxo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Στις 31/1/2023 στις 12:33 ΜΜ, NothinqSpecial είπε Καλησπέρα στην ομάδα, Έχω ένα Mercedes A160 CDI του 15' και σκέφτομαι να του βάλω πρόγραμμα Stage 1 στην Θεσσαλονίκη, υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει ώστε να μου προτείνει προγραμματιστή και γενικά απόψεις σχετικά με το Stage 1? Bελτιώσιμος κινητήρας, ακομη και στο 1ο στάδιο. Θα δείς διαφορά! Επειδη εχω καιρό να ασχοληθω, νομιζω πως ναι μεν ειναι ο ιδιος κινητηρας με τα ρενω, αλλα στη μερσεντες βαζουν αλλη μαρκα μπεκ/αντλια και με προγραμμα ανεβαίνει περισσότερο. Ισως έχει και τουρμπινα μεταβλητής γεωμετρίας. Εν πάσει περιπτώσει, σου στέλνω κινητο να παρεις να ζητησεις πληροφοριες, ιπποδύναμης/κόστους κτλ.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, toyo73 είπε Δεν σε προσβαλα.Δεν ειπα κατι για τον χαρακτηρα σου.Ειπα οτι εισαι ασχετος με το θεμα, Ειπα την γνώμη μου εγώ ο ασχετος,είπες τη δίκη σου εσυ ο σχετικός. Ας κάνει ο TS.εξαφανισμένος,ότι νομίζει,και ας αφήσουμε το ποιος την έχει πιο μεγάλη,τη σχετικότητα. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από jmmys
NothinqSpecial Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αρχικά να ευχαριστήσω όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Εκτός από το forum εδώ έψαξα και βρήκα κατόχους με Α160 που έχουν βάλει ήδη πρόγραμμα. Η ιπποδύναμη σε όλους ήταν μεταξύ 130-133, και ροπή 310 με 315. Όλα χωρίς πρόβλημα μέχρι στιγμής. Προσωπικά θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα hp εμένα με καλύπτουν. Το αμάξι κάνει περίπου 15.000χλμ το χρόνο, το 60% εντός πόλης. Έχω κλείσει ραντεβού την επόμενη Πέμπτη ώστε να δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται το dpf. Αργότερα θα ανεβάσω και στο ίδιο post δυναμομέτρηση πριν / μετά. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από NothinqSpecial 3
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, NothinqSpecial είπε Αρχικά να ευχαριστήσω όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Εκτός από το forum εδώ έψαξα και βρήκα κατόχους με Α160 που έχουν βάλει ήδη πρόγραμμα. Η ιπποδύναμη σε όλους ήταν μεταξύ 130-133, και ροπή 310 με 315. Όλα χωρίς πρόβλημα μέχρι στιγμής. Προσωπικά θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα hp εμένα με καλύπτουν. Το αμάξι κάνει περίπου 15.000χλμ το χρόνο, το 60% εντός πόλης. Έχω κλείσει ραντεβού την επόμενη Πέμπτη ώστε να δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται το dpf. Αργότερα θα ανεβάσω και στο ίδιο post δυναμομέτρηση πριν / μετά. Με το καλό.Αν θέλεις,μετα τη δυναμομετρηση στο δυναμόμετρο του βελτιωτη ,το οποίο είναι πάντα πολύ αισιόδοξο,κάνε και μια άλλη δυναμομετρηση σε κάποιον άλλο,κατά προτίμηση με Maha δυναμομετρο.Έχει έξτρα κόστος βέβαια.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, jmmys είπε Με το καλό.Αν θέλεις,μετα τη δυναμομετρηση στο δυναμόμετρο του βελτιωτη ,το οποίο είναι πάντα πολύ αισιόδοξο,κάνε και μια άλλη δυναμομετρηση σε κάποιον άλλο,κατά προτίμηση με Maha δυναμομετρο.Έχει έξτρα κόστος βέβαια. Το σωστό ειναι να κάνει δυναμομέτρηση σε άλλον και πριν την βελτίωση.Ετσι ώστε να μπορεί να συγκρίνει σωστά..
Λόρδος Wasted Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Στις 31/1/2023 στις 2:12 ΜΜ, jmmys είπε Αυτα τα κάναμε πριν 15-20 χρόνια με τα ανάλογα βενζινοκινητα αμάξια.Θυμάμαι στα Mercedes με κομπρεσσορα,χαρτογράφηση και αλλαγή τροχαλία.35-40 αλογα.Το είχα σκεφτεί τότε,θα πήγαινε στα 230-240 αλογα,,αλλα τελικά το άφησα,γιαυτο και το αμάξι μου λειτουργεί άψογα μέχρι σήμερα. Ενα απλό chip tuning είναι αυτό.Τίποτα άλλο.Θα δώσεις μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα αμάξι Diesel με 90 μανισια αλογα, για να πάρεις 10-15 γαϊδούρια,στην καλύτερη των περιπτώσεων,και δεν θα καταλάβεις καν τη διαφορα.Αν σου περισσεύουν λεφτά,κάντο. Η σωστή βελτίωση κοστίζει,και δεν πετυχαίνεις τίποτα μόνο με ένα chip στο συγκεκριμένο αμάξι.Σε κάποιο άλλο ίσως να έβλεπες μια πολύ μικρή διαφορα με το 1ο στάδιο. Μακριά από τον κάθε μαστορακο της κακιάς ώρας που σου υπόσχεται λαγούς με πετραχειλια. Αν θέλεις παραπάνω αλογα,πούλησε το και παρε άλλο. Πριν 15-20 χρονια, σημερα δεν ειναι καθολου ετσι και μπορεις να κανεις παπαδες. Προγραμμα, φιλτρο, εξατμιση ειναι συνηθως το Stage 1. Και οταν λεμε προγραμμα εννοουμε στον υπαρχον εγκεφαλο, τσιπ εβαλε ενας γνωστος μου καποτε, σε σπορ αμαξι του 90 και πηρε οντως 20 αλογα. Τωρα ομως απο οσο ξερω η χαρτογραφιση αλλαζει στον υπαρχον εγκεφαλο. Μετα αρχισε να αλλαζει ψυγεια, τουρμπο, εξατμισεις και σορο αλλα και πηρε πανω απο 100 αλογα και δυνητικα θα μπορουσε να παει παει πολλα παραπανω, αλλα ειναι μερακι. Για μενα το συγκεκριμενο δεν επρεπε να το πειραξει, γιατι τωρα σκανε και 10-20Κ για αμαξι που ειναι 30 χρονων, αν ειναι μανισιο. Τωρα το παλικαρι στο δικο του, για μενα θα επρεπε να το κανει, γιατι μερικα εξτρα αλογα δεν ειναι ποτε κακα, ειδικα στα ταξιδια που τα χρειαζεσαι για τις προσπεραρεις ή στο κεντρο της πολης που οι πιθηκοι δε σε αφηνουν να περασεις, οποτε πρεπει να μπορεις να κανεις μια δυνατη εκινηση για να μη μπλοκαρεις
VonLoutsos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Πάντως και στην σελίδα για τα 135 άλογα αναφέρει αυτό: "Τα αποτελέσματα στην σελίδα μας ειναι απο αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα, εξαιρετικά συντηρημένα, δοκιμασμένα σε ιδανικές συνθήκες.", και το αγγλικο site αναφερει πως συνήθως έχουν από 20-40% αύξηση της απόδοσης. Οπότε πάρεις δεν πάρεις άλογα είναι οκ αυτοί.
kanesaxo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Στις 2/2/2023 στις 10:58 ΠΜ, NothinqSpecial είπε Αρχικά να ευχαριστήσω όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Εκτός από το forum εδώ έψαξα και βρήκα κατόχους με Α160 που έχουν βάλει ήδη πρόγραμμα. Η ιπποδύναμη σε όλους ήταν μεταξύ 130-133, και ροπή 310 με 315. Όλα χωρίς πρόβλημα μέχρι στιγμής. Προσωπικά θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα hp εμένα με καλύπτουν. Το αμάξι κάνει περίπου 15.000χλμ το χρόνο, το 60% εντός πόλης. Έχω κλείσει ραντεβού την επόμενη Πέμπτη ώστε να δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται το dpf. Αργότερα θα ανεβάσω και στο ίδιο post δυναμομέτρηση πριν / μετά. για πες μας ποιον επέλεξες...
hountalass Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Ο raceroms όπως και ο sp tunes λένε ότι κάνουν custom πρόγραμμα. Ο porfiris που είναι και ο πιο γνωστός περνάει της megaspeed. Εγώ θα μιλούσα με όλους, θα έψαχνα κριτικές και ανάλογα την τιμή θα επέλεγα. Σήμερα ένα πρόγραμμα έχουν μέχρι και τα τρακτέρ.
Djole_7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Να το κάνεις φίλε μου ναι ! Τα πετρέλαια δεν παίρνουν πολλά άλογα με το πρόγραμμα αλλά ροπή . Έχω βάλει πρόγραμμα σε golf 7 1.6 tdi και είδα διάφορα και στα χαμηλά αλλά και στα ψηλά . Οπωσδήποτε να κάνεις δυναμομετρηση πριν και μετά . Όσο για την κατανάλωση θα έλεγα ότι είμαι στα ίδια σε νορμάλ οδήγηση . Το φοράω τρία χρόνια σχεδόν . Προβλήματα μηδέν .
Προτεινόμενες αναρτήσεις