KostasKri Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, asmilon είπε Δεν εχω δει τα συμβολαια τους ουτε εχω κανει αναλυση οφελους/κοστους για να σου πω αν ειναι υπερογκα ή οχι τα κοστη. Σιγουρα ομως οταν ενα σεβαστο κομματι του διαδικτυου περνα απο συγκεκριμενους παροχους περιεχομενου δεν ειναι παραλογο να ζητειται να βαλουν πλατη σε υποδομες που θα βοηθησουν τους ιδιους στην τελικη. Δουλεύω σε IT μεσαίας-μεγάλης επιχείρησης και με σιγουριά μπορώ να σου πω πως μισθωμένη γραμμή 200/200 είναι πάνω από 500 ευρώ τον μήνα μετά από εκπτώσεις και τα σχετικά 16 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Χωρίς να είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι πολύ μεγάλες εταιρείες όπως η google που έχει το youtube δεν βγαίνει στο ιντερνετ από κάποιον isp. Ναι κι εγώ νομίζω η Google έχει δικό της δίκτυο σε ένα πολυ μεγάλο ποσοστό
asmilon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, KostasKri είπε Δουλεύω σε IT μεσαίας-μεγάλης επιχείρησης και με σιγουριά μπορώ να σου πω πως μισθωμένη γραμμή 200/200 είναι πάνω από 500 ευρώ τον μήνα μετά από εκπτώσεις και τα σχετικά 500€/μηνα ειναι φυστικια για εταιριες οπως το Netflix. Οπως σου ειπα για να δει καποιος αν ειναι υπερογκο ή οχι ενα ποσο πρεπει να κανει μια αναλυση οφελους/κοστους.
freegr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Ελπίζουμε ότι οφελημένοι από αυτή τη διαβούλευση θε βγουν οι τελικοί καταναλωτές βεβαίως,βεβαίως…
KostasKri Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, asmilon είπε 500€/μηνα ειναι φυστικια για εταιριες οπως το Netflix. Οπως σου ειπα για να δει καποιος αν ειναι υπερογκο ή οχι ενα ποσο πρεπει να κανει μια αναλυση οφελους/κοστους. Και το 200/200 είναι φυστίκια για το Netflix, πρέπει να έχουν πολλά Tbps bandwidth. Και προφανώς πληρώνουν τα ανάλογα ποσά. 1
KilliK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, asmilon είπε Στην αναλογια που λες οι εταιριες αυτοκινητων ειναι οι εταιριες που φτιαχνουν servers και routers. Οι μεταφορικες εταιριες που κανουν την μεγαλυτερη χρηση του οδικου δικτυου σαφως και πληρωνουν για την χρηση που κανουν μεσω των διοδιων, τελων κυκλοφοριας, φορολογιας καυσιμων κλπ, κατι αναλογο δεν ειναι παραλογο και για τους παροχους που προκαλουν την μεγαλυτερη χρηση του διαδικτυου. εκτος και αν χιονισει. τοτε την νυφη την πληρωνει ο ελληνας οδηγος.
vaggelhs4 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου "US innovates EU regulates"
dieksodo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 1 hour ago, vaggelhs4 said: Όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου "US innovates EU regulates" ουσιαστικα αυτο γινεται η ΕΕσσδ για αλλη μια φορα αποδυκνυει (οπως λενε οι φημες) πως να διαχειριστει μια λυση της αγορας με τετοιο τροπο που να δημιουργησει ενα προβλημα δηλαδη εκει που οι εταιριες εχουν βρει τη λυση , ονομαζεται πληρωνω υπηρεσιες, η ΕΕσσδ σου λεει οοοχι θα αποφασισω εγω δηλαδη να το πουμε διαφορετικα θα παρεμβει το κρατος στα πακετα καρτοκινητης και θα πει στην κοσμοτε ποσο να σε χρεωνει αναλογα αν στελνεις σμσ ή αν βλεπεις βιντεακια φυσικα ολο αυτο θα καταληξει στους καταναλωτες που θα δουν τους λογαριασμους τους να αυξανονται στη συνδρομη του νετφλιξ εκει που η αγορα βρισκει μια λυση σε ενα προβλημα η ΕΕ καταφερνει να δημιουργει ενα προβλημα στη λυση αναθεμα αν αυτο το μπ@*&$δελο στις βρυξελλες εχει καταφερει να βγαλει 1 νομο της προκοπης μονο πως να δημιουργει γραφειοκρατια ξερει τι διαολο ολοι εκει περα απο ΜΚΟ ειναι?
jmirko15 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, snapshot- είπε Τι εννοείς μάστορα, η πρόταση ακριβώς αυτό ισχυρίζεται, πλέον να συμβάλλουν επενδυτικά με ένα ποσό αντί να το κρατάνε στην τσέπη συγκεκριμένοι τεχνολογικοί κολοσσοί. Κάτι το οποίο θα έπρεπε ήδη να γίνεται αυτεπάγγελτα από τους παραδειγματισμένους σε μια συλλογική πορεία μπροστά. Δε μιλούσα για τους "τεχνολογικούς κολοσσούς" αλλά για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
klaftop Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Έλεος τι άλλο θα σκεφτούν για να χτυπήσει η Ευρώπη τις αμερικανικές εταιρείες μόνο και μόνο επειδή η Ευρώπη δεν έχει αντίστοιχες εταιρείες της google και του netflix. Οι εταιρίες αυτές δεν καταναλώνουν bandwidth οι χρήστες που συνδέονται σε αυτές καταναλώνουν το bandwidth οπότε οποιαδήποτε χρέωση θα μεταφερθεί στον ιδιο τον καταναλωτή. Άρα θα ανέβει η τιμή του netflix και θα πνιγούμε σε ακόμα περισσότερες διαφημίσεις στο YouTube.
Dantε Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Και μαντεψτε σε ποιον θα μετακυλησει το κοστος... Ναι σωστα, στο καταναλωτη με αυξηση της τιμης της υπηρεσιας!
buypcfast Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Επιτέλους ήρθε η ώρα το Ant1+ να τα σκάσει
doubleh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 δηλαδή, λένε εκεί στην ΕΕ, ότι στο Netflix και στο YouTube απλά γεμίζουν τους δίσκους τους με περιεχόμενο. δεν πληρώνουν αυτές οι εταιρείες υπέρογκα πόσα για uploading. τα βίντεο που βλέπουμε κατεβαίνουν από πού; δεν αρκεί να κατεβάζω εγώ. πρέπει κάποιος να ανεβάζει ταυτόχρονα. επίσης, όλο αυτό το υλικό, δεν παίζει ρόλο στις μεγαλύτερες απαιτήσεις των χρηστών και κατ επέκταση στις αυξημένες χρεώσεις που εισπράττουν οι τηλεπ; νομίζω ο τίτλος έπρεπε να είναι πως οι εταιρείες τηλεπ έδωσαν γερές μίζες. 2
Dias Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, JLEE είπε Σαν να λέμε οτι όλες οι εταιρείες αυτοκινήτων πρέπει να πληρώνουν για το οδικό δίκτυο με βάση τα αμάξια που πουλάνε! Μα αυτό ήδη γίνεται, με τα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια 1
anax111 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν πληρώσουν για τις υποδομές μετά θα έχουν απαιτήσεις και μάλιστα με νομική κατοχύρωση. Προσωπικά είμαι αντίθετος σε αυτό. Ας βρούνε κάποιον τρόπο να φορολογήσουνε τις εταιρίες και μετά να κατευθύνουν τα έσοδα από τους φόρους στις συγκεκριμένες επενδύσεις. Αλλά όχι να συμμετέχουν απευθείας στην χρηματοδότηση των υποδομών. Κάτι τέτοιο θα τους έδινε μόνιμα δικαιώματα πάνω στις υποδομές.
kurkosdr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εν τω μεταξύ όλα αυτά τα λεφτά που πληρώνουμε κάθε μήνα στους ISPs που πάνε; Το Netflix πληρώνει για να φτάσει στο IXP και ο πελάτης του ISP πληρώνει από το IXP μέχρι το σπίτι του, όπως ορίζει η αρχιτεκτονική του internet. Γιατί το Netflix να πληρώσει και για τα δύο; Εγώ βλέπω ότι σιγά-σιγά γίνεται phase-in ένας server tax, στην αρχή θα το βάλουν για τους μεγάλους, μετά για τους μικρότερους, και μετά θα αρχίσουν να το αυξάνουν. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2023 από kurkosdr 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα