somt Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν και μάλλον ξέρω την απάντηση, ας ρωτήσω. 1. Έχω τη γλώσσα του iphone στα αγγλικά. Οι επαφές μου βέβαια είναι στα ελληνικά. Το iphone δεν "καταλαβαίνει" τις ελληνικές επαφές και δεν μου τις χωρίζει ανά γράμμα (όσες είναι στα αγγλικά τις χωρίζει). Αν γυρίσω τη γλώσσα στα ελληνικά τότε τις χωρίζει. Δηλαδή τόσο δύσκολο ήταν να κάνουν την ομαδοποίηση σύμφωνα με τις επαφές που όντως έχεις και όχι με τη γλώσσα που έχεις το ios? 2. Υπάρχει τρόπος να γράψω sms με μικρούς χαρακτήρες; Στο κινητό τα γράφει με μικρούς αλλά στον άλλον πάνε κεφαλαία Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από somt
M A T R I X Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Σχετικά με το 1ο σου ερώτημα μπορείς να βρεις πληροφορίες και εδώ. Για το 2ο σου ερώτημα ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος πάνω σε αυτά, αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει με την κωδικοποίηση και τους 70/160 χαρακτήρες. Επειδή τα ελληνικά θεωρούνται ειδικοί χαρακτήρες, δεν σαφήνει να τα στείλεις έτσι και τα εμφανίζει κεφαλαία. Αν βάλεις ένα τόνο μέσα στο μήνυμα ή στο τέλος (όχι σε γράμμα), όπου δεν μετατρέπεται, θα δεις ότι θα τα στείλει με μικρά. Το ίδιο ισχύει και με την άνω τελεία.
aces Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Στις 30/1/2023 στις 11:29 ΜΜ, somt είπε Αν και μάλλον ξέρω την απάντηση, ας ρωτήσω. 2. Υπάρχει τρόπος να γράψω sms με μικρούς χαρακτήρες; Στο κινητό τα γράφει με μικρούς αλλά στον άλλον πάνε κεφαλαία Στις 31/1/2023 στις 12:30 ΠΜ, M A T R I X είπε Για το 2ο σου ερώτημα ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος πάνω σε αυτά, αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει με την κωδικοποίηση και τους 70/160 χαρακτήρες. Επειδή τα ελληνικά θεωρούνται ειδικοί χαρακτήρες, δεν σαφήνει να τα στείλεις έτσι και τα εμφανίζει κεφαλαία. Αν βάλεις ένα τόνο μέσα στο μήνυμα ή στο τέλος (όχι σε γράμμα), όπου δεν μετατρέπεται, θα δεις ότι θα τα στείλει με μικρά. Το ίδιο ισχύει και με την άνω τελεία. Για το 2ο ετσι πρεπει να ειναι αφου τα ελληνικα θεωρουνται ειδικοι χαρακτηρες κ εχουν διαφορετικη κωδικοποίηση με αποτέλεσμα ο παραληπτης τα λαμβανει/διαβαζει ως κεφαλαια (ανεξαρτητα αν τα συνταξείς με μικρους χαρακτηρες στο sms) Αυτο ισχυει by default
nikosgnr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 30/1/2023 στις 11:29 ΜΜ, somt είπε Αν και μάλλον ξέρω την απάντηση, ας ρωτήσω. 1. Έχω τη γλώσσα του iphone στα αγγλικά. Οι επαφές μου βέβαια είναι στα ελληνικά. Το iphone δεν "καταλαβαίνει" τις ελληνικές επαφές και δεν μου τις χωρίζει ανά γράμμα (όσες είναι στα αγγλικά τις χωρίζει). Αν γυρίσω τη γλώσσα στα ελληνικά τότε τις χωρίζει. Δηλαδή τόσο δύσκολο ήταν να κάνουν την ομαδοποίηση σύμφωνα με τις επαφές που όντως έχεις και όχι με τη γλώσσα που έχεις το ios? 2. Υπάρχει τρόπος να γράψω sms με μικρούς χαρακτήρες; Στο κινητό τα γράφει με μικρούς αλλά στον άλλον πάνε κεφαλαία Και τα δύο (καλώς ή κακώς) "διορθώνονται" μόνο με JB. Εναλλακτικά, μπορείς να στείλεις πεζά προσθέτοντας ειδικό χαρακτήρα στο τέλος (όπως η άνω τελεία) που δεν αναγνωρίζεται απο το σύστημα. Απλά με αυτό το τρόπο θα έχεις 70 και όχι 160 χαρακτήρες, μιας και έχει να κάνει με τη κωδικοποίηση. Για πεζά ουσιαστικά πρέπει να είναι σε Unicode, κάτι που η Apple έχει αλλάξει σε σε UCS2 δίχως να μπορείς να το πειράξεις. Η παραπάνω αλλαγή έγινε για να αυξήσουν τους χαρακτήρες σε 160. Αυτό αφορά το GSM όπου και στέλνονται τα μηνύματα. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από nikosgnr
somt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 12 ώρες πριν, nikosgnr είπε Και τα δύο (καλώς ή κακώς) "διορθώνονται" μόνο με JB. Ενδιαφέρον, φαντάζομαι σε κάποιο repository κυκλοφορούν εφαρμογές για αντικατάσταση των default contacts και sms; Έχεις κάποιες να προτείνεις; Επίσης, για δεύτερο viber με τη δεύτερη sim υπάρχει κάτι; Ευχαριστώ πολύ
nikosgnr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δυστυχώς για εκεί που είσαι δεν υπάρχει κάποιο tool (ακόμα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα