Ronnie1985 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, hountalass είπε Ναι βρε a2 b2 τις είχα τόσο καιρό. G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM 2 Modules (2x8GB) 3200 αυτές έχω κλασσικά. Ωραία λύσε μου μια απορία γιατί δεν έχω καταλάβει και νομίζω ξαναρωτήσω πιο πάνω. Οταν έχεις τον 5600 πάνω και είσαι μέσα στο bios, και το αφήσεις έτσι κάνα μισάωρο πχ, σου κλείνει; Η μόνο όταν είσαι στα Windows μέσα εκεί σου κάνει τα περίεργα;;
TopCLR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, hountalass είπε Το 2ο στικ με τον 2600 επανω ανοιγε κανονικά μου έδειχνε 16 gb αλλά μου διάβαζε τα 8 και ήταν σε single channel νομιζω Εφόσον και με τον 2600 έχεις θέμα με το ένα στικ (dimm) μνήμης πως μπορείς να ξέρεις ότι δεν έχει θέμα η μνήμη (το ένα στικ); Αν είναι το ίδιο στικ αυτό που "δεν βλέπει" ο 2600 με αυτό που "δεν ξεκινάει" ο 5600 τότε θα πρέπει να έχει πρόβλημα η μνήμη! Ή (αν δεν κατάλαβα σωστά) Με (οποιοδήποτε ) ένα στικ λειτουργούν σωστά αλλά προσθέτοντας το δεύτερο έχει τα αντίστοιχα προβλήματα, τότε θα υπάρχει πρόβλημα με την θέση μνήμης της μητρικής. Όταν υπάρχει πρόβλημα με την μνήμη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα ξεκινάει το pc! Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από TopCLR
hountalass Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Ωραία λύσε μου μια απορία γιατί δεν έχω καταλάβει και νομίζω ξαναρωτήσω πιο πάνω. Οταν έχεις τον 5600 πάνω και είσαι μέσα στο bios, και το αφήσεις έτσι κάνα μισάωρο πχ, σου κλείνει; Η μόνο όταν είσαι στα Windows μέσα εκεί σου κάνει τα περίεργα;; Ο 5600 μπήκε και δούλεψε δύο φορές. Την πρώτη που εκανα απευθείας αναβάθμιση bios (1.2 --> 5.3) και μετά από μισή μέρα και εναλλαγή από power saving mode σε normal δεν ξανά άνοιξε και έπεσε σε boot loop. Το νήμα αρχικά ξεκίνησε γιατί είχα μεγάλες εναλλαγές σε θερμοκρασία και fan rpm και έψαχνα να το ηρεμήσω. Μετά ήρθε το boot loop και τώρα αφού το λύσαμε αυτό πετάχτηκε να χαλάσει; η ram;;; Εντωμεταξύ το προηγούμενο σκ ήταν η σύζυγος στον υπολογιστή και είχε ανοίξει μπόλικες καρτέλες chrome και mozilla μαζί με κάποια προγράμματα και έβαλα τυχαία να δω χρήση ram η οποία ήταν πολυ οκ και ήταν και με 16 gb! Οπότε τώρα ή είναι τυχαίο που χάλασε το ένα στικ ή πάλι κάτι γίνεται και δνε θέλει να παίξει. Από ότι είδα οι ραμ έχουν εφ όρου ζωής εγγύηση. Τις πάω πίσω και παίρνω άλλες αν δούνε ότι δεν φταίω ή θα μου πούνε φταις πλήρωσε και πάρε άλλες; Στα 45-50 ευρω το ιδιο σετακι σήμερα Όταν αλλάζω xmp profile το 1.350V μου το δείχνει κόκκινο. Παίζει κάποιο θέμα; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από hountalass
Πέτρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Ήρεμα. Από τη στιγμή που λειτούργησε αρχικά με το τελευταίο BIOS (δεν θα έπρεπε, χρειάζονταν και τα ενδιάμεσα, αλλά έγινε), αλλού είναι το θέμα σου. 1. Κλείσε το σύστημα, βγάλε το καλώδιο του τροφοδοτικού από το ρεύμα. 2. Βγάλε τη μια μνήμη. 3. Κάνε Clear CMOS, hardcore. Βγάλε μπαταρία και επιπλέον βραχυκύκλωσε και τα σχετικά jumpers, όπως λέει η μητρική σου. Βάλε μπαταρία μετά, βάλε το καλώδιο στο τροφοδοτικό. 4. Άνοιξε τον υπολογιστή (πάντα με τη μία μόνο μνήμη επάνω), να δούμε ότι λειτουργεί τελικά. Αν ναι, προχώρα στο επόμενο. Αν όχι, αποσύνδεσε δίσκους, nvme, οπτικά, άλλες τυχόν κάρτες επέκτασης εκτός της γραφικών, usb εκτός από ποντίκι-πληκτρολόγιο, ανεμιστήρες εκτός του επεξεργαστή. Ακόμα καλύτερα, αποσύνδεσέ τα όλα και με προσοχή βάλε τα ξανά, μήπως με τόση ταλαιπωρία κουνήθηκε κάτι έστω και ελάχιστα και λόγω κακής επαφής σου δημιουργεί θέμα. 5. Αν άνοιξε, λοιπόν, μπήκες win λογικά. Επανεκκίνησε και μπες BIOS, πήγαινε στο dram voltage και βάλε το στο 1.38V (δεν έχεις τον παραμικρό κίνδυνο) από 1.2 που λογικά είναι τώρα. Επανεκκίνησε, να σιγουρευτούμε ότι πάλι λειτουργεί. 6. Κλείσε, βάλε τη 2η μνήμη, κανονικά θα πρέπει τώρα να λειτουργεί και με τις 2 (παθαίνω ακριβώς το ίδιο όποτε κάνω clear cmos, για κάποιο λόγο το BIOS της Asrock δίνει κάτι λιγότερο από ότι λέει και δεν τις σηκώνει και τις 2 μαζί). 7. Στήσε σιγά-σιγά το σύστημα από την αρχή. Βήμα-βήμα, όχι όλα όπως τα είχες "γιατί πριν λειτουργούσαν". Είναι κακός σύμβουλος το τελευταίο (παθός-μαθός). *Στο 5, αν ανοίξει και λειτουργήσει με τη μία μνήμη, βάλε πάλι αν θες το τελευταίο BIOS, μήπως κάτι του έκατσε περίεργα. 2
hountalass Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Ωραία θα δοκιμάσω αυτό που λέει ο Πέτρος. Είχα ένα παλιο σετ 8gb ram οι οποίες δεν ήταν συμβατές με την Mobo και δεν παίζανε στο xmp 3200 αλλά είχα βρει ότι χειροκίνητα στο 2800 ήμουν σταθερός. Έπαιξα τώρα με τα dimm και είδα ότι λειτουργούν όλα σε όλες τις θέσεις εκτός από αυτό που φαίνεται να έχει πρόβλημα. Έβαλα α2 β2 τα 8gb και μπήκε κανονικά. Δεν έχω άλλο pc να δοκιμάσω το dimm που φαίνεται να με ταλαιπωρεί οπότε λέω να τις πάω να τις δούνε και να κάνω την δουλεια μου με το 8 gb. Θα δοκιμάσω και την ρουτίνα απο πάνω και αν δεν έχω αποτέλεσμα θα τις παω μια βόλτα
hountalass Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε 5. Αν άνοιξε, λοιπόν, μπήκες win λογικά. Επανεκκίνησε και μπες BIOS, πήγαινε στο dram voltage και βάλε το στο 1.38V (δεν έχεις τον παραμικρό κίνδυνο) από 1.2 που λογικά είναι τώρα. Επανεκκίνησε, να σιγουρευτούμε ότι πάλι λειτουργεί. Δεν με αφήνει να πάω πάνω από 1.35. Με 1.35 βαζω 2ο στικ και γιοκ.
Πέτρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, hountalass είπε Δεν με αφήνει να πάω πάνω από 1.35. Με 1.35 βαζω 2ο στικ και γιοκ. Wut? Μέχρι 1.35? Στο vdram? Μήπως πας στο vddg/iod κλπ, στο vsoc? Ακόμα και με 1.35 vdram, πάντως, δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα με τη μνήμη, σε 2133/2400 που στην τρέχει μετά από clear cmos. Στην καρτέλα oc tweaker (λογικά έτσι στο βγάζει), στο dram voltage, με το "+", σε πάει μέχρι 1.35 ή μετά απλά κοκκινίζει?
hountalass Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Πέτρος είπε Wut? Μέχρι 1.35? Στο vdram? Μήπως πας στο vddg/iod κλπ, στο vsoc? Ακόμα και με 1.35 vdram, πάντως, δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα με τη μνήμη, σε 2133/2400 που στην τρέχει μετά από clear cmos. Στην καρτέλα oc tweaker (λογικά έτσι στο βγάζει), στο dram voltage, με το "+", σε πάει μέχρι 1.35 ή μετά απλά κοκκινίζει? Ναι το έχω αναφέρει και πιο πάνω ότι βάζω xmp profile το ανεβάζει στα 1.350 και το εμφανίζει κόκκινο. Τώρα που πήγα να αλλάξω μόνο το volt δεν έπαιρνε το 1.38 και το άλλαζε μόνο του σε 1.350
Πέτρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, hountalass είπε Ναι το έχω αναφέρει και πιο πάνω ότι βάζω xmp profile το ανεβάζει στα 1.350 και το εμφανίζει κόκκινο. Τώρα που πήγα να αλλάξω μόνο το volt δεν έπαιρνε το 1.38 και το άλλαζε μόνο του σε 1.350 Καλά, με 1.35 θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι κι αλλιώς. Άσε εκτός το ΧΜΡ αυτή τη στιγμή, κοιτάμε τί λειτουργεί και τί όχι. Όπως έρχονται οι μνήμες μετά από clear cmos (2133 ή 2400), με 1.35. Το κόκκινο δεν σε απασχολεί, έχει πολύ περιθώριο για να έχουν πρόβλημα οι μνήμες. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σε αφήνει, πάντως, δεν έχει λογική αυτό. Μπορείς να πάρεις μια φωτογραφία το συγκεκριμένο tab στο bios? Το δύσκολο στικακι, μόνο του, λειτουργεί (με 1.35, βάλε το στο άλλο και άλλαξέ τις)?
hountalass Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Καλά, με 1.35 θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι κι αλλιώς. Άσε εκτός το ΧΜΡ αυτή τη στιγμή, κοιτάμε τί λειτουργεί και τί όχι. Όπως έρχονται οι μνήμες μετά από clear cmos (2133 ή 2400), με 1.35. Το κόκκινο δεν σε απασχολεί, έχει πολύ περιθώριο για να έχουν πρόβλημα οι μνήμες. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σε αφήνει, πάντως, δεν έχει λογική αυτό. Μπορείς να πάρεις μια φωτογραφία το συγκεκριμένο tab στο bios? Το δύσκολο στικακι, μόνο του, λειτουργεί (με 1.35, βάλε το στο άλλο και άλλαξέ τις)? Καταρχάς τα πήγα από εκεί που τα πήρα και κάνω την δουλειά μου με ένα αλλο 2χ4 που είχα. Θα δω τι θα μου πούνε όταν τα τεστάρουν. Ελπίζω αντικατάσταση να τελειώνουμε. Το δύσκολο στικ έκανε boot loop οπότε δεν άνοιξε ποτέ. Αλλά και αφού άλλαξα σε 1.350 και κούμπωσα το δύσκολο έκανε παλι boot loop. Περιμένω να με ενηρώσουν και θα επανέλθω. Μέχρι στιγμής πάντως όλα καλά. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από hountalass 1
ultraex2003 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) δεν εχεις κανενα εκει κοντα η απο το ινσομνια κανα παιδι να σου δανεισει να δοκιμασεις ενα αλλο ζευγαρι μνημες; εδιτ : αα τις πηγες για ελεγχο δε σε προλαβα Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από ultraex2003 1
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Αν δεν εχουν θέμα οι RAM πάντως, έχεις θέμα με τη μητρικη 100%.
hountalass Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Αν δεν εχουν θέμα οι RAM πάντως, έχεις θέμα με τη μητρικη 100%. Αναμονή να δω τι θα πει το service.... Edit. Τώρα που έψαχνα για 5600, ascrock b450m pro4, bios και λοιπά αρκετοί λένε πως δεν τους άνοιγε με δύο stick ram. Με ένα άνοιγε όπως και σε εμένα. Βέβαια δεν είχε κάποια τελική λύση το κάθε ποστ.... Οπότε σκέφτομαι μην μου πουν οτι αδερφέ οι ραμ σου είναι μια χαρά και κάνω εγώ boot loop μετα! Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από hountalass
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Άμα σου πουν ότι είναι μια χαρά ρε φίλε απλά γυρνάς τη μητρική πίσω. Απλά είναι τα πράγματα.
Πέτρος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, hountalass είπε Αναμονή να δω τι θα πει το service.... Edit. Τώρα που έψαχνα για 5600, ascrock b450m pro4, bios και λοιπά αρκετοί λένε πως δεν τους άνοιγε με δύο stick ram. Με ένα άνοιγε όπως και σε εμένα. Βέβαια δεν είχε κάποια τελική λύση το κάθε ποστ.... Οπότε σκέφτομαι μην μου πουν οτι αδερφέ οι ραμ σου είναι μια χαρά και κάνω εγώ boot loop μετα! Δεν δοκίμασες μόνο του μόνο το 1 στικάκι, το (υποτίθεται) προβληματικό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα