triplex1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, hountalass είπε Το έκανα παραπάνω ενώ είχα επάνω το 5600. Δεν άλλαξε κάτι πάλι μετα έκανα την λούπα που περιγράφω. Οι Asrock δεν εχουν τετοια θεματα και ας εχεις και 450 .........κοιτα τα πινακια του 5600 ή βγαλτον μια φωτο με το κινητο απο κοντα και ανεβασε να τον δουμε μην εχει κανενα στραβωμενο
thetiesthatbind Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, hountalass είπε Ντάξει δεν γίνεται αυτό τώρα. Έχω βάλει τον παλιο 2600 επάνω. Άλλαξα από 5.3 σε 5.4 και ξανα έβαλα τον 5600 ο οποίος δεν ανοίγει. Τρέχει το pc για 30sec, σβήνει και σε 2sec ξανα ανοίγει και αυτό γίνεται για αιώνες. Αλλάζω πάλι σε 2600 και τώρα δεν μπορώ να κάνω το bios στο αρχικό 1.2 , 1.5 ή 1.6 που φαίνεται να είναι συμβατά με τον cpu. Τι σκατά κάνω τώρα;;;;;; Boot loop λέγεται αυτό, κάτι έλουσες στο BIOS ή στράβωσες κανα πιν του επεξεργαστη και δε το καταλαβες.
hountalass Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μα αυτό το έκανε ενώ τον είχα επάνω και έπαιζε κανονικά. Είχα ρίξει μέσω της εφαρμογής A tuning το operation mode σε power saving. Πάω να το ξανα αλλάξω σε standard mode και κάνω rr. Ε από εκεί και πέρα παίζει το boot loop. Με 2600 παίζει κανονικά πάντως όλα μπομπα Τα πινάκια ειναι μπόμπα τώρα τα τσέκαρα. Διαβάζω σε ξένα φορουμ ότι ίσως χρειάζεται να κάνω ένα ενδιάμεσο update στο bios πριν πάω στο 5.3 που ζητάει ο 5600. Είχα με τον 2600 το 1.2 και πήγα απευθείας σε 5.3 για όσο δούλευε. Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να μου επιβεβαθιώσετε ότι η asrock b450m pro4 παίζει με τον 5600! Και η φάση τώρα είναι ότι δεν με αφήνει να ξανα βάλω bios 1.2 1.5.... invalid αρχειο λεει Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από hountalass
duffyduck Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αφού δεν ξέρετε, δεν έχετε την εμπειρία, τι πειραματίζεστε ? Εδώ εμείς που έχουμε αρκετή γνώση και εμπειρία και πάλι μπορεί να κάνουμε λάθος. Πήγαινε το σε ένα τεχνικό να το τεστάρει και να τσεκάρει τις συνδέσεις, ρυθμίσεις, πινάκια cpu κλπ. κλπ. , πριν κάνεις καμιά ανεπανόρθωτη ζημιά. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από duffyduck
alxnt Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μήπως εχει στραβώσει κάτι στο 5600; Νομίζω οτι από τη στιγμή που έχεις περάσει agesa 1.2.0.x δεν μπορείς να γυρίσεις τόσο πίσω. Ποιο bios είχες πριν; Ειδα οτι ειχες το 1.2. Δεν μπορεις να πας απευθειας στο agesa 1.2.0.0. Δοκιμασε να περασεις το 4.3 Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από alxnt
hountalass Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μάλλον έχει στραβώσει ο 5600 σαν χαρακτήρας και δεν θέλει να παίξει με κανένα bios. Από το πρωί είμαι βάλε βγάλε 2600-5600. Έχω κοντά μου πλαίσιο. Να το πάω εκεί να δούνε και αυτοί γιατί με κούρασε το ρημάδι; Η να προτιμήσω κανένα στην γειτονιά; Γενικά πάντως με ένα search στο διαδίκτυο σε άλλους έπαιξε απευθείας (όπως έκανε σε εμένα με update από 1.2 απευθείας στο 5.3) άσχετα άμα μετά του την έδωσε και σταμάτησε. Σε άλλους χρειάστηκε να βάλουν πρώτα ένα all in one driver που δίνει η amd και το γράφει σαν προϋπόθεση σε κάποια bios. Τι να πω αν δεν σε παιδέψει δεν γίνεται
Ronnie1985 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, hountalass είπε η φάση τώρα είναι ότι δεν με αφήνει να ξανα βάλω bios 1.2 1.5.... invalid αρχειο λεει Το να βάλεις παλιά εκδοση bios για τον 2600 βγαλτο απ' το μυαλό σου δε χρειάζεται. Δοκίμασες με μια RAM στη θέση 2? Την επανεκκίνηση την τρως μέσα στα windows η και στο BIOS όταν είσαι; Αν είναι στα windows δοκίμασες ένα clean instal windows; 1
Cartman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Στην Asrock AB350 Pro4 για να πάω από τον R5 1600 στον R5 5600 χρειάστηκε: α) αρχικά να κάνω reset το bios στα default (το μόνο που είχα "πειραγμένο" ήταν το xmp profile στη RAM, το οποίο απενεργοποίησα γυρνώντας σε JEDEC και αφήνοντας το 1 stick ram μόνο) β) να κάνω ευλαβικά τις ενδιάμεσες αναβαθμίσεις bios, όπως αυτές αναφέρονται στη σελίδα της mobo γ) επίσης στη σελίδα της mobo σε κάποιο σημείο έλεγε για αναβάθμιση των AMD all in one Drivers το οποίο και έκανα εκεί που το ζητούσε (βάζοντας τους τελευταίους κατευθείαν από την AMD) Μετά το 1ο boot με τον 5600 και αφού τελείωσαν και ότι αλλαγές είχαν να κάνουν τα Windows 10, έκλεισα το pc, έβαλα το 2ο stick RAM και ρύθμισα XMP profile. Απολύτως κανένα πρόβλημα (μάλιστα τότε το bios της mobo που υποστήριζε τον 5600 ήταν ακόμη BETA). Λογικά από το bios που έχεις τώρα, πίσω μπορείς να πας το πολύ μέχρι το τελευταίο αναφερόμενο ως "bridge BIOS" της mobo σου. 1
hountalass Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Cartman είπε Στην Asrock AB350 Pro4 για να πάω από τον R5 1600 στον R5 5600 χρειάστηκε: α) αρχικά να κάνω reset το bios στα default (το μόνο που είχα "πειραγμένο" ήταν το xmp profile στη RAM, το οποίο απενεργοποίησα γυρνώντας σε JEDEC και αφήνοντας το 1 stick ram μόνο) β) να κάνω ευλαβικά τις ενδιάμεσες αναβαθμίσεις bios, όπως αυτές αναφέρονται στη σελίδα της mobo γ) επίσης στη σελίδα της mobo σε κάποιο σημείο έλεγε για αναβάθμιση των AMD all in one Drivers το οποίο και έκανα εκεί που το ζητούσε (βάζοντας τους τελευταίους κατευθείαν από την AMD) Μετά το 1ο boot με τον 5600 και αφού τελείωσαν και ότι αλλαγές είχαν να κάνουν τα Windows 10, έκλεισα το pc, έβαλα το 2ο stick RAM και ρύθμισα XMP profile. Απολύτως κανένα πρόβλημα (μάλιστα τότε το bios της mobo που υποστήριζε τον 5600 ήταν ακόμη BETA). Λογικά από το bios που έχεις τώρα, πίσω μπορείς να πας το πολύ μέχρι το τελευταίο αναφερόμενο ως "bridge BIOS" της mobo σου. Εγώ έκανα το α και πήγα από το 1.2 που είχε απευθείας στο 5.3 χωρίς να βάλω το all in one. Σύνδεσα 5600 και έπαιζε κανονικά για καμιά μέρα. Τώρα έχω πελαγώσει γιατί είμαι μπρος πίσω, έχω κάνει 4-5 bios, εκανα μια μέθοδο που έχει για το all in one. Αυτά εχθές. Σήμερα θα δοκιμάσω μερικές φορές ακόμα με 1 stick γιατί βλέπω ενώ διαβάζει ότι έχω σύνολο 16 μου εμφανίζει τα 8. Αμα δεν βγάλω άκρη θα τον πάω σε κάνα μάστορα γιατί δεν έχω άλλη δύναμη! ΥΓ. όταν λες ενδιάμεσες αναβαθμίσεις το πήγες ένα ένα; Δηλαδή πόσα bios έβαλες; Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από hountalass
Cartman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, hountalass είπε ΥΓ. όταν λες ενδιάμεσες αναβαθμίσεις το πήγες ένα ένα; Δηλαδή πόσα bios έβαλες; Aν θυμάμαι καλά, είχα το 4.70 με τον R 1600 και μετά έβαλα όλα κατά σειρά (κάνοντας Update τους AMD drivers), παραλείποντας μονάχα αυτά που δεν κάνανε για τον R 1600 (κάποια BIOS δεν είναι για Summit Ridge cpus). Μαζοχισμός (έλεγα να πάω από bridge bios σε bridge bios αλλά δεν το έκανα), αλλά σε fora διάβασα πως ήταν ο μόνος 100% σίγουρος τρόπος (μαζί με την απενεργοποίηση XMP, μόνο 1 stick RAM και αφαίρεση overclock σε όποιον το είχε κάνει).
hountalass Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα, ξεκίνησα σήμερα και βρήκα πιο είναι το πιο παλιό bios Που μπορώ να περάσω (το 3.3). Έκανα και ένα install το ίδιο αρχείο που ζητάει να κάνεις με το amd all in one driver και βήμα βήμα έβαζα όλα τα bios μέχρι το 5.3 που δίνει στο cpu list. Αλλάζω 2600 σε 5600 και κάνω boot να δω αν θα δω τίποτα! Αααααα αφαίρεσα το ένα στικ ram μετά από 3 ή 4 bios .... και είδα πως δεν δούλευε αυτό που είχα στην θέση Α2 (Η Β2 κενή). Βάζω το άλλο stick στην Α1 και δουλεψε. Άν είχε θέμα το στικ δεν θα μου κολλούσε και με τον 2600; με τα 2 στικ ανοιγε κανονικα το pc πριν αφήσω το ένα
hountalass Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Άνοιξε. Για να ξανα κλείσει! Με ένα στικ δουλευει. Μόλις βάζω το 2ο δεν bootαρει , μονο boot loop. Με CMOS λέτε να στρώσει; Το 2ο στικ με τον 2600 επανω ανοιγε κανονικά μου έδειχνε 16 gb αλλά μου διάβαζε τα 8 και ήταν σε single channel νομιζω
triplex1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, hountalass είπε Άνοιξε. Για να ξανα κλείσει! Με ένα στικ δουλευει. Μόλις βάζω το 2ο δεν bootαρει , μονο boot loop. Με CMOS λέτε να στρώσει; Το 2ο στικ με τον 2600 επανω ανοιγε κανονικά μου έδειχνε 16 gb αλλά μου διάβαζε τα 8 και ήταν σε single channel νομιζω Υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα στην μητρικη ασχετα αν δουλευε με τον 2600 αλλα επιμενω οτι εχει θεμα ο 5600
Ronnie1985 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hountalass είπε Άνοιξε. Για να ξανα κλείσει! Με ένα στικ δουλευει. Μόλις βάζω το 2ο δεν bootαρει , μονο boot loop. Με CMOS λέτε να στρώσει; Το 2ο στικ με τον 2600 επανω ανοιγε κανονικά μου έδειχνε 16 gb αλλά μου διάβαζε τα 8 και ήταν σε single channel νομιζω Άρα υπήρχε από παλιά κάποιο θέμα απλά δε το είχες πάρει χαμπάρι. Για να σου δουλέψει με δύο RAM πρέπει να είναι συγκεκριμένα στις θέσεις Α2 - Β2 πουθενά αλλού. Επίσης δεν έχω διαβάσει κάπου να αναφέρεις ποιες μνήμες έχεις ακριβώς. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από Ronnie1985
hountalass Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Ναι βρε a2 b2 τις είχα τόσο καιρό. G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM 2 Modules (2x8GB) 3200 αυτές έχω κλασσικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα