hountalass Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα θα πω και εγώ τον πόνο μου, λοιπόν έκανα σήμερα αλλαγή σε r5 5600 από r5 2600 με αναβάθμιση το bios σε 5.30 σε μητρική asrock b450m pro4. Κάνω uefi default - περασμα bios 5.30 - αλλαγή cpu - uefi default. Το θέμα μου είναι ότι τώρα με τον 5600 τα ανεμιστήρiα κάνουν σαν αεροπλάνο. Ανεβοκατεβαίνουν τα rpm και αυτό γιατί ανεβοκατεβαίνει η θερμοκρασία τρελά σε χρήση browsing. Με τον 2600 είχα κάνει custom ρυθμιση από το bios για χρήση γραφείο και για games. Το pbo που λέτε! καθότι έχω το custom fan πως το κλείνω; Βασικά είναι by default on η off; Τώρα βλέπω παίζει σε 39 βαθμούς με και μπορει να τσιμπήσει 44 μόλις ανοίξω κάτι αλλο και ξανα πέφτει 39. Λόγω αυτής της αλλαγής τα fanακια κάνουν κάθοδο για προσγείωση και μετά ξανά απογείωση και ξέρετε.. με τρυπάει τα αυτιά!
hln3 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Από την στιγμή που ξέρεις να ρυθμίσεις το custom fan curve το πρόβλημα ποιο είναι; Απλά θα το ρυθμίσεις ξανά. Τo pbo κανονικά είναι off σε default, στο bios θα το δεις στο AMD overclocking να λέει default ή disabled όταν ειναι απενεργοποιημένο 1
hountalass Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Παίζω με το fan curve απλά κάνει απότομες αλλαγές απο 40 στο 45 μπορεί και λίγο κάτω από 50 οπότε αλλάζει και συνέχεια το rpm σε όλα τα fan. Σε pubg πάντως είδα φτάνει μαξ 70 και ανεβοκατεβαίνει στα 65 68 εκεί. Απο βίντεο στο yt είδα ότι απο μαμα δουλεύει με κάποιο boost; Δηλαδή βλέπω frq και 4ghz.
jgeorgiou Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, hountalass είπε Παίζω με το fan curve απλά κάνει απότομες αλλαγές απο 40 στο 45 μπορεί και λίγο κάτω από 50 οπότε αλλάζει και συνέχεια το rpm σε όλα τα fan. Σε pubg πάντως είδα φτάνει μαξ 70 και ανεβοκατεβαίνει στα 65 68 εκεί. Απο βίντεο στο yt είδα ότι απο μαμα δουλεύει με κάποιο boost; Δηλαδή βλέπω frq και 4ghz. βάλε σταθερά rpm στο μισό και δες τι γίνεται με θερμοκρασία
Aris_ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, hountalass είπε Παίζω με το fan curve απλά κάνει απότομες αλλαγές απο 40 στο 45 μπορεί και λίγο κάτω από 50 οπότε αλλάζει και συνέχεια το rpm σε όλα τα fan. έχει hysteresis κάπου για fan rpm increase και decrease ρυθμίζεις να μην αντιδράει άμεσα 2
triplex1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Εξισορροπηση ενεργειας βαλε , το cpu κανει τα φανακια να ανεβαζουν
hountalass Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Εξισορροπηση ενεργειας πέφτει στο 1.3 νομίζω ghz. Αλλα το δοκίμασα. Διάβασα ότι θέλοντας να είναι πιο "άμεσος" ο cpu έχει αυτό το ανεβοκατέβασμα και εξού οι θερμοκρασίες. Νομίζω το βρίσκω κάπως με το fan curve. Θέλει να μου πει κάποιος πιο εμπειρος ποιες είναι οι stock ρυθμίσεις; Το PBO το έκλεισα. Έχει και κάποιο είδος αυτόματου OC γιατί τον βλέπω τρέχει στα 4 ghz καμιά φορά.
johnpopexi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, hountalass είπε Εξισορροπηση ενεργειας πέφτει στο 1.3 νομίζω ghz. Αλλα το δοκίμασα. Διάβασα ότι θέλοντας να είναι πιο "άμεσος" ο cpu έχει αυτό το ανεβοκατέβασμα και εξού οι θερμοκρασίες. Νομίζω το βρίσκω κάπως με το fan curve. Θέλει να μου πει κάποιος πιο εμπειρος ποιες είναι οι stock ρυθμίσεις; Το PBO το έκλεισα. Έχει και κάποιο είδος αυτόματου OC γιατί τον βλέπω τρέχει στα 4 ghz καμιά φορά. Πιο στοκ απο bios defaults δεν έχει. Και στο "auto", off είναι το pbo. Στοκ μέχρι και τα 4.45ghz πάει στον 1 πυρήνα. Κοντά στα 4ghz all core. Με μαμά ψύξη μην περιμένεις πολλά. Για τα fans είτε θα βάλεις 1 ρυθμιση rpm και θα κάθονται εκεί για πάντα χωρίς smart ή βρες σε ποια θερμοκρασία ρεφάρουν και φτιάξε την καμπύλη απο εκεί (+2με5C ) και μετά. Αλλά μέχρι εκεί σταθερά rpm. Δεν θυμάσαι τι είχες κάνει πριν; 🤦♂️
hountalass Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 ααααα θα με τρελάνει τώρα το pc. Το δούλεψα λίγη ώρα με mode power saving. Αλλάζω σε normal και κάνω rr να περάσω μια βόλτα από bios ξανα. Ε τώρα προσπαθεί να ανοίξει αλλά δεν. Δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Ανοίγει δουλευει cpu fan χαλαρα, πίσω φάν στα τέρματα, τα μπροστά 0. Ένα cpu άλλαξα δηλαδή τι θέλει τώρα;
hountalass Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Άμα δεν ανοιγει καν; Δεν μπαίνει καν bios. Θα δοκιμάσω να βγάλω κάνα 10 λεπτο την μπαταρια του m/b Edit. Τίποτα. Έβγαλα μπαταρία δεν ανοίγει. Απλά ξεκινάει για μισο λεπτό με φουλ ανεμιστήρες και μετα κλείνει και ξανα το ίδιο. Θα δοκιμάσω να βάλω τον 2600 επάνω μπας και. Τι αλλη λύση έχω; Ξανά edit. Εβαλα τον 2600 και άνοιξε κανονικά. Τώρα έχω το 5.3 bios και θα δοκιμάσω να περάσω αυτό του φίλου πιο πάνω και βλέπουμε. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από hountalass
alxnt Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Ανέβασε κανα δυο φωτο από το bios στο section με τους ανεμιστήρες. Το pbo auto δεν σημαίνει απαραίτητα off. Είναι ανάλογα τη μητρική. Η msi θεωρητικά όταν λέει auto εννοεί off. Στη δικιά μου tomahawk το auto ειναι on. Καλύτερα να ελέγξεις με hwinfo για να είσαι σίγουρος. Παρόλα αυτά στη θέση σου θα το άφηνα auto και θα έπαιζα με τους ανεμιστήρες. Οι 70 βαθμοί δεν είναι κάτι τρομερό και ούτε είναι συνεχόμενα. Το θέμα είναι να φέρεις το θόρυβο στα μέτρα σου και ας πιάνει και τους 70.
hountalass Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Ντάξει δεν γίνεται αυτό τώρα. Έχω βάλει τον παλιο 2600 επάνω. Άλλαξα από 5.3 σε 5.4 και ξανα έβαλα τον 5600 ο οποίος δεν ανοίγει. Τρέχει το pc για 30sec, σβήνει και σε 2sec ξανα ανοίγει και αυτό γίνεται για αιώνες. Αλλάζω πάλι σε 2600 και τώρα δεν μπορώ να κάνω το bios στο αρχικό 1.2 , 1.5 ή 1.6 που φαίνεται να είναι συμβατά με τον cpu. Τι σκατά κάνω τώρα;;;;;;
hountalass Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Το έκανα παραπάνω ενώ είχα επάνω το 5600. Δεν άλλαξε κάτι πάλι μετα έκανα την λούπα που περιγράφω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα