Innerspirit32 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Ξεκίνησα να διαβάζω μόνος μου Python επειδή μου αρέσει ο προγραμματισμός και η Python εχει εύκολη γραφή.Αφού έφτασα σε ενα ικανοποιητικό επίπεδο έψαξα να βρω δουλειά για η πρακτική , προς απογοητευσή μου καμία αγγελία για junior σε Python παρα μόνο Senior θέσεις . Εντάξει καθε αρχή και δύσκολη, ρωτάω εναν προγραμματιστή και μου λέει καλύτερα να μπείς σε web development γιατί εχει μεγάλη ζήτηση και μετά μπορείς να εξελίξεις τις γνώσεις σου απο εκεί και πέρα. Μαθάινω το τρίπτυχο HTML,CSS,JavaScript κάνω κάποιες σελίδες και αρχίζω να μελετώ και React. Όμως πάλι δεν βλέπω πρακτική άσκηση και σχεδόν σε όλες τις Junior Θέσεις θέλουν 2+ ετη προυπηρεσία!!! . Στο μυαλό μου 2 ετη προυπηρεσία στον χώρο δεν είναι Junior position αλλα τουλάχιστον mid και όλοι θέλουν 1) 2 έτη να εχεις δουλέψει καπου αλλού ,πως όμως οταν δεν σε παίρνει κανένας? 2)Junior που να ξέρει τέλειο Front-end αλλα να εχει και γνώσεις Back-end, Βάσεις δεδομένων και Framework!. Ψάχνω για πρακτική κάπου και όπου υπάρχει γίνεται με WordPress το οποιο απέχει αρκετά απο τον προγραμματισμό που κάνω και μου αρέσει. Δεν ξέρω αν δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει η αγορά ή εγω κάνω λάθος κινήσεις ,αν ξέρει κάποιος παρακαλώ να μου δώσει τα φώτα του
Aggeluska Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το να μαθεις μια γλωσσα προγραμματισμου. πχ. Python, δεν σημαινει κατι. Αυτο που πρεπει να μαθεις ειναι ενα Framework. Το Framework ειναι ενα συνολο απο βιβλιοθηκες που εχουν φτιαχτει με μια συγκεκριμενη γλωσσα προγραμματισμου και εξειδικευονται σε ενα συγκεκριμενο πεδίο. Πχ.: υπαρχουν Frameworks που εξειδικευονται στο Web Development, στο Game development, στο mobile development κοκ. Αυτο που σου ειπε ο προγραμματιστης ισχύει, διότι οι θεσεις εργασιας είναι πολυ περισσότερες για Web Developers. Τωρα μερικες αληθειες σχετικα με την αγορα, την προυπηρεσια κλπ. Πολλοι πιστευουν οτι junior και mid σε κανουν τα χρονια, αυτο ομως είναι λαθος. Junior και mid και senior σε κανουν οι ευθυνες που εχεις σε μια εταιρεια. Πχ: μπαινεις σε μια εταιρια σαν junior μην εχοντας ξανα δουλεψει σαν developer ποτε στην ζωη σου και εχεις 2 καθηκοντα και κανεις αυτα για 3 χρονια. Θεωρησε στα 3 χρονια mid? Προφανως και οχι, αφου εκανες ακριβως οτι εκανες οταν μπηκες σαν junior. οποτε junior/mid/senior σε κανουν οι ευθυνες που παιρνεις πανω σου στην δουλεια. Αλλα μην σε νοιαζουν ακομα αυτα. Για μενα πρεπει να κανεις τα εξης βηματα. Διαλεξε ενα δημοφηλες framework πχ React για web development, μετα πηγαινε στο Udemy και αγορασε ενα course για αυτο το framework και καντο. Κοστιζει περιπου 16 ευρω. Συνηθως οταν τελειωνεις αυτα τα courses εχεις ηδη μαθει ολα τα βασικα και εχεις φτιαξει και μερικες πληρης εφαρμογες που συνδιαζουν και frontend με backend. Αν το ξεκινησεις και σου φαινεται βουνο, τοτε ξεκινα με ενα πιο χαλαρο course οπως Introduction του Software Development ή κατι παρομοιο, αν το ψαξεις ετσι στο Udemy θα βρεις πολλα. Οπως και να εχει στο τελος αν κανεις αυτα τα 1-2 courses θα καταληξεις να εχεις καταλαβει αρκετα καλα πολλα βασικα concepts του web development κια θα εχεις ενα μικρο portfolio με projects. Τωρα σχετικα με τις αγγελιες, ειναι γνωστο οτι παντα βαζουν πολυ περισσοτερα προαπαιτουμενα απο ότι ζητανε. Οποτε εσυ στελνε οπου σου αρεσει και στην χειροτερη απλα δεν θα σου απαντανε. Υ.Γ.: Δεν μπορεις να φανταστεις ποσοι εχουν ρωτησει ακριβως το ιδιο πραγμα σε αυτο το Forum. Μια αναζητηση αν κανεις θα βρεις απειρα αποτελεσματα. Καλο διαβασμα. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2023 από Aggeluska
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα