Προς το περιεχόμενο

Κεραμική επίστρωση

what30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, κάτοχος 2 μηνών καινούριου αυτοκινήτου (μαύρο μεταλλικό χρώμα και αξίας 34k). Είμαι τέρμα πρωτάρης σε οτιδήποτε αφορά συντήρηση χρώματος και πλυσίματος αυτοκινήτου και τις τελευταίες μέρες ψάχνω για ceramic coating επειδή το πρότεινε ένας φίλος. Το αυτοκίνητο έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει κάποιες μικρές αράχνες όπως και να έχει μικρές σταγόνες με άλατα, ειδικά στον πίσω προφυλακτήρα και στο καπό αλλά και σε άλλα σημεία (από αυτές που φαίνονται με το φακό). Τους τελευταίους 2 μήνες που το έχω, το πλένω μόνος σε πληντύριο της γειτονιάς με ένα μάλλινο γάντι meguiars που αγόρασα χρησιμοποιώντας τον αφρό του πληντυρίου και ξεπλένοντας με σκέτο ή απιονισμένο νερό, δηλαδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την επιλογή με το κερί. Το έχω ως καθημερινό αυτοκίνητο και απ'ότι καταλαβαίνω από αυτά που λέτε δεν αξίζει να δώσω τα λεφτά για την κεραμική επίστρωση. Μερικές ερωτήσεις για όποιον έχει όρεξη/χρόνο να απαντήσει:

• Καμιά συμβουλή για το πως μπορώ να διατηρήσω όσο περισσότερο τη γυαλάδα που έχει και να αποφύγω τα αραχνιάσματα; 
  • Τι είναι το sealant; Μου χρειάζεται σε αυτή τη φάση;
  • Πετάχτηκε μια μέρα πετραδάκι στο παρμπρίζ ενώ έβρεχε και δούλευε ο υαλοκαθαριστήρας και μου έχει κάνει γρατσουνιά στο μήκος ενός δακτύλου που φαίνεται στον ήλιο (και την έχω και ακριβώς στο οπτικό μου πεδίο). Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από netcharlatan
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6 ώρες πριν, netcharlatan είπε

Καλησπέρα σε όλους, κάτοχος 2 μηνών καινούριου αυτοκινήτου (μαύρο μεταλλικό χρώμα και αξίας 34k). Είμαι τέρμα πρωτάρης σε οτιδήποτε αφορά συντήρηση χρώματος και πλυσίματος αυτοκινήτου και τις τελευταίες μέρες ψάχνω για ceramic coating επειδή το πρότεινε ένας φίλος. Το αυτοκίνητο έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει κάποιες μικρές αράχνες όπως και να έχει μικρές σταγόνες με άλατα, ειδικά στον πίσω προφυλακτήρα και στο καπό αλλά και σε άλλα σημεία (από αυτές που φαίνονται με το φακό). Τους τελευταίους 2 μήνες που το έχω, το πλένω μόνος σε πληντύριο της γειτονιάς με ένα μάλλινο γάντι meguiars που αγόρασα χρησιμοποιώντας τον αφρό του πληντυρίου και ξεπλένοντας με σκέτο ή απιονισμένο νερό, δηλαδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την επιλογή με το κερί. Το έχω ως καθημερινό αυτοκίνητο και απ'ότι καταλαβαίνω από αυτά που λέτε δεν αξίζει να δώσω τα λεφτά για την κεραμική επίστρωση. Μερικές ερωτήσεις για όποιον έχει όρεξη/χρόνο να απαντήσει:

• Καμιά συμβουλή για το πως μπορώ να διατηρήσω όσο περισσότερο τη γυαλάδα που έχει και να αποφύγω τα αραχνιάσματα; 
  • Πετάχτηκε μια μέρα πετραδάκι στο παρμπρίζ ενώ έβρεχε και δούλευε ο υαλοκαθαριστήρας και μου έχει κάνει γρατσουνιά στο μήκος ενός δακτύλου που φαίνεται στον ήλιο (και την έχω και ακριβώς στο οπτικό μου πεδίο). Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Θα έλεγα τι σκέφτεται και πουλάει το σύστημα να τα αρπάξει από κάποιος που έχουν υπερβολική αγάπη για το καινούργιο τους αυτοκίνητο. Κεραμική επίστρωση με 5-6 ακαταλαβίστικους όρους, μακρά αντοχή στο χρόνο , 1-2 καλά γυαλιστερά βίντεο στο youtube και πάμε για πελάτες.

Το μόνο σίγουρο και καλό είναι κλειστό γκαράζ. Παρκάρεις έξω όπως οι περισσότεροι θα υποστείς τι συνέπειες ειδικά στο χρώμα του αυτοκινήτου σου το οποίο δεν το σώνει καμιά κεραμική επίστρωση.

όσο για το παμπρίζ και για αυτό το σύστημα θα σου πουλήσει ιδέες για επισκευή με διάφορα μηχανήματα και αλοιφές αλλά όπου ακούς πολλά κεράσια κλπ.......δες και το Ντέμη που έχει συμβουλές για όλα τα θέματα αυτοκινήτου και μου αρέσει γιατί όπως φαίνεται το κάνει από τρέλα και όχι να πουλήσει διάφορα προιόντα όπως κάνουν άλλοι youtuber.

https://www.youtube.com/watch?v=rce2TTIWs2s

Το καλύτερο στο τέλος που λέει και ο Ντέμης με τρόπο ,θραύση κρυστάλλων στην ασφάλεια και αν φτάσεις σε σημείο που δεν υποφέρεται θα βρεις τρόπο για καινούργιο, και  αντικατάσταση.😜

Επεξ/σία από papoys1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ξέχασα να το αναφέρω, φυλάσσεται σε υπόγειο γκαράζ (και ας τρώω λίγο λάστιχο στην ανηφόρα κάθε φορά που το βγάζω :P).
Το παρμπρίζ με τίποτα για αλλαγή με αυτή τη μικρή γρατσουνιά που έχει, θα με κορόιδευε και η κουτσή Μαρία αν έκανα κάτι τέτοιο!

Σχετικά με το πλύσιμο; Να συνεχίσω αυτό που κάνω; Να χρησιμοποιώ κερί; Τι είναι το sealant; Μου χρειάζεται σε αυτή τη φάση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, netcharlatan είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ξέχασα να το αναφέρω, φυλάσσεται σε υπόγειο γκαράζ (και ας τρώω λίγο λάστιχο στην ανηφόρα κάθε φορά που το βγάζω :P).
Το παρμπρίζ με τίποτα για αλλαγή με αυτή τη μικρή γρατσουνιά που έχει, θα με κορόιδευε και η κουτσή Μαρία αν έκανα κάτι τέτοιο!

Σχετικά με το πλύσιμο; Να συνεχίσω αυτό που κάνω; Να χρησιμοποιώ κερί; Τι είναι το sealant; Μου χρειάζεται σε αυτή τη φάση;

Αφού το εχεις σε υπόγειο γκαράζ δεν χρειάζεται καμμία κεραμική επίστρωση.Το γκαράζ είναι  100 φορες καλύτερο για το χρώμα από την πιο ακριβή κεραμική.Την μεγαλύτερη φθορά στο χρώμα την κάνει ο ήλιος.Σκεψου ότι το ένα αμάξι μου που είναι 25 ετών,πάντα σε κλειστό γκαράζ και πάντα έψαχνα σκιά όταν ήταν να το αφήσω κάπου,όποτε αυτό ήταν δυνατόν φυσικά,το χρώμα,ειδικά μετά από ένα κερί, είναι σε πολύ καλύτερη κατασταση ,από αμάξια γνωστών 5-10 ετών που τα εχουν έξω.

Συνεχισε να το πλένεις έτσι,και κάθε 6-7 μήνες καντο μονος σου ένα κέρωμα με Carnauba κερί.

Το sealant είναι στεγανωτικο υλικό που διώχνει την υγρασία.Εχει τετοια σε μορφή σπρέι  με κερί μέσα.Μπορεις να χρησιμοποιείς αυτό για κέρωμα. 

Επεξ/σία από jmmys

Μην ασχολείστε με ανοησίες που ο μόνος λόγος που "εφευρέθηκαν" είναι για να βγάζουν κάποιοι μεροκάματο. Αν άξιζαν οι "κεραμικές" θα είχαν τοποθετηθεί από τα εργοστάσια...

• Like 1

19 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το καλύτερο στο τέλος που λέει και ο Ντέμης με τρόπο ,θραύση κρυστάλλων στην ασφάλεια και αν φτάσεις σε σημείο που δεν υποφέρεται θα βρεις τρόπο για καινούργιο, και  αντικατάσταση.😜

Ο Ντέμης όμως προτείνει προστασία με τον ακριβό τρόπο: διαφανείς μεμβράνες πολυουρεθάνης!

Βέβαια σου λέει  τα πιο ευπαθή σημεία για να βάλεις γιατί το ολοκληρωτικό ντύσιμο ξεπερνάει τα 3 χιλιάρικα!

• Like 1

On 03/02/2024 at 12:31, jmmys said:

Αφού το εχεις σε υπόγειο γκαράζ δεν χρειάζεται καμμία κεραμική επίστρωση.Το γκαράζ είναι  100 φορες καλύτερο για το χρώμα από την πιο ακριβή κεραμική.Την μεγαλύτερη φθορά στο χρώμα την κάνει ο ήλιος.Σκεψου ότι το ένα αμάξι μου που είναι 25 ετών,πάντα σε κλειστό γκαράζ και πάντα έψαχνα σκιά όταν ήταν να το αφήσω κάπου,όποτε αυτό ήταν δυνατόν φυσικά,το χρώμα,ειδικά μετά από ένα κερί, είναι σε πολύ καλύτερη κατασταση ,από αμάξια γνωστών 5-10 ετών που τα εχουν έξω.

Συνεχισε να το πλένεις έτσι,και κάθε 6-7 μήνες καντο μονος σου ένα κέρωμα με Carnauba κερί.

Το sealant είναι στεγανωτικο υλικό που διώχνει την υγρασία.Εχει τετοια σε μορφή σπρέι  με κερί μέσα.Μπορεις να χρησιμοποιείς αυτό για κέρωμα. 

Το γκαράζ με αυτήν την λογική είναι 100 φορές καλύτερο για αντικλεπτικη προστασια από τον καλύτερο συναγερμό. 

Καλό θα είναι αυτά που ισχυριζόμαστε να έχουν μια λογική συνέχεια και να βγάζουν νόημα.

Δηλαδή αν το βγάζουμε μόνο βράδυ δεν θα χαλάσει ποτέ το βερνίκι; Μόνο ο ήλιος κάνει ζημιά; Κουτσουλιές δεν έχει; Βροχή δεν έχει; Άλατι δεν έχει; 

On 02/02/2024 at 21:02, netcharlatan said:

πρωην κατοχος bmw διπλασιας αξιας ειχα και εγω τετοια κολληματα. Το μονο που εκανα τελικα ηταν που πηρα μια (ποιοτικη) κουκουλα τοσο για τυχον διαρρηκτες οσο και για τον ηλιο (οταν πηγαινα ειτε εξοχικο ειτε βολτα καλοκαιρια). ΕΙχα και εγω γκαραζ.

Για το παμπριζ οποσδηποτε επισκεψη σε carglass : κοστος απο 50-200 ευρ αναλογα τη ζημια και το παμπριζ. Θα σε ενημερωσουν αναλυτικα. Μη προσπαθεις μονος γιατι κατα μεγαλο ποσοστο χειροτερα θα το κανεις.

Καλοταξιδο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, tzotzo είπε

Το γκαράζ με αυτήν την λογική είναι 100 φορές καλύτερο για αντικλεπτικη προστασια από τον καλύτερο συναγερμό. 

Καλό θα είναι αυτά που ισχυριζόμαστε να έχουν μια λογική συνέχεια και να βγάζουν νόημα.

Δηλαδή αν το βγάζουμε μόνο βράδυ δεν θα χαλάσει ποτέ το βερνίκι; Μόνο ο ήλιος κάνει ζημιά; Κουτσουλιές δεν έχει; Βροχή δεν έχει; Άλατι δεν έχει; 

Ξαναδιάβασε τι έγραψα.Δεν είπα δεν θα χαλάσει ποτέ.

Το κλειστό γκαράζ προσφέρει πολύ καλύτερη προστασία στο βερνίκι σε σχέση με το αν το εχεις συνέχεια έξω.Και φυσικά πολύ καλύτερη προστασία για κλοπή,γρατζουνιές,κουτσουλιές κλπ.

Φυσικά και με τς χρόνια θα υπάρχει φθορά,αλλά άλλο αν το αμάξι βρίσκεται τον περισσότερο χρόνο σε ένα κλειστό φυλασσόμενο γκαράζ,όταν είσαι στη δουλεια και στο σπίτι και άλλο αν είναι συνέχεια έξω και να το χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος.

Άλλο να είναι εκτεθειμένο για χρόνια όλο το 24ωρο έξω και άλλο για λίγες ώρες .Η φθορά δεν θα είναι η ίδια.Στα πάντα.

Αν τώρα κάποιος είναι τόσο ψειρας,και θέλει το απόλυτο,τότε θα έχει και γκαράζ και θα κάνει και κεραμική.

Επεξ/σία από jmmys

Διάβασα πολύ καλα τι λες. Δηλαδή ενας που δεν είναι ψείρας, αλλά εχει γκαραζ θα πει στην αντιπροσωπεία μην βαζετε κλειδαριές και συναγερμο θα το βαζω συνέχεια σε γκαραζ; Τα αυτοκίνητα είναι για να κινουνται. Κάποιος πηγαίνει καθημερνά στη δουλειά του και το παρκάρει εξω, άσχετα με το αν το κλείνει το βράδυ σε γκαραζ. Κάποια στιγμή μπορεί να πεσει μια κουτσουλιά, και γενικοτερα εφοσον κινειται το αυτοκινητο ειναι εκτεθειμένο σε μικρές ή μεγάλες ζημιές.

Ακριβώς επειδή έχει γκαραζ, το να βάλει κεραμική επίστρωση έχει νοημα, καθώς εχει εξαλειψει ολους τους ενδεχόμενους κινδυνους απο την σταθμευση εκτος κλειστου χωρου και προστατευετε απο τα υπολοιπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωχ ρε φίλε,κάνεις την τρίχα τριχιά.

Οποιος θέλει να βάλει,πάει και βάζει.Τι κοτσάνα ήταν αυτή με τις κλειδαριές;;;;;Έλεος δηλαδή.Οποιος διάβασε αυτά που έγραψα καταλαβαίνει το σκεπτικό.Εσυ αρνείσαι,δικαίωμα σου.

Τελος αν ήταν τόσο σημαντική η κεραμική θα την πρόσφεραν οι βιομηχανίες σαν έξτρα,με το ανάλογο κόστος φυσικά.

Επεξ/σία από jmmys

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 minutes ago, jmmys said:

Ωχ ρε φίλε,κάνεις την τρίχα τριχιά.

Οποιος θέλει να βάλει,πάει και βάζει.Τι κοτσάνα ήταν αυτή με τις κλειδαριές;;;;;Έλεος δηλαδή.Οποιος διάβασε αυτά που έγραψα καταλαβαίνει το σκεπτικό.Εσυ αρνείσαι,δικαίωμα σου.

Τελος αν ήταν τόσο σημαντική η κεραμική θα την πρόσφεραν οι βιομηχανίες σαν έξτρα,με το ανάλογο κόστος φυσικά.

Καλό θα ήταν όταν δεν έχουμε ιδέα, να μένουμε σε αυτά που ξέρουμε. Βέβαια αν η τελευταία φορά που αγόρασες καινούριο αμάξι ήταν πριν 25 χρόνια λογικό να μην γνωρίζεις.

https://www.toyota.gr/owners/gnisia-aksesouar/toyota-protect

https://www.volvocars.com/uk/l/accessories/protection-products/

Επεξ/σία από tzotzo

32 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Καλό θα ήταν όταν δεν έχουμε ιδέα, να μένουμε σε αυτά που ξέρουμε. Βέβαια αν η τελευταία φορά που αγόρασες καινούριο αμάξι ήταν πριν 25 χρόνια λογικό να μην γνωρίζεις.

https://www.toyota.gr/owners/gnisia-aksesouar/toyota-protect

https://www.volvocars.com/uk/l/accessories/protection-products/

Το 2021 αγόρασα το Corolla 1.8 καινούριο,πιο πριν το 2016 το Auris,επίσης καινούριο,πιο πριν το 2009 το Α4 3 ετών,πιο πριν το 2003 το clk μεταχειρισμένο.Μου έχει μείνει το clk και το Corolla.

Το ότι υπάρχει η επιλογή από το εργοστάσιο δεν το ήξερα,ούτε ξέρω αν το προσφέρει η κάθε βιομηχανία,ούτε από πότε υπάρχει αυτή η επιλογή,ούτε αν είναι το ίδιο με αυτό που διαφημίζουν πολλοί detailers,Γηρασκω αεί διδασκόμενος.

Εσυ είσαι της άποψης ότι είναι αναγκαίο,εγώ λέω ότι είναι καλό φυσικά αλλά όχι πάντα και απαραίτητα αναγκαίο.Ο καθένας κρίνει και ότι θέλει κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...